Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=542581&hl=9485962#op9485962
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Jestem po ktg i wizycie.
Ktg prawidłowe, ilośc wód także. Mała zaszła niżej, ale szyjka nadal zamknięta. Dziś pan dr specjalnie gmeral, żeby coś sie ruszyło. Bolało jak cholera, ale czego sie nie robi ;)
Jak nie urodzę, to w niedziele mam jechać na Zaspe na ktg, a jak dalej nie urodzę, to we wtorek mam znów podjechać pi południu.
Obym urodziła...

Ja córkę po roku przenosiłam do przedszkola, w którym nie było wcześniej miejsca i nie było źle. Troszkę na początku popłakała rano przy zaprowadzaniu a teraz chodzi chętnie i wyszło jej to na dobre bo przedszkole super. Ma ulubioną przyjaciółkę ze starego przedszkola, z którą często się spotykamy i odwiedzamy.

dzięki dziewczyny za pocieszenie. Wiem, że dzieci łatwiej takie rzeczy znoszą. Starszą córkę też byliśmy zmuszeni przenieść. Przeżyła to mocno. Ale przedszkole się okazało naprawdę fajne. I ona w sumie później też uwielbiała do niego chodzić. Pewnie teraz też tak będzie. Ale w tej chwili jakoś ciężko mi takie sytuacje znieść.. Hormony chyba robią swoje..

a imię Basia ma cudowne - wiem :) po cudownej osobie którą niestety miałam okazję krótko znać..

gotuje pierwszy raz zupę cukiniową.. ciekawe jak wyjdzie.. :)

GosiekG tak teraz patrze, ze rodziłaś w Wejherowie. Wiem, ze bylo u Was trochę problemow ale czy tak ogólnie jestes zadowolona z opieki?. Tez mam tam rodzic.

Czesc dziewczyny.Laguna zwróciła uwagę na bardzo ważną rzecz o jakiej pewnie nie jeden rodzic nie pomyslal tylko przyjął za oczywiste...
Sama przez chwilę zastanawiałam się jak to bylo w przypadku moich dzieci.Córkę czeka wycieczka w czerwcu i na pewno zwrócę na to uwagę!
Z reszta zgsdzam sie z przedmówcą,dzieciaki szybko adoptuja sie do nowych szczegolnie lepszych warunków.Będzie dobrze!
Malutka szybko zapomni o tym incydencie...

Laguna, Basia pewnie szybko się zaklimatyzuje w nowym miejscu a jeszcze okaże się że bedzie Jej tam lepiej co teraz :).
ps: tak na marginesie ładne imie wybrałaś dla Córki :)
Drogo sobie licza za dodatkowy angielksi..
ja fakt że posyłam młodego na j.obcy raz w tygodniu ale płacę za cały miesiąc 40 pln a grupa dzieciaków liczy 8 osób.

Jak było ciepło to spać nie mogłam bo za gorąco mi było w nocy a jak teraz tem do spania jest w sam raz to młody kaszle w nocy i tez spać nie możnaa..ahhhh

a reszta Dziewczyn jakaś cicha dzisiaj..

Laguna wydaje mi sie, ze takie dzieciaki jakoś dlugo nie przeżywają takich rzeczy. My bardziej stresujemy sie nowymi miejscami niż one. Dwa dni i córcia zapomni, ze jest w nowym gronie wiec spokojnie. A pozniej bedzie,tylko lepiej:) Trzymam kciuki:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przykro mi z powodu synka. Może to ta pogoda. Bo w końcu jednego dnia jest 33 stopnie, a drugiego 10. Organizm wariuje.

Tak też Basi powiedzieliśmy, że razem tam pojedziemy. Nawet jej coś kupimy, żeby jej to wynagrodzić. Ale przykro mi, że pozbawiam ją tak fajnej wycieczki. I fakt, że musimy ją przenieść dołuje mnie jeszcze bardziej :(

Też nie mogę tego pojąć, że wymagają pasy w samochodzie. A w autokarze już nie. Nie rozumiem. I nie rozumiem dyrektorki.. jak może narażać dzieci. Obowiązku nie ma. Więc nawet jakby się coś stało to nie ponosi odpowiedzialności. Ale, że jej sumienie jej na to pozwala. To tego nie mogę zrozumieć.
Minęła się kobieta z powołaniem jak dla mnie. Pasowania nie mieli, dnia mamy i taty też nie mamy. Co to za przedszkole? Nazywają się angielskim przedszkolem, niby wszędzie na stronach można wywnioskować, że angielski jest w cenie. A na dniach adaptacyjnych się dowiedziałam, że za tenże właśnie angielski trzeba dodatkowo zapłacić 120 zł. Jeśli nie to dziecko w ogole nie będzie go miało. To co to za angielskie przedszkole?? No porażka jakaś. Na tyle rzeczy przymknęłam oko. Ale w tej chwili tego, że autokar pasów nie ma nie mogę przeboleć.. i przykro mi, że czeka ją stres z przeniesieniem. Czuje się strasznie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Laguna..ja właśnie tez ostatnio poruszyłam ten temat z meżem..
jakos nie wyobrażam sobie aby takie małe dzieciaki jechały bez pasów taką odległość..
a do tego przecież taki 4-5latek jak nie jest przypięty pasami to może skakać jak małpka po całym autokarze..
Ja pewnie też bym nie dała dziecka na taką wycieczkę - może jestem przewrażliwiona ale skoro w samochodach wymagają pasów to dlaczego w autokarze dziecko może jeździć bez nich? paranoja jak dla mnie!
Powiedz córce że sami pojedziecie na wycieczkę w to miejsce gdzie jadą teraz dzieciaki z przedszkola..

Mój rpzedszkolak znowu chory..kaszlał całą noc i dziś idziemy do lekrza. Człowiek czeka na poród a tu jeszcze choroba starszaka dobija..
Wczoraj aż siedłam w kącie w przedpokoju i się poryczałam.
Zmęczona jestem tym czekaniem i zdołowana że starszy znowu chory :(.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam pytanie do mam które rodziły w Wejherowie- co trzeba spakować a co zapewniają? Bo chyba czas najbliższy spakować torbę ;)

no widzisz.. no mi się też wydaje to oczywiste. Jedzie całe przedszkole. Dzieci w wieku od 4 do 6 lat. Przecież bezpieczeństwo jest najważniejsze. Ja wiem, że nie ma obowiązku. Ale mi Pani dyrektor powiedziała, że mają swoją stałą firmę od której zawsze biorą i nigdy się nic nie stało. Jak można tak podchodzić do sprawy? Stała firma od której zawsze biorą więc na pewno mają dobrą cenę.

Nigdy mi się to przedszkole nie podobało, ale teraz to już przegięli. Chcemy Basię przenieść. Nie dość, że urodzi jej się braciszek i to już będzie dla niej stresujący okres to teraz jeszcze nowe przedszkole.

W przyszłym roku mają mieć więcej wycieczek (bo teraz z racji tego, że byli maluszkami nigdzie nie jeździli). Nie wyobrażam sobie, że będzie wiecznie jeździć autokarem bez pasów:(

strasznie mi przykro, wszystkie dzieci będą rozmawiać o wycieczce, cieszyć się. A ona biedna co? ale mam doła :(

Laguna, dobrze, że zwróciłaś na to uwagę. Pani dyrektor trochę niepoważna. U nas w przedszkolu Pani dyrektor zawsze zamawia z pasami bezpieczeńśtwa i nie wyobraza sobie zabrac dzieci na wycieczkę autokarem bez pasów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Usiaa rodzina mogła wchodzić do niedawna. W tej chwili to znieśli niestety
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Laguna a czy na Klinicznej rodzina może wchodzić do pokoju w odwiedziny czy nadal jest ogólny pokój odwiedzin tak jak na Zaspie?

Hejka

W zaawansowanej akcji nie mogą odesłać. Ja też chce tylko na Klinicznej rodzić i nie wyobrażam sobie z kolei na Zaspie. Ale jak nie będzie miejsca.. to co zrobie.. dlatego tak się boje

w ogóle od rana przykry dzień. Córka ma mieć wycieczkę z przedszkola do Władysławowa do parku zwierząt morskich. Dowiedziałam się, że Pani dyrektor zamówiła autokar bez pasów.

Pytanie mam do mam starszych dzieci które chodzą do przedszkola. Jak to u Was wygląda?
Czy jak Wasze szkraby jadą na wycieczkę to przedszkole podstawia autokar z pasami?
My małej powiedzieliśmy, że nie pojedzie. Popłakała się a ja razem z nią. Jest mi tak przykro :( Ale jak coś by jej się stało nigdy bym sobie nie wybaczyła. Tyle idiotów jeździ po drodze, wyprzedzają na trzeciego, przed zakrętami. Wystarczy, że mocniej zahamuje to wszystkie dzieci lecą jak sardynki. To nie jest wycieczka do Gdańska do teatru. Przecież to trasa, gdzie rozwija się większą prędkość.
Jestem w szoku, że dyrektorka stawia pieniądze nad bezpieczeństwo dzieci. Bo o to przecież o to chodzi. Autokar z pasami jest droższy.. dzwoniłam do jednego przedszkola państwowego to uprzejma Pani mi powiedziała, że zawsze z pasami zamawiają. Nie ma innej opcji i że bezpieczeństwo dzieci jest najważniejsze..

Strasznie mi przykro :(

w dodatku brzuch spadł mi na dół i to dosłownie bo jeszcze 2 dni temu miałam wysoko. A dzisiaj czuje, że u góry mam więcej miejsca. Nawet mój mąż wczoraj to zauważył jak wrócił z pracy. Czopa już nie mam, brzuch opadł.. chyba poród szybciej się szykuje..

Gosiek.. ja też używałam posterisan po porodzie i wtedy karmiłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W ciazy brałam posterisan na hemoroidy. Wiecie moze czy podczas karmienia piersią tez mozna go brać?

Cześć dziewczyny!

Mogę prosić o tę listę formalności? :) cybkasia@gmail.com

Usiaa...trzymaj się kochana.Tak sie zastanawiam jak szpital moze odmówić i nie przyjąć ciezarnej...to jakis absurd...
Jak przyjechałabyś w trakcie porodu tez by cie odprawili?

Usiaa normalnie w szoku jestem co sie porobiło. Ja proponuje Ci kliniczna jesli nie wchodzi w grę zaspa. Przeraża mnie to jak czytam co sie dzieje zapisy na patologie, to jakieś nieporozumienie. Plus taki se w swoim łóżku sie wyśpisz. A zbadali Cię? Co z szyjką?

Ja rownież nie biorę innego szpitala PiS uwagę jak tylko zaspa ale widze ze chyba trzeba zmienić nastawienie :/

Ewwa ja miałam tak samo... Innego szpitala niż Zaspa sobie nie wyobrażałam...
Dzisiaj już się nastawiłam na to, że zostanę w szpitalu, że zaczną wywoływać i że już będzie po wszystkim, że w weekend wróci do domu starsze dziecię, a tu d*pa. Chciałam mieć to już za sobą... Ehh chyba lepiej jak się nic nie planuje i wszystko toczy się własnym trybem. Musi ze mnie zejść ten stres i jutro trzeba poszukać szpitala w którym mnie przyjmą... Chyba, że przez te nerwy Borys sam postanowi wyjść ;)

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...