Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

To są dobre ceny bo w Gamecie usg 250 plus 500 zł testy z krwi!!!!

Ja po wizycie u genetyka.o kant tyłka taka wizyta. siedziałam u pani dr może minutę...wyniki są ok, dużo bardziej ok jak na wiek:) pani dr pytała się czy chcę amniopunkcję ale powiedziałam, że nie będę się wygłupiać:) tak więc teraz następny etap to połówkowe 27 marca:)

Aktualnie u Preisa / Dr Świątkowskiej test pappa kosztuje 300 usg plus 150 wyniki z krwi.

U Preisa robiłam w pierwszej ciąży i chyba płaciłam niecałe 300 zł , ale to było 5 lat temu.

Marynarka ja mieszkam w Niemczech i płące 250 euro za badanie krwi i usg. Cena jest niezbyt wygorowana bo są gabinety gdzie jest jeszcze drożej. No ale coż, tutaj leczenie jest bardzo drogie w porównaniu do Polski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi lekarka polecala dr Preisa lub Dr Swiatkowdka i mowils ze tam 350zl ten test z usg.

Kaoma, a gdzie Ty robisz ten test, że tak drogo płacisz???? Ooo ja z usg genetycznym płaciłam 400 zł i to w sumie była taka średnia cena, nawet nie wiem czy nie jedna z wyższych.

Evva, ja robie w poniedziałek test PAPPA tak dla spokojności chociaż wolałabym ten 1000zł wydać na coś innego. Zastanawiałam się też nad testem z krwi HARMONY i NIFTA ale to dopiero w przypadku jakby coś z przeziernością karku było nie tak.
Jak ja nadawałam imie corce 5 lat temu to ledwo co mieściło się w setce najpopularniejszych ale potem chyba troche zyskało na popularności. Wstawie wam najpopularniejsze imiona u nas, moze akurat któraś z was się zainspiruje?
Emma
Mia
Hannah / Hanna
Sofia / Sophia
Emilia
Anna
Lena
Lea / Leah
Emily / Emilie
Marie
Lina
Leonie
Amelie
Sophie / Sofie
Luisa / Louisa
Johanna
Nele / Neele
Laura
Lilly / Lilli
Lara
Clara / Klara
Mila
Leni
Maja / Maya
Charlotte
Sarah / Sara
Frieda / Frida
Ida
Greta
Pia
Lotta
Lia / Liah / Lya
Mathilda / Matilda

Dla chłopaka
Ben
Luis / Louis
Paul
Lukas / Lucas
Jonas
Leon
Finn / Fynn
Noah
Elias
Luca / Luka
Maximilian
Felix
Max
Henry / Henri
Moritz
Julian
Tim
Jakob / Jacob
Emil
Philipp
Niklas / Niclas
Alexander
David
Oskar / Oscar
Mats / Mads
Jan
Tom
Anton
Liam
Erik / Eric
Fabian
Matteo
Leo
Rafael / Raphael

Mi osobiście podobają się Leoni, Leon czy Anton
Ja dziś kolejny dzień spedzam z chorą córką w domu i powiem wam ze głowa mi pęka od tego jej gadania, ona poprostu non stop nadaje hehe przyzwyczajona nie jestem przez to ze chodzi do przedszkola %)

Hejka
ja za tydzien mam polowkowe ciekawe czy dziec się ujawni :)
Jezeli chodzi o dziewczynkę to obstawiamy Amelię, Maję no i intensywnie chodzi mi po głowie Kornelia :) a chłopak to może Igor, Oskar, Mikołaj :)

U mnie synek strasznie się dusi od kaszlu :( oskrzela, gardło czyste, antybiotyk nie pomógł, przeciwalergiczne też nie działają :( jutro idziemy na kolejną kontrol i już świruję :( kurcze naczytałam się dr google że mogą to być robaki. Do tego ma lekką wysypkę na ciele i sińce pod oczami. No wszystko wskazuje na alergie ale nie chce nic zadziałać.

Dziękuję Marynarka :)

Nyzosia dzięki za info.
Podpytam jeszcze mojego lekarza bo 5 marca mam wizytę (16tc).
jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki u Nas na bank będzie Hania, jeśli będzie chłopak to mamy dwa: Igor albo Aleksander.

Evva, ja robiłam podwójny, przy okazji usg genetycznego, ale w sumie nie potrzebnie. Nie było wskazań, lekarka poleciła więc zrobiłam. Wyniki w porządku:)

EvvaM ja miałam Pappa ale ja się załapałam na darmowe z nfzetu:) ale w pierwszej ciąży robiłam prywatnie. teraz gdyby nie to że mam darmowe chyba bym nie robiła. koszt ogromny a w sumie nie wiele daje. lepsze jest dobre usg.

A propo testu to dzisiaj mam wizytę u genetyka i wyniki testu.

U nas szpital. córa była tydzień w przedszkolu i przyszła z mega katarem i kaszlem więc siedzi od poniedziałku w domu. w poniedziałek byłyśmy u lekarza i pani dr zaleciła jej syrop przeciwalergiczny i zadziałało! katar przeszedł. ona jest alergiczką ale nie w lutym:) zazwyczaj zaczynało się u niej marzec/kwiecień a w tym roku już w lutym...czyli wiosna idzie!
A ja mam zwykły katar i ból gardła i ledwo dycham...

Z imionami u nas jest problem bo my wybieramy takie bardziej oryginalne:) Spoza pierwszej 10-20 najpopularniejszych imion:))) tak więc ciężkie zadanie:)

Cześć Dziewczyny, mam pytanie czy robiłyście sobie ten test podwójny PAPP-A albo potrójny? Ten pierwszy robi sie miedzy 12a14 tc a potrójny miedzy 16 a 21tc. Zastanawiam się czy isć i robić coś takiego???

U nas jeśli Dziewczyna to na 100 % Maja,a jak chłopak to sa rozne wersje Filip,Alan,Aleks,Adas. Zobaczymy,bo poki co sama nie wiem co będziemy mieli za 2tyg na polowkowym,moze w końcu będzie widać cos więcej :)

Kaoma mam ze swędzeniem skóry to samo. nie chciałąbyś zobaczyć moich rąk w zgięciach i nóg wyglądam tragicznie plamy krosty cała rozdrapana atopwe zapalenie skóry i jest co raz gorzej nic nie pomaga..

Hej, ja po dzisiejszej wizycie nie dowiedzialam sie nic nowego Ale w koncu zalozyli im karte ciazy i pobrali krem do genetycznego badania. Lekarz na mdlosci Polecil mi jakie Lek sprowadzany z Belgii Ale chyba nie zamowie bo mam nadzeieje ze to juz Ostatnie takie ciezkie dni, na swiàd Skory mam dodawac mleka do kapieli . Zazdroszcze ze niektore z was juz Sa w Polowie , sama bym chciala Byc juz blizej niz dalej. U Nas jesli bedzie chlopiec to bedzie Viktor a dla dziewuszki napewno cos krotkiego. Ja ma ochote rozdrapac sobie teraz skore :(

Tak. Mowila ze to calkiem normalne. Ja odczuwam takie bulgotanie i przelewanie ale nie bylam pewna. A maly rusza sie jak szalony ciezko bylo uchwycic przez to serce itp az w koncu zatrzymal sie rozlozyl nogi i pokazal wszystko co tam hehe :)

K0tt, a pytałaś o wyczuwanie ruchów dziecka może?

U dr Holke. Dziekuje ;)

gratulacje u kogo byłas na połówkowym?

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...