Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Chodziło mi o kiepskie samopoczucie bez ciąży,piszę jak potłuczona:)

Kaoma,u nas jakiś czas temu był strajk właśnie dot.przedszkoli,ale nie wiem o co chodziło,zresztą to było jakieś dwa miesiące temu,a jeśli tak jest jak piszesz to ja uważam że niech oni lepiej za pracę się dopiero wezmą a nie strajkować im się zachciewa,bo nic z dziećmi nie robią a pieniądze chcą brać.Jestem bardzo zawiedziona systemem jak i pracą nauczycielek tutaj,pewnie to wynika z ich innej mentalności niźż w Polsce,a tam byłam zachwycona i szczęśliwa że moje dziecko chodzi do tak cudownego przedszkola.Tu zmieniliśmy po pierwszym pół roku jedno przedszkole ale i tak dużo rzeczy jest negatywnych w tym drugim,dobrze że już koniec bo nie ma czego dobrego z niego wspominać.

Ja na żadną z ciąż jak również i na tą ale do 7 miesiąca narzekać nie mogłam,ale teraz to mam już totalnie dosyć,nie dość że u nas ciągle gorąco,nawet jak nie ma słońca to i tak powyżej 20 stopni i duchota,a jakikolwiek wiaterek tutaj to rzadkość,niby powinnam być już przyzwyczajona że tu taki klimat(mieszkam 3.5 roku) ale jakoś że jestem znad morza ciężko mi się tu zaklimatyzować,jednak zachorowałam tu na tarczycę i moje samopoczucie nawet w ciąży jest tutaj kiepskie zwłaszcza jak przychodzi to ciepło wiosną do póżnej jesieni i choćby nie wiem jak wysoką dawkę leku bym miała to i tak jestem cięgle senna i zmęczona.Poza tym męczy mnie w ciąży wchodzenie na 3 piętro,każdego dnia po kilka razy,te okropnie dokuczające żylaki,ogromny i ciężki brzuch noi mój niespełna 2-latek.Uwierzcie mi można być już zmęczonym ciążą.

A co do kilogramów w ciąży to mam ich teraz najmniej bo na tą chwilę tylko +5,najwięcej tyję pod koniec,ale i tak nie liczę na więcej niż 7-8 w sumie,więc to akurat jest dobre w tym wszystkim:)

Z wyprawką też jeszcze nie mam wszystkiego przygotowanego,ciuszki i pieluszki poprane i wyprasowane mam tylko białe,czekają mnie jeszcze kolory ale teraz piorę tylko te najmniejsze 56-62 reszta jak już dzidziuś będzie bo po co mają mi się w szafie zakurzyć a i tak już nie będę pózniej niczego prasować,poprostu brak czasu i siły,a zresztą czy to jest niezbędne?Mąż dzisiaj pojechał po kołyskę(kupiliśmy z ogłoszenia używaną) i ktoś tu pytał o nią,normalnie bym nie kupowała ale że mam łóżeczko po dzieciach to za pół roku akurat będzie dla małej,a starszy pójdzie na łóżko piętrowe z bratem,rozglądamy się jeszcze za podwójnym wózkiem ale narazie niczego nie ma.

Dziewczyny nie straszcie fałszywymi alarmami,niech maluszki tam jeszcze zostaną,a Wam życzę spokoju,żebyście nie musiały się nie potrzebnie stresować teraz w tej końcówce ciąży.

To pewnie spotkamy się Malaniunia bo ja mam być na 14:00. Ciach mówiła coś o cc 38/39 tydzień. Może będę przed Tobą. Wszystko zależy od wizyty 29.06. Ja jeszcze mam tą nieszczęsną cukrzycę. Urolog też zasugerował by szybciej mnie rozwiązać. W dodatku maluch jest duży a ja mam macice dwurożna, czyli mniej miejsca niż normalnie. Chętnie miałabym juz to za sobą. Z Mackiem dorwalam do końca 37tyg.ale tamta ciąża była łatwiejsza mimo obrzęków i nadciśnienia.

Oj Mysz to współczuję, przeżyłam to samo w 33 tyg.

Sylwia duzy chlopczyk :) a podala Ci przyblizony termin cc? Mi mowila ze od 8.07 mozemy dzialac,ale da mi znac jak sie tylko dowie jak ma dyzur zeby Maz mogl sie nastawic na powrot . Ktg masz 22.06 ? Ja mam na 13:30 :) Mysz dobrze ,ze wszystko sie uspokoilo w koncu to dopiero 35 tydzien ,wiec maluszek lepiej niech jeszcze nie chce wyjsc . Oby jak najmniej falszywych alarmow.

Tak dokładnie,pompowali mnie fenoterolem. Powiem Wam, ze wystraszyłam się nie na żarty, choć na szczęście fałszywy alarm. I tak za długo to już nie zostało

Ja na razie 7 kg +. Dzisiaj też miałam wizytę, mój z kolei waży 3069g. Za tydzień też ktg. Lekarka rozważa czy nie położyć mnie na patologię parę dni przed cc, niby z uwagi na cukrzycę ale ja nie widzę sensu tego. Zwłaszcza, że Maciuś w domu. Poza tym nie widzę bym dotrwała tak długo. Brzuch mi opadł. Szyjka niby ok, ale to nic nie znaczy bo może się zmienić z godziny na godzinę.
Mysz też leżałaś pod pompą z fenoterolem?

Hej, nie było mnie kilka dni, bo wylądowałam na patologii. Dostałam rano strasznych skurczy, wystraszyłam się, nie na żarty. Szyjka się odrobinę skróciła, 1 cm rozwarcia, ale udało się wszystko wyciszyć i już jestem w domu. A dosłownie kilka dni przed tym zdarzeniem zdążyłam spakować torbę. Także spakujcie się szybciej, bo nigdy nie wiadomo jak to będzie. Ale życzę wszystkim, żeby poród był lekki i w terminie. Ja już w 35 tygodniu, niunia waży ok. 2500, a ja 8 kg na plusie.

Mi tym razem wszystko poszlo chyba w brzuch,bo chodze w spodniach sprzed ciazy tylko bluzki musze miec ciazowe,ale nie eiem czy dobrze,bo checi zeby go zgubuc pewnie nie bedzie hehe.Ojjjj ja mam 5latka i czasami sie odpoczac nie da,a jak macie mlodsze to ciezko,wspolczuje,ale to juz blizej konca :). Moj tez sie strasznie rozpycha,bardziej niz Kuba .

ja mam 17 kg na plusie ale u mnie ostalo jeszce ok 9 tyg , oczywiscie wszyscy mowia ze u mnie nie widac tych kilogramow ale ja juz czuje , tym bardziej ze musze pracowac,
u nas w dublinie tez niespodziewane upaly i jest gorzej ze wszystkim, no ale trezba przetrwac
ja tym razem kupilam kosz mojrzeszowy na biegunach , zobaczymy czy sie sprawdzi bo przy synku nie mialam
pozdrawiam z irlandii;-)

Co do zgagi to mnie czasem meczy i tylko rennie pomaga. Z Kuba bylo gorzej pod tym wzgledem i tez miewalam zgage nawet po wodzie.

Ja mam ok 18 kg na plusie i mam nadzieje ze na tym koniec.

Dzis czuje sie strasznie. Brzuch twardy, Kacperek przy tym okropnie sie rozpycha azmam lzy w oczach czasami i lekkie skurcze sie pojawiają. Czas chyba troche przystopowac ale jak przy 2 latku sie oszczedzac? Jeszcze jak na zlosc od kilku dni nie chce spac w dzien :( tak to sie chociaz z nim zdrzemnelam chwilkę.

Ja segregacje w ciuchach zrobilam jakis czas temu. Ubranek mam najwiecej na 3-9 mcy :) torba juz tez spakowana i sobie czeka spokojnie ,jeszcze 3tyg :). Ja przytylam 8kg i waga stoi w miejscu juz od 1,5 mca,a w pierwszej przytylam 18-20kg. Dzisiaj po wizycie wszystko kk,Mlody ma 2750gram,termin wg USG taki sam jak wg UM ,wiec do wstepnego terminu ciecia powinnam wytrwac, termin ciecia wstepnye ok 8.07. Za tydzien KTG. Wizyta kolejna 2.07 i to ostatnia wow :)

Tak, strajki :) sytuacja w panstwowych przedszkolach jest lekko Kijowa bo nie ma komi pracowac. Wychowawcow jak na lekarstwo bo placa malo wiec po krótkim kursie przyjmują panie przedszkolanka z całej unii byle tylko miały doświadczenie. W tamtym roku w ciagu ok 2 miesięcy odeszło z naszego przedszkola 6 osób i dochodziło do sytuacji ze nie było rano komu dziecka zostawić i wisiała kartka żeby odbierać dzieci do 14. Dużo matek poprzenosilo wtedy dzieciaki ale my zostawiliśmy bo do przedszkola mam 3 min pieszo wiec to naprawdę duży luksus.
Kurde fajna ta kołyska chicco 2me narobilyscie mi smaka :) poszukam używanej bo 170 euro to jednak drogo.
Ja ma, na plusie 7 kg ale moje uda są masakrycznie grube i przestaje się mieścić w ciążowe ciuchy. Nie wiem co zrobię za miesiac, jestem przecież dopiero w 30tyg

Jejuuuuu ale się narobiłam. Zrobiłam porządek w ciuchach na strychu. Posegregowałam dobre ciuchy dla dziewczynki i oddaje znajomej. Potem zabrałam się za ciuchy młodego - mam już posegregowane od 62 od 92:)
Nawet odłożyłam takie do szpitala. widzę że brakuje mi półspiochów bo mam pełno body na 62 i do nich właśnie te półśpiochy by się przydały.

Ja mam 10 kg na plusie o teraz już nie tyje. w pierwszej ciąży też tak miałam.

Jak dziewczyny stoicie z wagą?

Ja mam ok 20 kg na plusie i powiem Wam, że jak do tej pory tyłam w miarę regularnie to moja waga od jakiegoś czasu stoi w miejscu, a nawet mam ok - 1kg. Fakt, apetyt mam kiepski, jem mniej niż do tej pory, wręcz czasem zmuszam się do jedzenia, bo mam mały brzuch, dziecko przybiera i uciska wszystko co się da.

Czy to normalne czy się martwić? :O wizyta za tydzień.

Hmm tez nad tym myślę, że potem trochę taniej można sprzedać, bo one dużo nie tracą na wartości, muszę jeszcze przemyślec, bo bardzo mi sie podobają :)

My kupiliśmy chicco next 2 me i jest super wg mnie. Cenowo rzeczywiście masakra ale myślę, że nie będzie problemu ze sprzedażą.

Ja zakupiłam kołyskę Coneco jakiś czas temu używaną, ale szczerze mówiąc zastanawiam się nad jej sprzedażą.. miała mi służyc własnie po to zebym mogła z małą jezdzic z pokoju do pokoju, ale wydawało mi się że będzie mniejsza, w małym mieszkaniu jednak trochę zawala.. te płozy gdzie są kółka są strsznie szerokie ze ledwo w drzwi wjezdzam, poztym kólka na panelach głośno chodzą że jak mała będzie spała to sie może obudzic no i rysują podłogę. Tak mi sie podobała zawsze a jak już ją mam to dużo minusów widzę. Teraz podoba mi się łóżeczko przenośne chicco lullago albo chicco next 2 me. ale te cenowo mnie trochę ograniczją a używane cięzko dostac

Strajki w przedszkolu?:) nieźle:)

Właśnie u mnie ta zgaga śmieszna bo nie pali a boli cała klatka jak przy zawale:) mąż też takie ma i myślał że to płuca albo co a okazało się że zgaga...dobrze że teraz wiem że migdały faktycznie działają.

Witajcie Dziewczyny chyba mi wracają mdłości :( czasami tak mi się robi niedobrze jak w 1 trymestrze bleeee Czy to jest normalne???

Mnie tez dopada zgaga ale poki co nieczesto ale z corka pod koniec ciazy mialam zgage nawet po wodzie i usypialam na siedzaco bo jak sie polozylam to juz w ogole palilo strasznie. do momentu ciazy nie znalam tego uczucia. u nas wczoraj taki upal ze caly dzien siedzielismy w domu z zaslonietymi zaluzjami dzis zapowiada sie to samo :/ u nas przedszkole dzis zamkniete wiec siedze z mloda w domu.
Ania27 jak tam u was ze strajkami w przedszkolu? u nas w landzie nie bylo na szczescie ale moze beda pod koniec roku.

Inne tematy z forum

DOBRY ALERGOLOG GDAŃSK NFZ (15 odpowiedzi)

WITAM, POLECCIE MI DOBREGO ALERGOLOGA W GDANSKU NA NFZ :) DZIEKI :)

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...