Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

dominika juz do pracy ?wow powodzenia
nyzosiu powiedz co to bio gaya bo moja tez ma problemy , jak nie zrobi jednej dziennie to wiem ze nocka bedzie z glowy wiec dziekuje za wszytskie wskazowki
dziewczyny czytam Was ale rzadko pisze bo czasu brakuje , jestescie skarbnica wiedzy ;-))))))))))
nyzosiu mam to samo z moim czterolatkiem , mi mowi ze bardziej kocham dzidzie niz Jego ale jakos mu tlumazce i tez sie ludze ze jesczez pare miesiecy i wszystko wroci do normy ;-))
moja lubi na brzuszku i najlepiej jej sie spi
moja mala maly glodomorek wazy juz ponad 6 kg i jest dluga , musze ja ubierac 3-6m
a przypomnijcie kiedy dzieci siadaja ok 6m ?czy wczesniej mozna juz probowac sadzac czy to raczej nie wskazane ?

Ja tez planuje zaczac podawac stale rzeczy po skonczonym 5 mcu.
Jutro pierwszy dzien do pracy.... Ciekawe jak to bedzie...

U mnie w temacie miesiączki cisza. Oby trwała jak najdłużej:)

Olenka z tego co zrozumialam jak rozmawialam z lekarzem to on mi wypisuje recepte ja kupuje spirale i ide z nią do niego i nie place nic ekstra. Widziałam w gabinecie innegi gina w luxmedzie pelno opakowan po spiralach w śmietniku wiec wiem ze zakładaja.

Ja mam zamiar rozszerzac diete mlodego po 6 miesiacu czyli w lutym:) jeśli wcześniej będzie intersowal sie jedzeniem to dam mu spróbować ale nie jakieś duze ilości. Poza tym musi lepiej siedziec a wlasxiwiw sztywnej lezec no i musze kupic krzesełko.

Odnosnie kupy to polecam też delikatne naciskanie na odbyt palcem wtedy zaczynaja dzialas miesnie zwieracza i latwiej kupa wychodzi:) sorki za takie instrukcje ale to pomaga. A on biedy jak juz nic nie pomaga to czopek trzeba dac.
U mnie corka miala z tym problemy wiec ja prerobilam temat.
Bio gaya swietnie na nia dzialala.

Dziewczyny, dostalyscie już miesiączki po porodzie? Jeśli tak to po jakim czasie?

Nyzosia-napisz jeszcze raz jak to jest w tym luxmedzie z wkładkami . Ja tez mam pakiet także wizyte miałabym za darmo. A zalozenie wkładki ile kosztuje? No i kto ja kupuje, ja czy lekarz?

Ja już prawie nie karmie piersią, tylko 1 raz w ciągu dnia , no i w nocy. Z pierwsza córka tez karmiłam 3-4 miesiące a potem jakos pokarm zanikl. Teraz tez nie mam ciśnienia, jakos specjalnie go nie pobudzam, jest to jest, nie ma -to nie. Jakie mleko dajecie dzieciom?

Karolina moja na cycku i dopajam, bo ona ma cały czas problemy z wypróżnieniem. Moja czasem pije a innym razem kręci nosem, różnie bywa. Czy jej to pomaga... średnio, ale tonący brzytwy się chwyta. W listopadzie idziemy do dr. Marka, także w związku z rozszerzeniem diety, niby powinno się po 6 miesiącu, ale ze względu na te jej zaparcia, to zastanawiam się czy nie wcześniej wprowadzić warzywa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje też jak zwykle szaleją a ja uciekam do ostatniego pokoju szukać spokoju:)Karolina,dzieci na piersi w ogóle się nie dopaja,na sztucznym tak ale nie wszystkie dzieci chcą tak jak moje nie chciały i teraz mała też nie chce, z kupkami u nas już lepiej,więc pewnie coś tam się regulowało odkąd przestałam podawać jej pierś, dobrze by było jakby w nocy coś tam z niej jeszcze popiła jak najdłużej sie da zawsze to lepiej na kupy,na razie pije ale nie zawsze szybko usypia pewnie głodna a w nich już prawie pusto.

Idę gotować kaszkę młodemu:)

cześć ja dziś w domu nigdzie sama z 3 się nie wybieram i troszkę mam dola nie lubię takich dni moje starszaki szaleją A MALUTKA NIE zrobiła kupy 2 dni co dla niej jest bardzo dziwne widzę że się strasznie męczy i nie mam pomysłu co zrobić wykąpałam ja okłady z ciepłej pieluchy i masaż i nic chciałam podać jej wodę ale ona nie kuma jak ja pić i się krztusi. wiem ze rozmawialyscie rozszerzenie diety ja juz oszalalam mój syn karmiony sztucznie od czwartego miesiąca dostawał tez kaszki i słoiki córka na piersi do 7 miesiąca od 5 słoiki i od 6 kaszki a teraz mała tylko piers I pediatra mówi ze mam spróbować jej jak skończy 4 zacząć podawać warzywa i kaszki a z tego co wiem dzieci karmione piersią to po skończonym 6 w przypadku pierwszej córci wy pośrodkowa łam i dałam w 5 a wy jak będziecie robićz góry dzięki za odpowiedź. a podajciejakieś picie bo ja na piersi nie i nie wiem czy jak dam owoce to czy mam podać jej coś do picia masakra

Powiedziała żebym na razie nie zmieniała mleka bo jej kupki nie są jeszcze takie złe, niektóre dzieci w ogóle nie robią a ona tak i na razie nie zmieniam, jakby się pogorszyła to wtedy idę po hipp.A z tym dodają niem jest tak ze tez nie wszystkie dzieci chcą i nasza jak na razie pluje woda i koprem, spróbuję jeszcze rumianek.

Ania, a położna coś Ci doradzila z wyróżnieniem? Gdzieś słyszałam,że jak się daje tylko mm to trzeba przepoic woda lub herbatka,zebrałem nie było zatwardzenia.

Ja napisałam że większość dzieci nie lubi na brzuszku leżeć a nie ze wszystkie no i do pewnego etapu, jak tylko dojdą przedramienia to wtedy staje się ulubioną pozycja bo wtedy większość widzą.

Kaoma o tym hippie jeszcze wczoraj rozmawiałam z położną i mówi że niektóre dzieci nie chcą pić bo im nie smakuje i często mamy wracają spowrotem do aptamil bo jest slodsze a Nestlé beba jest też dosyć gorzka bo sama sprawdziłam w porównaniu do innego.

Mój synek nie polubił leżenia na brzuchu, nigdy nie leżał przedramionach. Zaczął się obracać i pełzać, ale bardzo krótko i przeszedł do raczkowania.
Młoda dała dziś popis, trzy godziny trwało jedno karmienie.
W środę przyjeżdża do nas rehabilitantka z Polanek, więc będę mieć najsensowniejszy ogląd na sprawę.

U Nas tak jak u Sylwii. Kuba uwielbial lezec na brzuchu,Patryk teraz nie bardzo,trzyma się sztywno i opiera na raczkach ale za dużo mu się nie chce;/

U nas karmieie wypada raz po 4h,raz po 2h. Nie trzymam się tabelki na opakowaniu,tyko tym czy młody chce zjeść,czy tez nie.

My mamy tego konika wodnego z muzyczka,jeszcze po Kubie i to Patrykowi wystarcza,tez zastanawiałam się nad tym misiem,ale chyba u Nas to zbędne.

Moje dzieci to leniuchy i na brzuchu lezec nie lubia:)

Spiwor mam Nie oryginalny do wozka.mialam z corka i gdzies mi wcielo a teraz tesciowa mi kupila. Dziury na pasy do spacerówek sa standarowe wiec będzie pasować.
Ja do wozka maxi cosi praeie nic nie dostalam:(a dodatki drogie jak nieszczęście.

Ania27 a skąd wiesz ze te mleka sa gorzkie?
Corka tez na początku Piła Hippa ale był problem z dostępnością, czesto musiałam kupowac po kilka opakowań az w koncu przeszłam na Bebilon. Corka te na brzuchu srednio lubiła leżec, w sumie załapała Dopiero jak zaczęła pełzać ale znam duzo dzieci ktore preferują taka pozycje.

Mój starszy pił hippa, żadne inne mu nie smakowało.
To nie prawda że wszystkie dzieci nie lubią na brzuchu. Maciek lubił na brzuszku od początku, stad to moje zaniepokojenie.

U mnie mała leży na brzuszku czasami ok.5min,a czasami nawet kilku sekund nie wytrzyma. Zależy od jej nastroju:) ale widzę,że zaczyna się jej podobać, bo czasami gada i się śmieje:)
Ja kremuje emolium, a balsamuje co drugi dzień Nivea.

Oczywiście mam na myśli 2-latka

Tak tylko ponoć właśnie te mleka są gorzkie a hipp za tani też nie jest, mój starszy pije bebe jeszcze do tej pory ale zaczynał od innego też Nestlé którego nie ma już na rynku.Ja nie wiem co robić,położna nie odbiera i nie wiem czy zmieniać mleko bo coś nie do końca młoda się wypróżnia.

Tak więcej mi śpi i raczej to zasługa butli ze tak jej się to pozmieniało jak wcześniej takie 3 godzinne spanie zdarzało się nie codziennie tak teraz zawsze i bardzo mnie to cieszy, noce też już są coraz lepsze, teraz pobudka ok.5.00 rano więc można powiedzieć noc już prawie przespała później śpi jeszcze do 8.00.Nie wiem ile godzin na dobę przesypia ją wam dzieci ale moja tak ok.15 więc raczej tak normalnie.

Ja mam śpiworek z maxi Cosi był gratis do fotelika.
Ania27 pytałaś o mleka mm, dzis byłam w rewe i dotrwałam gazetę Öko Test na 2016 Rok i wg nich najlepszym mlekiem jest hipp BIO combiotik 1 uzyskał ocenę sehr gut, babylove z DM jest na 3 miejscu z ocena befriedigend czyli zadawalajacy (taka jakby ocena 3ka w skali do 5 ciu). Nestle BEBA pro 1 tez uzyskało sehr gut.
Niestety mleka HA nie były testowane. Ja sie przezuce tez na tego Hippa , niestety dzis najpierw kupiłam mleko dla małego A dopiero potem przypadkiem dotrwałam ten magazyn. Ale najlepiej idz do kiosku i sobie przejrzyj co i jak i jakie sa kryteria bo to za długo zeby to opisywać.
U nas miś szumis pewnie przyda sie w przyszłości jako zabawka ale poki co ten szum u nas nic nie daje, na szczescie dostałam go w prezencie.

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...