Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Hej, dość późno, ale i ja się dołączam, termin 23 czerwca. Czuję się całkiem nieźle i oby tak pozostało...:)

Jotenka, to może właśnie dlatego mąż nie chce że sam ma czworo :p
A moi rodzice mają cztery córki, więc z tym trzecim też może być różnie ;) My chcemy na pewno troje, a potem się zobaczy.

Ja tam za dużo kontaktu z ludźmi nie mam, tyle co w sklepie, do pracy nie chodzę, synka do przedszkola nie odprowadzam, więc siedzimy w domu w swoich zarazkach :) No ale zima na pewno robi swoje, ja wiecznie marznę. Co ciekawe, upałów też nie cierpię ;)

ja tez bylam strasznie chora w pierwszej ciazy na samym poczatku, myslalam ze bez zapalenia oskrzeli i antybiotyku sie nei obejdzie, ale na szczescie samo przeszlo i Miko zdrowy jak ryba :) takze o ile nie bierze sie niedozwolonych lekow to chyba nie jest to az tak grozne dla maluszka.
teraz meczy mnie katar juz od jakiegos czasu- a nie cierpie nic zakraplac do nosa, wiec sie bede tak jeszcze meczyc pewnie troche :D

czytalam ostatnio gdzies, ze katar w ciazy to dosc powszechna sprawa, dlatego, ze jest wieksze i szybsze krazenie krwi co powoduje uruchamianie sluzowki w nosie no i stad ten katar.

do tego taki okres teraz zimowy/ swiateczny, w sklepach wszyscy chorzy, na ulicy w pracy w przedszkolu. ale kilka dni w domu w swieta powinno nam wszytkim pomoc :)

W pierwszej ciąży też byłam chora na początku a mała zdrowiutka:)

hej, mam nadzieje, że lekkie przeziębienie nie jest groźne dla dziecka ?

Nie wiem jak dotrwam do 15 -wizyta u lekarza

Mnie choroba męczyła na samym początku ciąży jakoś 6-7tc, katar i najgorszy ten kaszel:( na prawdę myślałam, że poronię przez kaszel.

A co do wieku to ja mam 23:) i druga ciąża:) zawsze chciałam mieć szybko dzieci i na dodatek dużo! Tylko mąż nie chcę się zgodzić na więcej niż dwoje, a sam ma czwórkę rodzeństwa- samolub jeden. Ale tak myślę, że jak by druga była dziewczynka to może na trzecie by się zgodził pod pretekstem, że robimy synka:P

Ja też mam 25 i to raczej dobry wiek na drugą ciążę. Czy pierwszą. Na pewno nie jesteśmy za stare. U mnie "kop energii" polega na tym, że już nie zasypiam o 20 (choć czasem zasypiam), też bym najchętniej nic nie robiła.

Katar mam praktycznie całą ciążę, ale wczoraj mnie jeszcze cały dzień głowa bolała i gardło, dziś jakoś lepiej. Mam nadzieję, że do piątku będę zrowa, bo imprezę z dziećmi robimy...

Moje drogie ja też po 30-stce i druga ciąża (pierwsza pozamaciczna), a choroba też mnie dopadła już drugi tydzień:-((

Oj dziewczyny,o jakiej starości Wy mówicie :-) .Aż się zaśmiałam,bo co ja mam powiedzieć.Za niecałe 3 miesiące 35 mi stuknie.

ej jaka stara? to co ja mam powiedzieć :P mam 25lat i to moja pierwsza ciąża :P

Ale muszę przyznać że ja odkąd biorę leki dostałam kopa.

Muszczek ja tez chora i widzialam, ze stokrotka tez chora.

Katar to juz chyba 2 tydzien mnie trzyma i nie chce puscic :/

ja rozumiem, ze zmeczenie to normalna rzecz, ale ja nie pamietam kiedy mialam na cos ochote. gdyby nie Mikolaj, to bym z lozka wogole nie wstawala. jak czytam, ze dziewczyny w II trymestrze maja przyplyw energi to az sie dziwe skad?! w poprzedniej ciazy mialam duza anemie i pewnie teraz jest powtorka z rozrywki, wiec chocby dlatego pojde i zrobie morfologie, a tarczyce cale zycie mialam na gornej granicy, wiec moze sie w ciazy cos pogorszylo jeszcze.
czasami sobie to tlumacze, ze stara juz jestem i nie mam tyle energi co poprzednio, ale z drugiej strony mam dopiero 26 lat. moja mama urodzila mojego brata jak miala 36 :)

Zmęczenie naprawdę jest jednym z podstawowych objawów i raczej się nie robi na to nie wiadomo ilu dodatkowych badań :)
My po wizycie, płci nie znamy, bo się źle skubane ułożyło. Poza tym ok. Następna wizyta w lutym :) Przytyłam 6kg, czyli zdecydowanie więcej niż chciałam, ale wcześniej miałam -3, więc teraz jest w sumie +3.
Za to ja chora :/

hej hej hej dołączam do was

Ja też tak jak _dee_ jutro do lekarza:) i tak jakoś mi szybko ten czas leci:) myślę, że jak wszystko będzie jutro dobrze to następna wizyta to już będzie USG połówkowe. Zapytam się jutro o to zmęczenie czemu mi nie dał skierowanie na ft4.

ja mieszkam w uk, takze takie badania o ile bede miala to dopiero w 28 tc bo wtedy mam wizyte u poloznych, a jak pojde do gp i powiem, ze jestem zmeczona i zyc mi sie nie chce to pewnie mi powie, ze to normalne w ciazy i nic mi na to nie poradzi. 27,12 mam wizyte w polsce u gin dlatego tez chce miec juz te badania wlasnie zorbione, bo przynajmniej albo mi cos na to przepisze jak wyjdzie cos nie tak, albo powie co mam dalej z tym robic.

Ja mam jutro kontrole. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Narazie odpoczywam i nie robie prawie nic;)

U mnie też zmęczenie to jeden z pierwszych objawów ciąży :) Ale do 1 to ja nie funkcjonuję niezależnie od ciąży czy innych okoliczności :p
Dzisiaj wizyta na 17.30, super :)

a lekarz ci nie zlecił? Ja na początek miałam całą serie badań, a teraz już tylko tarczycowe muszę powtórzyć przed kolejna wizytą.
w BRUSSie w Pruszczu za tsh chcą 26zł, za ft4 kolejne 26zł a za pobranie 5zł, jakby ktoś chciał wiedzieć ;)

o dzieki wielkie Jotenka, to moze jeszcze w sobote przed swietami zdaze zrobic badania :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...