Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
k0tt 23 l., tp. 3.07. syn Jakub, szpital Wejherowo
agunineczka 24l., tp. 7.07.
MadzikRóża, tp.9.07- córeczka Kaja
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
magda90 24 l., tp. 15.07. - dziewczynka
007angel, tp. 15.07. syn Łukasz, szpital w Gdańsku na Klinicznej
joanna86 tp. 16.07.
Kiccek1 16 lub 26.07
Madzik050642 tp. 22.07
ania27 tp.25.07 dziewczynka
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Ania tp 25.07 Mikołaj szpital zaspa
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
dominika89 tp. 27.07
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.
Anka33, tp. 30.07. - syn
Tysiiiak 23 l., tp. 31.07. - chłopiec Kacperek, szpital kliniczna

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

Karolina tp. 2.08. Jagoda cc Kliniczna
Nyzosia tp. 04.08.- chłopak
kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08
dominika_ 27 lat, tp 9.08, dziewczynka, Marta, poród Kliniczna/Wojewódzki
tihuana tp. 10.08
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
oolenka1 tp 15.08 - dziewczynka
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
~Dotty81, tp. 22.08.
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś 3790g 54cm - cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10

Poprzedni wątek http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-7-t617351,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 8)

Kaoma ,mamy podobne terminy ,to moze po prostu to normalne w tym czasie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to na pewno przecież inaczej to kobiety panicznie balyby się za chodzenia w ciąży i wszystko by robiły aby do tego nie dopuścić a tak widocznie chcą mieć dzieci i je rodzą dla pocieszenia napisze Ci ze ciąża i sam poród to jest nic do wychowania dziecka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko da się przeżyć dla naszych Maluszkow :-) widok małego Slodziaka wszystko wynagrodzi :-)

Dominika łatwo Ci mówić bo dla Ciebie to jeszcze obce, gorzej jak ktoś to już przerabiał dwa razy i wie co to jest poród albo inaczej bo nie każda ma taki sam, wie jak jej organizm się zachowuje,czego może się spodziewać, poza tym ten ból...oby nie trwał długo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co martwić się na zapas :) Na pewno wszystko będzie dobrze. Nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy dzieci :)

Wiem że teraz dużo dzieci rodzi się po 4 kg i więcej,ale dla mnie mój 3800 jak na pierwszy poród który był naprawdę ciężki w dodatku ta obsługa....bez komenatrza,ja jestem drobnej budowy ciała,nie wyskoka,wąskie biodra a synek miał dodatkowo duży obwód główki,więc długo nie mógł wyjść,oczywiście nikt nie pomógł,a ja między skurczami zasypiałam ze zmęczenia,dopiero mąż wybiegł na korytarz i narobił hałasu dlaczego żadnej nie ma przy mnie,tylko najlepiej podłączyć kroplówkę z dużą dawką oxy i niech sama prze,sama rodzi to wtedy zlecieli się wszyscy łącznie z dwójką lekarzy i dopiero lekarka pomogła bo inaczej skończyłoby się cc,więc też zawsze boję się przenoszenia ciąży bo wiadomo dziecię sobie rośnie...

Lineczka jeśli upoważniłaś męża do informacji to tak może on odebrać.

Ania czekaj na mnie z wagą bo piszesz że małe dzieci:) Na razie małe ciekawe jaki mój będzie.

MadzikRóża ciekawe jak te nasze 2 dzieci będą duże. ponoć drugie są większe więc zobaczymy. choć ja widzę że brzuch mam mniejszy niż z młodą i z badań też wychodzi że syn mniejszy....Ale jak urodzę po terminie to może nadgonić:)

nyzosia termin mam na 25 lipca, chcę dotrwać do tego 21, żeby mnie położyli na oddziale, bo inaczej będzie duże zamieszanie.
Ktg miałam tylko leżąc na oddziale, nie biegam sprawdzać co parę dni, bo żeby było wiarygodne, to trzeba robić systematycznie.

Sylwiaagnieszka-czy wypis moze odebrac mąż czy trzeba być osobiście?

Nyzosia to ja chyba będę rekordzistką pod wzgl wagi pierwsza cora tez była przenoszona 9 dni po terminie I skończyło się cc i ważyła 4010 a druga aż się boje skoro już jest 5 dni po terminie I niby waży 4300 a na ktg trzeba się stawiać co 3 dni po terminie

Sylwia,jak ja lezalam to na sale operacyjna trafiły 3 dziewczyny w odstępach ok 30min jedna za druga po godz.23 .
Np. jedna miała pretensje i się skarzyla, bo miała rozwarcie,podawali jej oxy, lekarz swierdzil duza waga dziecka i podpisala w szoku papierek na cc ,a dziecko miało 3kg. Wydaje jej się ,ze zrobili jej cc bez powodu, sala pooperacyjna stała cała pusta i o 23 zapchali ja do pełna jedna po drugiej,reszta dziewczyn tez w szoku.A rano o 9 już przenieśli na normalna sale bo były planowane cc rano ;/
Im jest łatwiej napisac taki powos,jesli nie mialas zaświadczenia,zeby ktoś się może nie czepial ;/

Z czym mam czekać?bo chyba nie z porodem, nie uśmiecha mi się chodzić w ciąży do sierpnia hehe.Dziewczyny czy was też tak boli kręgosłup, bo ja normalnie chodzić nie mogę, z auta wygramolić ciężko, no ale nic jeszcze może tydzień i będzie po wszystkim, wiecie że ja co druga noc mam lęki porodow ze to może tej nocy pojadę do szpitala a tu męża brak bo pracuje do nocy, więc jak nie zdąży to najwyżej sama jakoś się dowioze, najważniejsze że mam już tatę to mi z dziećmi zostanie.

Stella mnie właśnie dzis tez obudził twardniejąca i bolący brzuch, tez nie wiem czy to sa skurcE? Az poszłam do toalety zeby sprawdzic czy nic sie nie dzieje.

Hej dziewczyny, troche sie nie odzywałam bo alergia daje mi silnie w kość. Gratulacje dla nowo narodzonych dzieciaczków :)
Ja byłam dzis w szpitalu na rozmowie, lekarka pytała o wszystko nawet o to czy pierwsze dziecko miało problemy z bioderkami i czy np nie miało naczyniaka. Prawdopodobnie zdecyduje sie poród siłami natury, zaryzykuje. Byłam nastawiona na cc ale dzis nie spałam pol nocy, ciagle o tym myslalam jakim horrorem było samopoczucie po cc, ta ropiejącą rana, depresja. Lekarz powiedział ze moja blizna jest w dobrym stanie i ze moge spróbować a ze bedzie to poród wysokiego ryzyka to bedzie przy mnie wiecej obsługi zeby w razie czego cc natychmiast wykonać. Generalnie bardzo mnie uspokoiła ta rozmowa, w ogóle w tym "moim "szpitalu to jest super atmosfera i człowiek jakos odrazu zaczyna trzeźwiej myślec, bez strachu i lęków. Dostałam dzis tez jakies próbki kremów, ulotki , gazetki itd. Aaaa i lekarz powiedział ze jak wybiorę cc to termin na 20.08 a jak SN to młody moze urodzić sie nawet 12.09 wiec różnica jest no nie?

Ania poczekaj na mnie:) Moja miała 4100, syn niby ma być mniejszy...ale jak dobije do 42 tygodnia to też będzie miał ponad 4 kg...

Nie miałam jeszcze ani jednego ktg w tej ciąży. w pierwszej z resztą też pierwsze miałam w szpitalu na izbie przyjęć jak dostałam skierowanie na patologię.
Teraz jakoś częściej robią? chodzi się do szpitala na ktg?

Rodzi któraś w Redłowie? Ciekawa jestem jak tam remont. Muszę tam zadzwonić ale jakoś się nie mogę zebrać:)

No Angel gratuluję, wreszcie doczekałaś zdrowego synusia, przynajmniej jesteś teraz już o niego spokojna,co mówią lekarze o tym spadający tętnie?bo z córką też tak miałaś przecież.

Wiecie co mnie tak optymistycznie nastraja w naszym wątku?że dzieci rodzą się nie za duże, bo większość nieco ponad 3 kg a mi tyle wystarczy,pierwszy syn 3800 i było bardzo ciężko, drugi 3500 i tez tylko trochę lepiej a tym razem mogłoby być lżej i szybciej będzie wypchnąć dziecko bo u mnie te parte też zawsze długo,później człowiek się denerwuje i martwi o dzidzie.

Ostatnio moja aktywność na forum trochę spadła a to dlatego, że znowu na patologii wylądowałam. Gratuluję nowym Mamusiom i życzę duuużo zdrówka Maluszkom :) jak często chodzicie na KTG?

sylwiaagnieszka, po prostu dieta restrykcyjna , praktycznie nie jadla nabialu, przeszlismy na mleko ryzowe, nie jadl slodyczy i praktycznie jadl co ugotowalam bo mialam pewnosc ze nnie ma laktozy , brzmi tragicznie ale da sie przyzwyczaic, robilam duzo zup zielonych zeby mial duzo wapnia , wiec sa plusy bo zachorowal dopiero teraz pierwszy raz w majau antybiotyk(4lata)ale za to mial dwie plomby juz , wiec moze przez brak nabialu ?sama nie wiem

O kurcze 4300? Sporo:)

Inne tematy z forum

Cukrzyca ciążowa - pytanie (37 odpowiedzi)

moja cukrzyca ciążowa jest bardzo dziwna :) po glukozie 75g mój wynik po 2h wynosił 154, na czczo...

Drukarnia wielkoformatowa (4 odpowiedzi)

Jak ktoś potrzebuje wydrukować zdjęcie , plakat, wizytóki lub inne rzeczy , w tym upominek dla...