Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08.
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
tihuana tp. 10.08
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
EvvvaM tp. 24.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-4-t597970,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 5)

Dziewczyny ktore zakupily w lidlu top czarny, czy zauwazylyscie zeby dziwnie pachnial? Moj strasznie smierdzi chyba farba i zastanawiam sie czy wszystkie czarne tak maja czy tylko ja mam pecha. Szary jest ok.

Cześć Dziewczyny ja jutro wizyta, ale bez usg .Jak dam radę to od razu na glukozę też pójdę. Od kilku dni robi mi się słabo i taki płytki oddech, muszę powiedzieć o tym gin, dawno nie robiłam morfologii , może coś mi pospadało.

Chyba w Niemczech mają inne procedury co do testu obciążenia glukozą. Ja przed badaniem mogłam napić się wody. Po wypiciu glukozy już nic, tylko siedzenie na tyłku pod gabinetem.

Ja mam thermomixa, fajne urządzenie. Dostałam go po narodzinach naszego pierworodnego czyli nieco ponad 3 lata temu. Mąż nie był przekonany (cena) ale teściówka go namówiła. Szkoda, że nie ma drugiego naczynia, większego.

W lidlu też zrobiłam zakupy: 1top, 1 stanik, 1 termometr elektroniczny.

Ciężko już z tym brzucholem a to jeszcze 2 m-ce :(

Ajaki ma sens badanie glukozy po śniadańiu? Takie badanie zawsze robi na czczo, nawet pić nie wolno. Chyba, że to badanie miałookreślić jak wzrasta cukier we krwi po jedzeniu

Hej dziewczyny, ja po glukozie mg mam wynik 109 po 50 min. Przed wypiciem nie mierzyli, z reszta i tak byłam po śniadaniu. W ogóle super bo ten glukozowy sok był o smaku porzeczki i wypiłam bez problemu. Pamietam z Polski ze to było obrzydliwe i zagryzalam każdy łyk cytryną. Ja od dziś zaczynam się mierzyć bo albo mi się spodnie w praniu zmniejszyły albo tyłek urósł :) zakładam to drugie.

Ja się przymierzam do zakupu termomixu,ale chce ,żeby Maz zobaczyl i ma przyjść znajoma zrobić mu prezentacje jak wroci do PL :)

Termomix jest faktycznie super, mam kilku znajomych posiadaczy, wszyscy twierdza, ze wart swojej ceny. Co do eleganckich sukienek, jeśli ktoś preferuje takie odcinane pod biustem, albo takie jednego kroju tzn bez zadnych wcięć to duzo takich jest w sieciowych sklepach. Sama mam taką prostą przed kolano z Stradivariusa bez żadnych wcięć i ubieram ją na komunię w niedzielę

Termomix to marzenie, znajoma ma i byłam w szoku jakie to cudowne urządzenie. Powiem wam ze kiedyś (jeszcze mieszkając w Gdańsku ) lubiłam stać przy garach. Robiłam rożne eksperymenty z przepisami. Poprostu miałam więcej czasu. Potem przeprowadzka tutaj, szkoła, praca czase, nawet do 23 i dziecko plus dużo wyjazdów sprawiło ze pasja zanikła a została tylko chęć smacznego jedzenia. Teraz gotuje szybko, jakaś ryba najcześciej , ewentualnie kurczak dla Poli bo ja mięsa teraz jeść nie muszę wcale , i makarony kocham najbardziej a od nich tyłek rośnie szybko :) chciałabym zmienić kuchnie na lżejsza i odchudzić męża i siebie, ja potrzebuje tak 5 kg mniej a on jakieś 8 i wydaje mi się ze z takim urządzeniem jest łatwiej bo człowiek trzyma się przepisu i robi wszystko prawie bez tłuszczu.
W pierwszej ciąży nosilam normalne ciuchy do połowy 6miesiaca a potem nagle brzuch mi wyskoczył ale wystarczyło spodnie rozpiac i dalej mogłam chodzić a teraz już od 20 tyg tylko spodnie i bluzki ciążowe :)

Smerfetka to mamy na odwrot. W pierwszej ciazy jeszcze bmnie wiedzac o tym juz spodni nie dopinalam a teraz jest ok,mialam 2 pary luzniejszych boyfriendow i teraz zapinam je jak normalne nie luzniejsze i sa ok :) w pierwszej ciazy nosilam ciazowe ale tez szybko sie wskoczylo w letnie bo byly upaly od maja juz .

Malaniunia super, że możesz sobie pozwolić na normalne ubrania, ja jeszcze nie miałam brzucha a już musiałam zaopatrzyć się w takie z pasem ciążowym. Teraz to jest jeszcze gorzej. W pierwszej ciąży nosiłam normalne ubrania do końca, niestety aktualnie mam takie siniaki i zrosty na brzuchu, że nic zwyczajnego nie wchodzi w grę.
Wokół mnie kilka osób ma termomix, ale mnie nie przekonuje, wiem, że nie korzystałabym z niego w 100%.

Moja siostra ma termomix i używają go całą rodziną na codzień, od przygotowania ciasta do pieczenia chleba, przez zupy, mięsa , po desery. Bardzo sobie chwali, cena jest kosmiczna ale jest jej wart.

Ja kupilam te dwa topy na te 8 tyg mi stykna :) spodnie i legginsy nie dla mnie zreszta ciuchy z tym pasem na brzuch tez mi nie odpowiadaja . Mi jest wiecznie cieplo i ogolnie mi w takich nie wygodnie ,nosze jeszcze zwykle,moze dotrwam do noszenia letnich luzniejszych szortow i spodni o ile sie w koncu cieplo zrobi :) Termomix to tez moje marzenie,prawdopodobnie koniec maja/poczatek czerwca go kupimy ,ale bede brala na raty i dlatego czekam zeby od lipca sie zaczely :) u nas ma kilka osob termomix i bardzo sobie chwala jesli chodzi o czas wykonania potraw i o to ze mozna jesc szybko zdrowo i zmywania duzo nie ma :) polecam prezentacje zeby sie przekoac czy ktos to potrzrbuje i chce czy tez nie :)

Byłam w lidlu i nic nie kupiłam... te podkoszulki to jeszcze najlepsze. ale leginsy sztuczne strasznie na lato się nie nadają. a staniki w całej ofercie były tylko do rozmiary D więc żadne ogromne:) nie mówiąc już że wszystkie 80....

Duże staniki mają w christelle i w lingerie (nie wiem jak to się dokładnie pisze), w Gdyni na Świętojańskiej.

Z sukienkami nie pomogę bo nie noszę:) sama mam teraz problem bo w piątek prawdopodobnie jadę do warszawy na bardzo ważną i poważną uroczystość i nie wiem w co sie ubrać. mam jedną taką dyżurną tunikę z happy mum właśnie, z pierwszej ciąży i tylko ona mi zostaje. ale jakaś super piękna nie jest.

Termomix moje marzenie...ale cena z kosmosu.

Happymum jest w Gdyni, zalando to internetowy. Mam do was pytanie z innej beczki. Czy któraś z was ma może multicooker? Rozważam kupno philipsa albo redmond bo termomix jest dla mnie za drogi chociaż bije na głowę wszystkie tego typu urządzenia. W internecie są super opinie ale jak to wyglada w życiu? Korzysta się z tego naprawdę.?

Sukienki można było jeszcze niedawno kupić w mama i ja we Wrzeszczu kolo dworca.
Co do norm glukozy to mi gin powiedziała ze po godzinie norma to do 180 a po dwóch godzinach do 140.

Potrzebuje kupić biustonosz do karmienia ale w rozmiarze 75j i 75k gdzie takie dostane?

Te powyzsze sklepy sa internetowe czy stacjonarne ? Jesli internetowe to odpada , musze przymierzyc. Nogi grube , tylek duzy , cycki male i do tego dochodzi wielki brzuch - nie ma opcji kupic w ciemno

Eleganckie sukienki to najlepiej Happymum, ewentualnie zalando? Ja muszę kupić tez kiecke na przyjęcie i podoba mi się ta. http://m.happymum.pl/d505d,sukienki-baby_doll_pudre_dress.html potem mogę ja nosić do balerinek czy sandalow. To będzie mój ostatni zakup ciążowy bo jak podlicze wszystko to ok 800 zł wydam na ciążowe ciuchy czyli dżinsy, kilka koszulek i właśnie ta sukienka. A jeszcze trzeba kupić staniki, piżamy do szpitala itd. Kupa kasy jednym słowem której raczej już nie odzyskam chyba ze uda mi się potem sprzedać spodnie i sukienkę.

Dzieczyny, a widzialyscie gdzies ciążowe sukienki eleganckie? Za miesiac ide na wesele , nie usmiecha mi sie kupwac czegos ogromnego na raz, ale musze- bede wtedy w 8 miesiacu ciazy i nie wiem gdzie moge cos kupic?

Bylam dzis na badaniu cukru,wyniki mam ale nie wiem czy sa dobre. Sa jakies normy glukozy 75 po 1 godziie , i po 2 godzinach???

Mi się te topy podobają bo za ta cene na te 8tygodni to mi wystarcza,odziez ciazowa w sieciowkach jest za droga wg mnie na ten krotki okres :)

Jak wielkie rozmiary zostają to może się przejadę:)))

Ale mam dzisiaj lenia...tyle w planach miałam do robienia a nie rozbiłam nic....

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (5 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...