Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

Mi sie do tej pory zdarzylo raz, w Smyku w Wwie, ze pani ekspedientka poprosila mnie na poczatek kolejki i obsluzyla poza kolejnoscia.

A z kasami pierwszenstwa - jak mowicie, nie dzialaja. To moze jakis wymog danej firmy i dlatego sa, co z tego ze najczesciej zamkniete :)

Ja ostatnio stałam do kasy pierwszeństwa w leclerc i pan obsługujący mnie wypatrzył i zawołał. Klienci to raczej udają ze nie widza :(

no kasy pierwszenstwa to jakas porazka

w tesco na chelmie są dwie - jeszcze się nie spotkałam, żeby któraś była czynna :P

natomiast w innych miejscach to ludzie udają, że Cię nie widzą włącznie z kasjerką.
Poza tym wg mnei są w ogóle niedostosowane - jak ktoś stoi przy kasie i ma wyłożone produkty na taśmę to nie ma szansy by się rpzepchnąć ze swoim koszykiem nawet jakby się chciało. masakra.

WG mnie to kasjerzy powinni zwracać uwagę czy przy kasie pierwszeństwa nie stoi kobieta w ciąży.

najlepszy jest carrefour - tam wisi poza tabliczką z kasą pierwszeństwa wielka tablica "więcej życzliwości dla kobiet w ciąży" a jak taka podejdzie i chce skorzystać to pudernice ją meirzą wzrokiem, jakby im coś ciężarna zrobiła - nie raz coś takiego widziałam.

heheh magda30 ja tez takich starych pudernic nie ciecierpię!!!
Jeżdze osatnio dość często komunikacją miejską, ciezko mi się stoi przez to moje biodro:/, jedyne co zauwazyłam to mlodzi chlopacy ustapią miejsca, nawet młode dziewczyny nie reagują w zapchanym autobusie i nie puszczą. I tak biedna często stoję hehe mimo, że brzuszek już widoczny. W sklepie też malo kto ustąpi kolejkę mimo iż stoi sie przy kasie pierwszeństwa. Wszystkim widać bardzo się spieszy:) i udaje, że nie widzi:P

Tez ogladalam te tapety Esta for Kids, ale jak za zwykle papierowe, to dla mnie zbyt mocno sie cenia.. Chcialabym zeby ona troche pobyla na tej scianie i caly czas wygladala dobrze, dlatego bardzo duza uwage zwracam na jakosc :)
Podoba mi sie jeszcze kilka od RaschTextil, seria Giggle (...)

Co do szafy, to profile na czas malowania/obklejenia mozna zdemontowac i jesli sa w srebrze, chromie pasowalyby do wszystkiego. Chociaz efektu koncowego chyba nigdy nie da sie w 100% przewidziec, wiec podjecie takiego ryzyka to indywidualna kwestia :))) Tez nie wiem, czy bylabym na tyle odwazna ;)

winylowa na papierze, producent to rasch.

ogólnie to tania jest bardzo, ja na cenę ne patrzałam tylko na wzory więc najwyzej się ją zmieni za jakis czas, jak będzie "na żywo" wyglądała fajnie ;)

mi to się bardzo ta podoba:
http://www.homehome.pl/tapeta-jimbo-115822-esta-for-kids.html

ale nei zamówię w ciemno takiej drogiej tapety bo jakby przyszła brzydka to chyba bym się zapłakała ;)

a drzwi od szafy mamy cappucino chropowate łączone z ciemnobrązowym bambusem :P i są tam też te profile wypukłe, więc przemalowanie/obklejene - przeszło mi rpzez myśl, ale chyba nei wyglądało by zbyt dobrze :P

Chociaz kolorystyka o ktorej piszesz tez ladna :)
Aaaa, mam jeszcze takie pytanie - ta tapeta ktorej probke zamowilas - jest papierowa czy winylowa? kto jest producentem lub gdzie moge o niej poczytac?

Luna, jesli bardzo chcialabys cos zmienic z drzwiami od zabudowy, to moze wystarczyloby je przemalowac albo obkleic? Sa teraz, chyba w wiekszosci sklepow budowlanych, dostepne okleiny w roznych wzorach, kolorach, fakturach itd..

a co do lidla - kumpel (jak były rzeczy zimowe) opowiadał jak dwie babki sie pobiły o jakieś buty dzieciece :D

dramat.

ja jak były te rzeczy dla maluchów pojechałam ok 10 i było ok - rzeczy kupiłam wszystkie co chciałam , a ludzi nie było w ogóle w zasadzie :) nie chciałam z brzuchem się pchać na 8 rano, bo by mnie jeszcze staranowali :P

a co do bab w autobusach - dobrze, że ja nimi nie jeżdże, bo asertywność z +10 to mi sie zrobiła -10 w ciąży - ktoś mi coś powie, to mi się płakać zachciewa, zamiast odpowiedzieć ;)

ale dobrze babie powiedziałaś!

ja nie wiem - ludzie są teraz dziwni.. taka znieczulica.

kamiku - bardzo ładne tapetki :)
ja się też nad tym espritem, który wkleiłaś zastanawiałam, bardzo mi się podoba, ale wtedy to już na pewno musiałabym zmieniać drzwi do szafy bo by nic do niczego nie pasowało :P najbardziej "ekonomicznie" bedzie u nas zrobić tapetę przede wsyztskim w brazach i bezach, która połączy białe meble i brązowe drzwi od szafy :P

Alana - z eco skóry jest także kolor 412 (w większości biały z czarno-białą kratką - mój faworyt, ale mężowi się nie podobał - on jest w normalnej cenie 3300 chyba za racer gt, vip nie wiem ile kosztuje), ale nei ejst to ta wersja arctics czy jakoś tak

My zamówiliśmy dwa kolory :P
418 i 435 o takie:
http://w-oczekiwaniu-na-skarb.blogspot.com/2014/01/wozek-zamowiony.html
(tutaj są zdjęcia materiału "na żywo" szarego wózka, który jako jedyny bardziej spodobał mi się na próbniku niż na necie :P)

jeśli chodzi o stelaż, to każdy kolor wózka jest robiony na dedykowanym kolorze stelaża do niego, np te kolory które my wybraliśmy, to szary jest fabrycznie na czarnym stelażu, a granatowy na białym.

Nie można zamówić np szarego na srebrnym, ale... umówiliśmy się, że jeśli dany stelaż będzie na sklepie to nam wymienią bez problemu ;)

Myślę jednak, że oni fabrycznie dobierają bardzo dobrze kolorystycznie stelaże.

Luna- jesli chodzi o tapety to do tej pory moim faworytem nr jeden byla ta: http://tapetomarket.pl/esprit-for-kids-2-2169-22-tapety-na-flizelinie-as.html
Odpowiada mojemu ogolnemu wyobraszeniu pokoiku i jest bardzo dobra gatunkowo - winyl na fizelinie, czyli jesli kiedys bedziemy chcieli ja zmienic, to bardzo latwo odejdzie od sciany nie niszczac jej.
Ostatnio jednak spodobaly mi sie tez z tej serii:
image
i ta:
image
Sliczne mozna tez znalezc tu: http://www.studiocaramella.pl/do_pokoju/tapety/wszystkie
jednak sa na podkladzie papierowym, a wiec duzo gorsze jakosciowo..

Co do witamin, to chyba do 3 miesiaca lekarz kazal mi brac tylko kwas foliowy, a pozniej juz zmienic na zestaw wit. dla ciezarnych. Biore regularnie Prenatal Classic plus DHA i dodatkowo magnez. Od jakiegos czasu musze tez codziennie lykac zelazo i mam przepisany Sorbifer Durules.

Witch B ja robiłam D na zaspie w szpitalu około 60 zł płacilam

Jeśli chodzi o probiotyk - to chodzi pewnie o Szczep Lactobacillus rhamnosus GG (LGG), jest w kilku preparatch np. Dicoflor, Enteromax, Lacidofil;
które są stosowane głównie przy biegunkach, problemach jelitowych, jest skladnikiem np. jogurtów naturalnych i produktów mlecznych jako środek konserwujący. Niestety, w rzadkich przypadkach, opisywanych w anglojęzycznych artykulach, może jednak powodować ciężkie infekcje, np. u osób z zaburzeniami immunologicznymi.

O tym probiotyku jest kilka artykułów, ale na ile jest on skuteczny akurat w tym przypadku, czyli w ciąży, nie wiem, i czy nie jest to czasem chwyt marketingowy?

np.:
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1607722,1,probiotyki-w-ciazy,index.html
http://kleszcze.edu.pl/probiotyki-co-o-nich-wiemy-t81.html

I dobrze babie przygadałaś:) Nie znoszę tych starych pudernic! Ile razy stałam w kolejce czy na poczcie, czy w Lidlu i nikt nie puści. A miło by było żeby chociaż ktoś zapytał... bo czasem wiadomo nie skorzysta się i można postać ale czasem młody kopnie w pęcherz i wtedy robi się nie miło... Dlatego jeśli mogę unikam środków komunikacji i stawiam na samochód.
Też lubię tego Lidla na Witawie często są jeszcze rzeczy z gazetki w późniejszych godzinach.

A tak a propos wózków, chociaż trochę pobocznie... macie już wybrane foteliki?

Laguna, jak najbardziej podpytaj lekarza o ten priobiotyk, bo to taka prasowa informacja tylko.

ale to zależy na jakiego lidla się trafi. ja nie szukam promocji z gazetek, ale mam Lidla pod nosem więc czasem wpadam na drobne zakupy i często we wtorek czy srodę nadal są produkty tak szumnie reklamowane w weekend. Ostatnio też byłam na Witominie przypadkiem i tam było wszystko (z tych dziecięcych ciuszków i kołderek itp), a był to wtorek po południu.

np. w Prenatalu jest 20 µg witaminy D3 = 800 j.m. witaminy D3, więc myślę że nie muszę dodatkowo suplementować :)

magda30, badanie na witD robiłaś w jakimś konkretnym laboratorium?

co do kolejek w Lidlu, to po specjalne zamówienia wysyłam męża do sklepu w Sopocie, bo on akurat może się wyrwać z pracy o 8-mej ;)
poza tym ma szersze bary do przepychania się ;) niestety po pracy to nie ma co liczyć na jakiekolwiek fajne rzeczy z gazetek ;)

hahha , magda30 dobrze małpie powiedziałaś:)

Laguna a jaki kolor wybraliście w końcu :D mi sie podoba ten z eco skóry ale 5 tysi ponad to juz przegięcie :D i tak te 3 i poł wydaje mi sie sporo, ale jest naprawde rewelacyjny ten Hartan - coś czego szukałam ;) no i zostawie go sobie na trzecie dziecko wiec jakos tak mi lepiej ze tyle kasy pojdzie :D Wiesz moze jeszcze, bo zapomniałam zapytac jak wyglada sprawa kolorów stelazy ? czy jakies dopłaty sa do białego ?

Witamin nie biore, zaczne dopiero może w 8 miesiacu :) KIEŁKI JEM! i Avacodao codziennie :D mojej koleżanki dziecko urodziło sie ze zrośnietym ciemiączkiem z przedawkowania wit D, oczywiscie CC, na szczescie lekarze zauwazyli to na usg bo gdyby nie zauwazyli dziecko rozerwało by matke i samo miało powazne problemy, które i tak z powodu zrosnietego ciemiączka juz ma ;/ po tej histori tak bliskiej boje sie witamin, wole naturalnie je uzupełniać :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O tak znam takie babska co lecą bo dla nich zabraknie a mało tego usdiadłam w tramwaju na miejsce ze znaczkiem + a nie inwalida i pani sied oburzyła ze młode mam nogi i postać moge no to ja jej że w ciąży jestem a bebzonek mam że hoho no to babsko że ciąża to nie choroba no to ja jej że starość też nie no to ona że jestem beszczelna ale to że kozaczki miała na szpilce i pomalowana jak choinka to szczegół.Mam alergie na te babska.
Co do wit.D to ja robiłam badanie w 5 tyg i miałam dużo poniżej i dla tego biore codziennie 1000jd

Inne tematy z forum

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...