Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 5:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-5-t476806,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (6)

mamazosi zazdroszcze spania do 9-10 moj maly robi mi pobudki roznie ale przewanie miedzy 7-8 wiec nie moge pospac sobie:)
teraz widze ze mi sie leipiej jakos spi jak dobrze sie uloze oczywiscie:)

ja podobnie jak mamazosi, zasypiam 23-24 a wstaje po 9, choć mogłabym jeszcze spać. dziwię się, bo słyszałam, że w drugim trymestrze najczęściej śpi się mniej. no ale nie narzekam, bo kocham spać:)

hej
ja nie narzekam na problemy ze spaniem. Padam ok 24.00 i śpię do 9.00-10.00 rano. I nawet się nie przebudzam, śpię jak kamień:)

Ze snem mam podobnie zasypiam bardzo wcześnie i tak sam wstaje. Co do wagi po tygodniu wakacji wolę nie wiedzieć. Brzuszek rośnie choć czasem mam wrażenie że raczej przypomina otyły niż ciazowy. I chyba muszę zacząć zwalniać tempo wczoraj straszne ukłucia mnie złapały. Co do wyprawki jak na razie chodzimy oglądamy i jakoś zdecydować na zakup nie możemy. Choć nie kupiłam już koszule i szlafrok do szpitala może we wrześniu coś ruszy gdy płeć się potwierdzi na co liczy mąż

ja z zasypianiem nie mam problemow.. odpadam o 22 z reguly.. w nocy jak sie obudze i np chcialabym obejrzec cos w tv to i tak nie dam rady zasypiam z pilotem w rece.. NO i budze sie bardzo wczesnie kolo 5/6 i juz spac nie moge ..chociaz bym chciala bo nie mam co robic.. :)

Ehh spać nie mogę :( sama nie wiem czemu... Już dwie godziny krece się w łóżku i czekam na "rano". A potem cały dzień będę marudna bo spalam tylko 4 godziny... Chyba przyzwyczajam się do życia z niemowlaczkiem :) Macie jakieś sprawdzone sposoby na zasypianie?

Witajcie! Wybaczcie, bywam tu rzadko i nie daje rady czytac co slychac u kazdej z Was, ogarniam tylko ze teraz na tapecie jest temat glukozy:-) Niestety majac juz jedno dziecko jest co robic, czasem az zapomina sie o ciazy.. co do glukozy to dopiero bede robic w nast tyg. Czy macie bole w pachwinach ktore promieniuja az do ud? Ja takie miala w poprzedniej ciazy ale dopiero na koncowce a tu juz teraz? Jutro mam wizyte bedzie usg narzadowe, zobaczymy moze w koncu plec:-) Pozdrawiam Was!

ja tez bym prosila liste .. iwona175@tlen.pl :D dziekowka ;D

No ja mam na plusie 1,5 kg schudlam od ostatniej wizyty 0,5 kg.. ale to pewnie z nerwow przed wizyta bo mialam od poczatku ciazy juz 4kg na plusie jak w domu sie wazylam po weekendzie grillowym. No i nerwy bo czekalam dzis 2,5 aby wejsc po l4 .. w luxmedzie ... Ostatni raz u tej Dr.. wszystkie babki trzymala ponad 15 minut a mnie nawet nie wiem czy 3 minuty...Badac mnie nie chciala .. bo opoznienie mega przed urlopem.. w ksiazeczce ciazy tez mi zle wpisala tydzien ciazy .. brak slow! Ale juz ostatni raz ;) Teraz luxmed Gdynia :) a jak bede miala gdzies czekac 2,5 h to pojde prywatnie bo to nie na moje nerwy , hehe chyba jakies przygotowanie do tej glukozy skoro musialam ponad 2 h spedzic w poczekalni..

U mnie dokładnie jak u Dorotki86.ja nie jem słodyczy ani słodkich owoców.Mam za to wciąż fazę na mięso i ryby,a waga w górę.

happymum87, ja jestem po glukozie, smak wstrętny, ale da się wypić, mi pielęgniarka rozpuściła w plastikowym kubeczku w ok 200 ml wody, mogłam i miałam cytrynę, którą sobie zagryzałam każdy łyk, a smakowała mi po tym ohydztwie jak najlepsza pomarańczka. Z tą cytryną to zależy, niektóre laboratoria nie pozwalają, lepiej wcześniej zadzwonić i zapytać, lub wziąść i nie dać sobie wmówić że to źle wpływa na wynik.

Joahne pociesze cię co do x-landera w Akpolu są promocje minus 20% ceny na x-landera...ja się na nich wkurzyłam o kolor i to że mnie 3 tyg zlewali dlatego z nich zrezygnowałam...ale generalnie jest promocja a 20% to sporo i jak podoba ci się jakiś z kolorów które są dostepne od ręki (mój był limitowany) to warto u nich chyba skorzystać z tej promocji teraz... może podjedz sobie tam i zobacz ile kosztuje po tym 20% rabacie... to jednak minus 1/5 ceny

ja przytyłam 6,5 kg - też za dużo, powinno być 5 na plusie w tym momencie (20 tc). przed ciążą BMI w normie. ale też mam chęć na słodkie, przeogromną. staram się zastępować owocami, ale one też przecież kaloryczne. a do tego teraz na zwolnieniu mam taką ochotę na własne wypieki, że cały czas coś pichcę w kuchni:) badanie glukozy jeszcze przede mną (jak to jest, że my sobie same ten roztwór przygotowujemy czy pielęgniarka to robi w zabiegowym?).

energii mam sporo, ale się w końcu porządnie wysypiam. happymum może faktycznie masz początki anemii skoro taka ospała się czujesz?

a brzuszek też mały cały czas. bez problemu mogłabym go ukryć. zresztą jak założę obcisłą bluzkę, to i tak 90% społeczeństwa by się nie domyśliło, że to brzuch ciążowy;)

kompletowanie wyprawki cały czas przede mną. też chciałabym wózek x-landera, ale cena trochę wysoka. muszę się poważnie zastanowić.

hej dziewczyny!
ja już po glukozie i innych badaniach. Glukoza mało przyjemna,ale da się przeżyć. Inne wyniki też w normie, także na razie bez leków.

Co do wagi to ja przytyłam 7kg- wg kalkulatora jestem w górnej normie,a moja ginka powiedziała że mam tendencje do tycia i mam się pilnować.

Brzuszek nadal mam mały, a mój maluszek waży już 713g i ma 35cm długości.

Co do ubranek to ja mam sporo na 56 i 62 pewnie po 20 par śpiochów i kaftaników każdego rozmiaru. Tyleż samo bodziaków i pajacy. Kilka par półśpiochów. Miałam sporo ubranek,ale mała to wszystko wynosiła.

Ja kupowałam przed porodem głównie na 62, po urodzeniu mąż dokupywał na 56, bo te 62 spadały z małej kruszynki. A goście też każdy coś przyniósł i się zrobiła sterta ubranek.

Co do kombinezonu na zimę to ja kupiłam taki śpiworek bez nóg . Pisało na nim 0-6miesięcy, po 3miesiącach był za mały.

Teraz mam dwa:)

Tinneraa trzymam kicuki byś wytrwała jak najdłużej i dzieciaczki urodziły się jak najpóźniej... zawsze marzyłam o bliźniętach a widzę że jednak ciąża bliźniacza nie jest taka łatwa...

CzekoladowaPralinka eh co do wagi to z ginekologami różnie jedni krzyczą inni w ogóle to ignorują... no ale cóż masz zrobić jak cię ciągnie do słodkości samych... ja ost mam fazę na ryby... w tym śledzie w śmietanie i ziemniaczki z mundurku do tego...mięso wciąż dla mnie może nie istnieć...czereśnie, truskawki już mi minęły...teraz siedzę w jagodach i porzeczkach... a od początku ciąży przytyłam 2,5kg i się cieszę bo i bez tego miała dodatkowe kg przed ciążą...ale czasem zastanawiam się czy to nie za mało...wg kalendarza wagi który podrzucała kiedyś mamazosi to odstaje od normy...mam wage jaką powinnam mieć w 16 tyg a nie 22 :/ i ostatnio jestem ciągle zmęczona, senna i jakaś spowolniała i zaczynam się zastanawiać czy to nie jakaś anemia... w pt ide robić badania glukozy i zrobie sama sobie dodatkowo morfologie bo może mam za mało żelaza czy coś... sama nie wiem...

Co do Akpolu...nie wiem już sama... z tym wózkiem przesadzili trochę... nawet słowa przepraszam nie usłyszałam... odebrałam zaliczkę i zamówiłam wózek ze sklepu internetowego... mimo że nie chciałam kupować online nie za bardzo miałam już co wydziwiać... ale powiem wam że wózek wyszedł mnie 100zł drożej niż w akpolu ale mam 3w1 (z fotelikiem) a w akpolu miała bym 2w1... a dokupienie samego fotelika kosztuje osobno 450zł... wózek był nowy, nie z wystawy oryginalnie pakowany przez producenta, z gwarancją, paragonem, wszystkim...i dostałam gratis zabawke do powieszenia na gondoli :) więc jak ktoś szuka gdzie kupić x-landera x-move to mogę polecić sklep... ja za 3w1 zapłaciłam z przesyłką 2350zł... i dostawa w ciągu 24h od wykonania przelewu...

Lollipop może faktycznie jak maluszek się obraca i o coś ociera to podrażnia i stąd te niewielkie ilości krwi w moczu... bo jest to krew? nie jadłaś buraków ani innych cudów które zmieniają kolor moczu ? :) ale powiedz o tym na wizycie i powiedz że cię to martwi... lepiej dmuchać na zimne :)

Co do ciuszków to z ciuszkami dramat. fajnie jak dostaje się ciuszki ale faktycznie niektóre od prania są rozciągnięte i trudno zdecydować jaki to rozmiar, albo inne mają poucinane metki i jest problem... ja mam kilka par pajacyków na 56 i do tego kaftaniki i też kilka pajacyków na 62 i do tego też kaftaniki...a już rozmiar 68 to tak niedokompletowany mam i tak niech zostanie...urodzi się bąbel to będę wiedziała co dokupić i co się sprawdza...co do kaftaników to ja dziewczyny kupiłam w smyku 2 kaftaniki z kolekcji dumbo bo była przecena jeden na 56 drugi 68...bo nie było 62... a przecenione były na 39,99 z chyba 80czy90zł jeśli dobrze pamiętam...

Dziewuszki jak po glukozie? dało się przeżyć? mogłyście wcisnąć cytrynę sobie? i w jakiej ilościwody to rozpuszczałyście?

CzekoladowaPralinka, Lollipop - to jak można ja również poproszę listę joangrabowska@wp.pl

Lollipop - mam problemy z układem moczowym. ale nie mam żadnych objawów, jedynie wyniki złe (liczne bakterie, nabłonki płaskie i pasma śluzu). mocz miał kolor mętny i ciężar właściwy za niski. sprawdź koniecznie skąd to zabarwienie, czy z moczu czy to jakieś plamienia.
biorę trzy razy dziennie tabletki Zuravit plus herbata i sok z żurawiny. Mam nadzieję, że będzie poprawa.

Amadea99 dwóch lekarzy w poniedziałek powiedziało że jest ok bo jak mnie badali to nic nie było czerwonego, mówili że to może być od tego że Mały się przekręcał. Tyle że dzisiaj mamy środę a ja nadal to mam, dlatego myślę że to może być coś z pęcherzem, może Mały coś tam uciska? Nie wiem kurczę, ale staram się nie nakręcać i tak to sobie tłumaczę. Dobrze że idę jutro na kontrolę to powiem o tym, a wcześniej zrobię badanie moczu.

Ja też zastanawiałam się na jaki rozmiar kupować ubranka. Mam kilka na 56 cm, myślę, że wszystkie kolejne będą na 62, bo szkoda kupić coś czego w ogóle nie użyję...

lolipop to troche dziwne z tym jasno czerwinym papierem. jak ja mialam infekcje to nic takiego nie mialam. ale jezeli lekarz mowi ze ok no to chyba jest oki moze dla pewnosci zapytaj sie innego lekarza

Tinneraa 34 tc wydawał mi się b.wcześnie, a co dopiero 32?! Oby tylko dzieciaczki były zdrowe, bo dla Ciebie to pewnie im wcześniej tym lepiej,krócej się będziesz martwić i męczyć. Sama chcialabym urodzić zaraz po 37 tc.

Perfectangel wysłałam :)

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...