Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Aktualizacja listy :D

CZERWIEC/LIPIEC

1. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
2. Caroool - 3 lipiec SYN
3. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
4. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
5. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
6. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
7. she_gd - 10 lipiec
8. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
9. aniolqq - 13 lipiec CÓRKA / KLAUDIA / Wojewódzki lub Zaspa
10. annamaria836 - 13 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
13. bruxa - 20 lipiec SYN
14. aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
19. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
20. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
22. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
23. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
24. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
25. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
26. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
27. kasisyn - 5 sierpień
28. a_guniek - 10 sierpień
29. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
30. Kasia 0606 - 12 sierpień
31. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
32. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
33. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
34. Umchi - 16 sierpień SYN
35. mamasyna - 17 sierpień
36. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
37. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
38. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
39. Tamara - 26 sierpień
40. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
41. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
42. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
1. francess - 12 czerwca syn Piotr 4030g 58cm SN
2. arisa6 - 26 czerwca, syn Jaś 3400g 56cm SN

Zapraszam do nwego wątku bo tamten się już długo otwierał.

Arisa6 serdecznie gratuluje lekkiego porodu.Ja też liczę na szybki poród.Podobno przy przy trzecim dziecku wszystko idzie błyskawicznie.Oby... :)
Uczucie mokrości też towarzyszy mi codziennie,szczególnie kiedy się sporo ruszam.I skórcze przepowiadające męczą mnie po kilka razy na dobę.Jedni mówią,że brzuch mam jeszcze wysoko inni,że juz się obniżył.Wiem tylko,że jest mi coraz ciężej,a przede mną jeszcze "podobno" 2 tyg.
No cóż... pożyjemy zobaczymy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Gratuluję kolejnej rozpakowanej :)

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, mały waży 2066 tylko cały czas jeszcze się nie przekręcił główką w dół więc muszę ćwiczyć i z nim porozmawiać :). Poza tym usg dokładnego nie miałam, a od przyszłego wtorku co tydzień na KTG będę jeździła. Moja lekarka do 22 lipca na urlopie więc muszę nogi zaciskać ;) a kolejna wizyta 25 lipca. Mam nadzieję,że do tego czasu mały się przekręci :)

Pozdrawiam :)

agusp

Ja jestem z Wejherowa, ale do mojej lekarki i tak jeżdżę do Gdańska, a do niej to zapisy są co najmniej na 4 tygodnie do przodu - ostatnio w ramach wyjątku pani w recepcji zapisała mnie na dwie wizyty jednocześnie na 11 i na 25 lipca, (normalnie nie można mieć u nich dwóch wizyt umówionych do tego samego lekarza).

Wiec mi wszystko jedno gdzie będę jeździła na to KTG, ja i tak przed porodem najprawdopodobniej się przeniosę do mamy, od niej do szpitala tylko 20 min drogi

Markowa ta sukienka jest śliczna gdzie taką można dostać? Musze sobie kupić bo ide na wesele 31 lipca.

Tesula - ja też nie miałam jeszcze KTG (to jest monitorowanie akcji serca płodu, leży się 30min z takim czymś na brzuchu i jest robiony zapis:)) Moja ginka powiedziała, że nie warto robić tego przed 35 tygodniem, bo to za wcześnie i zapis wyjdzie źle. Wizytę mam 04.07 i wtedy mam mieć pierwsze KTG. Aha - w Swissie, po konsultacji przedporodowej chcą robić KTG co tydzień u siebie (już w ramach opieki przedporodowej, bezpłatnie), Ty chyba też jesteś z Gdyni, więc od razu trzeba zapytać czy można robić je jednak u swojego lekarza na miejscu a nie telepać się co tydzień do Gdańska...Jakaś pacjentka mojej lekarki zapytała, bo ma taką samą sytuację i bez problemu się zgodzili (tylko wtedy może trzeba będzie wypożyczyć te zapisy dla nich do wglądu). Do Swissu jadę za tydzień we wtorek, zdam relację, ale wczoraj do nich dzwoniłam i mam pozytywne odczucia już po samej rozmowie, jakoś tak miło bardzo:P

Uwierz, że akurat moje nogi są jak dwa balerony ważyłam już w niej 88 kg, ale na nogi mało kto się patrzył;)

Markowa - tylko żeby ubrać taką to trzeba mieć nogi do pokazania, a moje się już nie nadają ;) tzn. nie nadawały się za bardzo i wcześniej, ale teraz to już jest dramat :)
Ale kiecka fajna :)

Sliczna sukienka, ja na weselu 2 tygodnie temu miałam taką super się sprawdza nie tylko na weselu ale tez na codzien do leginsów.

image

Dziewczyny co myślicie o takiej sukience? Mierzyłam ją wczoraj, ale z brzuchem, brzuch wyglądał w niej całkiem nieźle :) Tylko nie wiem jak to będzie po porodzie, tzn. kiedy brzucha jeszcze trochę będzie ale nie taki duży... Założyłabym ją na to wesele w sobotę, ale się tak cały czas waham, więc może Wy coś podpowiecie ;)

image

Uploaded with ImageShack.us

ja też dzisiaj pół nocy nie spałam, płakać mi się nadal chciało po wczorajszej wizycie....uświadomiłam sobie że tylko 3 tygodnie do porodu zostały a on tak mało waży :(

Dzień Dobry:)

My dziś wyspani, ale wczoraj mała chyba zmieniła pozycję bo co pół h latałam do toalety:/ noc spokojniejsza ale martwię się że maluszek już nie bryka jak kiedyś. Jutro lekarz więc będę spokojniejsza:)

Trzymam kciuki za wszystkie choruski... mam nadzieję, że wszystko się skończy pomyślnie a te zmartwienia które teraz macie wynagrodzi Bobas 10/10

Ja USG mam za każdym razem, ale poza tym też niewiele badań.

Też bym chciała tyle energii, ja dalej umieram, chociaż już trochę lepiej niż wczoraj - wczoraj tylko drzemałam albo bezmyślnie gapiłam się w telewizor przez cały dzień. Może jutro już będę zdrowa...

Hej

A u mnie zwyżka energii, mimo, że nogi jak balony:))) Byłam dziś zawieźć mocz do badania a przy okazji zakupy zrobiłam i przytachałam SKM-ką do domu...
Wczoraj też byłam na zakupach w Auchan w Rumi- kupiłam prześcieradła do łóżeczka 140x70 po jedyne 5 zł - z jerseyu z motywem w księzniczki Disneya:) i rampersy bo były po 18 PLN za 2 szt bardzo ładne.
Zawiodłam się jednak bo nie ma żadnej wyprzedaży na hali Auchan a w galerii bieda:(( w H&M na niemowlęcym to juz prawie nic nie zostało, a w C&A to w sumie tylko ładne body są po 19 PLN za 2 szt całe rozpinane, ale już takie mam, a Smyk jak zawsze drogi...

Dziewczyny jestem w szoku ile Wy macie badań - ja nawet nie wiem co to jest KTG bo nie miałam nic takiego, a USG ostatnio w 30 tyg.
Teraz mam wizytę dopiero 11.07 - i na pewno nie będę na niej USG miała bo w Luxmedzie ginekolog nie ma USG w gabinecie. Mam nadzieję, że jak pojadę na wizytę przedporodową to mi w szpitalu Swissmedu zrobią USG przynajmniej.

3majcie się wszystkie dzielnie - już mało zostało!!!

Witam,

Cóż to była za nieprzespana noc – dobrze, że już ranek :)
Od ok. 4 zaczęłam się wiercić w łóżku nie mogąc znaleźć odpowiedniej pozycji. Brzuch mnie bolał tak pod piersiami – chyba mała naciskała mi przeponę wiercąc się przy tym niesamowicie. W końcu jakoś po 7 zmrużyłam oko a już od 8 rano pobudka – przyjechał facet i zaczął robić nam sypialnie (tapeta natryskowa). Ale cieszę się, że w końcu coś ponownie rusza się do przodu :)
Życzę Wam i sobie miłego dzionka

to ja jeszcze siusiam często ale dużo :)

tylko że właśnie tylko te straszne rzeczy ludzie głośno opowiadają, a nie te przyjemne i normalne. I nie bój się potem porodu :)

aniolqq, jak sie obnizy brzuszek, czyli dziecko wstawia sie w kanal, to pecherz jest juz tak scisniety, ze wystarczy, ze zbierze sie malo moczu i juz ma sie uczucie parcia na pecherz. takze odpowiadajac na twoje pytanie - pod koniec ciazy siusia sie bardzo malo a bardzo czesto :)

kaska2308- Trzymam kciuki by sie wszystko dobrze skończyło.
Od czwartku mam bóle brzucha, brzuch opadł, skurcze są sporadyczne ale są. Od poniedziałku jeżdzę do rodziców bo boje sie być sama w domu ;p
Ciśnienie mam masakryczne :( powinnam zgłosić sie na Kliniczną :( ale jak na godzinke poloże się to spada więc jeszcze czekam.

Pocieszające jest że mały tak co 3 godziny budzi sie i wali że miałam lekko oparty o brzuch kubek to mi z ręki wypadł, to chyba mu ok, silny jest.

W weekend byliśmy u znajomych co sie nasłuchałam to szok !!! np. o pręcie 40 cm do wyciągania macicy jak nie chce odejść, o krwi lejącej się itp. od ludzi którzy nie mają dzieci a od znajomych słyszeli że...

Ja dziś całą noc czułam ból na dole (jak na miesiączkę ale takki delikatny w miarę) i do toalety dosłownie co 1,5 godziny biegałam... A jeszcze niedawno wstawałam przez całą noc może 1-2 razy.

Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły: jak się brzuszek osunie na dół i jest ucisk na pęcherz, to biega się częściej do toalety, ale jak wtedy wygląda z siusianiem? po kilka kropelek czy każda wizyta w wc normalnie?

Ja ju z bym chciała urodzić i mieć malucha kolo siebie i juz sie nie martwić czy jest wszystko dobrze czy nie. A z drugiej strony ma termin na 7 lipca i obrone też na 7 Lipca a chciałabym się obronić i tez mieć to z glowy. Ostatnio jestem mega zmęczona i ciągle bym tylko leżała i nic nie robiła tylko gapiła sie w sufit jestem wykonczona już tym.
Byłam wczoraj na ktg i prawie godzine leżalam a potem wzieli mnie na badanie bo ktg źle wyszlo no ale niby przepływy ok wód plodowych tyle ile trzeba a ktg przez ciągłe ruchy dziecka takie dziwne wyszlo.
No i dowiedzialam sie że te bóle krzyżowe i ciągły nacisk na dół to jest wstawianie sie dziecka do kanału rodnego.

Witam wszystkie miłe panie w dniu dzisiejszym ;)
Mamy dziś piękną pogodę, oby każdej z nas przyniosła wspaniały humor.

Inne tematy z forum

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?