Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Nowy wątek!

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015- Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=600421&c=1&k=16#post10463286
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (8)

Ruszam na badania a później na patologie na zaspę

Ja mam ciemniejszy od jedzenia owoców

Ja we wtorek bede kupowac wyprawke kosmetyczna sobie do szpitala to tez pomysle o tej lewatywie...
Ginekolog kazal mi ograniczyc przyjmowanie plynow fo 1.5-2 L dziennie w zwiazku z lekkim puchnieciem kolo kostek . i co odrazu mam ciemniejszy mocz...czy ktoras z Mam tez taki ma??

Agawera - moja koleżanka rodziła w zeszłym roku i wiem, że też miala swoją.

agawera nie wiem ale wolę mieć bo chciałabym mieć zrobioną :)

na zasipie trzeba miec swoja lewatywe?

Ja właśnie zakupiłam swoją lewatywe mimo że chce rodzić na zaspie, a co do znieczulenia to ja swój pierwszy poród miałam w wawie w szpitalu gdzie też oferują ze maja znieczulenia dla każdej pacjentki a jak przyszło co do czego to odciagali podanie a potem już było za późno. Myślę że jest to praktyka na wielu porodowkach.

ale za to maja znieczulenie ;)

nuśka fajnie że się przydało :) ja siedzę i namietnie czytam jak nas producenci markowych produktów w konia robią...

Przeglądałam też dzisiaj stronę szpitala wojewódzkiego -tzn Copernicusa :P i zdziwiłam się, bo trzeba zabrać swoją lewatywę- a pamiętam że 3 lata temu sami się mnie pytali czy chcę i dostałam tą szpitalną. No i własne sztućce, hmm jakoś nie pamiętam abym wtedy brała, ale mogę się mylić.

link jakby ktoś chciał spojrzeć :
http://copernicus.gda.pl/oddzialy/oddzial-ginekologiczny-polozniczo

o dzięki Dwupak :) od razu sprawdziłam to co nabyłam dla maluszka i widzę że jest nieźle :) ja przy starszaku uzywałam babydream i nigdy się nie zawiedliśmy. Teraz na próbę kupiłam dada 3 in 1 dla maluszka i widzę że skład ok :)
miłej niedzieli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny chciałabym się z Wami podzielić blogiem, którego odkryłam kilka dni temu i namiętnie go czytam, kobietka robi kawał dobrej roboty, bo porównuje pod kątem składów i ewentualnej szkodliwości skłądników w różnych preparatach, kremach, żelach itd. Widać, że kobietka zna się na rzeczy. szczególnie interesujące dla nas teraz to kosmetyki dla dzieci, ja wiem, że na pewno nie będę używać już z Nivea Baby ;)

pozdrawiam i miłej lektury ;)
a tu link:
http://www.srokao.pl/

Hela, szkoda ze to nie na wszystkie kobiety działa ;) Ja po 40tc próbowałam nawet mycia okien itd a nie spowodowało to nawet 1 małego skurczu ;)

Agawera, nigdy nie korzystałam z poradni laktacyjnej... Zadzwoń do którejś to na pewno powiedzą co i jak.

Wczoraj pojechaliśmy z mężem wybrać podłogi itd i wessalo nas do Ikei. Córka dostała przewijak, wanienke i ręczniki. Jeszcze tylko kołyska, niania i kosmetyki i mamy wszystko.

czy pod koniec ciąży można udać sie do poradni laktacyjnej ?

"W tym tygodniu zauważyłam u siebie dziwną zależność, że po myciu głowy (czyli trzymaniu rąk w górze przez jakiś czas) boli mnie brzuch jak na okres..."

To całkiem normalne - mięśnie rąk mają połączenie ze ścięgnami z brzucha. Dlatego w zaawansowanej lub zagrożonej ciąży powinno się unikać długotrwałego trzymania rąk w górze. Opowieści o rozpoczęciu porodu podczas mycia okien lub wieszania firanek nie wzięły się znikąd ;)

A ja brałam zuravit po pierwszym badaniu moczu, bo mi położna zaleciła. Ale skończyłam opakowanie, wyniki miałam już dobre więc nie kontynuowałam. Tydzień temu przywiozłam 3 kartony po pampersach różnych ciuszków dla synka:-) Po segregacji okazało się, że większość jest na 6-9 m-cy, ale i tak jestem zadowolona bo mam kombinezony na jesien, zimę i wiosnę oraz spiworki do spania, pieluchy tetrowe... Dostałam też laktator ręczny medela w związku z czym wstrzymam się z kupnem elektrycznego jak to miałam początkowo w planach. No i butelka medeli calma. Ponoć super:-) I jeszcze koleżanka zaoferowała, że mi pożyczy te najmniejsze ciuszki. Więc bardzo się cieszę, że nie będę musiała za dużo kupować, bo ceny jak dla mnie z kosmosu jak patrzyłam w necie...

W tym tygodniu zauważyłam u siebie dziwną zależność, że po myciu głowy (czyli trzymaniu rąk w górze przez jakiś czas) boli mnie brzuch jak na okres...

Ja bralam zuravit w pierwszej ciąży bo miałam bakterie w moczu
A u nas dziś od rana mocne kłucie w pochwie aż chodzić nie mogę i ból w krzyżu... Zobaczymy czy coś się wyklaruje z tego.

Basia żuravit complex biorę cały czas, jedną tabletkę dziennie, można bez obaw brać w ciąży.

brałam urinal 3x1

dziewczyny czy wy tez bralyscie lub bierzecie moze zuravit w ciazy??
dzisiaj musialam wziasc bo co 10-15 minut chcialo mi sie siusiu. ale nic mnie nie pieklo poprostu mialam czeste parcie na mocz...i chyba bede brala juz do konca ciazy, bo mam niestety prefyspozycje do pecherza...

dziś spróbuje sie zameldować w Gdynii (okazało się że nas stały meldunek sie skończył w listopadzie ) i okaże sie czy włascicielka musi przy tym być bo według niej nie że wystarczy mi uwawa jak jest na stałe

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....