Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Witam nowa mamusie ;)

Amo doczekalas lekarza? Przynajmniej sie nie nudzilas
;)
Ja dzis w jedzeniu siedze i slodyczach,slabo to widze :D

Hej Dziewczyny, moja Koza z sąsiadka - złotym sercem w domu, a ja czekam na lekarza ginekologa. Słucham tych opowieści z poczekalni. Jest wesoło. Są dwie młode mamy w kolejnej ciąży, się tu chwala poradami... I dwie Babcie przy laskach. Te są najlepsze... Zapalenie żył, krwawienia, rak tego, rak tamtego... O! Doszły do zwyrodnienia i potowek :-P Boże, na starość zostaje tylko opowiadanie o chorobach... I o potowkach!
Oczywiście z położna miałam spięcie, ale przepisać się nie przepisze! Muszę coś w karcie podpisywać i tyle... Pytam sie- gdzie można interweniować!?? Do kierownika Przychodni mogę iść. Do Nfz pisma pisać. Ba, może TVN? Mam znajomego... No, położna twierdzi, że prawo jest po mojej stronie, ale interwencja nic nie pomoże. Się pytam - czemu? Może to coś zmieni? No widać, nie...
Lekarza nadal nie ma... A do Babć dziadek dołączył. Dał jednej swój numer telefonu.. Czyżby romans kolejowy?
A ja czekam...

Mała757 gdzie zrobiłaś dwa mini suwaczki?

u nas dwa terminy 24 i 28.05 wiec biore 26.05

Witaj :-) gratuluję serdecznie maleństwa i dopisuje do listy :-)
Wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się cieplutko.

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016
Groszkowa11 31.05.2016
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

Cześć :)
Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Ktoś mnie dopisze, bo nie śmiem sama? Dziś zaczęłam 17 tydz, termin porodu mam na 25.06. Jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka, ale na USG prenatalnym lekarka mówiła, że raczej dziewczynka. Bardzo bym się z tego cieszyła :) to moja pierwsza, wyczekana dzidzia, mały cud, na który straciłam prawie nadzieję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dotrwamy do końca, choć muszę przyznać, że ciąża sama w sobie to nie jest mój ulubiony stan ;) ale zniosę wiele żeby tylko z dzidziem było wszystko ok.

Hej. Ja juz jestem 5kg na plusie :( ciągle jestem glodna i nie mogę nad ty zapanować... No i brzuch wielki jak na czwarty miesiąc. No ale cóż poradzić. Jest jak jest.
Co do magnezu, to w poprzedniej ciąży moja gin zalecila mi właśnie Aspargin na skurcze i mi szybko pomogło.

hej w nowym roku :)

z MAjka brałam omegamed pregna lub vitaminer, teraz biore pregna plus albo omegamed dha i wit d+c, na przemiennie. skórcze rzeczywiscie raczej od braków magnezu.

jesli chodzi o obciazenie glukoza wysylaja zwykle 22-27 tydzien, teraz sie zmienilo wczesniej byly dwa klocia na czczo i po 2 h teraz jest dodatkowe po godzinie,, dawki sa dwie 50 lub 75, zwykle daja to wieksza. polecam pic szybko -- robi sie budyn i wziac cwiarte cytryny, chociaz ostatnio slyszalam o glukozie juz z cytryna:)

z pierwszą Córą torbe spakowalam w 35 tyg.

Cześć mamuśki !

Ja w 1c brałam femibion natal2, teraz vitaminer z DHA + magnez.

kararinah jaka krzywą ? jaaa niebawem glukoza fujjjj, pewnie w czwartek na wizycie dostanie już skierowanie. w 1c badanie powtarzałam w okolicy 33tc, bo syn szybko przybierał na wadze gin podejrzewał cukrzyce ciążąwą mimo, że w pierwszym badaniu nie wyszła. Niestety próba nieudana a były dwie .. za każdym razem nie dałam rady 2h przytrzymać to w sobie, po1h byłam w toalecie .. oby teraz poszło lepiej

młoda kopie niemiłosiernie, w nocy budzę się aż przez to, jak mi po pęcherzu skacze :) a do maja daleko :)

spokojnej nocy~!

Mój mąż miał kiedyś bardzo często skurcze i wiem że musi być magnez z potasem, brał mnóstwo różnych i najlepiej pomagał Asparaginian Extra, no i cena bardzo przystępna, tylko zapytajcie czy na pewno kobiety w ciąży mogą, chociaż wydaje mi się że tak
Natomiast z witamin to ja biorę tylko mama DHA premium, chciałam brać też żelazo co drugi dzień, ale troszkę zapominam
Co do wielkości brzucha to w poprzedniej ciąży miałam mały, dopiero po 6 m-cu zaczął rosnąć i doskonale was rozumiem z tymi tekstami, bo teraz z kolei mam już bardzo duży i oczywiście tak źle tak nie dobrze :) Jak byłam w lux medzie to na krzywej była jeszcze jedna ciezarna i miała prawie niewidoczny brzuszek, więc na mój się dziwiły :)
Z tą moją wagą się wykończę, już jest ponad 8, ja już nie wiem dziewczyny co robić, stale jestem głodna i jak zacznę jeść nie mogę skończyć, nigdy tak nie miałam, a słodyczy praktycznie nie jem :( a jak nie jem, to nie mogę się na niczym innym skupić :(
aha, Krzywą robi się między 24 a 28 tyg.

Dzięki dziewczyny. Myślałam, że magnez mam w witaminach ktore przyjmuje, ale przeczytałam skład i tam go nie ma. Ja biorę Prenatal Duo z kwasami dha. Rzeczywiście muszę kupić magnez bo wykoncza mnie te skurcze

co do wyprawki to my tez duzo mamy po Bartku. Ale najpierw mysimy sie przeprowadzić. Wtedy będę szalec w pokoju chłopaków :-D i układać rzeczy. A Torbę spakuje pewnie ok miesiaca przed. Pamiętam j a k koleżanka przyszla i zobaczyła ta wielką torbę i pyta "o, wyjezdzacie gdzieś? ". Hi hi, tak, na porodowke :-D

Ja brałam prenatal, wit D. Przestałam brać folik i jod bo akurat w tych witaminach jest ich bardzo dużo a wiadomo że przedobrzyć też nie można ;)
Teraz kupiłam falvit ale na pewno wrócę do poprzednich bo lepiej się po nich czułam i miałam super wyniki krwi więc przyswajalność też wysoka :D

Ja biorę Femibion 2 Plus, Jod, Żelazo i witamine D3. W Femibionie są niby też te witaminy ale w małych dawkach. A ja dodatkowo ostatnio miałam morfologię kiepską więc lekarz zalecił jeszcze to brać.

Dziewczyny, jakie przyjmujecie witaminy ?

Cześć dziewczyny.

Mnie po brzuszku jeszcze nikt nie maca, bo nie ma po czym, za to strasznie mnie wkurza kiedy ludzie mi gadają (i to juz od 7 tyg!) "O, ale brzuszek to już widać" :/ Chociaż tak na prawdę dopiero zaczyna się pojawiać ...

Co do wyprawki to dostaliśmy mnóstwo ciuszków od rodziny, wiec za dużo nie trzeba będzie kupować przynajmniej na początek. Z resztą na razie się wstrzymuje, no u nas płeć tez jeszcze nie potwierdzona :)
Wozek planujemy kupić już, w jakimś neutralnym kolorze, żeby chociaż coś mieć z głowy.
A resztę jak wynajmiemy jakieś mieszkanie ...

Co do skurczy, to ja nie miewam, ale moja znajoma łyka na te doleglowosc magnez, i jej to pomaga . Spróbuj.

A poza tym to jestem ciagle zmeczona i wiecznie mi zimno. Ciesze się , że zima trochę odpuszcza. Czy wy też tak źle znosicie mrozy?

Chmurko. To normalne - zaczyna Tobie i Malenstwu brakować magnezu. Kup sobie czysty magnez z apteki i poczujesz się lepiej!

Ja tez nie lubię dotykania brzucha. Zresztą ja w ogóle nie lubię jak ludzie przekraczaja moja przestrzeń osobistą. Ale koleżanka mi powiedziala ze dotkniecie ciążowwgo brzucha przynosi szczęście i pewnie dlatego wszyscy chca to zrobic. Serio? Ach te przesady

Dysia tez bym się wkurzyla i to na maksa. Groszkowa twoj maz jest genialny. Super pomysl

dziewczyny czy Was tez mecza skurcze np łydek? Ja mam juz od tygodnia. W nocy sa koszmarne. Az mi grochy z oczu lecą. Z Bartkiem tez mialam ale nie przypominam sobie zeby byly az tam mocne

Karolus ale niespodzianka. Gratulujacje ;-)

Wlasnie kiedy sie to badanie na cukrzyce robi? Teraz chyba jakos? Lekarz mnie pewnie skieruje teraz przy wizycie.
Ja sie rozgladam co kupic ale jeszcze sie wstrzymuje zwlaszcza ze nie znam plci dziecka. Komode z przewijakiem mam upatrzona,lozeczko po swoim pierworodbnym.wozrk to dla mnie teraz wyzwanie bo swoj oddalam a na rynku zatrzesienie i ogladam na spokojnie.torbe do szpitala chce spakowac wczesnij w razie W :)

cześć dziewczyny,
byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i o dziwo jak nigdy było bardzo dobrze :) wyniki chyba też ok, po dwóch godz było 97, ale nic mi to nie mówi, chociaż ja mam to badanie co jakiś czas i zawsze po dwóch godzinach nie przekraczało 70, ale ciąża to chyba co innego, zobaczymy :)
Dysia doskonale Cię rozumiem, jak ja tego nie cierpię, przy pierwszym ciąży musiałam się nagadać, teraz pamiętają ze nie lubie :)
a co do wyprawki, to ja mam w planie wszystko w marcu mieć przygotowane, nie koniecznie spakowane, ale kupione i odłożone, córcia nas zaskoczyła i ... było nieciekawie, nawet torba nie była spakowana :)
ciuszki już mam, trochę po córci, a dużo też dostałam od 56 do 68, plan jest taki że do połowy lutego chce skończyć córci pokój (łóżko, szafa) itd. żeby zrobić miejsce dla młodego, potem popiorę ciuszki żeby zobaczyć co brakuje i zrobić listę, a na koniec wózek. Bo łóżeczko, fotel mamy. Zobaczymy jak nam wyjdzie wykonanie "planów"
a wózek mamy wybrany, na pewno Jedo Fyn, więc tylko kupić.

No to już będę chyba wiedziała co mówić jak mi znowu ktoś będzie ręce pchał do brzucha :-) oczywiście poza osobami, które najzwyczajniej w świecie mogą to robić :-)

Mam do Was pytanie. Na kiedy planujecie mieć gotowy pokój, torbę do szpotala i całą pozostałą wyprawkę dla malucha?
Ja póki co mam kilka ubranek, wózek i fotelik do samochodu. No i tak naprawdę to zaczynam po mału planować co i kiedy kupić, ale mnie to jeszcze przerasta póki co. No i trochę funduszy brakuje a wiem, że mały wydatek to nie będzie :-) myślę, żeby w marcu sobie to po mału ogarnąć wszystko już.

Dysia, współczuję ludzkich głupich komentarzy... Do mnie niektórzy mówią, że ciąży po mnie nie widać, ale ja to zlewam :) W poprzedniej ciąży dawałam wyraźnie znać, że sobie nie życzę dotykania brzucha. Mówiłam, że moje dziecko właśnie śpi i proszę mnie nie macać. Zawsze działało :) Oczywiście są osoby co do których nie miałam obiekcji i pozwalałam i dotknąć brzucha, szczególnie gdy Jaś kopał, ale to były nieliczne jednostki. W końcu troszkę cieplej :) Dla mnie raj - można chociaż na spacer z dzieckiem wyjść, bo siedzenie cały dzień w domu doprowadza mnie już do obłędu ;)

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...