Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Mamusie LIPCOWE 2015:

patrycjamir tp. 1.07.-dziewczynka Zosia
Manna tp. 1.07. - chłopak
aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
sylwiaagnieszka tp. 14.07.- syn
malaniunia 28 l., tp. 15.07. - chłopak
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Angel, tp. 19.07. syn, szpital w Gdańsku na Klinicznej
Marynarka tp. 20.07. Dziewczynka - Zuzia :)
Madzik050642 tp. 22.07
Mysz tp.27.07 dziewczynka
Ania tp. 25.07. chłopiec
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Ania 27, tp. 30.07.
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
Lineczka tp. 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-5-t604779,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 6)

Hej dziewczny, no to mnie pocieszylycie ze nie tylko u mnie taka pustynia w lozku hehe ale jak tu miec ochote skoro albo zygalam albo spac nie moglam przez choroby a teraz powoli nie wiadomo jaka pozycje przyjac bo w kazdej zle plus wygladam jak czlowiek kulka. Generlanie na placach dwoch rak moge policzyc ile razy. Cale szczescie to kobiety maja monopol na seks :) ja w czwartek ide do lekarza a potem jakos musze wybrac sie do szpitala ustalic termin na CC i obejrzec sobie caly oddzial. Powoli chyba zaczne wynosic rzeczy z piwnicy typu lozeczko do skrecenia itd.

No to macie fajnie dziewczyny, bo mój mąż to raczej nie jest wyrozumiały w tych sprawach jak ja to mówię ciągle nie wyżyty, no ale z drugiej strony on taką pracę ma ze zostają mu na to tylko weekendy a ja z kolei po całym ciężkim tygodniu z dziećmi zmęczona jestem i ciągle chodzę senna, snu mi brakuje i odpoczynku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasza sypialnia tez służy do odpoczynku a nie przyjemnego figlowania. W czasie całej ciąży możemy policzyć stosunki na ręku jednej ręki, ale po to wróci do normy. Czasem mamy dużą ochotę, ale raczej myślimy o tej skracajacej się szyjce i nam przechodzi. .. :-(

Ja z seksem "mam spokuj" bo Meza i tak wiecej nie ma niz jest. Teraz akurat jest to z dwa razy sie kochalismy,ale ani On ani ja jakos w ciazy nie mamy takiej potrzeby . Po ostatnim zle sie czulam ,wiec wole nie ryzykowac ,a jeszcze troche i wszysrko wroci do normy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas te sprawy raczej kiepsko i zadko. Moje libido gdzies sobie poszlo zreszta czuje sie jak slon w skladzie porcelany. W pierwszej ciazy tez tak bylo a potem wszystko wrocilo do normy i bylo nawet lepiej niz przed ciaza ;p
Na szczescie po nic mnie nie boli ;) chociaz caly czas mam w glowie jak w pierwszej ciazy 2h po odeszly mi wody :p

Takie kłucia to norma na tym etapie, mi coraz ciężej z brzucholem ale najgorsze są żylaki, ostatnio tak się przestraszyłam bo po stosunku żyły pod kolanem naszły krwią, zmienily kolor na czerwony i noga zaczela bolec tak ze az do lazienki nie szlo dojść noi siedziałam później w necie co mi wcale nie pomogło, naczytalam sie o zakrzepicy a to jest bardzo niebezpieczne, może skończyć się śmiercią podczas porodu, także na pewno koniec na razie z seksem,a jak u Was te sprawy w ciąży? noi teraz będę bała się porodu jeszcze bardziej zwłaszcza ze będę rodzić bez nikogo kto zna język a tu taka polityka ze położonym zależy na jak najdłuższym porodzie bo mają z tego większe pieniądze więc co będą przyspieszać jak im się to nie opłaca a ty kobieto męcz sie całą noc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dominika szybkiego powrotu do domu i sił psychicznych na patologii.
Ja biała ale totalnie unikam słońca.
Staram się dużo wypoczywać ale ciągle coś. Wczoraj Maciuś i teściowa złapali jakiegoś wirusa żołądkowego. Juz jest ok,ale było nieciekawie.
Cukry mi szaleją, biorę insulinę
Tez miewacie klucia w pochwie? Wczoraj nie mogłam przez to.chodzić.

Dominika trzymam kciuki , wracaj szybko do domku!
My w nocy wróciliśmy od rodziców, posiedziałyśmy z córcią tydzień, oj dobrze nam było :) Teraz w czwartek wizyta , później 19go usg i chyba znowu pojedziemy. Czas leci coraz bliżej i niedługo się zacznie :)
Udanego poniedziałku Mamuśki!

My weekend na dzialce a wygladam jakbym
2tyg w cieplych krajach byla tez unikajac slonca. Mam tylko biale pod oczami jakby nie opalone ,z Kuba tez tak mialam. Mi sie zaczyna robic coraz ciezej,a wizyta dopiero za tydzien ,ciekawe co tam slychac w brzuszku. Mlody rusza sie jak szalony .
Dominika ovy wszystko szybko bylo dobrze,zebys mogla wrocic do domu! :)

dominika szybkiego powrotu do domku :)
My bylismy na weekend na domku :) też spiekłam ramiona mimo filtrów co chwila i unikania słonca :P no i alergia prawie mnie wykończyła :/ przynajmniej Kubuś był w raju :)

Dziękuję kochane :-) mam nadzieję, ze mnie szybko wypuszcza do domku :-) mam nadzieję, ze z szyjka wszystko będzie dobrze :-) a co do opalania to u mnie również wystarczył krótki spacer zeby się opalic ;-) także cos w tym jest :-)

Ja długi weekend zakończyłam poparzeniem słonecznym na ramionach, mimo stosowańia kremu z filtrem i tak naprawde po słoncu przechodziłam tyle co musiałam, bo za duszno mi było i gorąco. Wogole jestem opalona jakbym na plazy siedziala. Też sie jakoś szybko opalacie w ciaży? Dobrze, że żadna ostuda sie nie pojawila ( tak sie chyba nazywaja te przebarwienia od slonca). A mała kopie jak dzika, brzuch mam spiczasty :) Uspokaja się w kąpieli i przy muzyce rockowej :) Dominika, szybkiego powrotu do domu!

Dominika szybkiego powrotu do domu życzę z unormowanym ciśnieniem :-)
Moje skórcze 4tyg temu spowodowały skrócenie szyjki o 1cm, zobaczymy co teraz powie lekarka na czwartkowej wizycie

Mialam skurcze ale wszystko jest dobrze :-) nic nie wywołały :-) ale za to ciśnienie mialam wysokie i dlatego położyli mnie na oddział :-(

Oj cisza od kilku dni... Mamusie odpoczywaja :) dominika a co sie dzieje?

Ale cisza nastała na forum :-) chyba dluuugi weekend wszystkie mamy :-) no a ja zakończyłam weekend na patologii niestety..

Moja trzy letnia córcia od początku nie może się doczekać dzidzi. Od zawsze była przylepa i teraz to się nie zmieniło. Uczestniczy we wszystkich przygotowaniach na miarę swojego wieku i bardzo dużo rozmawiamy. Jestem ciekawa jak to będzie po porodzie.

Ja tez mam wszędzie daleko, i na szczescie mam meza blisko. A tak pozostają mi tylko rozmowy telefoniczne i od czasu do czasu sąsiedzi .

Ja skórcze przepowiadajace mam od ok 4tyg, to dla mnie też było nowością bo w pierwszej ciąży nie czułam ich w ogóle. A teraz potrafią porządnie dać o sobie znać.
Mały dzisiaj cały dzień ruchliwy ze aż sama jestem zdziwiona :-) kilka razy nawet można było go złapać za piętke :-)

Ja tez nie nadaje się na rozmowy typu 'zupki,kupki ' itp. :)

dla mnie to wszystko nowość :D pierwsza ciąża i nowe doświadczenie :)

NyZosia to mnie uspokoilas kobieto :) już myślałam ze coś robię nie tak i dlatego moja Pola tak przylepa.
Ja miałam cc bo córka miała ułożenie miednicowe, teraz mam rożne myśli ze może spróbować sn? Sama nie wiem... Trudna sprawa, dobrze ze mogę sobie tutaj wybrać sposób rozwiązania. U mnie jest jeszcze sprawa starej blizny która wyglada okropnie i jest przerośnięta, no i nie mam tez czucia w tym miejscu, jeśli radziłabym sn to za jakiś czas napewno chciałabym zrobić sobie wycięcie tej starej szramy.
Powiem wam ze ja tez siedzę nom stop sama w domu, nie mam z kim się spotkać a jak już się spotykam to nie mam ochoty gadać o ciąży i tematach z tym związanych, wciąż przecież jestem sobą i niecierpie na pieluszkowe zapalenie mózgu jak niektóre kobiety :) ratuje się książkami, gazetami i tv.

Inne tematy z forum

Dzieci w spektrum autyzmu i szkoła (5 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy są tu mamy uczniów szkół podstawowych (od klasy 0), którzy są w spektrum...

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru

pomysł na biznes-może doradzicie:) (44 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...