Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Tak się smutno w tamtym wątku zrobiło, że postanowiłam założyć nowy...

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpin-2011-23-t265651,1,16.html

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
kaska2308 - 10 lipiec, ŚP. Szymon 3150g 54 cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN

No cóż życie płynie dalej... ciekawe co u Maua_mama, chyba jest bardzo zajęta bo wcześniej dość mocno się tu udzielała a teraz cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Witam,
nasza Marysia ma niezły apetyt bo zjada 180ml MM co 4 godz.
Jak dostanie mniej to jest ogromny krzyk.Interesuje się juz zabawkami i słodko gaworzy.
Najbliższą wizytę na szczepienie mamy 10 października wtedy ja zważę.Już nie mogę się doczekać.
Ubranka z rozmiaru 62cm są na Marysię dobre,ale żeby był jej wygodniej zakładamy jej 68cm (są troszeczkę za duże),ale wygodniejsze i luźniejsze.

bruxa
ja tez tak czasem mam ze sie budze a mała nie ;)
moaja dzis spała od 20:10 do 7:15 :)
ale wczoraj dała taki popis ze nalezało mi sie to spanie :)

A ja dziś myślałam, że moje dziecko jest chore - spało od 23 do 6.30!!! ;D
Ja się obudziłam sama na jego karmienie o 3 a on nie :P

eh no właśnie nie wiem co jest z małą ewidentnie wypluwa smoczka przy jedzeniu pewnie do tego dochodzą kolki bo się pręży i wynikiem jest mała ilość zjedzonego mleka..masakra.. dziś spróbujemy wieczorem dać jej nan może bardziej jej posmakuje.. nie wiem już kombinuję jak mogę ;/

agusp niezły ten Twój kot podróżnik ;-)
Ja miałam dziś dzień świra, nawet mi się nie chce pisać co i jak. Ważne że dzieciaki już w łóżkach a "ulubiona" sąsiadka nie wezwała antyterrorystów do moich dzieci bądź wyrodnej matki której dzieci miały czelność zapłakać w bloku.
Mały też coraz mniej śpi, za to zaczyna gaworzyć i się uśmiechać, troszkę interesuje się zabawkami, więc powinno być trochę łatwiej.
iiikkkaaa dawki faktycznie wydają się małe jak na ten wiek, ale z doświadczenia wiem, że z karmieniem MM jest tak, że na puszkach podawana jest średnia dawka dla danego wieku i najważniejsze czy dziecko dobrze i zdrowo wygląda według lekarza, wagą bym się mniej przejmowała. Moja córa dosyć długo była prawie tylko na MM i raz zjadała podwójną dawkę, a raz 1/3 dawki. Mały z kolei nigdy nie zje aż tyle ile napisali na opakowaniu, pomimo tego, że zdarzyło się go karmić butlą bardzo głodnego. Nie wiem, ile zjada z piersi, ale jak się złości że chce "dojeść" a z piersi nie leci, to nie zje więcej niż 50ml.

witam dziewczyny.. moja mała też jakoś mało śpi w dzień co gorsza mało w dzień je ;/ w nocy dwa razy zjada ok 150 -120 w gorsze noce a w dzien masakra jak co 5 h zje mi 70 to jest dobrze,martwię się okrutnie bo nie wiem czy to jest normalne?! ;/

Ja noszę belly bandit i jestem bardzo zadowolona, ale to też dużo zależy od organizmu.

Hej

czy używacie pasów poporodowych? Jesli tak to czy możecie jakis polecić? Dostałam zielone światło od gina na noszenie i szukam co by sobie kupić

Z przodu też jest wygodnie :) Ja zdecydowanie czuję się bardziej wolna z chustą niż z wózkiem, wszędzie mogę wejść, nie muszę się przejmować terenem itd. Krzyś też nie od razu zasypia jeśli jesteśmy w domu, ale na dworze dość szybko. Z trzymaniem dziecka to tylko wygląda skomplikowanie, mi na początku wiązanie zajmowało ze 20 minut i było koślawo, teraz w 5 minut jest super :) Tylko wiązania na plecach sobie nie wyobrażam samodzielnie.
Co do drzemki - mam fotele z dużymi oparciami z boku, siedzieliśmy w takim fotelu i oparłam ramię na tym oparciu, na ramię wzięłam sobie poduszkę i położyłam głowę na poduszkę :) No opisać ciężko, ale było całkiem wygodnie i gdyby się nie zaczął akurat wiercić to bym pewnie jeszcze trochę pospała :) Potem jeszcze poszliśmy pozmywać :) A w sumie spał 3,5h w chuście - jedyna porządna drzemka dzisiaj, jak jutro katar będzie tak samo go męczył to to powtórzymy.

Ja chcę kupić chustę ale tylko do noszenia po domu, na spacerze 100 razy bardziej wolę wózek - mały kiedy tylko poczuje świeże powietrze i tak śpi jak zabity, przy tym uwielbia zarzucać rączki za głowę a ja nie chcę chodzić 'uwiązana';) Poza tym wózek jest mega przydatny, bo nie muszę brać torebki i w ogóle wszystko do niego pakuję (łącznie z kotem - ostatnio wychodząc na spacer zorientowałam się dopiero w windzie, że siedzi w koszu na zakupy i musiałam wracać:D)

Muszczek - jak Ci się udało zdrzemnąć z dzieckiem w chuście???

Hej

ja wczoraj próbowałam zachustować moją małą, znaczy się wsadziłam ją w chustę (elastyczną) ale musiałam sie dużo nachodzić aby mi w niej usnęła, nie podobało jej się bo miała ograniczona możliwość ruchu, a ona lubi się wiercić...

Jakoś nie widzę opcji wychodzenia w chuście z domu (narazie) bo umiem tylko wiązanie z przodu a to średnio wygodne do spacerowania, na plecach to co innego, ale na to za malutka...
Poza tym ja się boję wiązać tkaną, bo trzeba wiązać trzymając dzidzię i boję się że jej nie utrzymam

chusty rządzą ! :)
ja jestem mega fanką - Anielka śpi nawet po 2 godz w chuście na spacerze, a w wózku byle hałas ją budzi. po powrocie ze spacerku, odkładam ją do łóżeczka, a jak się obudzi - często po 30 min, lub nawet godzinie, to budzi się uśmiechnięta! :)

No właśnie Krzyś śpi w tej chuście cały czas - już dwie godziny! - w międzyczasie się nawet zdrzemnęłam :) To dzisiaj rekord, na kocyku się dużo wiercił i szybko budził przez zatkany nos. I niedawno jeszcze chciał smoka w chuście, a dzisiaj nic. Też zaraz karmienie, ale dzięki Bogu że się chociaż raz dziś porządnie zdrzemnął.
Jeśli chodzi o znoszenie wózka po schodach to u mnie na szczęście tylko 3. piętro :) Ale znoszenie po schodach uspokaja Krzysia prawie tak samo jak spacer. Gorzej, że najpierw znoszę stelaż, więc muszę go zostawić na chwilę samego, i czasem na samym dole słyszę, jak wyje. Powtórzę jeszcze raz - jestem wielką fanką chust :) I na razie spotkałam się tylko z miłymi komentarzami.

Witam. Muszczek, my dziś też w chuście, bo... wczoraj wysiadła winda akurat jak musiałam iść z małym do apteki i szłam z wózkiem 6.5 piętra w dół :/ Nie było czasu na powrót, ale żałuję że jednak nie wróciłam bo mały się obudził od tego schodzenia po schodach i płakał prawie przez cały czas na dworze :/ Na szczęście naprawili windę i nie musiałam wchodzić 6.5 piętra w górę. A dziś w chuście rewelacja, tylko przypomniałam sobie wiązanie i śmignęliśmy na zakupy, rozpakowałam siatki a mały jeszcze śpi, dał mi zjeść obiad (szok!) i dopiero się wierci więc zaraz karmienie itd. Pozdrawiam.

U nas też chyba lepiej jak jest starszy, śpi mniej, ale za to sam może poleżeć chwilę i łatwiej go czymś zainteresować. Aktualnie niestety mamy katar, więc się męczy i jest bardzo absorbujący (teraz mam go w chuście bo byliśmy w aptece), ale mam nadzieję, że niedługo mu przejdzie, bo strasznie patrzeć jak się męczy :( Dzisiaj się poryczałam jak płakał strasznie, nie mógł oddychać, a mimo to się do mnie uśmiechał...

Ja tez juz zlapalam gume w pierwszym tygodniu nam niestety nie poszlo w wuklkanizacji ale zamowilismy na allegro detke i opone i wtedy w wulkanizacji nam wymienili na nowe koszt 5 zl detka z opona 18 zl na kazdej detce i oponie z boku sa wymiary i po nich dokaldnie na allegro mozna zamowic gdyby nie chcieli w wulkanizacji Tobie zrobic;)

My dzis mamy na 15.30 szczepienie a na 19 mam ginekologa:/ yhhh ciezki dzien

a u nas z kolei im starsza tym lepiej wymaga jakos miej mojej opieki polezy sama w lezaczku pospi i ja moge wszystko ogarnac wyspac sie wyprasowac a czasem do galerii na zakupy wyskoczyc;)

Witam,
rzadko się udzielam a to dlatego że nasza malutka mało śpi w ciągu dnia więc jak już zaśnie to obowiązki zajmują cały ten czas :-(
Za to odpukać nie możemy narzekać na noce mała śpi po kąpieli ok 6 godz karmienie 4 godz snu karmienie :-)

Wczoraj mieliśmy usg bioderek i wszystko super :-)
Mała ładnie przybiera na wadze ostatnio w tydzień utyła ponad 400g :-) i choć robi się coraz cięższa to i tak kruszynka z niej :-)

My też mieliśmy akcję z kołem w wózku już na drugim spacerze :-( ale w wulkanizacji załatwili sprawę za bodajże 20zł

No to w koncu coś naskrobałam a teraz uciekam coś porobić póki mała śpi bo później karmienie i spacerek :-)

jezeli to kola pompowane gumowe to mozesz isc do wulkanizacji :]

Dziewczyny, ratunku! Złapałam (a właściwie teściowa złapała) gumę w wózku! Co ja mam z nim teraz zrobić? Czy z wózkami się chodzi do wulkanizacji???

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)