Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 28.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-2-t587088,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 3)

Cześć!

Też się zapisałam do Gdyni na te warsztaty. Kuzynka była, co prawda w Radomiu w zeszłym roku, ale była bardzo zadowolona.

Zapisałam się do refundowanej szkoły rodzenia, zaczynam 28.04. Tu mi poleciła kumpela. http://supermama.edu.pl/

Ja się na te warsztaty zapisałam, w Gdyni, właśnie po próbki:) w pierwszej ciąży chodziłam na takie spotkania więc wiem, że nudy ale przynajmniej próbki wezmę:)

Do szkoły rodzenia nie idę bo byłam w pierwszej ciąży ale chyba lepiej iść później - w okolicach 30 tygodnia.

Ja się chyba wybiorę na zajęcia gimnastyczne dla kobiet w ciąży. tylko na razie w piątki wieczorami miałam robotę więc nie mogłam. może od marca.

Taka ja w pierwszej ciąży w okolicach 25 tygodnia pisałam i broniłam pracę podyplomową. było spoko. ale wiadomo każda ciąża inna:)

właśnie zapisuje się ktoś z Was do szkoly rodzenia ?

Co ze szkołą rodzenia, któraś się orientuje gdzie najlepiej i kiedy się zapisać?

Byłam na tych warsztatach dwa lata temu z koleżanką, która była w ciąży. Nic szczególnego się tam nie działo dali dużo próbek i były konkursy wtedy można było wygrać ręczny laktator. Odpuszczam, bo nie wysiedzę tyle w jednym miejscu, a to jeszcze na koniec marca :D

ja wlasnie się chce zapisać - Gdynia :)

Na te warsztaty się zapisałam ktoś do Gdyni będzie sie wybierał ?

Mamy termin na początek lipca, nie sierpnia :)
Ja poza uczuleniem które baaaardzo nasiliło się w ciąży od początki czuję się rewelacyjnie. Gdyby nie rosnący brzuch i obawy czy wszystko ok nie wiedziałabym, że jestem w ciąży :D
Ja używam babydream z rossmana dla kobiet w ciąży balsam i olejek na zmianę. Kupiłam palmersa serum, ale trochę męczący ma zapach.

Dziś znalazłam informację o warsztatach w Gdańsku. Już się zapisałam, może ktoś jeszcze z naszej grupy?
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

Hej Taka, ja czuje się ok, Termin mam na 24.08, miałam kilka dni lekkie mdłości ale przeszło bez szwanku.

Jeśli chodzi o krem to ja używam Palmers. Wg mnie nie ma nic lepszego. Jak nie było ich jeszcze w Polsce to moje przyjaciółki zamawiały je ze stanów i: ŻADNYCH ROZSTĘPÓW!!!!!!

Ja na moc używam kremu a na dzień balsamu ( bo szybciej się wchłania).
Polecam go goraco!!!!

:) no własnie tak to już jest z tą płcią Naszych pociech.
ja na dzień dzisiejszy przytyłam ok. 1 kilogram no i lekarz mówi ze podobno tak jest ok.
Chociaż i tak to dziwne bo wydaje mi się że dużo jem ale w wagę nie idzie :)...

Dziękuje, ja w sumie używam na zmianę oliwka do ciała z Oillan Multiaktywny balsam przeciw rozstępom, ale uważam że i tak wszystko zależy od genów i skóry;)
Aktualnie kończymy 14 tc i jest zdecydowanie lepiej niż na początku. Praktycznie nie wychodziłam z łóżka, na szczęście mogłam sobie na to pozwolić mąż mnie odciążył we wszystkim i już od początku na zw.lek. Teraz nabieram sił i z tego co wszyscy mi mówią zacznie sie najpiękniejszy czas, podejrzewam, że z początkiem upałów wakacji znów będzie ciężej.
Wizytę mam za tydzień i to oczekiwanie od wizyty do wizyty mnie strasznie denerwuje bo jakaś niespokojna jestem ostatnio, naczytam się i później sie martwię...

patrycjamir, aurinio88, k0tt bądź inne dziewczyny z terminem na początek sierpnia. Abstrahując od przeziębień i chorób, jak się ogólnie czujecie na obecnym etapie ciąży w porównaniu z początkami?

Jesteście właściwie 2 m-ce do przodu względem mnie (mam termin na 30.08) i chciałabym dopytać się o Wasze samopoczucie. W maju czeka mnie ważny egzamin i zastanawiam się na ile ciąża będzie mi przeszkadzać w nauce i przygotowaniach. Zacznę oczywiście uczyć się odpowiednio wcześniej, tak by nie stresować się na sam koniec i mieć czas na odpoczynki w gorsze dni, ale pytam z ciekawości.

nowa_malwa - ja już wcześniej pytałam o balsamy do smarowania. Ostatecznie kupiłam Elancyl, ale stosuję go co któryś dzień. Na zmianę ze zwykłą oliwką. Na pojawiające się rozstępy chciałabym stosować serum na rozstępy i blizny z Biochemii Urody - same naturalne oleje - ja połączę pewnie ze zwykła oliwką.

Witam się w poniedziałkowy poranek :)

Anielkowa, cieszymy się razem z Tobą. Zawsze jest tak, że w końcu po burzy wychodzi słońce i wszystko się dobrze skończy, bo każdy zasługuje na szczęście i miłość:)

Koot, mam to samo, z tym, że ja zaczynam 19 tc, wizytę mam dopiero za tydzień, nie mogę się jej doczekać. A jak poczytam o takich różnych nieszczęściach to już w ogóle spać nie mogę, chodzę po ścianach i sobie wkręcam różne rzeczy :(

patrycjamir kto jest Twoim lekarzem prowadzącym. Nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze, a jak ogólnie oceniasz wizytę u dr Grzybowskiego?

lenkka u mnie wszystkei wymiary są na 20tydz.4 dzień a wymiar głowki jest na 19tydz. 4 dzień kształt głóki prawidłowy ale wielkość na granicy normy ogólnie tam mi nagadał ten grzybowski jakie są skutki małej główki to po prostu pozbierać się nie mogę w środę mam wizytę u mojego prowadzącego. Ale jak robiłam usg dwa tyg temu to wszytsko było w normie. Boję się strasznie do tego doszło mi przeziębienie i ogólnie cągle mam bóle podbrzusza nie wiem czy to z nerwów czy z czegoś innego

Dziękuje dziewczyny : *

Co do smarowania brzuszka co wieczór Partner ... wróć narzeczony : )))
smaruje mi puki co zwykłym balsamem nie mogę się zdecydować puki co na jakiś balsam by był dobry dla skóry w ciąży i by uniknąć kolejnych rozstępów ...

Mamusie które korzystają z fb .. zapraszam też do grup lipcowych mam na fb : ) jest tam nas troszkę miła atmosfera

Lipiec 2015 lub Lipcowe mamusie 2015 . grupy są zamknięte a Mamusie z całej polski : )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny czym smarujecie swoje brzuszki?Możecie cos polecić?

Anielkowa serdeczne gratulacje! Oby jak najwięcej takich chwil! :-)

Angel współczucia dla Koleżanki..Niestety wiem przez co przechodzi..Dwukrotnie mi się to zdarzyło...byłam jeszcze wyżej w ciąży niż Ona.... :-(

Witam nowe mamusie.
Anielkowa GRATULACJE!!!! Ja też czekam z niecierpliwością na wtorek i czy potwierdzi się synuś no i najważniejsze czy wszystko ok, bo ruchów dalej nie czuję a to 21 tydzien leci ...
wątek super się rozkręcił !

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...