Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

Aktualizacja listy :D

CZERWIEC/LIPIEC

1. mona_g - 3 lipiec SYN / KUBUŚ :) / Szpital Wojewódzki
2. Caroool - 3 lipiec SYN
3. ciezarowska- 5 lipiec CÓRA / Alicja / Szpital Zaspa
4. kasiorek555 - 7 lipiec SYN / Gdynia Redłowo
5. lisiusowa - 8 lipiec SYNEK / Jaś / Szpital Wojewódzki
6. kulka07 - 10 lipiec CÓRKA
7. she_gd - 10 lipiec
8. donnieczka - 11 lipiec CÓRKA
9. aniolqq - 13 lipiec CÓRKA / KLAUDIA / Wojewódzki lub Zaspa
10. annamaria836 - 13 lipiec CÓRKA / ROKSANA / Gdynia Redłowo
11. PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
12. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA Natalka
13. bruxa - 20 lipiec SYN
14. aguseek - 20 lipiec SYN ADAM / Zaspa
15. hania_m - 20 lipiec SYN
16. monika:-) - 21 lipiec CÓRKA AMELIA / Szpital w Pucku lub Wejherowie
17. carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA
18. marta82 - 23 lipiec, CÓRKA / TOSIA / Szpital Wojewódzki Elbląg
19. dadżi - 24 lipiec , CÓRKA / Zuzanna / Szpital Wojewódzki?
20. magda84 - 27 lipiec SYN / Natan
21. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
22. Tesula - 2 sierpień CÓRKA Julia/ Swissmed
23. agusp - 2 sierpień SYN Mikołajek/ Swissmed
24. Muszczek - 4 sierpień SYN Krzyś
25. wercia83 - 5 sierpień SYN Michał / Szpital na Zaspie
26. Kejt - 5 sierpień CÓRKA
27. kasisyn - 5 sierpień
28. a_guniek - 10 sierpień
29. Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
30. Kasia 0606 - 12 sierpień
31. margola13 - 12 sierpień CÓRKA
32. gosia_dim_ - 14 sierpień SYN Wiktor / Swissmed
33. milka0928 - 14 sierpień CÓRKA (?) Laura / Szpital w Wejherowie
34. Umchi - 16 sierpień SYN
35. mamasyna - 17 sierpień
36. kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
37. kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
38. MARKOWA - 26 sierpień CÓRKA ZUZANNA / Kliniczna
39. Tamara - 26 sierpień
40. MamaFilipa - 27 sierpień CÓRKA Ola / Poliklinika Ginekologiczno-Położnicza dr Arciszewki Białystok
41. MissMarple - 27 sierpień CÓRKA Helenka / Kliniczna
42. Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
1. francess - 12 czerwca syn Piotr 4030g 58cm SN
2. arisa6 - 26 czerwca, syn Jaś 3400g 56cm SN

Zapraszam do nwego wątku bo tamten się już długo otwierał.

Arisa6 serdecznie gratuluje lekkiego porodu.Ja też liczę na szybki poród.Podobno przy przy trzecim dziecku wszystko idzie błyskawicznie.Oby... :)
Uczucie mokrości też towarzyszy mi codziennie,szczególnie kiedy się sporo ruszam.I skórcze przepowiadające męczą mnie po kilka razy na dobę.Jedni mówią,że brzuch mam jeszcze wysoko inni,że juz się obniżył.Wiem tylko,że jest mi coraz ciężej,a przede mną jeszcze "podobno" 2 tyg.
No cóż... pożyjemy zobaczymy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień 2011r. *17*

tutaj możecie ściągać książkę w pdf-ie

http://wyslijto.pl/plik/gxelzwyw7s

Pozdrawiam wszystkie mamy i brzuszki. Szczególnie te choruchne - trzymajcie się dzielnie i głowy do góry - musi być dobrze!
Ja w ubiegłą środę wróciłam ze szpitala. Byłam na obserwacji w kierunku hypotrofii płodu. Na szczęście w szpitalu usg wykazało prawidłową wagę dziecka i pozostałe badania miałam ok, więc mnie wypuścili... ale co się nadenerwowalam o małą to moje...

Gratulacje dla mam, które mają już swoje pociechy w ramionach :)

kaska2308 trzymaj się. Dobrze, że maluch przybiera, to dobry znak. I że wreszcie jest konkretna diagnoza oraz dobrane leczenie. Oby wszystko się dobrze ułożyło.

i też byłabym zainteresowana książką "Język niemowląt" w PDFie :) to do kogo się zgłosić?

kaska2308 - moja kuzynka urodziła w lutym synka któremu zbierała się woda w brzuszku. Niestety do tej pory nie wiedzą co jest przyczyną u Kubusia... Ale jej maluszek ma już 4 m-ce i jest silnym chłopcem, więc musisz być dobrej myśli, szczególnie że wiesz już co jest powodem

Kaśka, co za koszmar!! Trzymaj się dziewczyno, jesteśmy z Wami i 3 mamy kciuki!! Będzie wszystko dobrze, zobaczysz!!

MamaFilipa, co CC mam wskazania neurologiczne :/ Noszę ze sobą w karcie ciąży karteczkę od neurologa, że niewskazany jest poród drogami natury. eh...szkoda gadac na ten temat.

Dziewczyny trzymajcie się u nas wszystkich musi wszystko się dobrze ułożyć! Trzymam kciuki żeby każda z nas mogła tu napisać jaka jest szczęśliwa tuląc swoje maleństwo :-)

U nas jest nie źle mała waży 2190g więc prawidłowo. Mój gin nie był zadowolony jednak że moja waga stoi w miejscu więc czekają mnie częstsze kontrole żeby sprawdzać przyrost wagi naszej córeczki. Jesteśmy dobrej myśli :-)

Ja odpukać z zaparciami nie mam póki co kłopotu.
A z takich naturalnych środków to na wiele osób wspomagająco na wypróżnienie działa jogurt naturalny bez cukry z kiwi.

kaska2308 trzymaj się, musi być dobrze z maluszkiem, ważne że jesteście pod dobrą opieką!!!!

paskudny dzisiaj dzień, niech się już skończy:( najpierw mój mały mnie zmartwił to jeszcze na dodatek się z mężem pokłóciłam ...:(masakra...

kaska2308 - ja również jestem dobrej myśli, że wszystko w końcu Wam sie pomyslnie ulozy. Trzymajcie sie !!!

boze, kaska, to co piszesz to jakis koszmar! bogu dzieki jestes pod najlepsza opieka, wiec sa szanse, ze wszystko dobrze sie zakonczy! jak to dobrze, ze twoj lekarz to zauwazyl i wyslal cie do szpitala a tam opiekuje sie toba preis...ciagle 3mam kciuki!!!

Gratulacje dla rozpakowanych Mamuś :)

Nie miałam dostępu do kompa przez ostatnie 2 tygodnie więc chyba nie uda mi się nadrobić zaległości :(

Ja niestety nadal w szpitalu, mam w końcu potwierdzenie, że to parvowirus b19 załatwił tak mojego Maluszka. Niestety woda z klatki piersiowej nie schodzi, mimo, że odciągano ją średnio 2 razy w tygodniu to ona niestety ciągle wraca :( na tego wirusa niestety ni ma lekarstwa, można tylko leczyc objawy. W przyszły poniedziałek prof Preis założy mojemu Maluchowi na stałe dren do klatki piersiowej, żeby płyn był usuwany systematycznie. Potem zostanie mi czekanie na akcję porodową i nadzieja, że jak synek wyjdzie z brzucha to zacznie sam oddychać. Niestety lekarze nie są w stanie powiedzieć jakie są na to szanse.

Pocieszam się tym, że synek waży już ok 2600g więc jest całkiem nieźle :)

Witam i melduję się w nowym watku :)

arisa WIELKIE GRATULACJE !!! Ja też tak chcę !!! Życzę Wam dużo zdrówka :)
Mężowi jak opowiedziałam Twoją sytuację oczekiwania i nagle info i Twoim wyjeździe do szpitala to widać było, że się po raz pierwszy zainteresował tym, co czasem mu opowiem, co u nas na forum się dzieje. A wszystko dlatego, że on wyjeżdża na obóz z podopiecznymi 31 lipca i wraca 17 sierpnia a termin porodu naszej córeczki to 14 sierpień – czyli ostatnie dni oczekiwania to samotne dni :( Na szczęście to tylko godz. jazdy (Wdzydze) ale jak widać czas na poród może być … różny :/ - ma nadzieję, że zdąży.

Gosiu_dim i aniolqq znam Wasz ból – mój mąż też ciężko zabiera się do urządzania pokoi. Fakt, że dziecięce mebelki się robią same ale nasza sypialnia stoi w „ruinie” Trzeba pojechać, wybrać i kupić mebelki a i trochę akcesoria dla dzidzi też jeszcze do kupienia . Miejmy nadzieję, że w końcu się zmobilizują bo nasz czas (14 sierpień) nie zaczeka na ich dobre chęci :(

Dużo zdrówka dla schorowanych !!!
Aguseek, nie martw się !!!

hania, a ty masz jakies wskazania do cc czy po prostu na zyczenie? :)

Muszczek, dzięki za odpowiedź :)
Z pożyczeniem sukienki to nie byłby zły pomysł, ale obstawiam, że się nie uda, bo 1) po zdjęciach widzę, że jestem duuuużo słabiej "wykształcona" niż Ty ;) 2) wstydzę się chodzić w czymś krótszym niż do kostek bo mam ogromne, wielkie, obrzydliwie spuchnięte łydy i stopy :/
Posiadam za to biało-czerwoną kieckę w którą wchodzę i nawet ludzko wyglądam, oraz białą długą spódnicę taką gniecioną... Muszę rozważyć i wybrać mniejsze zło :)

My po wizycie. Mały wazy 3 kg, wiec w sumie tez niewiele przybral od poprzedniej wizyty 2 tyg temu, bo niecale 200 g. Szyjka długa i twarda, przepływy ok, wiec szybko nie zaczne rodzic, a termin CC przesunal mi sie na razie na 14- 15 lipca i juz sie troche boje, bo to troche ponad 2 tygodnie!

Ja bym też poprosiła książeczkę w pdf ( napisze adres na priv).

Co do zdjęc- mam tez kilka, ale slabe te nasze foty, wiec ostatnio strzelam sobie zdjecia przed lustrem, oczywiscie brzucho na pierwszym planie, bo glownie jego wyglad chce miec na pamiatke :)

dzięki dziewczyny..
to przerażające ,że te nasze organizmy tak wariują ale cóż taka nasza natura..
co do wagi tych małych pchełek to powiem tak,moja sis leżała na patologii 4 tyg przed porodem bo jej mała była mała,na oko lekarzy 2 kg podawali jej coś na sterydach i czarowali,w dzień porodu mała niby wciąż ważyła nie wiele bo 2300 urodziła się 2600 magicznie nieprawdaż.. więc głowy do góry!czekajcie do wypakowania!

bruxa, to super, że zdążysz przed porodem :) Ja też nie czekałam tych przepisowych 14 dni, ale to na prośbę pani promotor, i musiałam pisać podanie z prośbą o skrócenie czasu oczekiwania na obronę.
Jeśli chodzi o strój to akurat nie było problemu: miałam jedną sukienkę biało-czarną do kolan, więc była w sam raz, sprzed ciąży jeszcze, ale taka rozciągliwa, odcinana pod biustem, że cały czas w niej chodzę. I białe balerinki w których cały czas chodzę. Co do sandałów to myślę że spokojnie, na pewno nikt się nie spodziewa, że przyjdziesz na 10cm obcasach ;) No a ubranie to jakieś w miarę eleganckie, ale też Ci na pewno wybaczą, jak nie będziesz wyglądać jak z żurnala. Jakby co sukienkę mogę pożyczyć, rozmiar 42 :)

Nikita dzięki za pocieszenie a ja się martwiłam że mój tylko taki mały :( Mąż tez mi przegadał że ważne że z małym wszystko dobrze....

Markowa - ja poproszę o "Język niemowląt" w PDFie :)

Aguseek, nie martw się - skoro cała reszta jest OK, to będzie dobrze! A może chociaż przy porodzie się mniej namęczysz :)

Dopiero wróciłam po dniu na uczelni... Pani w dziekanacie spytała na kiedy mam termin, po czym złapała się za głowę i wcisnęła mnie z obroną na sobotę :) Teraz siedzę i się boję :) W sumie bardziej się boję obrony niż porodu. Ale już najbardziej się boję, że urodzę przed sobotą a wtedy żegnaj dyplomie i żegnaj wesele ;)
Muszczek - w czym Ty się broniłaś? Bo szczerze mówiąc mam niewielki wybór jeśli chodzi o garderobę, ale chyba mi wybaczą ubytki w elegancji, prawda? I czy na obronę wypada pójść w sandałach?

Iiikkkaaa, mnie też czyściło już ze dwa razy - też mdłości i ból brzucha nie do zniesienia, myślałam, że rodzę ;) ale jakoś nie urodziłam do tej pory, a minął tydzień więc spoko ;)

Co do sesji, mój mąż nie miał koncepcji, więc mam kilka zdjęć z naszego lasu, ale szału nie ma. Nie chciał się ze mną powygłupiać :( Więc jak macie jakieś fajne foty, to wrzucajcie, może się zainspiruje :)

meldujemy sie i my...

aguseek nie martw sie, moja Natka tez mało ostatnio przybrała w sumie prawie nic bo było ok. 2300 a teraz niecałe 2500... ale lekarz tez cos tam sprawdzał i mowił ze wszystko jest ok. ja tez po wizycie byłam zdenerwowana ale w sumie skoro wszystko ok. to ok. moze bedziemy miały małe dzieciaki poprostu :) ja jak sie urodziłam po terminie to wazyłam 2800... a jestem cał i zdrowa -podobno ;)

Melduję się w nowym wątku.

Jestem po wizycie ale załamana jestem, bo mały mało przybrał :( Nie wiadomo dlaczego bo wszystkie parametry z usg wychodzą dobrze. Doering nawet sprawdzał przepływ przez mózg i inne parametry i wszystko ok jest. Miesiąc temu miał niecałe 2300 a teraz niecałe 2600 gram :( Popłakałam się i mam doła, oby wszystko bylo dobrze....
Z dobrych wiadomości to moja szyjka nic się nie skróciła czyli leżenie pomogło.

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...