Mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (9)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
????? AAbym - synek?
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013

Iwona84 ja kupiłam 10 tetrowych i 5 flanelowych. kupiłam konkretnie te

http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-kolor-bialy-10-szt,p1050323093,swiat-niemowlaka-p

http://www.smyk.com/pielucha-flanelowa-jednobarwna-zestaw-5-szt,p1050260262,swiat-niemowlaka-p

zamówiłam przez internet bo w stacjonarnych smykach tetrowe lux kosztują 50 zł. a wyczytałam że te lux mają świetną jakość. i pomyśleć, że za czasów kiedy my się rodziłyśmy pielucha tetrowa kosztowała pewnie grosze:)

a ile macie pieluch tetrowych i flanelowych? jakie kupic , bo nie wiedziałam nawet ze roznia się gramatura:P Oj mało wiem, dobrze ze sa fora:P

dziewczyny myślicie, że mogę wrzucić w jedno pranie pieluchy tetrowe białe i kolorowe flanelowe?

Mama listopadowa to twoja kruszynka już wcale nie jest taką kruszynką :D i super niech dzieciaczki nam rosną zdrowo w tych naszych brzuszkach :)

Co do zgagi to dziewczyny mi serio pomaga poranne picie tego koktajlu ( 400ml mleka, jeden banan i 2 łyżki mleka) i mam spokój już od tygodnia ze zgagą :)

Lyneth hihi aż 15 pralek :D w sumie ja na razie puściłam dopiero 2 pralki i uprałam same pieluchy :D jedna pralka to było 15 pieluch tetrowych, a druga to 10 pieluch bawełnianych kolorowych :) teraz czas na ciuszki hihi i prasowanie lol

Lyneth własnie mi uzmysłowiłaś że muszę kocyki wykopać i poprać :D bo zapomniałam o tych gadzetach a masz rację że i one miejsca zajmą w pralce ;)

Asiulka86 widze że w naszym wątku zaczyna się akcja ,,ogólnego oszczędzania" coś niektóre z naszych pociech za prędko pchają się na świat...ty masz 32 tydzień ja 28 i młoda ciśnie jak szalona... ciekawe co to będą za perszingi jak się urodzą skoro już im tak wszędzie prędko ha ha ha

Joahne mi doktorek też kazał brać nospę jeśli będzie mnie ciągnęło w pochwie, bolało itp bo to na rozkurczenie ma działać i nam pomagać... póki co leżakuje i z no spy jeszcze nie skorzystałam ale zaczynam o niej rozmyślać :)

Ja po tym swoim wczorajszym upadku miałam koszmarną noc... mam tak lewy bok zbity i tak mnie boli prawe kolano że szok... siniaki już się pokazały lol... sierota ze mnie naprawdę...ale dotarło do mnie że trzeba zwolnić i nie udawać że można samej zrobić tyle samo co przed ciążą... te czasy się dla mnie skończyły :)

Dostępny jest w aptece internetowej w której składasz zamówienie i w ciągu 2-3 dni dostajesz info o odbiorze w aptece, którą wybrałaś sobie. http://www.doz.pl/apteka/p66518-Oilatum_Baby_emulsja_do_kapieli_500_ml_x_2

Aabym raczej nie po spacerku. on mi raczej na dobre wyszedł:)

dziś korzystam z ostatnich dni ładnej pogody i biorę się za pranie ubranek. zostanie mi segregowanie rozmiarami i prasowanie.

ja też będę na warsztatach bezpieczny maluch, ale będę musiała niestety szybciej wyjść. 24 października są jeszcze warsztaty z mamapyta.pl
tu link
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/akademia-mamapyta-pl-w-gdansku-2

oo, dzieki myzunia, ja już sie zapisalam na te warsztaty w pazdzierniku :)
a gdzie będziesz kupowala tą emulsję? jest jeszcze dodatkowy koszt dostawy? :)

mamazosi - te warsztaty sa w Gdansku, szczegoly znajdziesz pod linkiem, trzeba sie tylko zapisac
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

A na jakich portalach znalazlac promocje ciuszkow? bo na allegro raczej jest droga jak doda sie koszt przesylki

To czekamy na ladną pogodę i umawiamy sie na kolejny spacerek :)

Są też warsztaty: Moda na brzuszek 10 października
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html

Czy któraś z Was chce zamawiać Oilatum Baby, emulsja do kąpieli, 500 ml x 2 --w cenie 65,19 zł ???

Ja idę na te warsztaty:
Bezpłatne warsztaty
Gdańsk
19.09.2013
godz. 16:30 - 20:30
Hotel Scandic
Podwale Grodzkie 9

http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/65

wlasnie czytam o nowych zmianach w urlopie wychowawczym, gdyby ktoras z Was byla zainteresowana to podsylam linka
http://www.vat.pl/aktualnosci-podatkowe/0909-zmiany-w-urlopie-wychowawczym-obowiazujace-od-1-pazdziernika-9498/

Kiedy te warsztaty i gdzie?

hej
oj widzę że zaczynają się coraz bardziej uciążliwe dolegliwości. Mam nadzieję, że mnie to ominie. Póki co dalej mi się fajnie śpi,niestety śpię jak w 1 trymestrze czyli dużo, zgagi brak, nic nie cięgnie. Cały dzień gdzieś biegam i coś robię. Mały się wierci, ciekawe czy dalej główką w dół.
Ostatnio pozamawiałam trochę ciuszków przez neta na promocjach i dziś wszystko przyszło-słodkie są. Został mi jeszcze do kupienia kombinezon,ale wymarzyłam sobie niebieski z autkiem i nic mi się nie podoba.
Co do urlopu to ja też biorę rok, z tym że 100% pół roku, a drugie pół 60& bo wtedy można sobie dorabiać. A ja mam elastyczną pracę,także pewnie uda mi się wyskrobać kilka godzin w tygdocniu i iść do pracy. Jako mama drugiego malucha już wiem jak to sobie wszystko poukładać, jak będzie wyglądało zycie z maluchem także tak postanowiłam. Na cały etat pewnie wrócę dużo pózniej, jednak czas spędzony z własnym dzieckiem jest bezcenny.
co do nastepnego spacerku to się piszę:)

dzieki muzynia :)

lyneth - 15 pralek? o maaatko, ja mialam tylko 4...ale mam tylko male ciuszki, takie do pol roku

Dziewczyny - idziecie na warsztaty z bezpiecznego malucha?

AAbym mi gin kazała brać:
Prenalen gardło -pastylki do ssania
oraz Prenatal Grip Care -w przeziębieniach i stanach grypowych
(bez recepty)

lyneth, ale zaszalałaś ;)

joahne ma nadzieję że ten ból to nie od wczorajszego spacerku :)
Dziewczyny, wiecie może co można brać bezpiecznie na katar? mam od przedwczoraj, myslalam ze przejdzie, ale jakoś nie chce ;) piję litry cytryny, ale nic nie pomaga

lyneth ja też ostatnio dużo śpię. dziś spałam do 10. wcześniej wstawałam koło 8. noc przesypiam, trochę się budzę, ale najlepiej śpi mi się kiedy łóżko zostaje całe dla mnie:) a małemu musisz chyba garderobę urządzić skoro tyle miałaś tego prania:D

Asiulka86 daj się na spokój i zleć tatusiowi zakupy. zrób mu listę i daj mu szansę się wykazać;) a ty leż, czytaj książki, gazety, oglądaj seriale, filmy i odpoczywaj...

Ageska musimy przystopować widocznie. nie możemy być już tak aktywne jak wcześniej. a tę nospę można brać jak coś ciągnie czy boli? mnie dziś w nocy pachwiny bolały, że aż się zdziwiłam.

hej dziewczyny :)

dawno mnie tu nie było a idziecie z postami jak burza :D Ja też wybieram się na roczny urlop i też będę potem szukać pracy.
W tą sobotę miałam ciężki dzień, cały przeleżałam bo tak mnie kuło i ciągneło w pochwie że myślałam że wyląduję w szpitalu, ale jak dzwoniłam do gina to kazał leżeć i brać no spę a jak nie przejdzie to dopiero wieczorem pojechać do szpitala. Na szczęście wszystko się unormowało.. uffff.... jednak naprawdę coraz bardziej trzeba na siebie uważać i się nie przeciążać. Jutro idę na wizytę zobaczymy co tam doktorek powie, no i zobaczę moją Rybkę :))))

Asiulka uważajcie na siebie ... już teraz trzeba się poświęcać dla maluchów. Dobrze że w dzisiejszych czasach dużo można załatwić przez internet. :-)

Oj bardzo dawno mnie tu nie bylo juz nowy watek. My po ostatnim usg maly jest nadal chlopcem z dorodnym przyrodzeniem :) wazy juz lekko ponad 2 kg i rozwija prawidlowo. I to tyle z dobrych nowin. Mam calkowity zakaz wysilku glownie musze lezec i brac luteine i inne specyfiki by nie zaczac rodzic. Maly za batdzo napiera. To dopiero 32 tydzien i duzo za wczesnie. Staram sie byc dobrej mysli ale lekka panika stres lek mnie dopadl. Z natury jestem tuptus dodatkowym uttudnieniem jest fakt ze mirszkamy na 3 pietrze a musze sie oszczedzac do granic mozliwosci, a tu jeszcze tyle do zrobienia kupienia dla malego siebie. No nic teraz tylko lezing i modlenie o donoszenie

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?