Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015

Czerwiec:
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)
Ema - 15.05, córka, 55 cm i 3080 wagi (23.05)
Madzik85 - 18.05. Szpital Wejherowo, Gabrysia i 3700g, SN (10.05.)
jabuszko66 - 25.05. Szpital Zaspa, Kacper, SN
Mamaleone - 25.05. Szpital Wojewódzki, córeczka
Yasmine87 - 27.05. Szpital Wejherowo, Julia, SN (22.05.)
Dwupak - 29.05. Szpital Wojewódzki, Tomek, 56 cm i 3390g, SN (01.06.)
Justyna90 - 30.05. Szpital Zaspa, córeczka, SN (04.06.)
Justicia85 - 31.05. Szpital Zaspa, Zosia, 54cm i 3130g, SN (30.05.)
Basia1109 - 03.06. godz 15.10. Szpital Zaspa, Oliwierek 3410g i 52 cm, CC (13.06.)

Link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-10-t610208,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

hej mamusie co polecacie na kolki ? jakie leki, sposoby? czy karmiąc piersią ograniczyłyście jakieś pokarmy aby nie powodować kolek? czy spożywane przez Was mleko krowie miało wpływ na kolkę u dziecka?
pozdrawiam

Efik super ze z Wojtusiem ok.
My o 19 kapiemy Antka , potem dojada i spanko, dziś kąpiel była wcześniej bo marudzil i o 19.30 już spał. Zasypia w łóżeczku sam , troszkę się poqierci i zasypia czasem poglaskam go po główce jak marudzi czy dam smoka jak wypadł ale nie noszę na rękach.

My ciemieniuchy się już prawie pozbylismy, wysypka na buzi też się wygoila tylko jest jeszcze szorstki na polikach , dostaliśmy na to maść robioną.

A kolki chyba już minęły, teraz bardziej takie marudzenie z przemęczenia mamy popoludniami ale dajemy jeszcze biogaje i espumisan bo bobotic się skończył a espumisan mieliśmy też zakupiony to wykanczamy.

Efik, super, że synek rośnie i ładnie je ;)
co do snu- ja też mam już "wyczute" i o 18 zaczynam ogarniać dzieci do spania i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to max o 21 śpią. Mój mąż był na weekend w domu i jak o 18 powiedziałam, że trzeba dzieci do spania zacząć szykować to się ze mnie śmiał, ale zaraz się przekonał ile się trzeba nagimnastykować ;)

U nas wciąż nie odpadł pępek :( trochę nam się babra, ze starszym synem było podobnie, tyle, że w końcu odpadł po 3 tygodniach. Jutro wizyta położnej, zobaczymy co powie.
Ciemieniuchy na razie brak- ale trądzik niemowlęcy pełną parą ;) dodatkowo ropiejące oczko :(

Od dzisiaj podaję BioGaję i Espumisan, bo mały ma kolki od 3 dni :( masakra!

Ja mam karuzelkę Tiny Love serenada natury- mogę z czystym sercem polecić. Sprawdziła się przy starszym synu, młodszy też fajnie na nią reaguje :) baterie trzymają bardzo długo (przy starszym synu wymieniałam chyba tylko raz), jest stabilna (starszy kilka razy się na niej uwiesił i ani drgnęła), nie ma problemu z wkładaniem dziecka

Dziewczyny- trzymam kciuki, żeby Wasze dzieciaczki w końcu zdecydowały się opuścić brzuszki!

Cześć Dziewczyny. U nas jest dobrze, przynajmniej jak sobie żyjemy w błogiej niewiedzy że coś się może dziać w środku z Wojtusiem, rozwija się prawidłowo, przybiera super na wadze choć jeszcze bardzo chudziutki jest. Pokarm mam, choć dokarmiam małego butlą z zapasów mrożonych wieczorem bo jakoś mi nie starcza, ale byłam na spotkaniu w poradni laktacyjnej i mówią że wszystko jest ok, a mały tak dziwnie łapie cycka że położna nie mogła wyjść z podziwu że się najada maluch, nie ma brzuszkowych problemów a mnie cycki nie bolą:))
Co do spania.... Ja jestem "bezwzględną" mamą( ale skutkuje to w przyszłości), mam na myśli że do 20 obaj moje chłopaki śpią:D czy chcą czy nie:P Starszy już jest tak nauczony że bez gadania o 19.30 śpi lub kładzie się i zasypia, małego karmię pod korek i odkładam do łóżeczka. Czasem zasypia odrazu czasem wrzeszczy godzinę ale zasypia. Przy tym staram się żeby conajmniej od 17 już nie spał, inaczej nie ma szans na spanie do 22:)). W nocy pobudek mam 2, ok 24 i o 3 potem ok 6. Więc nie jest tragicznie, choć brakuje mi snu.
Pojawia się ciemieniuch:( no i ma jakąś wysypkę, ale mam nadz że to trądzić a nie żadna alergia pokarmowa, narazie jem wszystko:)
Sorki że się tak rozpisałam :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zamówiłam karuzelę magiczną tiny love, ale jak dotrze do mnie to dopiero będę mogła napisać coś więcej, widziałam, że opinie ma dobre, więc się na nią zdecydowałam

nie do końca wiem, że już niedługo. 2 tyg. temu na wizycie lekarz twierdził, że na pewno urodzę przed terminem, więc kolejne jego słowa się nie sprawdzają... wolałabym, żeby nie mówił nic, jeśli nie jest pewny

Co do Karuzeli to ja zdecydowałam się na zakup czarno biało czerwonej z canpolu. Trochę nisko wisi, więc na sen Zosi zdejmuje cześć elementów, ale głównie służy nam jako rozrywka, a nie do usypiania - Zosia obserwuje krecace się zwierzątka i mam kilka minut dla siebie :)
Do usypiania u nas super sprawdza się Szumis!

My dzisiaj jesteśmy po wizycie u ortopedy - wybrałam doktora Sieliwończyka i szczerze polecam! Usg wykonane rzetelnie, szczegółowo lekarz mi wszystko objasnil, pokazał jakie cwiczenia warto wykonywać z małą. Na szczęście z bioderkami wszystko ok!

to ja musiałam chyba jakąś felerną trafić , najbardziej mnie denerwowało że baterie tak krótko trzymały. a Kazde dziecko inne i co innego lubi moja własnie udalo się ululac dzwiekiem suszarki:)

Nasza obskakuje już 2 nasze dziecko i skutecznie usypia mozartem na noc

my dla syna mielismy tą FP z misiami i masakra, baterie szybko padają, w naszej coś po krótkim uzytkowaniu przestalo stykac i czasem sie wylaczala , cięzka i wielka i synka nie interesowała...;/

My mamy Fisher Price rainforest i jest super, stabilna i wielkością w dam raz.

Dwupak ja też skusiłam sie na ta karuzelę z misiami,tak ją reklamowali i polecali,a dla mnie to była porażka.Tak jak piszesz,duże to i ciężkie i miałam wrażenie że sie zaraz przechyli i wpadnie do łóżeczka i mi dziecko zabije.Musiałam ją dodatkowo przywiązać.

Blanka - przynajmniej wiesz, że u Ciebie już niedługo. Ja mam wizję wywoływania niestety :(

Olcia88 - a gdzie mieszkasz w UK? Ja wiem, że służba zdrowia na wyspach pozostawia wiele do życzenia, ale tak jak wszędzie - zależy jak trafisz. Będzie dobrze... Musi być!

Efik - a jak z Wojtusiem?

szminka, a czy mogłabyś wstawić fotkę jak masz zamocowaną tą karuzelę na łóżeczku? ja za waszymi poleceniami kupiłąm FP z misiami, ale jestem rozczarowana, bo ona jest ogromna i jak ją prtzyczepiłam do łóżeczka to nie miałam jak dziecka wyjąć/włożyć z powrotem, poza tym jest ciężka i to mocowanie jakoś takie słabe, że u nas ona nie trzyma pionu.. kurde 180 zł leży w szafie... :/.

Dzięki Agata

Dziękuję szminka trochę mnie to pocieszyło, chociaż tak jak pisze Agawera wszystkiego zależy od organizmu a ja się bardziej niż bólu boję angielskich partaczy. Ostatnio na wizycie lekarz powiedział, że mieli dziś rano cc i mało kobiecie pęcherza nie przecieli...po co on mi to mówił?

Jutro mam wizytę i mam nadzieję ustala termin bo ja już nie mam siły czekać...

Amelia- jak ja Ciebie rozumiem....

Oj u mojej córki suszarka z youtube to był hit, ciekawe jak tym razem będzie :)

Pozdrowienia

cześć dziewczyny:)

u mnie też sytuacja się nie zmieniła, na dziś mam termin, ale chyba nie będzie prezentu na dzień ojca:)

choć wczoraj byłam u lekarza i twierdził, że urodzę do końca dnia:D niby już wszystko gotowe, był taki pewny swego
tylko niepotrzebnie mnie nakręcił i trochę rozstroił

pozdrawiam Was i Wasze maluszki

Strasznie Wam zazdroszczę, że już jesteście ze swoimi maluszkami.

U nas cisza. Nic nie zwiastuje porodu.... :(

U nas duzy problem z zaypianiem . Starszy syn zasypiał tylko przy piersi i to bardzo dlugo, pozniej mąż go odzwyczajal i bylo duzo placzu ale mial juz prawie roczek. a Julka ma lekki sen i szybko sie wybudza i długo zasypia, jutro ma 4 tygodnie i generalnie sama w łózeczku nie zaśnie chyba ze w nocy po karmieniu jak jest na "pół śpiąca" to zaśnie ale ten pierwszy sen i sen w dzien to sporo zachodu;/ bujanie na rękach i to zazwyczaj jak jest przytulona brzuszkiem i cięzko ja odłożyc;/ też wlansie ostatnio sie tym "martwilam" bo myslalam ze skoro syna przyzwyczailam do spania z cyckiem to teraz bede mądrzejsza i bede odkladac ale jak placze w łózeczko to mi jej zal strasznie , czasem az zaczyna sie krztusic, myslalam ze ma bóle brzuszka , nawet krople rózne kupowałam a to jednak problem z zasypianiem

Agata, moja córka zdecydowanie lubi dźwięki natury z karuzeli Fisher Price która mamy. Zasypia w mniej niż 5 minut ;)

Suszarki i inne w ogóle na nią nie działają. ;)

Moj tez przewaznie przy piersi. Ostatnio wlaczam mu suszarke w necie i odkladam do lozeczka;) to lezy spokpjnie jakis czas...a poza tym lubi zasypiac na rekach- tak go lula maz. Wychodze z zalozenia,ze jest jeszcze malutki i potrzebuje byc na raczkach, ale mimo wszystko staram sie czasem odkladac go nie spiacego

Inne tematy z forum

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

jaki odkurzacz polecacie ? (24 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Czy posiadanie dzieci jest warte zmiany stylu życia? Czy wychowywanie dzieci jest przyjemne? (47 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad urodzeniem dziecka, więc chciałem zapytać. Właśnie...