Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Dziewczyny, jaki ten świat jest mały...
Zastanawiam się nad fototapetą do pokoju córeczki. Pokój jest w kolorze pomarańczowym, a fototapeta byłaby następująca:
http://pixers.pl/fototapety/romantyczny-kwiatowy-wzor-60521864

Dokladnie tak :))

kamiku tak myślałam :) rozmawiałyśmy ostatnio na FB i gratulowałyśmy sobie kopiących brzuszków, prawda? :)
po tej rozmowie nawet sprawdziłam naszą listę i zastanawiałam się czy Ciebie gdzieś tu nie ma i nawet mi pasowało :)

świat jest mały :)))

w czwartki dr leszczynska w gamecie w gdyni przyjmuje, ma jeszcze swoj gabinet na wiczlinie

Co do "witamin" ja biorę omegamed pregna, bo nie jem w ogóle ryb. Falvit mama co któryś dzień, jak mi się przypomni i przepisała mi lekarka dodatkowo witaminę D3 (ale nie wiem po co, bo jakoś byłam zakręcona i się nie spytałam, a dopiero w domu zobaczyłam,że dała mi an to recepte :P)

P.S. swoją drogą zachęcam do zapoznania się z tematem. nawet jeśli nie byłybyście zainteresowane pobraniem krwi dla swego dziecka warto zrobić to za darmo i oddać krew w geście dobrej woli do banku publicznego. W taki sposób możecie pomóc komuś w chorobie a nawet uratować życie.

P.S. 2. coś mi się rzuciło że jest u Was koleżanka z bliźniakami??? Ja też spodziewam się parki :D klara83 skąd jesteś? odezwij się do mnie na priv pogadamy :)

Witam dziewczyny, wybaczcie, że się narzucam :)
Jestem z wątku mamuś marcowych. Piszę z zapytaniem i prośbą jednocześnie.

Czy któraś z Was zastanawiała się lub zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej przy porodzie? Jeśli tak bardzo serdecznie zapraszam na priv :) PBKM prowadzi akcje rodzice rodzicom. Wszystko opisze na priv, NIC Was to nie będzie kosztować a może się dogadamy ;)

magnes wypijam co kilka dni pół tabletki musującej.

No nam sie wlasnie tez zdarzylo trafic na buble w Ikei, ale to zdecydowanie z takiej najtanszej serii. Te drozsze sluza nam super. Ewentualnie co do lozek mialabym male zastrzezenia, ale tez nie jest zle.

Mnie osobiscie porody w domu nie szokuja, choc sama nie planuje :-) Ale taki nie planowany, to rzeczywiscie niezle przezycie.

Dziewczyny, czy bierze moze ktoras z Was poza zestawem witamin dodatkowo magnez? Jesli tak to zalecano Wam jakis specjalny czy obojetne? Bo skurcze w nogach zaczely mnie lapac od kilku dni, dzis w nocy jak mnie zlapal to jeszcze czuje.

Ewwa, kuzynka byla w 7 m-cu ciazy na koncercie Beyonce i malutka poza tym ze lubi jej piosenki nie ma zadnych innych 'skutkow ubocznych' ;)

Trzydziestka, na 100% nie jestem jeszcze przekonana, ale tak mi sie wydaje :)) Jesli dobrze mysle, to razem studiowalysmy i mieszkamy niedaleko siebie ;)

kamiku znamy sie???? :)

ewwa ja byłam w pierwszej ciąży na koncercie KULTu i DZEMu więc obydwa całkiem głośne - młody dzis uwielbia KULT (śpiewa nam np. "Bomba na Parlament dookoła zamęt" albo "Dobrzebyć dziadkiem"), a tak poważnie to kopał trochę ale dbry koncert chyba dziecku nie zaszkodzi.... w końcu ciąża to nie choroba

Ja dostałam do Leszczynskiej numer po prostu i będę dzwoniła.
Nie napisałam wcześniej, ale lekarz wpisał mi płeć na wyniku, wiec jest pewien :)
W weekend po walentynkach malujemy w pokoiku małym, potem meble z Ikea i mogę sobie ogarniać :)))
A 13 lutego idę na koncert. Ciekawe jak mała w brzuchu to zniesie...
Co do wosku, to nie ma przeciwwskazań medycznych. Chodzi o to, ze ból powoduje stres, a stres rożnie działa na ciężarne i nie wszyscy chcą sie tego podjąć.

aśku_85 a gdzie u niej (Leszczyńskiej) byłas ?

w Gamecie może ?

ja byłam u niej na połówkowym w pierwszej ciazy w Klifmedzie i teraz tez chciałam isc ale ona juz tam nie przyjmuje do Gamty sie ostatnio dodzwonic nie mogłam i teraz nie wiem co mam zrobic :D

Luna, moja przyjaciolka z premedytacja zdecydowala sie na pierwszy porod wlasnie w domu. Wspomina go bardzo dobrze :) Druga corcie tez chciala w domu rodzic, ale ze wzgledu na to, ze byly przeciwskazania medyczne rodzila w Pucku.

Jesli chodzi o depilacje woskiem w ciazy, to nic nie slyszalam o zakazie.. Jesli masz watpliwosci to moze podpytac lekarza?

Poza tym odwiedzialm Twojego bloga i sadze, ze sie znamy :)

Poza tym takie juz bardziej 'dorosle' meble posluza dziecku na dluzej. Jedyne 'ale' to bylo, czy nie sa za bardzo oklepane, jednak sadze, ze dodatki zrobia swoje i bedzie fajnie :) Tez mam 'hopla' na punkcie urzadzania wnetrz; bylam w swoim zywiole projektujac i urzadzajac nasz domek i ciesze sie bardzo, ze mam teraz szanse znowu poszalec :)

Przenosze ze starego watku, bo nie doczytalam, ze juz jest nowy :))

>Trzydziestka, no problem :) A wybralas ta sama serie co ja :D To byl moj faworyt nr jeden :)) Meble Bellamy podobaja mi sie bardzo, ale raz, ze sa drozsze, dwa wiekszy wybor jest jednak wlasnie w Ikea i jednak wierze, ze akurat tej serii nie wycofaja tak szybko..

ewwa, ja w czwartek byłam własnie u leszczyńskiej z serduszkiem, super babka

no to fakt :) sama widzę jak się zużywają różne meble u nas w domu :) jedne szybciej drugie wolniej itp.
na razie bierzemy pod uwagę najbardziej bellamy, ale jeszcze może nam się zmieni ;) W ogóle to najbardziej spodobało mi się łóżeczko i komoda w mama i ja - nie pamiętam firmy, ale jak zobaczyłam cenę to myślałam, że padnę - prawie 3tys za łóżeczko, a komoda od 3500! nie wiem z czego były te meble :P
Poza tym i tak najwiecej charakteru uważam że nadają dodatki :)

Co do porodu w domu - ja podziwiam i jestem w szoku w dalszym ciągu. Kumpela mówi, że wszystko się rozegrało mega szybko. (6 minut od czas jak zadzownili po karetkę mały był już na świecie, a było to godzinę około po tym jak ją obudził pierwszy lekki skurcz - dzień wcześniej była na ktg i lekarz powiedział, że urodzin najwcześniej za tydzień, albo i później :P) Mówi, że kompletnie inaczej niż za pierwszym razem. Za pierwszym razem odeszły jej wody i później sporo się męczyła, na koniec miała jeszcze przetaczaną krew i ogólnei były jakieś komplikacje.
Teraz mówi, że jej wody nie odeszły w ogóle, ale mąż się zachował bardzo trzeźwo i poprowadził całą akcję, a na "rodzenie" łożyska już ją przewieźli do szpitala.

Ja to bym chyba zeszła ze stresu mi się zdaje :P

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...