Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

-Marzec-
2.03-Eweliina
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

Vika gratuluje corci, fajnie, ze juz wiesz kto mieszka w Twoim brzuszku :) ja mam wizytę w środę, ciekawe czy będzie juz cos widać ;)

Hej ja juz stworzyłam. Dzieki Ewelina za wpis :)
A Ty znasz juz płec?
Gdzie będziesz rodzic?

-Marzec-
02.03 - Eweliina
05.03 - Vika - dziewczynka :)
08.03 - jaydee
09.03 - Ineskaa
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine
18.03 - Justas
26.03 - darlonek
27.03 - panna-anna
27.03 - Lucky83

-Kwiecień-
02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika
07.04 - sasanka
17.04 - kruszynka82
17.04 - beti1982
20.04 - ciekawa
27.04 - jagodzianka

Vika twoja dziewczynke dopisalam do listy , i wielkie gratulacje kochana ;*
Witam nowe mamusie , życze spokojnych dni bez mdłosci i innych ciekawych zdarzen , oraz do zakładania suwaczków bo tak jak kilka postow wyzej któras z dziewczyn napisala , łatwiej porownac tygodnie ciazy czy tez okreslic czy moze tak byc a nie inaczej w danym tyg :))
a przede wszystkim do udzielania sie :D

he dziewczyny. Dołączam do Was jeśli można....termin mam na 20 kwietnia. Podglądam Was od 3 tygodni - przyznaję się ;) więc może czas się ujawnić.

Hej u nas już pewnie, ze bedzie dziewczynka.
Bylismy na usg 3d. Mała jest śliczna :)))))

Jesli bedziesz uzupelniala liste to mozesz mnie dopisac na 10.03.15r.dzieki:-)

To ja też się pochwalę, że czuję ruchy dzieciątka. Wcześniej myślałam, że mogę je mylić z trawieniem, ale teraz już jestem pewna, że to dziecko :)

Troche musialam nadrobic , rozpisujecie sie dziewczyny :))

Co do testu pappa i usg genetyczego .
w 1 ciazy nic nie mialam robione ( ciemna bylam w tym temacie, lekarz do bani wiec nie informowal) mialam obawy przed jakimkolwiek wadami bo nie zman histori rodziny.
W tej ciazy tez bym nie robiła , podchodze co ma byc to bedzie , i tak nie przerwalabym ciazy. I usg i test mialam za darmo , bo tu w uk to standard tych badan , kazda ciezarna musi miec zrobione.
W usg wyszlo okej ale dr powiedziala" wysylam cie na test bo maluc sie kreci i nie mam 100% pewnosci czy dobrze zostal zrobiony pomiar"

Co do cukrzycy ciazowej , ja mialam wysoka cukrzyce z Lena ktora "uaktywniła" sie dopiero w 32 tyg ciazy , wczesniej bylo wszystko super.

Musze sie pochwalic , od kilku dni czuje kopniaczki :D
Smialam sie ze dzidziol musi byc silny i duzy jesli przebil sie przez faldy tluszczu ;D
ostatnio przegadalam usg Leny , i akurat mam z 18t , wtedy ważyla dokladnie 308 gram ;D jestem ciekawa jak z ten maluch sie miewa ;))

-Marzec-
02.03 - Eweliina
05.03 - Vika
08.03 - jaydee
09.03 - Ineskaa
15.03 - Flatershine
18.03 - Justas
26.03 - darlonek
27.03 - panna-anna
27.03 - Lucky83

-Kwiecień-
02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika
07.04 - sasanka
17.04 - kruszynka82
17.04 - beti1982
27.04 - jagodzianka

Czy kogos jeszcze nie ma na liscie? Jutro moge dopisac jak bede zalogowana przez kompa.

usg genetyczne ma na celu głównie okreslenie prawdopodobienstwa (a wiec statystyki) wystapienia wad genetycznych, robi to program komputerowy po okresleniu parametrów takich jak, wiek matki, CRL, NT, na tej podstawie okreslane jest prawdopodobienstwo wystapienia wad gentycznych . jesli znasz troche statystyke, to pewnie wiesz, ze przy zwiekszeniu liczby parametrow zwiekszasz parwdopodobienstwo, test pappa pozwala na okresslenie dwoch dodatkowych parametrow (białko ciazowe A i wolne hcg) wiec zwiekszasz prawdopodobienstwwo i wiarygodnosc badania. oczywiscie podczas usg okreslane sa takze pozostale czesci budowy dzidziusia, ale jesli chodzi o wady genetyczne, to jest to tylko wyliczenie prawdopodobienstwa na podstawie pomiarów. tak wiec, jest to czysta statystyka, ktora jest bardziej wiarygodna w polaczeniu z pappa.

No ładnie... A mnie zabrakło na liście :P

Test papa nie jest obowiazkowy.a na usg genetycznym to mierza dziecko i partrza na kosci wszysykie to nie jest statystyka jak ty mowisz.

jak to naciagał? w wiekszosci krajow UE PAPPA jest podstawowym i obowiazkowym badaniem ciezarnej, poza tym przecież usg genetyczne to tez jest czysta statystyka, a dodatkowe parametry testu pappa zwiekszaja przeciez jej wiarygodnosc.

Czesc dziewczyny:)ja robilam badanie genetyczne bez testu pappa bo moj ginekolog powiedzial ze oni i tak wyliczaja statystyke prawdoodobienstwa i ze nie bedzie mnie naciagal.tez mialam obawy przed badaniem czy jest wszystko ok ale naszczescie powiedzial mi ze jest super.czy ktoras z was ma cukrzyce ciazowa?

mi lekarka nawet nie sugerowała abym zrobiła ten test, w poprzedniej ciąży też nie robiłam i szczerze mówiąc staram się myśleć pozytywnie

a nie obawiacie sie, ze jak cos wyjdzie nie tak na usg, to test pappa zwieksza pradopodobienstwo wiarygodnosci? a ze krew do badan trzeba pobrac przy okazji usg, trzebaby pojsc na drugie usg, zeby ew. dorobic pappa, my usg genetyczne mamy dopiero za 2 tygdonie (jesli dzidzia urosnie do 45mm:)) ale ciagle o tym rozmyslamy z mezem, co dalej jesli wyjdzie wysokie parwdopodobienstwo jakiejs wady...na chwile obecna zdecydowalismy sie na pappa, a w razie jak nie bedzie dobrze, zrobimy NIFTY.

niezły zbieg okoliczności :) myślę, że nie nagrywają tego usg na płytę, jak idziesz prywatnie to może nagraja jak poprosisz, ja miałam na płytce tylko usg połówkowe w poprzedniej ciąży

Beti1982
mamy ten sam termin porodu w karcie, to samo imię i ten sam rocznik :)

ja również będę robiła usg gen. bez testu pappa. Ginek nic mi nie mówił onośnie testu pappa.

A to usg genetyczne ginekolog nagrywa na płytkę i daje pacjentce?

-Marzec-
02.03 - Eweliina
05.03 - Vika
08.03 - jaydee
09.03 - Ineskaa
15.03 - Flatershine
18.03 - Justas
27.03 - panna-anna
27.03 - Lucky83

-Kwiecień-
02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika
07.04 - sasanka
17.04 - kruszynka82
17.04 - beti1982
27.04 - jagodzianka

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...