Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

A ja właśnie jestem 2 h po kolacji i z ciekawości zmierzyłam sobie cukier (mam glukometr, bo w I ciąży miałam cukrzycę) i mam podwyższony cukier !!! We wtorek idę na badanie glukozy i boję się powtórki z rozrywki :(

Cześć dziewczyny ale naprodukowalysie :)

Ja dziś wróciłam z podróży służbowej i już powoli wymiekam, w marcu już chyba idę na wolne.
Ja mam mega mały brzuch i -2 kg na wadze.

Luna współczuje teścia, chyba bym mu coś odpowiedziała, zwłaszcza ze teraz hormony buzuja i mnie wkurzaja sytuacje których normalnie pewnie bym nawet nie zauważyła.
A mój synus od wczoraj tez jakiś taki mniej ruchliwy aż sie martwię, ale w środę idę na usg więc mam nadzieje ze będzie wszystko ok.

Dobrze ze piszecie o glukoie zupełne zapomniałam ze mam skierowanie a to badanie, w przyszłym tyg muszę je zrobić. A jest jakiś konkretny tydzień kiedy należy badać cukier? Chyba o tym już pisałyście ale nie zakodowałam.

Z hormonami tarczycy tak jest, nie ma co się martwić maluszek na pewno zabiera sobie to co jest jemu potrzebne, a mamie zostaje nie za dobry wynik. Dawkę eutyroxu na pewno będziesz miała zwiększaną i to jeszcze kilkakrotnie. Ja w przyszłym tygodniu też będę musiała się wybrać na badania hormonów. Jutro mam kolejną wizytę, jestem ciekawa tego badania z glukozą, może nie będę musiała powtarzać.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, czytając Twój wpis odnośnie teścia Luna chciałabym Ci przybić piątkę i wiem co czujesz ale ja mam gorzej :)
mieszkam u Teściów. Co prawda na osobnym piętrze ale wejście mamy jedno.

Co do siary to leci mi już od tyg, czyli 23 tyg ciąży ale jest nie regularna i znikomej ilości. Mój Mąż jest tym oczywiście niezwykle zaciekawiony i mówi, że ma słodki smak :))))
może się wam wydać to nie smaczne ale uznałam że może warto to napisać ;) już mi zakomunikował że z jednej piersi będę karmiła małą a z drugiej jego :)) nie komentuje tego :)

co do uciskania na nerw mam podobny problem od tygodnia boli mnie biodro i prawa noga. nie dość ze chodzę już jak kaczka to jeszcze ta boląca noga. Masakra czuje się jak czołg po przejściach. Brzuch wygląda jakbym połknęła piłkę do kosza i zasłania mi stopy do połowy boje się tego co będzie dalej.
przytułam 6 kg. obecnie waże 85 kg przy wzroście 176 cm mam nadzieje, że nie dobije do setki :P
jeżeli chodzi o rzeczy do szpitala to ta pierwsza lista wydaje mi się przydługa :)

czy Wy też odczuwacie już mocniejsze ruchy dziecka?
Moja Martyna to się rozbrykała na całego. chyba trenuje do olimpiady nurkowanie i skoki bo co wieczór czuje się jakbym miała obcego w środku, najśmieszniejsze uczucie jest jak mała ma czkwakę :))
pozdrawiam Was :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

trzydziestka my bylismy na rodos w 2013 - z moja siostra jej mezam i 2 corami ich (3 lata i 5 miesiecy wtedy).
5 miesieczna mala w zasadzie jadla i spala - najmniej wymagajacy czlonek podrozy :)

dziewczyny wspolczuje Wam przebojow...
ja glukoze chyba zrobie w przyszlym tygodniu :) w weekend poszaleje ze slodkim :P

Aśku, współczuję :( ale czego się nie robi dla naszych maluchów...
Kkasita, beznadziejna ta lekarka :/ Nie da się jej zmienić? TSH wg mnie bardzo wysokie. Ale na pocieszenie Ci powiem to, co mówiła mi moja poprzednia endokrynolog - maluch "wyciąga" z mamy to, co mu potrzebne, hormonów zabraknie bardziej dla Ciebie niż dziecka. Robiłaś badanie na ft4?

luna wykupiłam w opcji first minute Rodos. oczywiście wykupiłam te ubepieczenie od rezygnacji z wycieczki. ze mną, mężem i dwójką dzieciaczków jedzie cała rodzina: tata, 2 ciotki z mezami i kuzynka z mężem - im tez rodzi się dzidzia w kwietniu. oby mi tylko synek się nie pochorował bo na razie ma zawsze timing na wszelkie wyjazdy czy swieta. dopiero co skonczyła się ospa to teraz ma jelitówkę. mam tylko nadzieje ze po lecie nie bedzie chorował...

154...a na czczo....no zgadnijcie,- 74!

Kurcze zawsze coś sie musi przyplątać.......

aśku a jaki miałaś wynik po tych 2 godz??

nie zazdroszczę teścia :/ ja na szczęście nie mam teścia a o teściowej to wiadomo - też można mnożyć historie, ale na szczęście też nie ma tragedii :P jest w miarę oki :P

aśku_85 współczuję

ehhhh, same problemy.... mi znowu wyszła cukrzyca ciążowa:/// mam powtórke z przed 4 lat....już się ciesze na tą diete i kłucie paluchów.

Kurczę, zestresowalam się dzisiaj na maksa....dzwoniłam do mojej endokrynolog, żeby skonsultować wyniki tsh i ft4. Miałam umówioną do niej wizytę na koniec stycznia, ale niestety, że tego dnia dziecko mi się rozchorowało nie miałam jak do niej dotrzeć. Więc tego samego dnia zadzwoniłam i powiedziałam, ze nie dam rady przyjsc na wizytę i sekretarka zapisala mnie dopiero na marzec. Prosilam ją zeby było szybciej, ze mi zalezy, ciąza i tp. ale chyba kobieta jakas zakrecona była i powiedziala ze wczesniej nie da rady. Z racji ze kolejne badanie tsh wychodziło mi własnie na polowę lutego (4 tygodnie po poprzednim, gdzie i tak było na poziomie 5 mimo brania euthyroxu i mialam zwiększoną dawkę) to postanowilam poczekać zobaczyc ile wyjdzie i tak jak dzis zadzwonilam zeby skonsultowac i poprosic ewentualnie o szybsze przybycie. I wiecie co>>> nie dośc ze nawet nie chciala uslyszec wyniku jaki mam i cos na ten temat powiedziec to dostalam jedynie z***kę, ze co sobię mysle, ze od ostatniej wizyty mineło 2 miesiace, jestem w ciazy, nieodpowiedzialna itp. To jej tłumacze ze dzownilam, probowalam szybko przełożyc wizytę ale tak mnie zbyto. Ostatecznie kazala mi przyjsc za tydzien między pacjentami ale odnosnie wyniku zero słowa, a skoro mam tsh powyżej 4 nadal, to chyba powinnam miec wieksza dawkę. Teraz strasznie sie obawiam czy nie zaszkodzę dziecku, a nie dam rady tego przyspieszyc:/

no ja dziś z kolei nie czuję ruchów nie licząc kilku puknięć z rana. :(

za to przyszły body z nexta - są super :) tylko materiał taki jak koszula elegancka więc nierozciągliwy, ale na szczęście kupiłam rozmiar 68 więc jest szansa, że do tego czasu nauczę się ubierać małego bez połamania mu rączek ;)

co do brzucha to chyba mam duży (w sobotę byłam na siostry urodzinach i przyszła jej koleżanka, która ma termin mniej więcej tydzień po mnie. Wyglądała jakby lekko podjadła :P pewnie na koniec nie będzie nawet taka wielka jak ja :P

ja tez mm chętki na jedzenie...
jakoś przed tą glukozą (zrobię chyba w przyszłym tygodniu w medicoverze) mam ochotę się najeść słodyczy na zaś gdyby się okazało że nie mogę :P

Luna - nie zazdroszczę Ci teścia...

jakieś dziwne te badania były... bo nie robili mi obciążenia tyllko pobrali krew... pewnie na czczo miałam dosyć niską glukozę...

aśku_85 ja do tej pory robiłam badania na Morenie w przychodni, a teraz robiłam w Inviccie w Madisonie

No ja od 2 dni znacznie czuję ruchy dziecka, aż jestem przerazona, ze ciagle mnie kopie heheh, jak będzie takie energiczne jak te pierwsze to chyba wyjdę z siebie hehhe

Ufff jakie to szczęście, że ja teściów nie mam :)
Dziewczyny pocieszyłyście mnie, że też macie duże brzuchy :) Jak patrzę na swój to się zastanawiam jak się będę turlać w maju, skoro teraz już mi tak urósł.
Ja na glukozę wybieram się jutro, badania z poprzedniej ciąży nie pamiętam, więc chyba nie było aż tak strasznie ;)

O tak teść temat rzeka ja dzieki bogu sie wyprowadziłam 3 lata temu i powiem wam ze nie wspominam mieszkania z tym bucem bo inaczej nie dało sie go nazwac.
Teraz dzwoni raz na jakiś czas do meża i pyta co tam jest zupełnie inny bo został sam.Nie tęsknie za nim :).
Ja mam 2 koszule i pizame do porodu nie potrzebuje bo cc na golaska.A jak sie pobrudzi to mąż weźmie przepierze wieczorkiem i podrzuci nastepnego dnia.Pamietajcie o skarpetkach bo pomimo że tam gorąco to ciągnie po syrkach.
Co do tycia to ja już przeginam tez moge wsuwać ale przeważnie wieczorem mam nadzieje że szybko mi spadnie waga.

hahah, mnie też gryzło w przełyku...myślałam, że ja taka "delikatna" jestem:) ale przeżyłyśmy. Gdzie robicie badania?

Nie ma to jak kochany teściu, kilka miłych słów i człowiekowi od razu robi się miło..., mój dzwoni do męża i pyta czy bardzo przytyłam... pewnie nie mogą się doczekać moich olbrzymich rozmiarów...:)

Swoją drogą tyję jak na drożdżach, a mogłabym przy okazji trochę urosnąć, znowu mam dodatkowe 2kg, a tak bałam się, że nie przybieram na wadzę... Nie wiem czy też macie takie apetyty, ale ja generalnie jem, albo myślę o tym co zaraz zjem, trochę mnie to przeraża, zostało mi 3,5 miesiąca do terminowego porodu, a ja bez kolacji o 23.00 nie zasnę, a normalnie jadłam ostatni posiłek przed 18.00.

Co do brzuszka to mi dziewczyny też znacznie się powiększył w 22 tygodniu, może to jakiś taki przełomowy etap w ciąży, po tym szybkim powiększeniu zaczęłam czuć wyraźne kopniaki i tak już zostało :)

Z tymi koszulami w auchanie udało się wam, zresztą po co kupować koszulę za 60-140zł na raz, ja taką ładniejsza kupiłam do domu, ale co z tego jak wyglądam w niej komicznie i wstydzę się ją ubierać, jestem za młoda na takie wdzianka:D

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...