Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zaczynamy nowy wątek, sprawdziłam listę i poukładałam wg terminów.

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - niespodzianka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
17/12 filipinka
18/12 Paniqa
18/12 joahne
20/12 perfectangel synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

asiulka86 najlepszym rozwiazaniem pry kupowaniu przez neta jest isc do sklepu pomacac taki model wozka jaki cie interesuje i jezli znalazlas w necie taniej to czemu nie zamawiac:)
u nas tez sie liczy kazdy grosz dlatego kupilismy uzywany wozek wiec moze tez jakas opcja jest i tak zazwyczaj wozki sa na pare m-cy a pozniej zamieniasz na spacerowke bo wygosniej lzej i takei tam:) ale to kwestia gustu:)my kupilsmy wozek z tablica pl

Ludzie sa dziwni niektorzy nie sa gotowi na bycie rodzicem a czasem nawet tym ktorym sie wydaje ze sa sytuacja przerasta. odpowiedniego momentu nie ma. wszyscy tez dookola mowia ze to nie horoba ze trzeba zyc jak przed tylko bardziej na siebie uwazac. recepty na zycie nie ma jak i obslugi do dzieci. mnie osobiscie wnerwiaja laski ktore lapia na dzieci mysla ze w ten sposob zatrzymaja faceta nie myslac o konsekwencjach czy nawet banalnej sprawie jak za co utrzymaja siebie dziecko. meza znajomemu taka historia sie trafila mial duzo mlodsza dziewczyne ok 19 bez skonczonej szkoly pracy on tez tylko dorywcza i chcac usidlic chlopaka wpadla (przekuwala prezerwatywy i nie brala tabletek jak mu sie potem przyznala) urodzila zdrowa duza córke w poniedzialek ale co po wyjsciu ze szpitala...
Mam pytanie czy ktoras z was zamawiala wozek z allegro. nie chce wyjsc na sknere ale mozna trafic 3 rzeczy o 100 200 zl taniej niz w sklepie, w naszej sytuacji kazdy grosz sie liczy. tylko tu nie mam mizliwosci "pomacania"

Ja czasem jestem taka wściekła na te głupie baby co ćpają, piją alkohol, bzykają się z kim popadnie w ciąży w ogóle mają całą ciąże i dziecko w d.... a mają dzieci...a dziewczyny które marzą o dziecku, żywią się zdrowo, biegają po lekarzach, na głowach stają czasem nie mają i już...

Kiedyś pracowałam w UK w dyskotece jako barmanka i jednej rzeczy nigdy nie zapomne...na imprezę przyszła laska z wielkim brzuchem... myślę że z 6-7 msc jak nic...i mój kolega ją obsługiwał a ta zamówiła podwójną wódkę z redbulem i na moich oczach to wychlała... podeszłam do kumpla i mu mówie ,,ona jest w ciąży" a on do mnie ,,klient to klient"...po chwili ta wieśniara znowu podeszła do baru...za którym byłam tylko ja...i chcąc nie chcąc musiałam podejść...i ona znowu swoje ,,podwójna wódka z redbullem" pytam się jej czy wie co robi... i że ciąża , dziecko...a ona do mnie z fochem ,,że o dziecko się nie prosiła i nie będzie zmieniać swojego życia z powodu głupiej ciąży, chce iść na dyskoteke to idzie, chce pić to pije" i nie wyrobiłam i powiedziałam że jej nie obsłuże lol...odeszła zjarana...potem widziałam że kupiła wódke przy drugim barze, paliła i jeszcze jakieś narkotyki wciągała...grrr myślałam że ją ukatrupie na miejscu

Iwonka co do kuzynka fajnie się zachowałas.Przynajmniej będzie miała czas by to przetrawi nim cię.zobaczy

Hej
Happymum super napisałas o tym porodzie i ja jako osoba,która już rodziła całkowicie się z tobą zgadzam,ze jest to cud narodzin a pierwszy krzyk i widok dziecka wynagradzają wszystkie cierpienia.

Iwonka co do lekarki to faktycznie jej nie polecałam,zresztą kolezanki chodzące do luxmedu też miały tak ekspresowe wizyty jak ty.

Ja niestety mam problem,bo moja kochana ginekolog wyjeżdża na 2.5 miesiąca na szkolenie zagranicę.Chyba się przeproszę do luxmedu i dwie wizyty zalicze u nich.Podobnie jak wy chce iść do dr Meżyk, z tym ze ja następna wizytę mam 2.09 także dajcie znac jak u was te wizyty przebiegały.Zastanawiam się jeszcze nad dr Damindursen,ona pracuje na klinicznej.byliście kiedyś u niej? Ja raz byłam,ale potem ciężko się było dostać po przyjmuje tylko raz w tyg w luxmedu,ale podobno odbiera porody.

dorcia86 - przepraszam, przeoczyłam to. ja zawsze dodaje wątek do obserwowanych. zobaczę co da się zrobić:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

happymum; ladnie to napisalas ... Ja sie naprawde balam powiedziec mojej kuzynce o tym ze w ciazy jestem bo wiem ze sie staraja i nie maja szczescia , poronila pare ciaz w poczatkowej fazie .. przykre to.. Ja sie nie staralam wcale , a Bog dal.. dlatego nie wiedzialam jak to rozwiazac , moj maz mi mowil ze powinnam od raazu powiedziec , ale to tak ciezko mi bylo..bo jak tu powiedziec Kobiecie ktora pragnie dziecka i nie moze miec , traci je... a ja mam "ot tak..". Ale w koncu stwierdzilam ze lepiej niech sie dowie nawet przez smsa niz ma zobaczyc mnie w dzien swojego slubu z brzuchem... Ciezko mi bylo o tym jej pisac ale mysle ze lepiej zeby wiedziala szybciej niz zobaczyla brzuch w swoim Szczesliwym i Jedynym Dniu w zyciu...Nic mi nie odp na ta wiadomosc o ciazy , ale i tak uwazam ze mimo wszystko lepiej ze juz wie niz by sie dowiedziala "teraz" na swoim slubie ..

Ja też mam znajome które dużo dłużej starają się o dziecko niż ja... i jak się okazało że jestem w ciąży hm no cóż... człowiek cieszy się jak nie wiem co ale też wie że moja radość będzie czyimś dołem...smutkiem i powodem w domu do płaczu...dlatego chwile czekałam zanim tym osobom powiedziałam...a teraz jak wiedzą to jestem przy nich zdystansowana... nie nawijam o dziecku, przebiegu ciąży, czy nowych zakupach...nie chce robić przykrości...jak zapytają to odpowiem ale nie nakręcam tematu... i widzę że to działa bo chyba jakoś im lżej... i mi też...

A z tym bólem porodowym to damy radę :) ja wam powiem że długo będę pamiętać porody które obejrzałam... to naprawde jest tak niezwykłe przeżycie... człowiek się stresuje jakby sam rodził...i jakoś te kobitki nie wyglądają na ,,zmasakrowane bólem" a w momencie jak jest dzidzia i jest krzyk i jego płacz to z twarzy tych matek znika wszystko...cały ból... pojawiają się łzy, uśmiech i robi się tak błogo że ja z koleżankami jako studentki to żeśmy łzy w mundurki wycierały ze wzruszenia haha nie dziwię się że często poród nazywany jest cudem narodzin...bo robi wrażenie i naprawde jest to coś cudownego :) myślę że praca położnej musi być niezwykła... bo to jednak one poświęcają nam więcej czasu...lekarz raz jest przy porodzie raz go nie ma... a położna to położna i są i te wredne ale są czasem takie położne że jak się patrzy na ich podejście do rodzących to aż miło...mimo że robią to też kilkanaście lat i mogła by je ogarnąć rutyna to jednak wciąż są oddane swojej pracy... :)

dobra, już widzę o co chodzi. Jest po prostu wrzucony nie na forum "Rodzina i dziecko" tylko ogólnie na forum "Kobieta". Da się to poprawić??

Dziewczyny, czy Wy widzicie ten nowy wątek na forum?? bo ja go nie mogę zlokalizować i muszę wchodzić przez link w starym :/

Myślę, że z dr Mężyk będziesz zadowolona :)

no sadze ze podpasujee :) Bo tu za kazdym razem mnie szybko zbywala .. a nawet wydaje mi sie ze mamazosi na poczatku mi pisala ze jej nie poleca ;) Ja po prostu chcialam z luxmedu skoro mam abonament .. na pomorska mialam blisko to chodzilam bo wszystko bylo z ciaza ok..a l4 mi dawala na warunki pracy , ale teraz to juz wszzedzie powinnam dostac wiec zrezygnuje z uslug pani Dr ktora miala do mnie troche olewczy stosunek bo ciaza przebiega ok... 3 minuty na wizyte to stanowcze przegiecie gdzie sie czeka ponad 2,5 h..w przychodni i sie placi za abonament! :) Przez nfz Dr mial lepsze podejscie jak zaczelam chodzic od 15 tyg ciazy.. za kazdym razem usg, bo mowil ze poki sie ruchow nie czuje to nie wiadomo czy dziecku serce bije itp i trzeba kontrolowac to na wizytach ..

Iwona84
mnie też kiedyś wyrywano zęba "na żywca", bo znieczulenie nie zadziałało... Było ... hmm... mocno - pielęgniarka musiała trzymać mnie za głowę. Później robiłam sobie implanty i też było grrruuubo :) przez kilka miesięcy na środkach przeciwbólowych, więc sądzę, że z porodem też damy radę :D tym bardziej, że będziemy miały po porodzie niesamowitą nagrodę - nasze dziecko :)
daj znać czy Ci moja dr podpasuje :) ja jestem zadowolona i mam nadzieję, że Ty też będziesz...

dobra Iwona, trzymam cię za słowo, w grudniu napiszemy, co gorsze;)

Ja wole porod ... niz wyrwanie 2 zebow :) W grudniu moze zmienie zdanie hehehe

ostatnio siedząc na fotelu dentystycznym stwierdziłam, że wolę wizyty u ginekologa - przynajmniej szybko, sprawnie i bez bólu. ale czy wolę poród? to już chyba na wyrwanie żeba, a nawet dwóch bym wolała iść;)

happymum87 - pięknie ujęłaś w słowa tematykę bólu porodowego. aż mi lżej na duszy jak to przeczytałam, dzięki:)

Wiatm w nowym wątku :) właśnie usiadłam, żeby też założyć nowy :P

Co do porodu to ja też bym chciała sn. Mimo że na pewno bardziej boli, ale myślę, że da się przeżyć :) ale ja raczej nie mam problemu ze znoszeniem bólu, wyjątek stanowi dentysta - nawet przegląd mnie boli ;)

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...