Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)
Hej Dziewczynki! :)
Katia - gratulacje!
Imię będzie Nina - ale cicho - tylko Wy o tym wiecie i małżonek, dla reszty tajemnica ;)
Dziś jedzemy po całe paki i kartony ciuszków do szwagra - obyśmy nie utonęli całkowicie w różach! Zaczynam się jarać wiciem gniazda - jakoś to wszystkich śmieszy naookoło;)
Mrs W - mam doświadczenie można powiedzieć z poradnią K na Żwirki i Wigury: poprzednią ciążę prowadziłam u dr Jolanty Stasiak (odpłatnie), teraz jestem u dr. Magdaleny Lenczowskiej -Wężyk. Panów z tej przychodni też poznałam, jak i dr Pilarską poniekąd. Nie znam tylko dr. Marchockeij-Wróbel. Kto Ciebie konkretnie interesuje?
Tak w skrócie:
Stasiak fajna, dokładna, przewrażliwiona (in plus i in minus), ale straasznie długo się czeka w poczekalni, bo ona o wszystkim lubi sobie pogadać z każdą pacjentką - nie ważne ile jeszce czeka. Z drugiej strony babki do niej chodzą, bo wiedzą, że każdą potraktuje indywidualnie i że każdą się przejmuje. (Jeśli chcesz coś więcej na jej temat, to chętnie ale jakoś na priva, bo są pewne "tajemnice";)
Lenczowska-Wężyk - bardzo konkretna, trochę wszystko po żółniersku i szybko się dzieje u niej (choć jest b. uprzejma), ale mam wrażenie, że gdybym miała jakieś problemy, to mogę jej zaufać. Chicałam konkretnej lekarki i mam:) Dużo icężarnych babek do niej chodzi - w czwartki korytarz zawalony;)
dr Pilarska - b. miła, ale mi nie odpowiadała plus terminy zawsze były b. odległe (może to się zmieniło).
dr. Bogdan Koprowski - bardzo flegmatyczny i powolny, ale też dokładny i uprzejmy. Widziałam jakieś nieprzychylne wpisy na jego temat, ale mam wrażenie, ze biorą się z oceny jego powolnego charakteru, a nie z oceny jako lekarza - co źle świadczy o oceniających.
Dr Remigiusz Skrzypiec - nie polecam. Byłam 2 razy w ciąży, jak moja lekarka miała urlop - był niedelikatny w badaniu i niemiły. To ten typ, co kobiecie w 9 miesiącu wypomina, że ma zwolnienie z pracy od ginekologa. Moja siostra była u niego też na badaniu i potwierdza, że niedelikatny.
0
0