Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07.
magda90 24 l., tp. 15.07.
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 17.07.
Marynarka tp. 20.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07.
Anielkowa 27 l., tp. 26.07.
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
siiiak 23 l., tp. 31.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
nowa-malwa, tp. 18.08.
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-3-t592265,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 4)

Ja tez miałam z tym problem czy to jelita czy dziecko:-) ale jak czujesz cos poniżej pępka lub mniej wiecej na jego wysokości to obstawiała bym dziecko :-) Ja na poczatku czułam takie bulgotki, jak bym miała w brzuchu w jednym miejscu wodę gazowana trudno to opisać, teraz czuje takie dotknięcia, tak jak by mnie ktos palcem dotykał ... tylko ze od środka :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak czujesz w różnych miejscach to chyba nie jelita:) jelita głównie czuć po lewej stronie i na górze.
Nie umiem opisać ruchów dziecka jak to jeszcze nie są kopniaki takie solidne. U mnie na razie to jest takie wypychanie, rozpychanie i grzebanie we wnętrznościach:)

Dziewczyny mam pytanie, jak rozpoznać ruchy dziecka? Od jakiegoś czasu czuję coś w brzuchu, ale szczerze nie wiem czy to przypadkiem nie moje jelita... Po pierwsze zawsze były dość aktywne (to u nas rodzinne), a po drugie powoli robi się tam coraz mniej miejsca, więc chyba normalne, że bardziej się je czuje.
Czy możecie opisać jakieś różnice, albo charakterystyczne cechy tych ruchów?

Róża bardzo ładne imię! Bardzo mi się podoba.

Dla dziewczynek jest trochę fajnych imion a dla chłopców mam wrażenie że nic. a jak coś mi się podoba to co 2 tak ma...

Mój rano koło 9-10 szaleje. potem koło 14 i wieczorem po 22. a dzisiaj cały dzień się kręci i rozpycha...

U Nas z imieniem tez problem...zero pomysłu.

No ja z Kuba wogole nie robiłam 3czy 4D. Teraz akurat się trafilo to bym chciała sobie zobaczyć maluszka,ale niestety nie wspolpracuje :)
A aktywny jest po 22 ,w dzień rzadko....:)

Ja tez juz czuje takie delikatne kopniaki :-) ale tez oponka na brzuszku pilnuje by te ruchy czuła narazie tylko mama :-) mam nadzieje ze niedługo i mąż poczuje.

U nas córka jest za to bardzo aktywna na usg! Lekarka wręcz delikatnie naciska brzuch bo młoda zaraz sie przekręca i kręci. Jak sie pytałam lekarki ostatnio jak jest ułożona to lekarka sie śmiała ze podczas jednego badania przybrała około 8 pozycji wiec na kazdym zdjecie usg (bo dostaliśmy sporo fotek) jest praktycznie inaczej ułożona :-) ostatnie badanie trwało godzine ale lekarka kazała przyjść za dwa tygodnie by jeszcze raz ja obejrzec bo przez ta jej ruchliwość tez sie nie dało dokładnie buźki zobaczyc.

Bedziemy na swieta w Polsce idziemy na 3d/4d moze w Polsce sie uda zobaczyc buźkę:-)

No i postanowione bedzie Róża :-)

Malaniunia ja mam takie wstydliwe dzieci co na usg nie chcą buzi pokazywać. Młodej nie mamy żadnego porządnego zdjęcia 3d a młodego nie robiliśmy ale nawet do zwykłego usg nie chciał buzi osłonić tylko paluchy jadł:) u nas zawsze jest stukanie w brzuch:)))

Ja czuje ruchy tez już bardzo wyraźnie, choć dalej wewnętrznie - gruba ta moja oponka:) - ale też bardzo regularnie. ma swoje stałe godziny aktywności. no i jakoś inaczej się kręci niż córka - bardziej boleśnie:)))

U nas problem z imieniem. nic nam się nie podoba....

Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było ale jeszcze pracuje i zalatana jestem na maxa.
No u mnie przełom :) od niedzieli (ostatni dzień 18tc) moje dziecie zaczęło się ruszać - piewsze kopniaki są wyjątkowo śmieszne.

Myślę, że moja mina była zdecydowanie lepsza, bo mąż patrzył na mnie jakbym conajmniej się miała udusić :)
Tak też moja córka bądź syn, co nie chce się ujawnić :) szaleje w moim brzuchu :) Codziennie daje o sobie zanć, co właściwie dopiero teraz uświadomiło mi, że jest tam mały ktoś :)

Po wizycie wszystko ok,Mlody rosnie. Niestety nie chcial pokazac buzki zeby zobaczyc w 4D .Lekarka tez musiala na sile przyciskac brzuch zeby sie ruszal do USG ale nic z tego .Spal i spal... Poszlam na lody i paczka mialam wrocic za godzine na drugie USG ale tylko zmienil pozycje i dalej spal :) od samego poczatku ciazy jest problem z USG :)

Hej dziewczyny, u nas na szczęście słoneczko, nie jest może jakoś super ciepło ale wiosennie :) ja dziś wieczorem idę do alergologa! Lekarka domowa u której byłam w piątek sama osobiście dzwoniła do innych praktyk i głosem nie znoszącym sprzeciwu kazała żeby mnie przyjęli bo ona już sobie ze mną nie radzi, wiec super cieszę się bardzo chociaż nie oczekuje zbyt wiele po wizycie. No ale może akurat okaże się ze jakoś mi pomogą.
Pocieszylyscie mnie ze wasze dzieciaki tez takie chudzinki więc najwyraźniej taka ich uroda i nie ma co panikować.
Już odliczamy dni do wylotu do Gdańska, w końcu pójdę do fryzjera i będę wyglądać jak człowiek. Tutaj to za moje długie włosy musiałabym zapłacić tyle co w Polsce za 4 wizyty taka drożyzna a jakoś usługi jak u nas w salonach typu "u pani Basi " jeśli wiecie o co mi chodzi :)
Nyzosia gratulacje :)

Gdynia-Karwiny:)

Pogoda nadal do kitu,zaraz wizyta. Nyzosia gratulacje,atrakcji nigdy nie zawiele :D a jakiej dzielnicy ?;)

Ja robiłam w 21 tyg i 5 dniu chyba ale poprzednio robiłam tydzień później.

Pogoda masakra! Ale ja mam dobry dzień - startowałam wczoraj w wyborach do rady dzielnicy i się dostałam więc się bardzo cieszę:)))) To tak jakbym się nudziła przez najbliższe lata to sobie jeszcze atrakcji dołożyłam:)

Ja robilam w 23tyg i 5dniu :) Sylwia sam znac :)

Ja robiłam w 21 tygodniu to usg połówkowe.Tak zalecają żeby robić między 18 a 22 tygodniem.Wszystko dobrze mi wyszło,wszystkie parametry w normie.Dzidziunia zdrowa.Na następną wizytę muszę zrobić test obciążenia glukozą.Najgorsze to siedzenie i czekanie w bezruchu przez 2 godziny...Miłego wieczoru.

Ja robiłam w ostatnim dniu 23 tyg.

Cześć Ale tu spokojnie dzisiaj :-) Ja cały czas na wyjeździe, dlatego rzadziej zaglądam. Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście usg połówkowe? Bo nie wiem czy iść sobie tu przed Świętami, czy lepiej poczekać do 22 tygodnia...
Trzymamy kciuki za Polaków, póki co 0-1 :-)

Malaniunia powodzenia! Daj znać co z cc

Dziewczyny co to za pogoda... ;/

Jutro wizyta z USG ,ide do innej lekarki,moze dowiem się czegosc w sprawie mojej cc.

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...