Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Rozpakowane:
Kararinah 19.04.2016 Aleksander 4.150g 55 cm, SN Kliniczna
Sylwa 01.05.0216 Nikodem 3560g 56 cm, SN Wojewódzki
Aga_Kr 04.05.2016 Agata 3600g 53 cm, Zaspa
Mała mi 04.05.2016 córeczka 3280g 53 cm, CC Kliniczna
Mięta. 09.05.2016 córeczka, 3620g 53 cm, SN Kliniczna
Chmurka 17.05.2016 Szymon, 3460g, 57 cm, SN Zaspa
Pietrucha 18.05.2016 synek, 3980g 59 cm, SN Zaspa
Paulina_kn 19.05.2016 Kubuś, 3150g, 51 cm SN, Zaspa
Weronikaz 20.05.2016 Michał, 3150g 54 cm, SN Redłowo
Queen 20.05.2016 Tomasz, 2940g 55 cm, Wojewódzki
Karoluś 26.05.2016 Zuzia, 3250g i 54 cm, CC, Redłowo
Dysia 26.05.2016 Zuzia, 3530g, 56 cm, SN, Kliniczna
Ajot 26.05.2016, Kaja, 3430 g, i 53 cm, SN, Zaspa
Aga M. 28.05.2016, Julia, 3450g, 56 cm, SN, Redłowo

Zapatrzona 02.06.2016 Piotruś, 3860g 58 cm, SN, Wejherowo
AMO 03.06.2016 Renatka, 3900g, 61 cm, SN, Wojewódzki
KasiaQ 6.06.06.2016, Staś,3500g i 53 cm, SN, Redłowo
Groszkowa11 11.06.2016 Franek, 3460g, 51cm, CC, Zaspa
bosa1 16.06.2016 Martynka, 2750g, 52cm, CC, Zaspa
Michalowa 20.06.2016 Piotruś, 3380g, 54cm, SN, Redłowo
Sierpniowa 20.06.2016 synek, 3350, 55 cm, SN, Kliniczna

Nadal w Dwupaku !!! :)

Adelajla 20.06.2016 Filipek, Zaspa
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Jusia 26.06.2016 Jakub, Zaspa
Buba 30.06.2016 Wojewódzki

Zakładam nowy wątek, standardowo ciężko już na telefonie przewijać ;)

Link do starego wątku w razie czego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=677180&c=1&k=16#post11761711
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (11)

Griszkowa, bardzo dobrze! 6 tydz, to nie jest źle. Teoretycznie - będzie wszystko ok, albo zaleca szerokie poeluchowanie i kontrolę za miesiąc. Tak miałam przy starszej. Będzie dobrze! A jeśli masz jeszcze jakieś pytania, o kręgosłup, o mięśnie - jak lekarz robiący usg będzie mily- śmiało pytaj. Ten nasz bez problemu zrobił tez usg dolnej części kręgosłupa - starsza córka ma taką przetoke, na szczęście nic się z tym nie działo. Lekarz- tez człowiek! Powodzenia!

nie przesadzajcie, jest cieplo, dziecko do wozka i w ramach spaceru na badanie bioderek :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzięki za info -nie wiedziałam nawet gdzie się obrócić a Jagiellońska była pod nosem. Jesteśmy zarejestrowani na Wałową w 6-tym tygodniu :) Miłego dnia

W gdańsku na wagowej na NFZ. Dobry specjalista i czeka się ok 2 tygodni, tyle że ciężko się dodzwonić do rejestracji dużo lepiej iść się rejestrować osobiście. Prywatnie jak jest problem dr Sieliwończyk najlepszy ale tam nawet prywatnie trzeba trochę czekać, tyle że jak jest problem to waryo

Groszkowa, nie szukaj gdzie bliżej - pomysł, gdzie szybciej?? Nawet jak za taryfę masz zapłacić, albo zaangażować jakiegoś sąsiada czy znajomego z autem i fotelikirm dla dziecka.
My robili ponad 2 lata temu i teraz - tez - ma Chełmie przy Rogalinskiej. Polecam. Dobry specjalista. Na NFZ. Tym razem czekałam tylko 3 tyg niecałe na termin.

Dziewczyny a czy któraś z Was robiła usg bioderek na jagiellońskiej? Bo terminy na nfz są za długie i musimy iść prywatnie. Najbliżej mamy na jagiellońską, ale nie mam zbyt dobrej opinii o tej przychodni - ze swojego doświadczenia, a nie wiem jak jest z opieką nad dziećmi.
Do tego pediatra wysłuchała jakieś szmery nad serduszkiem i na początku sierpnia idziemy to sprawdzić do Invicty.
Temat kolek też nie jest nam obcy, chociaż parę dni temu zmieniliśmy mleko na takie o obniżonej zawartości laktozy i ja nie spożywam nabiału i jest jakby lepiej - nie chcę zapeszać :)
Asymetrie póki co obserwujemy, bo maluszek wygina się w obie strony i sprawdzamy czy którejs nie lubi bardziej.
Franek ładnie przybiera - waga ok 3900.
Jakie te nasze maluszki są podobne - na tych samych etapach takie same "dolegliwości".

Czerwcówki a co z Wami? Trzeba pogonić Wasze szkrabki :) dziś juz lipiec! Trzymam kciuki ;)

No, tak to jest... Kochany NFZ. Wszędzie się czeka miesiącami.

AMO, chyba już nie ma VITA NOWA, teraz klinika nazywa się Lifemedica. A co do terminów rehabilitacji na NFZ, to w OWI na Jagiellońskiej i na Polankach terminy są na styczeń... :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O ja Kararinah to wspolczuje...to moze nam jeszcze sab simplex pomoze.dzieki Dziewczyny za podpowiedzi!!!

paulina współczuje, wiem przez co przechodzisz, ja pierwsze 3 miesiące córci wspominam strasznie, nie dała się odłożyć, żeby cokolwiek zrobić pakowałam ją w chustę, tylko że u nas oprócz kolek to była jeszcze asymetria, obniżone napięcie, wcześniactwo :(

paulina my najpierw dawaliśmy sab simplex, po około tygodniu była poprawa, a że krolpe szły jak woda, to kupiliśmy lefax bo jest w dużej butelce i przeszliśmy bez przerwy w podawaniu i było bardzo dobrze, zaczęliśmy żyć :) można też dziecku przykleić plastry kinetyczne, podobno też pomaga (robią to rehabilitancji) my nie mogliśmy stosować, córcia miała uczulenie po kleju.
Dysia Amo jak dobrze pamiętam polecała neurologa, ja bym tam uderzyła i potem reh na polankach, chyba że będą długie terminy to szukaj reh prywatnie

U nas Espumisan i Esputicon, ale... Z marnym skutkiem.
Dysza, spróbuj w tym VITA NOVA we Wrzeszczu. Oni tam metoda Vojty pracują.

Eh Chmurka mowie Ci-te kolki to dramat.lzy same sie cisna do oczu...

Paulina współczuję kolek. Musisz to strasznie przechodzić. Najgorsze, że tak naprawdę za bardzo nie ma jak pomoc ewentualnie trochę ulżyć. Mi się serce kraja jak Szymek poplakuje jak ma wzdęcia a co dopiero takie kolki

My właśnie po szczepieniu. Maly był dzielny. Zdecydowaliśmy się na 6 w 1 plus pneumokoki. Musimy isc na echo serduszka bo jest lekki szer i powtórzyć krew bo dalej jest zaźółcony :-(
A wazy juz 4890 gram

Dysia ja mam.kontakt do rehabilitanta ale on w Sopocie przyjmuje. Dobry jest. Pasowaloby Ci? Polecam tez Wyspę. Osrodek prywatny. Sa i na Zaspiie i we Wrzeszczu

Kararinach po tym lefaxie Wam przeszlo???

No właśnie bocianka piję,laktatorem też staram się pobudzać i nie ma efektów.w poradni też byłam.
Sab simplex też próbowaliśmy,ale wydawało nam się,że jest jeszcze gorzej,bo mały aż piszczał z bólu.aż serduszko boli jak on się wije z bólu i męczy...

A macie namiary na jakąś dobrą poradnie lub specjalistę od rehabilitacji?

Dysia zgadzam się z AMO, skonsultuj to i ćwicz. Niestety za każdym skokiem wzrostowym i rozwojowym zauważysz pogorszenie/nawrót, więc się nie zrażaj
Paulina u nas pomagały sab simplex, a później kupiliśmy lefax, to są niemieckie kropeli, z tego co pamiętam na efekt niestety trzeba poczekać kilka dni, do tygodnia, ale potem to rewelacja, używaliśmy pół roku,
co do laktacji, to nie pijcie samej wody, tylko z sokiem np. jabłkowym, u nas się sprawdziło, nie mam problemów z mlekiem, a herbatek żadnych nie piłam i przy córce i teraz

Paulina, a probowalas pic herbatki na laktacje? Mnie pomaga Bocianek bardzo.

Hej Dziewczyny długo nie pisałam,bo walczymy z kolkami prawie 24 godziny na dobę.w dodatku mleka mam za mało.na kolki już chyba wypróbowaliśmy wszystko i nic zbytnio nie działa.Amo co dajecie na kolki?
Dysia dobrze,że już zaczynasz wychodzić na prostą.
Za Nierozpakowane trzymam kciuki!

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...