Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

w ikei to wszytskie posciele chyba sa w niestandardowych wymiarach:P dostalismy 3 komplety i wszytskie oddawalismy.....

standardowo poduszki dla maluchow maja 40x60
a koldry albo 120x90 albo 135x100

trzydziestka, owszem, ładna jest i tania ale wymiar nie wiem jak,
bo kołdreka i podusia z IKEA mają inne wymiary: kołdra 125x110, poduszka 35x55, pewnie do kołdry z IKEA pasuje tylko pościel z IKEA?

Usiaa ja wczoraj też normalnie krzyczałam z bólu jak mnie młoda kopała. Tego nawet nie można nazwać kopaniem - rozpychała się. widac że ma juz za mało miejsca i wyciąga nóżki gdzie się da i szoruje po tych wnętrznościach - to jest bardzo bolesne i nieprzyjemne (jeśli można w ogóle mówić o tym że coś takiego jest nieprzyjemne - wiadomo, że fajnie że dzidzia się rusza, ale czasem boli :/)

witch b. ładna ta pościel i tez mega tania

Mój mały wczoraj też fikał przez cały dzień, aż miałam go już dosyć, zwłaszcza, wtedy jak mi wystawiał swoje kończyny przy pępku, który jest obecnie bardzo napięty i wrażliwy na takie kłucie :/ W nocy jak się przebudziłam też czułam jak skacze... Mam nadzieję, że dzisiaj będzie odsypiał te wczorajsze harce i będę miała spokój... Jakbym chciała, żeby był już maj i żeby było po wszystkim...

Sny mam w tej ciąży tylko związane z pogrzebami, bliższych znajomych, dalszych. Rano jak się budzę to najchętniej bym do nich dzwoniła i pytała czy wszystko w porządku takie są wyraziste...

to dziwne bo mi odkad zaszłam w ciąże praktycznie nic się nie śni. albo jestem tak zmęczona że zasypiam w głęboki sen jak kamień albo pół nocy nie śpię...

co do tańszych pościeli to polecam te z Ikei - są ładne, kolorowe i naprawdę tanie. tylko tam często nie ma w komplecie ochraniacza.

ja bym po takich filmach miała murowane horrory przez całą noc :( i to pewnie nie jedną, ciążowo mogę oglądać tylko bajki dla dzieci, przy okazji rycząc przy każdej możliwej smutnej scenie ;)

a co do pościeli - ładna jest na Tchibo, tylko nie wiem jak wymiary, czy pasują do większości standardowych pościeli dziecięcych, bo cena jest dość atrakcyjna (chyba)
http://www.tchibo.pl/dwustronna-posciel-ze-wzmocnionej-bawelny-niebiesko-biala-p400037258.html
1 poszewka na poduszkę ok. 60 x 40 cm, 1 poszwa na kołdrę ok. 100 x 135 cm.

Laguna - nieźle - jakbym widziała mojego męża! Na dekoderze mam 90% dysku zapchane rzeczami w stylu "Apokalipsa" "Hitler i jego ludzie" itp itd

o snach nic nie mówcie..
już pisałam kiedyś jak oglądaliśmy gothike jak mi się śniło, że zostałam opętana..
a po filmie "world war z" śniły mi się wampiry które się uruchamiały jak zostały polane wodą... jakaś masakra

ja też nigdy takich żywych snów nie miałam jak teraz.. ale to ponoć normalne... dlatego co wieczór jest wojna co będziemy oglądać :)

mój mąż z kolei uwielbia tematykę wojenną i jak ja już zasypiam to on na zaśnięcie włącza sobie filmy o Hitlerze i o tym co wyczyniał.. i niestety musi tak włączyć abym przypadkiem nic nie usłyszała.. bo jakiś straszny sen murowany...

Mi sie wczoraj śniło, ze zrobili mi cc :(

oo ja też mam ciekawe sny ciążowe hyhy ;)

a od ponad tygodnia śpię sama, mąż chory wyniósł się na sofę,
kot też sobie ode mnie poszedł i śpi z mężem,
kocur dziś spał w garderobie, bo widać mu przeszkadzaliśmy,
a telewizora nie mamy ;) ale mąż lubi sobie popracować do późnych godzin nocnych, albo filmiki na YouTube oglądać, więc biurko też dostało eksmisję z sypialni
...... i tym sposobem jest miejsce na łóżeczko :D

Laguna mi lekarz mói, że dopiero po 28 tygodniu maluch powinien mieć swój rytm względnie ułożony, a teraz (mam 26tc) jest za szybko i mam się nie martwić nawet jak nie fika nic a nic przez cały dzień.

Jak czujesz po pęcherzu to pewnie się przekręcił.

Nasz był ciągle w stronę kręgoslupa mojego zwrócony i lekarz też mówił, że wtedy gorzej czuć ruchy.

a noc ja dziś miała okropną....
Mówiłąm mężowi, żeby nie włączał przy mnie jakiś durnych programów, bo kątem oka je oglądam :P Wczoraj caly wieczór oglądał jakies programy o narkotykach dilerach itp....

I co? pól nocy mi się śniło, że jakieś ćpuny mnei zaciągają w ciemne zaułki i wbijają mi igłę w szyję a później zabierają mi dziecko, bo mam heroinę w organizmie - mówię Wam - koszmar....

nigdy nie miałam takich chorych i wyrazistych snów jak w ciąży :P

mój maluszek też zawsze spał raczej w ciągu dnia ale tak o 19 się budził. Od dwóch tygodni zawsze tak samo. A wczoraj zaczął się lekko wiercic o 21 dopiero. Już zaczęłam się martwić. I na dodatek czułam tylko właśnie lekkie kopniaki na pęcherz. Rano jak wstawałam to też już fikał... a dzisiaj nic.. :( dalej się martwię... już mu puściłam muzyczkę na słuchawkach i dalej cisza... nienawidzę tego uczucia ;/

czadowa :)

Lanuga ja ruchy czuję różnie, takich akrobacji jak wczoraj jeszcze nie czułam, ale zazwyczaj mały rusza się na maksa na dole, rzadko w okolicach pępka.

Teraz to chyba maluchy mają tyle miejsca, że sobie fikają gdzie chcą ;)

Co do pościeli to ja drugi komplet chcę kupić taki tańszy :P i w ciemno przez allegro bez obmacania ;) wolę mieć na wszelki wypadek coś na zapas, a i tak musze zamówić przewijak i inne takie ;)

Laguna_m śliczna pościel :)

mój w brzuchu kręci się raczej wieczorem i w nocy, w dzień kilka razy mnie kopnął, ale to się zdarza sporadycznie i dopiero od dwóch tygodni,
zwykle to się wierci, przewala, kotłuje, jak leżę to aż czasem nie mogę powietrza nabrać ;)
dziś w oczywiście wiercił się całą noc, a ja co 2 godziny wstawałam siku,
plecy sztywnieją, kark sztywnieje, pęcherz boli, brzuchol się napina, niedługo będę potrzebowała dźwigu żeby się podnieść z wyrka ;)

aha, o wilku mowa, właśnie dostałam 2 razy piąchą ;)

Poprawka:
http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/61/73/85/3961738520_4

poprzednio stary link się wkleil

też zrezygnowałam z baldachimu

Pościel taka:
http://40tygodni.pl/photos/questions/0c9f130b771778d4c2a9788410501d28.jpg

Nam jeden komplet wystarczy na razie. Może z czasem dokupimy inny. Teraz szkoda mi kasy na to.

A ja od wczoraj się filmuję bo mały był mocno fikający ale teraz coś słabo go czuję :( i w ogole mam wrażenie, że się przekręcił. Zawsze czułam jak mocno kopie mnie po żebrach, a teraz czuję czasami smyrania po pęcherzu... u góry nic. Pojęcia nie mam czy to możliwe żeby w tym tygodniu się przekręcił...

ewwa- dobrze, że z Amelką wszystko ok :)

Wg mnie w akpolu też jest ścisk - tj par jest na styk z miejscami (na przymorzu jest większa sala zdecydowanie i pewnie stąd jest więcej par) - w akpolu jest 9 par. Więcej by się nie zmieściło chyba :P bo ta sala jest wg mnie mega mała ;)

W Super mamie pchają par do oporu ile się da.

Laguna - jaką pościel wybraliście?

Ja dziś chyba zamówię meble..... Tak się zbieram i zbieram, trochę się boję w ciemno, ale w sumie to i tak nie pojadę do Bydgoszczy jak mam leżeć :P i nawet nie wiem w sumie czy one w Bydgoszczy są, bo tylko na stronie mają napisane, że m.in. tam mogą być.
Tak sobie myślę, co może być nie tak z meblami w sumie?! Jak są białe, to przecież nie będą w "brzydkim kolorze" ;)

Styczniówka - ja mam brzuch ogromny :P

U mnie wczoraj Mały szalał w brzuchu :) Normalnie i kopał i się obkręcał :)

Mentalnie nastawiłam się na wtorek na glukozę :P

A poza tym oglądam dalej pościelki bo chcę dwa komplety, żeby było na zmianę ;)
No i ostatecznie zrezygnowałam z baldachimu, bo jak zobaczyłam te zakurzone w mama i ja to stwierdziłam, że odpuszczam a za to kupię dwie pościelki ładne :)

:) fajne

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...