Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

http://40tygodni.pl/photos/questions/0c9f130b771778d4c2a9788410501d28.jpg

Tak na miły początek dnia :)))))))))

Ewwa to dobrze ze nie ma wpływu na życie :)

Luna pościel śliczna :)

Ja już sobie obiecuje ze w marcu muszę przejrzeć co mi pozostało po córci w wersji unisex i muszę zacząć powoli przygotowywać co trzeba, a w miedzy czasie remont pokoiku zrobić.

Dziewczyny które mialysie cc w pierwszej ciazy, czy Was tez boli blizna? Czasami tak ciągnie i kłuje ze nie daje rady, a brzuch przecież jeszcze niewielki ledwo widoczny. Boje sie co to będzie dalej :/

Te białe stelarze do wózka są super :)

Hej Mamuśki,

ja chodzę do Super Mamy w akpolu i ciężarówek ok 10. Wszyscy mają swoje miejsce. ALbo para siada razem. Ale wierzcie mi. Lepiej na materacach niż na krzesłach..

pościel śliczna, ja też się pochwalę, że zamówiłam :) a co.. ;P

ewwa.. pewnie się nadenerwowałaś co?? ale uspokoili Cie, że to nie będzie miało żadnego wpływu w życiu malucha?? czy coś potem trzeba z tym zrobić??

u mnie w Super Mamie na Ujeścisku też tłok,
nie należy do przyjemności siedzenie na matach na podłodze przez ponad godzinę ;)

Luna, pościel śliczna :)

i miłego piąteczku :)

Hope a gdzie byłaś? Na przymorzu w SuperMamie?
Ja właśnie też byłam wczoraj i przeraziła mnie ilość osób bo nawet na styk było miejsc do siedzenia. Jeden tatuś chyba nawet stał.

Luna, bardzo ladna posciel.

Hej dziewczyny .ja na opryszczke stosowałam Erazaban polecony przez gina.
Wczoraj byłam poraz pierwszy w SR . Mam mieszane wrażenia. W pierwszej ciązy jak chodziłam to było nas 7 bardzo indywidualne podejscie zgrana grupa mamy kontakt do dziś a tu ok 20 ciążówek .ok 15 tatusiów sala mała :( zobaczymy jak będzie dalej. U Was w SR tez taki tłok?

Niedomykalnosc raczej zostanie, ale nie będzie miała wpływu na życie dziecka.

Ola heviranu w ciąży sie nie zaleca, na opryszczke maści miejscowe. Ja w pierwszej ciąży miałam chyba z 6 razy i stosowalam maści teraz tez juz jedna miałam ale na szczęście szybko zeszła.

Luna mi tez sie bardzo podoba ta tapetani z niebieskimi paskami ale zeby próbkę dostać. Ja muszę pokój unisexowo urządzić, bo bedzie w nim i córcia i za jakis czas synek. Nie mam na razie pomysłu.

Jak mi ba nerwy takie starsze babki działają grrrr asku bardzo dobrze jej powiedziałas :)

Ewwa super ze przepływy są i ze nic bardzo poważnego z serduszkiem, ta niedomykalnosc może jeszcze zaniknąć? Czy to jest do obserwacji po porodzie?

Aaa no i melduję się po wizycie u gina od serduszka.
Potwierdzona niedomykalność zastawki. Na szczęście mała. Za 14 dni mam to skontrolować czy się nie powiększa i za jakiś czas udać się do kardiologa dziecięcego (dostałam namiary).
Amelka waży około 916g.
Wszystkie przepływy są prawidłowe.
Pozostałe parametry w najlepszym porządku.
Mała nadal głową w górze, ale ma jeszcze sporo czasu na obrót :)

Heviran brałam w poprzedniej ciąży, ale z innego powodu. Lekarz powiedział wtedy, ze ten lek nie jest do końca bezpieczny w ciazy.
Lepiej nie brać.

Luna ja mojemu wysłałam smsa z tym pytaniem a on napisał że heviran a na spojówki krople sterydowe-godzinę temu wróciłam od internisty który powiedział żebym nie brała ani jednego ani drugiego-masakra jakaś:(

Ola - ja się pytałam na początku ciąży lekarza mojego o opryszczkę, bo mam skłonności, więc na wszelki wypadek wolałam się spytać na zaś (na szczęście jeszcze w ciąży nie miałam :) ), powiedział, że absolutnie żadnych leków, tylko maści i plasterki.

Cześć Dziewczyny. Szukam na naszym forum czy któraś z Was brała heviran ale nie widzę.Zmagam sie właśnie z opryszczką i zapaleniem spojówek.Mam już 29 tydz i nie wiem czy brać go czy nie.Macie jakieś doświadczenie -wiedze na ten temat?proszę o porade

alana napisałam do CIebie na priw :)

Zamówiłam właśnie pierwszą pościel :) a się pochwalę:
http://www.kieczmerski.pl/kolekcje/posciel-haftowana-kajka/przyjaciele/

Witch, dzieki za info o tym probiotyku.

a ta kratka zupełnie inna na wzorniku w tej szarej wersji to raz a dwa ze ten materiał wierzchni na gondoli (daszek i przykrywka), ten szary wyglada na zdjeciu na taki sliski a na wzorniku na taki matowy..
no i fajnie ze tak Wam poszli na ręke ze mogliscie zamówic dwa :)

sorrry ze ja tak monotematycznie ale Luna powiedz mi jeszcze :P pewnie z Vipem jest tak samo jak z Racerem z tymi kolorami stelaży tak ? kurcze załamałas mnie bo ja chce biały stelaż i jakąś szarą gondole :D tego białego z eco skóry sie boje :P

ja w Tesco na Chełmie wolę iść do kasy samoobsługowej, bo w kasie pierwszeństwa nigdy nie udało mi się nie udało poza kolejnością ;) najwidoczniej czegoś mi brakuje ;)
tam emeryci i renciści mają bardziej pierwszeństwo ;)
poza tym ten znaczek można tłumaczyć - jako dla kobiet z bardzo widoczną ciążą i dzieckiem na ręku ;)

przyznam szczerze że tramwajem jechałam w ciąży 2 razy z czego raz były miejsca a drugi raz jakaś pani w moim wieku się zlitowała i mi ustąpiła, chociaż na następnym przystanku już wysiadała ;)

Kamiku, Luna, śliczne tapety :) my niestety nie mamy osobnego pokoiku dla dzidziusia, więc będzie trzeba wygospodarować miejsce w naszej sypialni :)

w Carrefourze są czynne, ale zawsze tam duza kolejka tych co chca szybko i sprawnie być obslużeni....najlepsze było jak kiedyś byłam z wózkiem dziecięcym gdy mój młody był jesczze malutki....to przejscie było takie wąskie, że nie zmiesciliśmy się wożkiem,....musialam wypakowac zakupy, obejsc kilka kas i przejsc od drugiej strony....to dopiero porażka:) ale to było 3 lata temu:)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...