Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

"obkrecanie" w wojewódzkim ponoć masakra... brzmi tak jak wyglada.... koszmar jakiś ponoć (kumpela lezała na sali z dziewczyna, która tak miała) brrr

kkasita - spokojnie. faceci czasem mam wrażenie, że są cofnięci!

A co ma Vigantoletten do tarczycy?

Idz do swojego gina i porozmawiaj o tym tsh... bo przez czytanie na necie się będziesz niepotrzebnie stresować -tam tylko są te złe historie....

a co do wojewódzkiego jeszcze to moja siostra miała tam dwie cesarki (drugą planowaną, a przy pierwszej na usg przed zoabczyli, że mała jest obkręcona pępowiną, lekarz siostry poczekał aż ordynator wyjdzie i zrobił cesarkę :P)
, a moja przyjaciółka dwa SN i ogólnie obie są zadowolone.. mimo to ja bym się nie zdecydowała na wojewódzki :P

Witch_B, mialam sporo postow do nadrobienia i nie doczytalam :)
Nie mam jej jeszcze w domu, ale wczoraj dostalam maila, ze towar opuscil centrum logistyczne w Bremen i powinien byc u mnie w ciagu 48h. Takze najpozniej w poniedzialek bede mogla sie wypowiedziec.
Moim zdaniem powinno byc ok, bo te rzeczy z Tchibo jakosciowo sa raczej dobre..

no w wojewódzkim to tam w ogole przeciągają do samego końca... tak słyszałam. Niechętnie tam cesarki robią

Ja rodziłam tam pierwszą córkę sn i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona z porodówki. Pomijając, że złamali małej obojczyk i chcieli to zataić... to personel bardzo miły i pomocny...
Ale oddział noworodkowy to porażka..

miało być na dzieciach chorych*

Ale mam dzis wk....wa!!!!! normalnie mąż mnie dziś do sząłu doprowadził...tak wsciekła to jeszcze nigdy nie byłam!!!! Pokłocilam się z nim na maksa i to dotego stopnia, ze powiedziałam kilka słów za dużo!!:/. Poszłam dzis rano do endokrynologa na wizyte, specjalnie wczesnie, bo już przed 8 wyszłam od niej z gabinetu. O godzinie 7 rano zarejestrowałam starszego syna do pediatry, poniewaz od 3 dni mocno kaszle, a dzis cala noc oka nie zmrużylismy pzez ten jego kaszel. Umówilam go na 8.40 bo tylko taka była godzina i zadzwonilam od razu do meza zeby o 8 był juz z Matim gotowy i jak ja nie zdaze wrocic to zeby z nim sam pojechał. Normalnie mnie szlag trafił ze nie potrafili się we dwójkę z domu wyjajici o o 8:30 to dopiero z domu wyjechali (od nas na kolobrzeską jedzie się pol godziny w godzinach gdzie jest duzy ruch). A ze P. doktor była tylko do godz. 9 na dzieciach zdrowych to juz nie zdazylismy. Stwierdzil zebym pojechala z nim sobie pozniej po południu i sprobowala sie z nim dostac miedzy pacjentami. No chyba sobie jaja robi!!!
wrrrrrr.........

do tego jeszcze strasznie się stresuję tą moją tarczycą...endokrynolog zwiększyła mi dawkę, ale powiedziala ogólnie ze to zlle ze pol ciazy mam wysokie te tsh, nic wiecej mi wytłumaczyc nie chciala, kazała mi jeszcze skonsultować z moim ginekologiem branie Vigantoletten, ja czytajac w internecie o skutkach wysokiego tsh które prowadzi nawet do niedorozwoju dziecka,...schizuję się na maksa:/:/:/
Okropnie ten dzień się zaczął!

U mnie leży głową do góry, ale te nasze dzieciaczki mają jeszcze mnóstwo czasu na obrót.
U mojej koleżanki (rodziła czerwiec 2013). Miesiąc przed porodem przekręcił się głową do góry, gdy dwa tygodnie później szła umówić cesarkę, to był już głową na dół. I szczęśliwie urodził się bez żadnych komplikacji.

Mój gin powiedział, ze w wojewódzkim każą rodzic sn jak maluch jest ułożony posladkowo.

okręcają.. jak to w ogóle brzmi.. ;/ ciekawe jak oni to robią...

mam nadzieje, że się mały sam obróci :)

różnie z tym cc, jeśli to pierwszy poród to preferowane jest cc, jeśli kolejny to sn....a jak nie da rady to wtedy robią cc...ale nie jest to wskazanie do cięcia

Laguna - zależy od szpitala.

Największe szanse na cc przy ułożeniu pośladkowym to zaspa, jak się orientowała moja przyjaciółka swojego czasu jak rodziła, w Wojewódzkim ponoć "obkręcają" a na klinicznej "zależy na kogo się trafi" :P

u nas też za każdym razem na usg był główką w dół.. dlatego się nadziwić nie mogę.. ciekawa jestem, a wizytę mam 7 marca dopiero.
A jak jest położony pośladkowo to robią cc czy każą normalnie rodzić??
Bo ja się kompletnie nie orientuję...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kamiku, właśnie tą z Tchibo wklejałam, bo ładna :) jak wypada gatunkowo?

Laguna, moj pierworodny juz od usg polowkowego ladnie głową w dół sobie siedział. A teraz maluchy maja jeszcze miejsce żeby się pokrecic.

Dziewczyny, posciele sliczne :)
Ja zamowilam taka: https://www.tchibo.pl/dwustronna-posciel-ze-wzmocnionej-bawelny-niebiesko-biala-p400037258.html
Do tego komplet przescieradel: https://www.tchibo.pl/przescieradla-dzersejowe-z-gumka-niebieskie-i-ciemnoniebieskie-p400037243.html

Dla zainteresowanych sa tez w rozowym kolorze ;)

Moj maly jest juz od dluzszego czasu ustawiony glowka w dol i poza tym ze kopie i piastkuje, to chyba nie zmienia pozycji, bo na kazdym usg jest taka sama.

A ze snami mam podobnie jak Wy - praktycznie codziennie i jakies takie 'nieziemskie' :))

no zgadza się, to mój trzeci poród i wierzcie mi jestem tego świadoma ;P

ale chodzi o takie rzeczy jak możliwie jak najdłuższy kontakt z maluszkiem skóra do skóry jeśli stan zdrowia pozwala oczywiście, karmienie jeszcze na sali porodowej i takie tam...

ale tak to racja w naszych szpitalach pewnie nawet nie zerknęliby na niego przy przyjęciu...

heh, plan porodu, kiedyś szykowałam...Twój plan to jedno, plan położnej to drugie a i tak wszystko uzależnione jest od przebiegu- dzidzi

Pewnie u nas w szpitalach i tak nie respektowaliby tego co tam wypiszemy...

dziewczyny mam pytanie

tak szperając sobie po necie znalazłam coś takiego jak plan porodu...
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

myślałyście o czymś takim??

no w mojej ksiazce to pisza, ze maluch sie kreci teraz non stop bo ma duzo miejsca i raz moze byc glowa do gory, a za godzine glowa w dol :P

w ogole musze zaczac czytac wiecej ksiazek ;) mam caly stos od siostry i jeszcze ich nie przejrzalam :P

zaczął się ruszać.. ale ciągle obija mi pęcherz.. ja myślałam, że w 23 tygodniu to raczej nie możliwe, żeby się przekręcił... ciekawa sprawa

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......