MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
27.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
28.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
29.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
30.lutka - połowa lutego
31.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VII

Oolenka - "Zezwolenie do uczęszczania do szkoły rodzenia dostałam , ale bez ćwiczeń- nie wiem czy w takim razie ma to sens. Zreszta dzwoniłam do Wejherowa i połozna powiedziała ze 31 tc to troche za pozno na rozpoczecie nauki bo trwaja 10 tygodni, takze ZONK"

- do naszej grupy w Wejherowie też chodziły dziewczyny w 31 tygodniu i babeczka przyjeżdżała specjalnie dla nich godzinę przed zajęciami (bezpłatnie), żeby zdążyć z nimi wszystko omówić. My się dużo dowiedzieliśmy z wykładów, myślę że warto nawet na same wykłady chodzić. Na ćwiczenia chodziłam na początku, jak się dobrze czułam, potem sobie odpuściłam i ćwiczę w domu w swoim tempie i wtedy jak się dobrze czuję.

Brygida dobre pytanie, ja się nad tym w ogóle nie zastanawiałam... ja chyba wezmę ze sobą suszarkę, tak na wszelki wypadek.

Dziewczyny, mam bardzo glupie pytanie, zwlaszcza do Ciebie Paula (skoro wiesz jak to jest na Zaspie:)) - ale jak to jest z myciem glowy, a dokladnie suszeniem?
Przegladalam dzisiaj jakies listy i pierwszy raz trafilam na liste na ktorej jest suszarka. Mam taka malutka turystyczna,ale nie bralam wogole pod uwage jej brania bo nigdzie na listach nie widzialam, a tu o...

Madziakin - no niestety, polska jeszczee daaaaleko w tyle:)

Paula - dzięki za info, nie bede w akim razie jakos przykladala wagi do tego co biore, wezme jakies body i pajace na wszelki wypadek, no i skarpetki:)

a ja myślałam,że gencjaną już się dawno nie robi.... no u mnie tutaj to na pewno nie, ale byłam pewna,że nawet w Polsce już dawno zaprzestali, jednak się myliłam;)

Ta wczorajsza wichura to masakra, ale mialam cykora, myslalam, ze dom odleci.. ale dzis juz lepiej :)

Brygida, na Zaspie daja kaftaniki dla dzieci, a ze jest tam goraco, to sie zaklada skarpetki (swoje) i pieluszke i pod kocyk ewentualnie, i starcza, tak wszyscy robia, jak dwa lata temu rodzilam przynajmniej.. i ubranka sie nie brudza. Mi maz dopiero przywiozl ciuszki jak po nas przyjechal, piekny moment :) a tak to mialam skarpetki kilka par wlasnie i tylko na wszelki wypadek jakis ciuszek.

No właśnie, gencjana chyba cały czas występuje...
Wiec zrobi mala modyfikacje i wezme ciuszki takie i takie - mniej zal bedzie wyrzucic:)
A ile dokladnie i co bierzecie dla malucha? Bo ja nie mam zielonego pojecia ile tego powinno byc...

Dobra,kupilam szlafrok:) do konca tygodnia powinnam być spakowana:)

Świetnie, na weekend znow zapowiadaja wichury:(

Tak dziewczyny o tym myślałam http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ :)

U mnie też będzie grander. Ale to będzie prezent od rodziców więc kupią jak urodze

Marti ja też na początku chciałam x-landera jednak bo obejrzeniu obu wózków zdecydowałam się na grandera. Pani w Akpolu nie mówiła,że były jakieś zawroty, a pytałam. Daj znać na jaki się w końcu zdecydujesz:)

Madziakin- no ja sie waham między x-landerem a Granderem. Ogladałam oba dwa razy na żywo. Wczoraj z mężęm dokładnie oglądaliśmy kółka i stelaż i stwierdził, że xlander ma wahacze i kółka z łożyskami i będzie mniej wadliwy. W naszym mieście na ok. 25 wózków Grandera 4 wróciły.
Grander natomiast ma przekłądana spacerówkę i większą gondolę, jest tańszy a też aluminwy.. Waham się jeszcze...
Ja wiem , że jak kuzynka rodziła w Wejherowie 2 mies temu to gencjana była, więc jak wziełam rzeczy nowe. Używanych mam bardzo mało. Poprostu je wyrzucę i tyle. Mam spakowane 2 torby wogóle, bo jedna będzie w aucie-jak urodze mąż dopiero na sale przyniesie.
W pierwszej torbie: koszula do karmienia do kolan , koszula długa rozpinana do pasa, laczki, szlafrok, mały ręcznik(jak będę wychodziła spod prysznica na porodówce) Ciuszki dla małego+ 4 pieluszki. Położna po porodzie pyta o ciuszki i sama wyjmuje i ubiera dziecko.Bynajmniej ja tak miałam 10 lat temu:) a moja kuzynka w Wejherowie też ostatnio. Bedzie tam jeszcze jakaś bułka+woda. Druga torba to reszta, czyli kosmetyki, podkłady, koszula do karmienia, wkładki laktacyjne , śr. higieniczne, ciuszki małego.
Jak uda się dotrwać do stycznia to tylko przepakuje ciuszki na większe(spakowane mam 50 rozmiar)- ciągle liczę skurcze, bo ostatnio ich bardzo dużo i juz dwa razy mieliśmy mały alarm , ale w wannie przechodzi.

o właśnie:)

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

chyba o ten link chodzi:)

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

olcia_ jak dasz radę to wklej ten link, bo mi też tylko internet zostaję:) ale też postaram się poszukać w tym wątku,może znajdę:)

oolenka1 to super,że już lepiej i możesz iść na ten spacer:) ja też myślę,że Twoja dzidzia ma dobrą wagę:)

tekla ojj współczuję Ci ten sytuacji z teściową;( ja w sumie nie wiem jak to jest, bo moja teściowa jest bardzo w porządku, nie wtrąca się, mogę powiedzieć,że lubię ją bardzo:) zresztą i tak sami tutaj jesteśmy, zobaczymy jak to będzie jak przyjedzie jak urodzę małą:) ale Ty staraj się nie stresować i bądź spokojna, nerwy Ci teraz nie potrzebne:)

Marti też zazdroszczę spakowanej torby:) ja w weekend wybiorę się na zakupy, muszę kupić koszule, klapki, szlafrok, te podpaski itp. i wtedy się spakuję:) chociaż też nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, nie wiem ile czego trzeba, czy kosmetyki dla dziecka, ponoć tu nie potrzebne bo nie myją dziecka w szpitalu.. ale za tydzień mam wizytę z położną więc pewnie dostanę listę co trzeba zabrać.
Marti a na jaki wózek się w końcu zdecydowałaś????

Brygida ja też się czuję dziś jak balon... w pracy ledwo co stałam, tak mnie nogi bolały i czułam się taka ciężka...

OLCIA- tak przejrzałam sobie kilka wpisów i znalazłam, ze twoje dziecko waży tez mniej wiecej tyle co moje w tym samym tygodniu, wiec chyba w normie.
Ja znalazłam szkołe rodzenia, tą na Pogórzu, w której wyrobiłabym sie bo zajecia wykładowe trwaja 6 tygodni ale zaczynaja sie za 2 tygodnie. Musze zastanowic sie. W razie czego faktycznie - internet mi zostanie. Takze jesli moglabys znależc dla mnie ten link, bylabym wdzieczna.

oolenka1 to super wiadomośći. Twoja Zuzia ładnie waży:)

Jeżeli chcesz to jutro poszukam, bo gdzieś w wątku mamusiek listopad grudzień zamieszczony jest link do internetowej szkoły rodz ponoć interesujący

Poszukałam innej szkoły blisko domu, tylko mam pytanie. Czy któras z was chodzi lub chodziła do szkoły rodzenia "super mama" w GDyni Pogórzu?????????????????????????

Tekla- te podpaski ja kupiłam w hurtowni, podczas innych zakupów dla dzidzi, w paczce jest chyba 10 sztuk.

Ja po wizycie u lekarza. Zuzia waży 1800 , wiec chyba srednia waga. Lekarz nie dokonczył usg bo "odlot" miałam. Okazało sie ze mam niskie cisnienie ( 70/40) mimo tego ze przed wizyta wypiłam kawe w domu. Lekarz kazał druga wypic w przychodni i dopiero potem jechac do domu. Za tydzień dokończymy badanie. Najlepsza wiadomośc to taka ,ze juz moge codziennie na spacer 30 minutowy wyjsc ale oczywiście nie sama. Takze od jutra ( po 2 miesięcznym leżeniu) powolne przyzwyczajanie sie do aktywnosci ruchowej.

Zezwolenie do uczęszczania do szkoły rodzenia dostałam , ale bez ćwiczeń- nie wiem czy w takim razie ma to sens. Zreszta dzwoniłam do Wejherowa i połozna powiedziała ze 31 tc to troche za pozno na rozpoczecie nauki bo trwaja 10 tygodni, takze ZONK

tekla, spokojnie :)
Każda z nas ma pewnie problem z Teściowa - i jak zawsze mówię - z rodzina dobrze ale tylko na zdjęciu :)
ja ze swoja miałam swojego czasu tak, że jak już w końcu zamieszkaliśmy sami, to jak byliśmy w pracy - to ona potrafiła przyjść do nas i nam sprzątać i firanki zmieniać. Wiec wiem co przechodzisz - tylko u mnie to było nagminne i często się powtarzało, do czasu jak powiedzieliśmy swoje - ona się obraziła na kilka dni, później jej przeszło i każdy zna swoje miejsce :) teraz jak jestem w ciąży, znów zaczynają chcieć mi wejść na głowę, że może zamieszkam u nich, że może ona nam ugotuje obiadek itd ... a ja na to, że nie i koniec - nie ma dyskusji, ale wieczne powtarzanie, że pewnie ten remont mi przeszkadza - też potrafi dokuczyć, ale wolę w kurzu sobie siedzieć ale u siebie :D
pozdrawiam i życzę ci dużo cierpliwości - przyda się na pewno :)
ale to są dobre kobiety, i wszystko co mówią i robią robią bo chcą dobrze - a nam to dokucza.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...