Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Ja miejsce dla Mlodego w szafie juz mam i szuflade w kuchni na butelki itd,wczoraj z nudow sie za to wzielam :) od wtorku meczy mnie katar i zatoki,masakra leci jak z kranu doslownie :/ dzisiaj leze i sie kuruje. Ja tez mam hemoglobine ponizej normy minimalnie,lekarka mowi ze jak bedzie spadac to zaczniemy dzialac lekami . Musze zrobic krew i mocz ale teraz przy przeziebieniy mija sie to zcelem :/

Witajcie:-) Ja mam hemoglobinę 11,8 - dzisiaj wizyta pewnie żelazo dostanę.
Dziewczyny trzymajcie się dzielnie , będzie dobrze! A macie w planach powrót do PL na stale, czy nie?
Zaczynam trochę myśleć jak ja logistycznie wszystko rozmieszczę w mieszkaniu przed pojawieniem się drugiego szkraba, trochę mnie to przeraża. Moja córcia ma tyle swoich gratów , że nie wiem jak znajdziemy miejsce :-) a mieszkanie nieduże.
Życzę Wam miłego dnia!

U mnie dalej kicha z r******i. niby coś czuje ale jakoś mega słabo. mógłby się młody wsiąść za siebie, nabrać masy i mnie trochę pokopać:) to by mnie uspokoiło:)

A na shoppingu będę szukać butów:)

jak byście słyszałay ze ktoś sprzedaje wózek lub fotelik maxi cosi to proszę napiszcie dziękuje

cześć
Nyzosia zazdroszczę wyjścia na zakupy ja też bym poszła ale jak widzę te piękne wiosenne ciuchy to tylko się wkurzam bo teraz to dziwnie w nich wyglądam albo się nie mieszczę ach :)
Ania i kaoma trzymajcię się , zawsze warto się wygadać zawsze trochę z nas frustracji wyjdzie i odrazu robi się nam lepiej.
Ja zaczynam przezywać już poród , strasznie się boję tej 3 cesarki wiem co mnie czeka i to mnie przeraża bardzo się martwię że coś pójdzie nie tak Czasami mam straszne napady paniki , które mnie aż paraliżują tym bardziej że na końcówce będe sama .
Jak u was ruchy u nas mała szaleje wczoraj mąż już jak kładł rękę to też już czuł a ja dziś cisza od rana . Pisałam wam o wózku że chciałam kupić maxi cosi mura i wczoraj chciałam z mężem podjechać a dziewczyna najpierw na inna cenę się umawiała a potem podniosła o 500 zl ale się wkurzyłam , zrezygnowałam bo to juz nie wiele trzeba było by dołożyć do nowego ach ludzie są czasami dziwni.
uciekam bo zaraz z M, biore sie za wiosenne porządki , wczoraj w ogrodzie mąz rozłożył trampolinę a dzis ma za zadanie umyć mi okna na dole , miłego dnia

Dziewczyny trzymajcie się ciepło! wierzę że jest Wam ciężko na obczyźnie...ale zawsze po burzy wychodzi słońce nawet jak wydaje się nam że to niemożliwe!

Ja wyniki mam eleganckie na tyle że teraz nawet nie robię krwi tylko znowu toksoplazmozę. ale pamiętam że w pierwszej ciąży też gdzieś po 20 tyg brałam żelazo.

Dzisiaj mam wolne i idę na shopping:))))

Dzięki Kaoma,u nas to ten pobyt za granicą daje tak wiele dla mnie stresów,do tego doszły problemy z naszym mieszkaniem w Polsce,wiesz jeśli chodzi o moje nerwy to raz lepiej a raz beznadziejnie,to zależy co się danego dnia wydarzy,a że często z synem są trudności to zaraz człowiek robi się nerwowy bo też nie mam już do niego sił ani cierpliwości,do tego młodszy daje się we znaki,mega absorbujący,nie zajmie się nawet przez moment zabawką,wszystko wymusza płaczem i daj mu bo on chce tylko nie zabawki,wszystko inne jest lepsze,eh taki wiek cudowny teraz,aby do 2 lat,a pózniej 2,5 to wiem że już sam się pobawi,będzie mądrzejszy i powie o co chodzi a tak ciężko.

Powiedz mi z jakiego miasta latasz do Polski czy nie z Frankfurtu?Jest bezpośredni lot do Gdańska noi ile płacisz za bilet bo kiedyś sprawdzałam to nie ma takiego dobrego i takiego połączenia lotniczego.

Ania27, dla pocieszenia moge Ci napisac ze ja tez jestem tak nerwowa jak nigdy, duzo problemow sie nawarstwilo ostatnio i wszystkie problemy wisza w powietrzu a ja ciagle mam wrazenie ze siedze w jakiejs czarnej dziurze. nie jestem w stanie obiektywnie oceniac sytuacji, wszystko mnie drazni i czuje ze ta alergia to glowna przyczyna wszystkich moich stresow bo z uczuciem betonowej glowy ciezko trzezwo myslec. Mam nadzieje ze niedlugo sie u Ciebie wyluzuje sytuacja i wraz z wiosna wszystko minie. trzmaj sie i nie stresuj bo sie zmarszczek nabawisz :)

No ja też nigdy nie miałam hemoglobiny powyżej 13,a teraz mam lekki spadek bo 11,6 i dostałam żelazo 50 mg ale tylko raz dziennie,noi stąd moje pytanie bo myślałam że jakoś za mało,a nie przypominam sobie jak brałam w poprzedniej ciąży.U mnie zawsze na tym samym etapie ciąży ten spadek niestety,a zdziwiłam się bo myślałam że to też zależy od tego co jemy,i teraz wyjątkowo pierwszy trymestr jadłam normalnie,nie straciłam apetytu jak w poprzednich ciążach a tu i tak zły wynik,więc widzę że to takie fizjologiczne w ciąży.

Kaoma,strasznie Ci współczuje kochana,mogę się domyślać co przechodzisz choć alergii nie mam,ale teraz jak byłam 2 tygodnie chora to bardzo się męczyłam bo miałam najgorszy katar w moim życiu,przez pierwszych kilka nocy nie mogłam spać bo nie było jak oddychać.Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie to nic fajnego i te nieprzespane noce...eh

Ja mam ostatnio bardzo dużo stresu,psychika mi siada,czuję się zle a że mam nerwicę to każde zdenerwowanie silnie przechodzę,dużo płaczę i jestem smutna,nie mam siły ani energii na nic,a póżniej wyrzuty sumienia że maluszkowi tyle nie potrzebnych emocji funduje,problem w tym że sama sobie z tym wszystkim nie radzę,a mam sporo problemów.No to się zwierzyłam,bo nawet nie mam komu:)

Cześć ja dzisiaj miałam badania i w wynikach z krwi już mam wahania , pierwsze były idealne. Też mi hemoglobina spadła. Jutro mam wizytę to zobaczymy, ale niestety bez usg . Znowu wróciły mi bóle głowy ahh już się cieszyłam ,że mam spokój. Moja córeczka dzisiaj po 2,5 tyg była w przedszkolu, bałam się tej przerwy, ale nie było źle. Teraz jeszcze do końca tygodnia i wyjeżdżamy do rodziców na trochę.

ania27 ja przy hemoglobinie ok 10,5 dostałam żelazo 80mg+ kwas foliowy 0,35mg 2xdziennie przez 2 tygodnie i potem przez 2 tygodnie 1xdziennie - wynik po miesiącu 12,9 - więc już w normach (a że nigdy nie miałam hemoglobiny wyżej niż 13,5 to jest po poziom zadowalający)

Hej dziewczyny, wlasne do Mnie dzwonili od lekarza ze mam niska hemoglobine i wysla mi Rezepte poczta. Czy Ktoras z was tez Tak ma? W sumie z Pola tez mialam anemie Ale pod koniec ciazy dopiero a nie Tak szybko. U Nas tez szykuje sie malowanie pokoju chociaz dwa lata dopiero tu mieszkamy, Corka lubi malowac i czasem nie odroznia kartki od sciany niestety :) Moja alergia Mnie poprostu dobija, dziś o 2 w nocy robilam inhalacje nad garem z gorace woda bo to byl jedyny sposob zeby nos odblokowac i Tak Noc w noc , dzien w dzien meczarnia :(

Ja jak dostalam ciuszki to je z checia przyjelam i narazie schowalam do siebie,jak dorobie polki to bede ukladac w szafie u chlopakow :) lozeczko kupujemy maj/czerwiec tez mysle ze za wczesnie zeby juz stalo :)

Mam pytanie do dziewczyn które przymują żelazo,jak Wam zlecił lekarz jaka dawka i ile razy dziennie,noi jaką macie hemoglobinę?

Ja czekam na majówkę i wtedy się wezme za wyciąganie rzeczy nie mam siły na razie na to i wydaje mi się za wcześnie żeby komody z ubraniami szykowaći łóżeczka

Kuby pokuj byl robiony w zeszlym roku. Ma sciany na bardzo jasny krem i na jednej scianie malubek boba z koparka i imieniem ,tam tez stoi lozko z koparka i regaly z ikei te z pudlami kolorowymi,takze druga strona pokoju i sciana bedzie nalezala do Jego brata :). Ja wyprawke ciuszkowa jyz mam,wyjelam po Kubie i dzis dostalam pake od 0-6 mcy ,jest tego za duzo ale sie przyda :) wyprawka u Nas bedzie raczej szpitalna dla mnie i jakies butelki dla Malego i tyle :)

Ja chciałam tylko na niebiesko malować pokój ale młoda marudzi o ten róż. w sumie fajnie by wyglądał pokój różowo niebieski bo meble mamy jasne a pokój jest duży i bardzo słoneczny. tak więc chyba dam się namówić:)tym bardziej że ona nigdy nie miała zrobionego pokoju pod siebie tylko teraz ma to co było jak ten pokój był naszą sypialnią.

Marynarka ja się wybieram:)

Ja też się zastanawiam nad pokojem. Mój chce różowe ściany, bo dziewczynka, jakoś fajnie połączone z białym. A ja myślałam o stylu marynarsko - dziecięcym, błękity z bielą i te sprawy. Jakoś bym nie chciała pakować od razu córci w róże i pastele :D

Która się jutro wybiera na warsztaty mamo to ja do Gdyni? Może byśmy się razem zebrały? :)

Myśmy niedawno remontowali pokój starszej córki mamy fototapetę na cala ścianę z różowa orchidea.

Co do wyprawki duzo ciuszków dostałam od kuzynki po jej córeczce wiec ubranka jak nam cos wpadnie w oko będziemy dokupowywać .
Akcesoria tez raczej wszystkie mamy wiec juz teraz na spokojnie .

Wszystko najwazniejsze z głowy

Znalazłam nas na 3 stronie...czyżby wszystkie na spacerkach?

Mnie badanie nic nie boli. w poprzedniej ciąży też nic mi nie było.

Za to boli mnie miednica - dalej - przeokrutnie. niby wiem że ma prawo bo się rozciąga ale żeby aż tak! w pierwszej ciąży bolała mnie koło 13 tyg a młoda urodziła się 4100 z wielką głową i dałam radę sn. a teraz boli mnie od miesiąca...ciekawe czy ciało szykuje się na kolejne duże dziecko?:)

Muszę znaleźć inspirację na pokój dziecięcy. dzisiaj młoda wymyśliła że chce mieć różową ścianę:) ale w sumie jak nie teraz to kiedy?

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...