Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

no ja też myślałam, żeby iść w poniedziałek, ale zapisałam się na 10 do fryzjera :P więc odłożyłam na wtorek :)
ewwa - a jedziesz sama? bo lekarka mówiła, żeby ktoś mnie przywiózł i odebrał... w sumie ciężko mi przewidzieć jak się będę czuła ;)

i też zamówiłam dzisiaj mebelki - stwierdziłam, że w końcu muszę "kliknąć" bo zastanawianie się dalsze nic nie da, a jak już zaczęłam dziś po raz kolejny oglądać inne meble, to to co mi się spodobało to samo łóżeczko kosztowało tyle co komplet mebli, który wybrałam :P
Także spokojnie mogę teraz czekać aż przyjdą, a czas realizacji jest do 8 tygodni. Ciekawa jestem ile faktycznie będzie to trwało.

Chociaz nie będę musiała dyskutować z mężem, że białe meble są szpitalne :P są już zamówione i odwrotu nie ma ;)

no raczej ze tak;-) tak mnie to rozbawilo, ze dorosle osoby zamiast pisac swoje zdanie to minusuja wypowiedzi jak w gimnazjum.

korzystajcie kobietki ze slodkosci, bo wiecie jak to jest...jak sie wie ze nie mozna to i checi sa podwojne:-) zjadlam ten kawalek bo nie wytrzymalam..o dziwo cukier nizszy niz po platkach owsianych..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna ja tez korzystam ze słodyczy póki ci, bo w pon idę na glukozę :)
Uff... Kupiliśmy dziś meble do dzieciaków. W końcu. Teraz tylko poskładać i urządzić.

nusia - super :)
ja to bym sie pewnie teraz rozpłakała gdybym była w takiej sytuacji ;)

asku - olej, ale też tego nie rozumiem...

ja właśnie pochłaniam czekoladę a w weekend koniecznie musze isc na jakeis dobre ciasto i lody i czekoladę - we wtorek pojadę na glukozę i jak się okaże, że jest zła to chociaż się najem w weekend na zaś ;) hihi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mnie dziś mój dwulatek rozłożył emocjonalnie na łopatki - przytulił się do mojego brzucha i powiedział "kocham Cię Szymku". Czad :)

Asku, olej to! ;-)

U mnie dzis fajna pogoda, a ja w domu uziemiona, bo mlody znow sie rozlozyl. Ale za to okno w kuchni machnelam i nie moge sie nadziwic jak ladnie teraz przez nie widac, bo tak bylo usyfione.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak się zastanawiam, co jest nie tak w moim poście? że Szymon imię się nie podoba, czy wyobraźnia 3- latka, że wytworzył sobie jakies tam imię???? za co ten minus?

właśnie jade na urodziny brata i nawet tortu nie skosztuje, przeklęta cukrzyca ciążowa.

o właśnie, umówiłam się do poradni diabetologicznej, bo mam skierowanie. Najszybciej za 4 tygodnie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

czercowa2014 dzieki za pocieszenie:)

u mnie też dzidzia główką do góry jeszcze była tydzien temu na usg, ale od wczoraj zaczynam tez już czuć widoczne przez skórę hhe ruchy z prawej strony brzucha:) moze probuje się przekręcic albo ćwiczy boks w brzuchu, ale kopie gorzej niż pierwszy synek. Nawet mąż wczoraj gołym okiem widział jak brzuch fika i się smiał:)

No u mnie dopiero teraz jest widoczmy brzuch pod zimowa kurtka, w tamtym tygodniu jedna pan ze szkoly synka zapytala czy jestem w ciazy? A w tym tygodniu jedna sasiadka pytala. Maz sie tylko smial, ze szybko zauwazyly :-)

Jesli chodzi o porod posladkowy to tutaj tez rodzi sie naturalnie, dopiero jak cos nie idzie to cc, ale okolo 35 tc ginekolog robi probe odwrocenia dziecka, co mnie przeraza, bo na ostatnim badaniu maly byl jeszcze glowa do gory. Ale wlasnie tak siedze i czuje jakby czkawke u dolu, co mnie pociesza.

kkasita- nie denerwuj się tym tsh, ważne, żebyś przyjmowała leki, maluszek zabierze sobie to co jest jemu niezbędne, Twój wynik nie jest wzorowy, ale nie jest też fatalny, wiele kobiet w ciąży, ma podobne wyniki i maluchy są zdrowe. Także nie zamartwiaj się.

Mnie wszyscy straszyli, że nie zajdę szybko ciążę przy niedoczynności,a udało się w pierwszym cyklu, także wszystko trzeba dzieli na pół

Ale naprodukowałyście postów..., ze mną coraz gorzej, komputer uruchamiam już co drugi dzień... jeszcze 2 tygodnie do końca 2 trymestru, a ja zaczynam intensywnie odczuwać wszelakie bóle ciążowe...staje się to nie do zniesienie, żebra, krzyż, kłucie w okolicach szyjki.. itd. jakby mi się kości łamały. Nie jestem w stanie nawet siedzieć dłużej niż 20 min. Także zaczynamy z mężem już pranie zgromadzonych rzeczy i prasowanie, samo prasowanie pewnie zjamie mi z dobre 30

Zakupy w lidlu o 8.00 rano dla kobiety w ciąży to wręcz zagrożenie, mój tata ogólnie jest rannym ptaszkiem i jak w sobotę rano jedzie na zakupy to często się śmieje, że czuje się zagrożony, myślę, że w okolicach 9-10 można jeszcze coś znaleźć z tych rzeczy w atrakcyjnych cenach.

Ustępowanie kobiecie w ciąży to marzenie... ja mam taki brzuch, że nie sposób go nie zauważyć, fakt, że rzadko wychodzę, ale zazwyczaj każdy zerknie na brzuch, a potem odwraca się i udaje, że nie zauważył, a raczej ciężko pomylić go z otyłością, chyba, że to specyficzny objaw otyłości brzusznej :), mi jedynie u ginekologa ustąpiła miejsca taka młoda dziewczyna...

Zerknęłam na plan porodu.. w polskich realiach to raczej marzenie ja nie będę ryzykować z tym dokumentem, aczkolwiek popieram i jestem za

hehehe niezly ten Twój mały asku :)

moja chrzesnica chodzi i mówi, ze u mnie w brzuchu jest kuzyn, jej to się podoba Alan, albo Bingo :)

Ale kiedyś tak stanęlą obok mojego brzucha jak jeszcze nie znaliśmy płci i mówi "Mi się zdaje, że tu mieszka Jasiu"
rozczuliła mnie tym bardzo ;)

a tak swoją droga jak moja siostra urodziła druga córę to była 2 tygodnie Asią :) - na takie imię ma wypis... ale wszyscy mówili do niej malutka :P

poza teściem siostry który chodził i piał "joasia joasia" albo "jasia" i siostrze sie zbrzydziło :P

po 2 tygodniach mąż poszedł małą rejestrować w ostatni dzień, no i mówi "to jak? Asia....?"
i jest Emilka :)

my na razie jesteśmy przy Jasiu, ale jeszcze nie odrzuciłam definitywnie innych opcji ;) Jaś tak mi najbardziej leży mimo krytyk z kilku miejsc ;)

wiecie co?, jak go spytałam jak dać siostrze na imię to mówi że Szymon:) a jak mu mówie, że to będzie dziewczynka to mówi, że na imię jej "Ślinka"....tak sobie to wbił do łepetynki,że jak ktoś z rodziny się pyta to on tak mówi.....ślinka....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ano pewnie, jeśli masz już synka to jak najbardziej!
będzie pękał z dumy, że siostrzyczce imię wybrał :)

Aśku_85 a może niech synek wybierze, jesli i Wam się spodoba to może wtedy przy takim zostaniecie a i brat będzie miał satysfakcję, ze wybral imię siostrzyczce:)

może jak urodzisz i spojrzysz w oczka małej to będzie łatwiej :)

albo może niech mąż wybierze.. :)

większość z Was ma już wybrane imię dla maleństwa...a ja chyba nazwę swoją pociechę "mloda"....bo pojęcia nie mam...jednocześnie podoba mi się tyleee imion, ale żadne jakoś nie tak....dominująco:)

Co do poscieli z Ikei to ja mam jedna i uzywalam jej do kolderki z innej firmy, nie byla idealnie dopasowana, ale ogolnie ok. Moim zdaniem 2 komplety to jednak trzeba miec na zmiane, a przescieradel nawet wiecej. Przescieradla znow polecam bardzo takie nieprzemakalne - super rzecz, pozniej tez sie przydadza na okres odpieluchowania, jakby dzieciaki jeszcze w lozeczkach spaly. Podklady, ceratki, sciagaja sie i roluja. Fajne takie przescieradla kupowalam kiedys w Smyku , tylko drogie byly.

Kamiku, to daj znac jak przyjdzie :) ja zamawiałam wczesniej w jakiejs promocji bodzaiaki granatowe i pajace pasiaste, ale sa jakieś takie niebiesko-sprane, kolor troche odbiega od tego na zdjęciach, ale pościel nigdy tam nie zamawiałam :)

ja mam dylemat z wyborem szpitala :(
mam problemy z sercem: napadowe częstoskurcze z tętnem do 250 i skłonność do tachykardii przy wysiłku fizycznym, ponadto leczę się na nadciśnienie od 5ciu lat, na marzec mam skierowanie do poradni zaburzeń rytmu serca, niby jest to wskazanie do cc, albo do naturalnego z monitorowaniem akcji serca, ale mój gin jeszcze sie na ten temat nie wypowiadał .... chcialabym rodzić na Klinicznej, ale ponoć nie ma tam kardiologów, w razie gdyby mi się cos stało, więc pozostaje opcja z Wojewódzkim... może jesteście w stanie mi coś doradzić?

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...