Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Ooo, widzę, że chyba wszystkie korzystamy z pięknej pogody. Mnie słońce bardzo zmotywowało to przygotowań na przyjście malucha. Zaczynam się bać, że się nie wyrobię. Dlatego zmykam prać, prasować itd.

Adziula dzieki ;)

ktoras z dziewczyn pytala o ta :)

http://portal.abczdrowie.pl/dieta-dla-cukrzykow

pod koniec referatu jest rozpisana dieta na 7 dni.

Ja wczoraj pralkę wyprałam, a dziś prasowałam od rana:( Ale już 1/3 wyprana:)

image

image

stokrotko nie wiem czy to jeszcze ważne ale pytałam się o inkubatory to w Kościerzynie są 3 sztuki ;)

co do `materacy` to ja kupiłam 2 opakowania i 5 szt tych gaci siatkowych, szału z tym nie ma ;p

tak poza tym jestem już w domu i muszę leżeć daalej ... ale bym sobie na zakupy jakieś jechała ;D

Faktycznie wczoraj cisza tu panowala. My sobote przesiedzielismy, a w zasadzie przelezelismy w lozku- jakies takie starsznie przesilenie wiosenne nas dopadlo, jedynie o 16ej pojechalismy z malym na basen i tyle bylo z naszej wczorajszej aktywnosci :) Dzisiaj za to mamy w planie pojechac gdzies na obiad za miasto, pospacerowac troche- mam nadzieje, ze się niebo rozjaśni.

Przepraszam, ze tak sie wtracam z doskoku ;)

Podczytuje - Adziula czy moglabys tu wkleic ta diete, o ktorej napisalas?
Bede wdzieczna :)

A ja mam właśnie więcej czasu w weekend, bo mąż mnie odciąża przy synku :)

U nas też pięknie, nareszcie wiosna, dzisiaj robiłam porządek na balkonie i posiałam trochę kwiatków :)

no wlasnie cisza jak makiem zasial. gdyby nie to, ze nawet Ty Muszczek masz jeszcze troche czasu, to mozna by pomyslec, ze juz zaczely rodzic dziewczyny :) ale w weekend zawsze tak jest.

ja dzisiaj przewertowalam net w poszukiwaniu jakiejs ciekawej diety cukrzycowej. i powiem szczerze, ze to co znalazlam wyglada nawet calkiem ciekawie. bede musiala sie tylko na zakupy wybrac :)

od wczoraj bola mnie plecy, wczoraj to nawet strasznie. dzisiaj narobilam sie golabkow i tez juz padam. brzuch mnie boli, mlody sie pcha jak szalony. ja juz chce poznac ta date i czekac i odliczac.

mam nadzieje, ze jutro humorki sie u mnie w domu poprawia, ma byc slonecznie i 19st :)

Ale cisza :)
Ja dziś spakowałam torbę, tylko na porodówkę nie wszystko jeszcze mam, bo tam dużo rzeczy takich codziennych - portfel, komórka, papiery itd. I koszula do porodu czeka na wypranie. Ale na potem wszystko zmieściłam do takiego większego szkolnego plecaka, więc super :) W tym dwa duże ręczniki, bo ja mam długie włosy i inaczej nie potrafię :p
Korzystając ze słońca wyprałam też wózek i fotelik, wczoraj ostatnie prasowanie zrobiłam, prawie wszystko poukładane w komodzie, teraz nic tylko czekać :)

A dzisiaj śnił mi się poród - całość trwała 1,5h, NIC mnie nie bolało, wynudziłam się tylko strasznie i żałowałam, że nie wzięłam książki do czytania :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ha ha Hexusia mam to samo, wszytko inne ladnie poukadane i te wielgachne podpachy :D

co to wieku dziecka, to tak jak Muszczek mowi. ja np nie spodziewalam sie, ze jestem w ciazy. okres mialam jak bylam na wakacjach w polsce. maz w uk, wiec raczej trudno w prawdopodobne dni plodne bylo mi zajsc w ciaze. dlatego nikt mi na poczatku ciazy nie podawal terminu, bo nie wiadomo kiedy bylo poczecie. na pierwszym usg lekarz zmierzyl i zbadl synka i podal nam termin. wiec nie jest to jakas wymyslona, czy stanardowo wyliczona data.
no i jeszcze bede rodzic tydzien lub dwa przed tym terminem, wiec mysle, ze lekarze wiedza co robia :)

jeszcze tydzien i bede mial to wypragnione usg, ciekawa jestem jak tam nam urosl ten synek :)

te mega podaski zajmują mi pół walizki ;-) a mam dwie paczki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj, to ja długo krwawiłam. Jeszcze jak wróciłam ze szpitala po 2 tygodniach to pamiętam, że używałam tych mega podpasek.

adziula, u nas raczej nie ma cesarki na życzenie. No chyba że ktoś sobie jakieś lewe zaświadczenie skombinuje. I akurat to krwawienie mnie osobiście w ogóle nie rusza :p

Moseka, przecież termin lekarz podaje na podstawie wieku/dojrzałości dziecka, a nie z internetowego kalkulatora. Poza tym naprawdę, jeśli dziecko jest niegotowe to nie tak łatwo wywołać poród, uwierz, niejedna próbowała i nic z tego (na przykład moja koleżanka, która skończyła oksytocyną 2 tygodnie po terminie). Tak że luz :)

Ja tam podczas karmienia nie czułam tych słynnych skurczów. Za to potwornie bolało jak się synek zaciągał - te pierwsze parę łyków. Ale to też tylko kilka dni na szczęście :)

lolaola ja też na III piętro tachałam wózek :) Ale jakoś do modelki mi daleko :p

Ja też będę miała dwie torby, ale małe - jedna na porodówkę i jedna na później. I potem przygotowane wszystko dokładnie co i kiedy ma mąż dowozić, łącznie oczywiście z ciuchami dla mnie na wyjście. W życiu bym mu nie dała sama wybrać :p

Całe dwie ciąże nie miałam żadnych zachcianek a teraz codziennie wciągam grejfruta :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no doczytalam w necie,ze sie krwawi jak przy porodzie sn..z tym,ze niby slabsze to krawienie.. ogolnie to mam 8 sztuk majteczek siatkowanych czy jak to sie tam nazywa i 2 paczki tych wielkich podpasek, jedna dostalam od siostry jakis czas temu bo jej zostalo po porodzie..

ja mam zamiar spakowac sie do walizki poniewaz do szpitala mam ponad 60 km..a wiec watpie bym kazdego dnia miala odwiedziny.. no i rzeczy dla maluszkow wiecej musze bo to w koncu dwoje dzieci..

wlasnie zjadlam krowke mordoklejke a teraz dzieci szaleja:-))

za dobrze by tak bylo gdyby po cc sie nie krwawilo. ide o zaklad, ze bylo by pewnie o polowe wiecej cc na zyczenie niz jest teraz. wszystko zeby uniknac krwawienia.

swoja droga, od kiedy pamietam bralam tabletki, zastrzyki itd i jakos miesiaczki mialam bardzo rzadko, slabe, czasami przez pol roku wcale, wiec mysl o krwawieniu po porodzie mnie przerazala. ale powiem wam, ze teraz to nawet nie pamietam jak to bylo z Mikolajem. wiem, ze jakos krotko krwawilam i w zasadzie pod koniec uzywalam tylko wkladki bo jakos tak slabo bylo. ale to chyba wcale nie taki koniec swiata i da sie przezyc to krwawienie :)

tak! po cc też krwawisz także musisz mieć wszystko jak do normalnego porodu.

Stokrotka, jak najbardziej się krwawi, ja miałam pierwsze cc, i poszły trzy paczki tych "materaców" :-/ Także lepiej się przygotować, ja mam spakowane dwie paczki, w razie czego mąż dowiezie jak nie starczy.

Poza tym ja pakuję się w jedną torbę, i to taką niedużą w sumie. Tak też było przed pierwszym porodem, i dobrze na tym wyszłam, bo spędziłam wcześniej parę dni na patologii, i co chwila mnie przenosili z jednej sali na drugą, a ja z tą torbą wszędzie... Poza tym i tak codziennie ktoś był w odwiedzinach, więc nie było problemu, żeby coś dowieźć, zabrać coś, co się ubrudziło itd.

Co do tego, że mężczyznom trzeba wszystko przygotować, absolutnie się zgadzam. Mój nie dość, że na co dzień jest dość nieuporządkowany, to po narodzinach małej w ogóle ogarnął go chaos. Jak miał mi dowieźć pieluszki, to chwycił za rozmiar 3, które też mieliśmy w domu na jakiejś promocji kupione :-)

ja sie tez usmialam z tych wielkich podpasek...:-)) i kupialm 1 paczke dzisiaj a potem skumalam,ze mam przeciez cc na 85% wiec hm..

bylam dzisiaj w Gemini bo u mnie tez kolejki dlugie sa tam strasznie,ale jak mnie pani farmaceutka zobaczyla z takim wielkim brzucholekim to zawolala mnie i bylam obsluzona poza kolejka - cudownie miec taki brzuch:P

ja ciuchy na wyjscie ze szpitala przygotuje sobie wczesniej i maz mi je dowiezie chyba:P a te w ktorych przyjade do szpitala to od razu wezmie jak bede przebrana w koszule a on bedzie wracal do domu..

wiecie co..a po cc nie krwawi sie z drog rodnych? przepraszam za glupie pyt ale nie wiem.. w koncu pierworodka jestem:P i blondynka:-) i zmeczona..pogoda i zakupami..

O wlasnie, ja tez musze spakowac ubranie na wyjscie ze szpitala dla siebie i zostawic podpisane w szafie. Ostatnio jak rodzilam i przyszlo do wyjscia do dluuuuugo mężowi tlumaczylam gdzie moze znalezc cos w co sie zmieszcze :0

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...