Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

moze jest juz ktoras :) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2016

ja mam brzuszek jakbym byla w 6 miesiacu juz tak mi wystrzelil ostatnio.
badan prenatlnych , czyli test PAPPA napewno na NFZ nie robia, chyba, ze jest sie po 35 roku, ale usg prenatlalne napewno tak.
ja robilam u Deringa prenatlane, test PAPPA w Brusie i potem bylam jeszcze u niego na interpetacji wynikow.
a usg robil jeszcze moj lekarz, wiec mam podwojne.
pogoda dobija co, zdrowka dla dzieciakow i dla was! chorowanie to nie to cobysmy chcialy teraz.

Wiesz te moje sukienki to raczej takie mało eleganckie - oversizowe, bawełniane, ale fajna sprawa, bo są luźne.

Sama się dziwię, że mam już brzuszek :)

Dobranoc :)

Wow pastelowakropka, to szybko widoczny brzuszek, no ale to druga ciaza wiec nie ma co porownywac :) Ja juz 18ty tydzien I w wiekszosci ubran widac, ale tylko jak sie ktos czegos doszukuje :) no I jeszcze jak siedze tak niedbale, zgarbiona...

Sukienki fajne, ale ja zawsze mam problem jakie buty do sukienek.. Zima to mozna kozaki wzglednie, a poza tym? Nie chce mi sie ciagle smigac na obcasach a inne buty do sukienek dla mnie srednio...

Dobrej nocy.

User tak mi właśnie Pani internistka powiedziała. Lekarstwo dla mnie to sen i odpoczynek. Niestety przy tak chorym synku (dzisiaj kaszel z wymiotami) nie ma takiej możliwości, a do tego noce zarwane, no ale przecież niedługo to będzie dla nas norma, prawda??? :D Dzisiaj kolejne prześwietlenie płuc i zmiana terapii, bo jak się okazuje antybiotyk prawdopodobnie w ogóle nie zadziałał :(

Kulka83_ ja od poprzedniej ciąży prawie w ogóle spodni nie noszę. Zostało mi jakieś 4 kg, a do tego sama dołożyłam kolejne 3 kg. Teraz nosze sukienki :D z jakiś w miarę naturalnych tkanin :)

Brzuszek mi się już dawno zaokrąglił choć w pierwszej ciąży dość długo na to czekałam. Przybyło mi jakieś 4 cm w obwodzie brzuszka. A Pan mi dzisiaj w poczekalni miejsca ustąpił, także bardzo się zdziwiłam, że to aż tak widać :D aż zaniemówiłam... nie wiem jakie Wy macie doświadczenia, ale mi w pierwszej ciąży rzadko kiedy i gdzie miejsca ustępowano...a to takie miłe ;)

Zdrowka zycze dziewczyny, tez bylam mega przeziebiona I kaszel mam nadal... najlepsze lekarstwo to sen I odpoczynek (jezeli mozna sobie pozwolic na ten luksus..).

Ide sie szykowac do pracy na kolejne dwa dni (wyjazd sluzbowy), zaraz przymierze spodnie co by w hotelu rano nie bylo niespodzianki ze sie nie dopinaja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pastelowakropka widać ci już brzuszek? Chodzisz już w spodniach ciążowych? Bo ja przytyłam już 3 kg i prawie nie mieszczą się w swoje spodnie. Jak się zapne to mi ciasno, ale brzuszka jako takiego nie mam.

Hej dziewczyny. I u nas choroby. Mlody od poczatku roku w przedszkolu byl kilka dni. Jeden antybiotyk nie pomogl teraz ma drugi ale po 3 dobach zaczal mi po nim wymiotowac i na 12 dzis ide z nim do lekarza znow ;-( zalamana jestem. Na dodatek ja sie rozchorowalam. Gardlo zawalone kaszel. Prenalen poszedl w ruch i siedzimy w domu. A jutro wizyta u gin. Moze cos bedzie widac. Bardzo chce dziewczynke i na to licze bo w tej ciazy czuje sie zupelnie inaczej niz w pierwzzej. Gorzej ;-p
Co do prenatalnych to wg mnie tez darmowe jedynie po 35 roku. Na nfz chyba nie robia bo to nie jest obowiazkowe tylko dodatkowe badanie dla wlasnego spokoju. Ja robilam u dr Preisa tak jak w pierwszej ciazy.
Goniaa- chodzisz juz na fitnesy???

Ja właśnie nie wiem bo było dzisiaj tyle pacjentów ze pediatra nie zgodziła się mnie posłuchać dzisiaj przy okazji z Młodym. Będę próbowała się zarejestrować jutro ale jak się nie pojedzie z samego rana to graniczy to z cudem :/
Wg ten nasz system zdrowia jest o kant dipy rozbić.

Po 3 dniach od podania antybiotyku. Ja też już całą sobą kaszle, ale płuca mam czyste na szczęście.

Pastelowa teraz to mnie wystraszylas. :( a po ilu dniach od antybiotyki poszlas na kontrolę?
Myśmy mieli ze 3 razy zapalenie krtani a tak zadych chorób :/
Ja z sobą jutro też muszę pójść bo aż płuca mnie od kaszlu bolą.i niby lepiej się czuje ale jestem mega słaba. Jeszcze anemie mam :/

Rozyczynka mój synuś też kaszle. Na początku była diagnoza wirus, dostał syropek i do domu. Po paru dniach powrót do lekarza - diagnoza zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Po kolejnych paru dniach i nasileniu - zapalenie płuc. Strasznie mi ciężko, noce nieprzespane, a teraz jeszcze gorączka na dodatek wszystkiego. Niestety i ja zaczęłam kaszleć :(((( Chyba się nie dało tego uniknąć.

Paula89_ ja nie ma przeczuć co do płci, aczkolwiek widzę wiele różnic między pierwszą ciążą a drugą. W pierwszej piłam duże ilości kawy, w tej nie pije już kawy od grudnia. Na samą myśl się wzdrygam. Ciekawa jestem czy ma to przełożenie na płeć. Czy ma to związek z wytwarzającymi się hormonami :D Niedługo się przekonMY :)

Uważajcie na siebie i nie łapcie żadnych wirusków.

To ja już nic nie rozumiem...w poprzedniej ciąży mój ginekolog do którego chodziłam na nfz robił mi to usg bez żadnego zająknięcia,a teraz takie cyrki :/

Wydaje mi się że prenatalne są darmowe dla kobiet po 35 rz bądź ze wskazaniami. Ale mogę się mylić.
Ja chodzę prywatnie i też nie mam go w pakiecie. Wg na NFZ przysługują chyba 4 usg na całą ciążę więc wątpię czy na prenatalne dają pieniadzr...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też chodzę prywatnie ale tego badania nie mam w pakiecie :/ dlatego chciałam zrobić na nfz. Wizytę miałam w piątek,a następną mam 19 i na nią już mam mieć wyniki tych badań.

nie wiem, bo ja chodze prywatnie. Ale wydaje mi sie, ze powinnas miec w tym terminie na NFZ, dlatego, ze te badanie wyklucza wiele wad rozwojowych dziecka. Kiedy masz wizyte u swojego lekarza prowadzacego ciaze?
wypilam kawe dzis tak bolala mnie glowa a teraz juz jest ok.

dzis ja wizytuje, jeju nie lubie terminow popoludniowych tyle trzeba czekac.

Dziewczyny, jak to jest z tym usg między 11,a 14 tyg.? Obowiązkowe czy nie? Do tej pory myślałam,że standardowe badanie wykonywane w każdej ciąży,a właśnie się dowiedziałam, że na nfz wykonywane jest tylko ze wskazaniem ?! Jak to w końcu jest? Trzeba mieś skierowanie? Gdzie mogę je wykonać na nfz?

Ja obydwie ciąze przechodze z mdłościamy, sennościa i ogólnym "zdenerwowaniem". Choć w tej mdłości są nasilone. Ale wiadomo, że beta większa to i mdłości bardziej dokuczają. Ja licze na parkę. ;)
Mam nadzieję, że nie będzie dwóch chłopaków bo pewnie czwartego dziecka już nie będzie ;p A jedna dziewczynka mi się marzy ;) Ale ja się dowiem tego pewnie dopiero w marcu...

Gratuluje poznanej płci ;)

Mnie dopadło przeziębienie. Od piatku się męczymy z Młodym. On do tego ma zapalenie krtani i nie wiem czy nie wyląduje w nocy na pogotowiu bo zaczyna okropnie kaszleć. :(

Hej dziewczyny:) ja mam termin na 7 sierpnia:) w przyszłym tygodniu prenatalne... Trochę się boję, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok:) Jak do tej pory wszystko idealnie:) Strasznie bym juz chciała wiedzieć co będzie:) Macie może jakieś przeczucia?:):)

U nas juz wiadomo, tak na dobre 90%:-)) bedzie synek!
Na usg machal raczka, rosnie zdrowo. Kochany ten synus...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ufff ja wreszcie na urlopie do końca stycznia, a od lutego już L4. Ze względu na rodzaj pracy jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Nadszedł czas aby się w końcu trochę wyspać i przede wszystkim zadbać o dietę (17tc, brzuch ogromny, a waga -2kg... mój lekarz prowadzący załamał się psychicznie :P ). Byliśmy w międzyczasie na kolejnym usg, ale Maluszek znów obrócony i nie było mowy o podejrzeniu płci :( W sumie jest nam zupełnie wszytko jedno jaka ona będzie, ale już tak bardzo chciałabym wiedzieć :)

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?