Mamusie i maluchy marcowo - kwietniowe 2016 cz.11

Mamusie i dzieciaczki marcowo-kwietniowe (i nie tylko) 2016:

Elle - CÓRKA, 20.02.2016, 3500g i 55cm, SN, Redłowo
Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm, CC, Zaspa
Ditha - CÓRKA, 28.02.2016, 2900g, SN, Kartuzy
Sensimilia - SYN, 01.03.2016, 3720g, 57cm, SN, Zaspa
Pauletta - CÓRKA, 02.03.2016, 3550g, 57cm, SN, Wejherowo
Monisia061 - CÓRKA, 04.03.2016, 3500g, 53cm, SN, Redłowo
Ania_85 - SYN, 05.03.2016, 4400g, 61cm, SN, Redłowo
Azja - CÓRKA, 08.03.2016, 3550g, 56cm, Wejherowo
Zielone jabłuszko - SYN, 11.03.2016, 3930g, 57cm, Kliniczna
Aniammmmm - SYN, 13.03.2016, 3300g, 55cm
PotrojnaMama - 15.03.2016, SYN - 3090g, CÓRKA - 2720g, CC, Wejherowo
Mor-ela - SYN, 19.03.2016, 3960g, 58cm, SN, Wojewódzki
Lala_la - SYN, 27.03.2016, 3890g, 57cm, SN, Zaspa
Słonko - SYN, 31.03.2016, 3600g, 54cm, SN, Redłowo
Iwo04 - CÓRKA, 02.04.2016, 3160g, SN, Kliniczna
Dumelek - CÓRKA, 04.04.2016, 3300g, 51 cm, CC, Zaspa
OlaOla - CÓRKA, 05.04.2016, 2750g, 52cm, SN, Wojewódzki
Nulka - SYN, 6.04.2016, 3500g, 55cm, SN, Zaspa
Elkasiwa78 - SYN, 8.04.2016, 3740g, 57cm, SN, Wojewódzki
Mollly - CÓRKA, 13.04.2016, 3600g, 56cm, SN, Wejherowo
Susanna - CÓRKA, 14.04.2016, 3670g, 56cm, SN, Kliniczna
Szpileczka - CÓRKA, 15.04.2016, 3215g, 55cm, SN, Kliniczna
Stop.kropka - CÓRKA, 17.04.2016, 3450g, 56cm, SN, Kliniczna
Lenaa86 - CÓRKA, 21.04.2016, 3930g, 56cm, SN,
Kurczakowa - CÓRKA, 23.04.2016, 3740g, 56 cm, SN, Wejherowo
Sosi - CÓRKA, 1.05.2016, 3260g, 58cm, SN, Wejherowo

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-i-maluchy-marcowo-kwietniowe-2016-cz-10-t669003,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie i maluchy marcowo - kwietniowe 2016 cz.11

U nas wszystko ok, Maluchy dziś skończyły 2 miesiące, masakra jak ten czas ucieka!
Pogoda dziś byle jaką ale udało nam się i tak zaliczyć dwa spacerki no i cieszę się ze warzywka i trawa podlane ;)
Miałam dziś wychodne że starsza córka byłyśmy w kinie i w kawiarni przyjemnie było oderwać się od Maluchów ;)
Mor-Ela mam nadzieję że jak skończą się te 3 miesiące to się u Was uspokoi! Ją z dwójką mam mniej zabawy niż Ty z nednym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas kolejny dzień totalnej masakry. Nie chce mi się już nawet pisać. Dobrze, że mąż ogarnie starszego i zrobi mi herbatę :-(

Ale tu cicho...jak makiem zasial:-)

Moja cora spi od dwoch godzin w swoim lozeczku. Maz wykorzystal sytuacje i kima obok w lozku tez. Zmeczony tatus:-p hehe. Ale to fakt, dzis taka pogoda ze mi tez sie oczy zamykaja. Ale wole wykorzystac czas kiedy malutka lulka i ogarniam kuchnie, gotuje, obiadek prawie gotowy wiec super. Moze popoludniu wyjdziemy choc na chwile do ogrodu czy cos. Chcoc pogoda malo przyjemna. Ciekawe kiedy wroca wyzsze temperatury i slonko. Oby nie z koncem lata, haha. Ta nasza pogoda to kurcze dziwna jest. Miejmy nadzieje, ze popada, powieje i za niedlugo bedziedalej ladnie.

My wczoraj obeszlysmy z mala cala riviere. I nic nie kupilysmy. Ani jej kreacji do chrztu, ani ja sobie nic nie znalazlam. Kurde niestety te 5 kg wiecej przeszkadza potwornie. Przez to kurde mega problem zeby w czyms dobrze wygladac. We wtorek ruszam w kierunku akpolu. Tam musze wybrac cos dla corki. A sama...moze jeszcze raz obejde sklepy w rivierze albo o rumie zabacze, nie wiem.

Jak tam niedziela wam mija? Jak dzieciaczko? Grzeczne?:-)

Chyba można wnioskować o sile nietolerancji, bo pamiętam jak mi lekarka mówiła, że jeśli będzie mniej niż 0,5 to enzymy podawać co drugie karmienie, a powyżej do każdego. Oby szkraby wyrosły. Mój maluszek spał dziś 1,5 h w sumie w 4 podejściach, ale nawet nie był płaczący tylko marudny z niewyspania i wymagający uwagi ;-) Teraz ciumka cyca. O Debridat popytam pediatry. Na razie odstawiłam Espumisan, bo kurde mam wrażenie, że po nim jeszcze gorzej. Młody ciągle zagazowany. Testujemy Colinox. Na Delicolu bankrutuje, ale naprawdę ufam, że z końcem 3 miesiąca miną wszelkie kolki i bóle brzuszka...

Kurcze, znowu... Chyba to forum nie przyjmuje niektórych znaków...
...przy normie 0,01%. Czy któraś z was miała podobne wyniki? Czy można z tego wnioskować o "sile" tej nietolerancji, czy też jest to raczej wyniki +/-?

O, jakimś cudem wcięło mi pół posta :)
...przy normie

Odebrałam dzisiaj wynik badania w kierunku nietolerancji laktozy metodą redukcyjną. Wyszło nam >2%, przy normie

A my od wczoraj podajemy Debridat. Do tego Delicol przed każdym karmieniem. I póki co mała jest dużo spokojniejsza, łatwiej robi kupy i oddaje gazy, spokojnie je z piersi (bez odrywania się z płaczem), normalnie inne dziecko! Noc też cudowna, z dwoma spokojnymi karmieniami, po których ładnie zasnęła. Odkryłam, że wspaniale ją uspokaja dźwięk suszarki, więc włączam jej aplikację na telefonie do spania :) Oby tak jej zostało. Mor-ela, polecam, spróbuj, może i u was pomoże?

Moje dziecię znowu daje czadu. Od 7:00 spał 30 minut z czego 5 w wózku :-P
chyba znowu czeka nas bezsenny dzień ;-)

Mięta - dr Sieliwończyk na ul. Białej we Wrzeszczu, najlepszy.
szpileczka, Tobie tez radziłabym się jeszcze udać do niego na konsultację...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szpileczka, strasznie mi przykro :( Może malutka wkrótce się przyzwyczai i już nie będzie to dla niej takie straszne i niewygodne... Swoją drogą, dość szybko byliście na tym badaniu, myślałam, że to po 6. tygodniu się robi. Ale to pewnie nie ma znaczenia? Przytulam was dziewczyny i życzę dużo siły!

Szpileczka bardzo współczuję i życzę Wam dużo wytrwałości, tak jak pisze mor-ela będzie trudno Ale to trud który zaprocentuje na całe życie córeczki. Trzymam kciuki żeby najszybciej jak to możliwe wszystko wróciło do normy.
Przesyłam móc internetowych uścisków!

Szpileczka trzymajcie się! Na pewno będzie trudno, ale to dla dobra dziecka. Jak długo ma to nosić? Ja też czasem płaczę z bezsilności, jak młodu daje do wiwatu, ale - wiem że to może zabrzmieć strasznie - trochę się przyzwyczaiłam. Dużo siły i wytrwałości. To wszystko minie i w to trzeba wierzyć.

Szpileczka, kurde...masakra jakas. Az mi sieoczy zaszklily. Smutno mi razem z Wami. kurcze, wierze ze tourzadzenie pomoze temu szkrabowi twojemu. Jejku, oby. Mocno sciskam kciuki.

Cześć dziewczyny jestem z wątku majowy czerwcowe. Przepraszam ze się wcinam ale może moglibyście polecić gdzie prywatnie i dobrze można zrobić usg bioderek?

A my jestesmy po usg bioderek i niestety maluszek ma oba bioderka zaawansowana dysplazje...jestem zalamana, mamy kupic specjalna orteze, taki aparat. Na razie mamy wypoŻyCzony z prZychodni. Oliwka jest strasznie marudna, nie placze tylko doslownie wyje az cala jest bordowa bo ma skrepowane ruchy. Nic jej nie uspokaja tylko troche lezenie u mnie na klatce piersiowej. Kazda zmiana pieluszki to od bowa zdejmowanie i zakladanie i wycie, karmienie strasznuw utrudnione bo nie wiem jak mam ją trzymac, kazda pozycja niewygodnie nam obu. Od powrotu od lekarza obie dzis placzemy

Hej wszystkim! :*

Nie dam rady wszystkiego przeczytać, ale wpadł mi w oczy post moreli: miałam tak samo z tym spaniem, 2 godzinnym usypianiem i noszeniem na rękach. nie chce zapeszać ale chyba pomógł delicol. cudowną noc mieliśmy, dzidzia spokojna, nawet z otwartymi oczkami po prostu leżała a nie awanturowała się.

No i mimo ładnie przespanej nocy - od 8 ciągle znowu śpi :) sama! w swoim łóżeczku!! szał :D

jeszcze przed wizytą u pediatry jestem więc się dopytam czy mogę to podawać, w jakiej dawce i wgl

teraz wyzwaniem jest odbijanie... od początku różnie z tym nam wychodziło, ale od paru dni zaczęła ulewać czego wcześniej nie było...

Witajcie kobiety.

Zaczynamy weekend dzis;) powiem wam, ze ostatnio jak kazdego dnia sie budze to patrze za okno i zastanawiam sie czy w koncu pogoda sie pogorszyla. A tu co dzien od poczatku maja mamy cudowna wiosne. Fajnie, juz nie pamietam kiedy nas tak pogoda rozpieszczala.

Skoro tak to dzis znowy po 10 wybywam z mala do ogrodu.. Przynajmniej porzadki tam robie ze hej.

Ogladalyscie wczeoraj eurowizje? Ja nie lubie tego przedsiewziecia jakos, ale wlaczylismy z mezem to w formie zabijacza czasu gdzies w tle.ogolnie masakra jak dla mnie. Dobrze chociaz ze Szpak przeszedl do tej finalowej dziesiatki :-)

Ja po weekendzie musze ogarnac jakas kiecke na chrzest corki zarowno dla siebie jak i dla tej malej gwiazdy. Zabiore mame chrzestna, poszukamy razem.

Podczytuje czasami mamy majowo-czerwcowe... Teraz one w stresie przedporodowym. Oh, jak milo, ze my juz wszystkie po:-)

Jak u was noc minela? Coraz lepiej? My na luzie 20-5 , mleczko, i do 7.15 jeszcze cora kimala. Teraz juz razem walczymy i zaczynamy piatek, tatusiowi dajemy pospac, niech wie jakie kochane babki m w Domku.

Milego slonecznego dnia;-*

Kochane mamy :) Piszę prace mgr na temat matek samotnie wychowujących dzieci w GDYNI. Mam ogromną prośbę, czy kobitki, których mąż/partner wyjechał w celach zarobkowych, są wdowami, rozwódkami/orzeczeniem separacji, w trakcie rozwodu, po prostu nie mieszkają z ojcem dziecka, ojciec dziecka NN itp itd mogą wypełnić ankietę? Jest ona w pełni ANONIMOWA. Zajmie to Wam 10 minutek. Z góry dziękuję.
Link do ankiety:
https://www.ankietka.pl/ankieta/229375/diagnoza-sytuacji-finansowej-i-spolecznej-matek-samotnie-wychowujacych-dzieci-w-gdyni.html

Mam na imię Monika i w razie pytań podaje moj nr gg: 51590412

Nulka spokojnie - pewnie ulało mu się, bo na leżąco jadł i mu się odbiło z głębi. Ja czasem śpię z młodym, a jak mam siłę to odkładam go do łóżeczka, co często kończy się rozbudzeniem i ponownym usypianiem =P
Pozdrawiamy ze spaceru. Młody zdecydowanie mało wózkowy :-P Zastanawiam się czy go zgaga nie męczy, bo strasznie się broni przed leżeniem na płasko.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...