Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

hej zacznę od spotkania!
Skoro większości osób nie pasuje w tym najbliższym tygodniu to proponuje spotkanie w następnym. Mi pasuje codziennie oprócz 25.06, bo mam wtedy kongo.

Cleanna co z ćwiczeniami? Reflektujesz? może w najbliższy pon wybierzemy się razem. Skoro ty jesteś z Głównego,a ja z Południa to może poszukamy czegoś bliżej równie fajnego? Jesteś za?

Ja wczoraj miałam aktywne popołudnie. Jak ja lubię takie życie.

x-lander x- move prosty w złożeniu stelaż który sie zabezpiecza i niesie w calosci łatwa w zdejmowaniu gondola spacerówka w 2 kierunach jazdy spiworek do niej wiadomo przeciw deszczowe i komarowe koła pompowane zwrotne dodano bajer w tym modelu w postaci ledów ;P co prawda koszt z torba i fotelikiem wyniesie ok 2500 ale mozliwosc uzyskania rabatu ( tak jest s sklepie mama i ja) chcemy jescze jakos przejechac sie do gdyni porównac cenowo bo z internetu wychodzi troszke taniej ale nie ma to jak "pomacać" ;)

Asiulka86 a jaki model x-landera testowałaś z mężem i na który się zdecydowaliście?
Mamazosi co do materacyka to się z tobą zgadzam...gryczanokokosowy jest ponoć najlepszy... Wiem że moja siostra i koleżanki też kupowały takie materacyki i sobie je chwaliły :)
Ja niestety w przyszłym tygodniu też odpadam...zbyt zwariowany tydzień mi się szykuje i mało wolnego czasu dla siebie :(

Z tego co ja pamietam najlepszy jest gryczanokokosowy.Czesc gryczana uzywa sie do pierwszego roku,a potem kokosowa.Taki polecil mi pediatra i szkola rodzenia,kupiony w mama i ja.
Pisze sie na spotkanie wtorkowe.ide spac.dobranoc

hej ho
dziewczyny moze wy sie orientujecie jaki najlepiej kupic materac do łuzeczka sprężyne lateks czy pianke, bylam dzis z mezem w sklepie i ceny kosmos musze rozejrzec sie w ikei tylko ktory lepszy.
co do wozka chyba zdecydujemy sie na x landera dzis ogladalismy i melismy tzw jazde probne super łatwy w obsludze itp :) a skoro dziadki sie skladaja to czemu nie

A możemy zorganizować spotkanie w tygodniu między 24 a 28 czerwca? Bo w przyszłym to ja zupełnie nie dam rady:-( wtedy godzina i miejsce będzie mi absolutnie bez różnicy

Dziewczyny, proponuje zrobić listę osób chętnych na spotkanie w przyszłym tyg. Mi wtorek odpowiada godzina bez różnicy, może być Sopot.

Dziewczyny chętne wpisujcie się na liste wówczas zobaczymy czy spotkanie będzie miało sens :)

Spotkanie 18 czerwca, godzina 12.00??
1. Cleanna

i dobrze Dorcia polenic sie też trzeba!

Asiulka86 mój mąż myśli tak jak Twój, szkoda że ja tak nie umiem myśleć.

Hejka, jeśli chodzi o spotkanie to dla mnie Sopot jak najbardziej, niestety w przyszłym tygodniu nie dam rady. Mam małe kongo w pracy i cały tydzień będę kończyć po 17. Za to jeszcze następny jak najbardziej :-)
Cleanna, te zajęcia na Zaspie mogłyby być całkiem fajne, ciekawe czy w wakacje też się odbywają.
Ja dzisiaj mam wolne! I wstałam o 11, cały dzień mam zamiar się lenić. Tylko szkoda, że słonka nie ma...

No mnie waza na kazdej wizycie ale juz widze po ubraniach zaczynam chodzic w o rozmiar wiekszych. a cycki w zyciu takich nie mialam oczywiscie mojemu mezowi to nie przeszkadza ;) wrecz przeciwnie uwaza ze jakos tak jak on to powedzial "w tej ciaży jestem jakaś bardziej sexy ;)"
też odczuwam ruchy w dolenej parti brzucha maluch od 3 dni strasznie szaleje sa momenty ze az podskakuje ale zaraz uspokaja sie jak tylko przyłożę reke :)

czesc
co chodzi o ruchy to ja odczuwam tez przewznie w dole brzucha czasami zdarzy sie w jakims innym miejscu ale najbardziej mam takie odczucie parcia na pecherz w pierwszej ciazy mlody bardziej napierla mnie glowka takie to bylo uczycie jakby chcial wyjsc zaraz:)
a co chodzi o wozek napewno kupimy uzywany tylko musi miec skretne kola i zeby byl wysoki bo my z mezem do niskoich sie nie zaliczamy:)
a co chodzi o wage zapewne dowiem sie za potora tyg ja sie boje wazyc bo po co sie pozniej dolowac

Mój maluch wczoraj ruszał się prawie cały czas, aż się dziwiłam kiedy On śpi!!! Ale ja czuję ruchy bardzo nisko a Wy dziewczyny? nie wiem czy to dobrze....

Happymum87 super, że po wizycie ok.

Co do wózków to wszystkie o których mówicie mi się spodobały,ale chyba najszybciej bym kupiła taki jak wybrała Cleanna, choć od zawsze kocham Xlandera,ale przeraża mnie to że one mają mała gondolę.

JA chyba też kupię nowy wózek, bo mąż marudzi że w sumie nasz leżał w piwnicy i może go sprzedać i coś kupić. Także mąż zagłębił się w temat i wybrał Emaljungę i Nestora. ale jeszcze analizuje i wymienia doświadczenia z kolegami z pracy. Z tym, że jak coś to kupię samą gondolę, bo resztę mam. Tylko że dla mnie to strata kasy. Zobaczymy jeszcze.

Wracają co spotkania to podajcie swoje propozycję. JA jestem za najbliższym wtorkiem w Sopocie, żeby dziewczyny z Gdyni i Gdańska mogły przybyć. Mogą być kawka i lody,albo obiadek. Kto jest za?
Godziny jak chcecie,bo wiem że niektóre pracują jeszcze.

hej dziewczyny!
Zacznę od info dla dziewczyn, które wybierają się do dr Preisa- otórz Pan doktor ma urlop niedługo, więc jeśli któraś chce iść do niego to dzwońcie jak najszybciej, bo zrobiła się długa kolejka,a od 19.06-30.06 go nie będzie.

Co do spotkania to ja oczywiście jestem za. Na nasz pierwszy raz proponuję kawkę i pogaduchy lepiej się poznamy,a wtedy siłkę czy inny sport. Jeśli chodzi o miejsce to a jestem z Gdańska Południe,ale mogę dojechać nie ma problemu, bo czuję się dalej git!

Widzę, że temat wagi nadal aktualny. Podzielę się więc swoim przemyśleniem. Wczoraj miałam doła, że tyję....Ale tak sobie pomyślałam, że w ciąży nie da się nie tyć . Ja w tej ciąży bardzo się pilnuję,wręcz obsesyjnie. Dbam o to co jem, od początku zero słodyczy, fats foodów, soków słodkich i innych niezdrowych rzeczy i co? I w sumie jest to ode mnie niezależne,bo i tak tyje niestety! Można się starać mniej przytyć,ale te 10kg-12kg jest nieuniknione. Ja tę ciąże zaczęłam z taką samą wagą jak dwie poprzednie i fakt jest mniej na plusie,ale tyję po trochu, brzuszek rośnie co tydzień. A poprzednio wywaliło mnie pod koniec 7miesiąca, a wcześniej nic. I w te dwa ostatnie miesiące nadrobiłam ca cała ciąże. Więc chyba lepiej tyć po trochu, bo podobno łatwiej potem zgubić.
Poza tym Cleanna ma rację , sama krew ile waży.

dorcia_86 ja myślałam o tym żeby spotykać się gdzieś w parku większą grupą i ćwiczyć od tak :) bez żadnych zajęć bo tak jak mówisz są wakacje więc ciężko będzie coś znaleźć... a ja pamiętam układ ćwiczeń więc nie ma problemu :) jeśli chodzi o siłownie to to jest taka w parku- nie z prawdziwego zdarzenia :) bardziej na ruch niż siłę :) jest np rowerek, który w ciąży jest rewelacyjny, tak mówili nam na ćwiczeniach. No i jakieś inne urządzenia, nie znam się na tym ale to bardziej na zasadzie pomachania nóżkami niż wielkiego wysiłku więc wydaje mi się że trener nie byłby potrzebny :) i tak my czujemy najbardziej co nam służy a co nie :)

Jeśli moja propozycja jest średnio do przyjęcia to są fajne zajęcia w gdańsku:
http://www.strefaaktywna.pl/index.php/majka/aktywna-ci.html

myślę, że można by się wybrać :)

happymum87 jeśli chodzi o wagę to doskonale Cię rozumiem. Ja kiedyś chciałam schudnąć i nigdy mi się nie udawało, więc tak sfiksowałam, że schudłam dużo za dużo :) Wiele czasu zajęło mi by dojść do normalnej wagi. Teraz strasznie uważam na to by przede wszystkim nie chudnąć a tycie z kolei mnie przeraża... wiem jak ciężko jest schudnąć i jak łatwo jest przegiąć albo w jedną albo w drugą stronę. Bo niestety u mnie odchudzanie tak się właśnie kończyło... Dlatego chciałabym przytyć normalnie ale wiem, że różnie może być... Współczuje Ci tych wymiotów bo w ciąży najbardziej tego się obawiałam i na całe szczęście mnie to ominęło.
Wydaje mi się że jak będziesz jadła rozważnie to nie przytyjesz tak dużo. A na pewno nie 2 razy tyle :) jesteśmy już w połowie ciąży więc bez przesady nie może być tak źle! :P

Ja z Gdyni, ale dla mnie żaden problem gdzieś dojechać. Kurcze, tylko że teraz to przerwa wakacyjna się zaczyna i pewnie większość tego typ miejsc będzie zamknięta. Lipa trochę, ale można coś poszukać, może akurat się z znajdzie. A na siłowni to raczej pod okiem jakiegoś trenera, co by sobie i Maluchowi nie zaszkodzić

dorcia_86 właśnie ja proponowałam ale nie było odzewu :) Ja jestem nadal chętna, tym bardziej, że ćwiczenia na AWF się skończyły a w sumie pamiętam te układy co były więc spokojnie można by poćwiczyć :) a skąd jesteś? Ja z centrum Gdańska.

Znam też kilka miejsc w parkach gdzie jest ogólnodostępna siłownia :) więc też można by było z tego skorzystać, wiadomo że nie ze wszystkiego ale wypróbować nie zaszkodzi :)

Cleanna ja przed zajściem w ciąży zawsze sobie obiecywałam że schudne żeby potem w ciąży móc przytyć i to zgubić...zanim schudłam zaszłam w ciąże.... i powiem wam szczerze że boje się dodatkowych kilogramów...wiem jak łatwo się tyje a jak trudno to potem wszystko zgubić... pierwsze 4 msc dla mnie to ciągłe poranne wymioty i brak apetytu na cokolwiek poza owocami i warzywami i ewentualnie bułką z serkiem topionym śmietankowym... nie jem w ogóle mięsa bo mnie cofa na wymioty... raz w tyg wciskam w siebie rybę żeby jednak coś z jakimkolwiek mięsem mieć wspólnego...ja przez te wymioty z początku schudłam 5kg...i od tej wagi co schudłam stoje póki co w miejscu... nie sądze by ciąża oszczędziła mnie do 9 msc... boje się że wy tyjecie delikatnie ale sukcesywnie a ja potem od 5 msc dowale do 9 dwa razy tyle.... to tycie bywa zdradliwe nie oszukujmy się :) moja sąsiadka w ciąży przytyła 35kg.... i zawsze mi mówiła żebym uwazała bo ona nie wie kiedy to się stało nawet....

Co do maxi cosi mura to właśnie mnie troche cena przeraża... tak jak mówisz w sklepie jak byś chciała wszystko skompletowac to te 4-5 tys są nie twoje... ja z początku chciałam x landera kupić przez allegro...bo i są jakieś gratisy i ceny tańsze i w ogóle...ale jak czytałam recenzje ludzi to stwierdziłam że kupie w sklepie to zawsze do sklepu odwoże gwarancje a oni odsyłają do producenta w razie czego... wiecie ja mam nadzieje że z wózkami jest jak z kosmetykami i nie każdemu to samo pasuje i każdy ma swoje dziwactwa i stąd się biorą niektóre negatywne opinie... wiele zależy od użytkowania wózka... nie oszukujmy się... gdzies czytałam że laska reklamowała x-landera że takie badziewie a potem w poście napisała że go przez pół roku dzień w dzień wciągała i ściągała z 3 piętra po schodach .... tak trzaskajac o każdy schodek a potem zdziwiona że coś trzeszczy czy się ułamało.... dobrze że mamy troche czasu to może na jesień będą jakieś wyprzedaże wózków i złapiemy się na jakieś fajne okazje :)

no właśnie ja też jestem zdziwiona , że tak mało. ale prawie w ogóle nie jesm słodyczy, głownie owoce i warzywa, nawet mięsa mało. I wszystko idzie mi w brzuch i biust. I to akurat jest fajne :P

Dziewczyny, kiedyś ktoś rzucił temat wspólnych zajęć typu areobik, basen itp. Ja osobiście byłabym chętna, może się skrzykniemy i razem gdzieś wybierzemy? już nie wspomnę o jakimś kawkowym spotkaniu, które jakoś też cięzko nam zorganizować ;)

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....