Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

Bo było za długo :-)

Wątek numer 2:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2016-2-t641751,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (3)

No ja już 7 kg, w poprzedniej ciąży na tym etapie to dopiero były 3 a finalnie 10, a teraz aż strach sie bać :D
Aga M. Samochód nie odpalił :( fajnie że dołączyłas :)

Świat jest mały! Widzę, że znajdujemy starych znajomych? ;-)
Alez u nas dziś dzień, ledwo auto udało mi się uruchomić... tak zimno!! Dobrze, że jutro nie musze iść do pracy ;-)
Co do wagi w ciąży - zawsze pod koniec zaczyna galopowac w moim przypadku. Dotychczas mamy 17tydz.ciąży i zaledwie niecałe 3kg na plusie od wagi wyjściowej.

hej Aga tak cos kojarzyłam nick, ale nie byłam pewna oj czas leci bardzo widze, ze teraz mnie troszke wyprzedzisz:)

hej Kasiu a dzis zwagarowałaś z basenu, było kameralnie we 4:)

moi znajomi poczekaja z chrzcinami właśnie miesiac dłużej, zebym sie wyrobiła i ogarneła poporodowo

Cześć Weronika, Cześć Aga M. , jaki ten świat mały :) Aga pamiętam jak dziś jak Twoja pracownia przygotowywała mi kwiaty na ślub, wtedy byłaś w ciąży :)

Ja mam 6 kg na plusie, 22tc, w pierwszej ciąży ważyłam w okolicach 20tc 5 kg więcej więc bardzo podobnie, finalnie w dniu porodu miałam +21kg na liczniku, 15 zeszło w 2 tyg samo z siebie bez kp.

U nas powoli do przodu, czuje się już lepiej, nie dokuczają mi aż tak dolegliwości z 1trymestru, ruchy czuję regularnie, brzuszek już spory

zdrówka dla Was w Nowym Roku!

Ja przytyłam jakieś 6 kilo. Nie wiem dokładnie bo nie mam wagi, ale ostatnio 17 grudnia było ponad 5 więc tak obstawiam.
Ja wolę nie myśleć o takich przykrych przypadkach.... Wierzę, że każda urodzi zdrowego maluszka. Chociaż wiadomo czarne myśli przechodzą przez głowę czasami niestety...

A ile przytyłyście? ja jestem 5kg na plusie.
Dziś byłam w Ikei a tam ludzi jakby coś za darmo rozdawali :P

Rozglądam się powoli za komodą z przebijakiem bo takie sobie wymyśliłam. W ikei mają fajne rozwiązanie bo potem można to w komodę całkiem zmienić i zostaje w pokoju dziecka. Jednak wyczaiłam też ładną komodę z przebijakiem w necie i chyba na nią się zdecyduję. No i na pewno z moim kręgosłupem wanienka ze stojakiem. W ost dzieckiem kombinowałam na podłodze, stole ale potem trzeba to tachać żeby wylać wodę, a to trochę waży.
Kupię też łóżeczko z dostawką do łóżka bo pamiętam że mój synuś nie spał w swoim łóżeczku właśnie przez odległość i to że musiałam się do niego schylać.
Co do trzymania dziecka na chrzcie to mnie w poprzedniej ciąży brat poprosił i odmówiłam bo wtedy nie miałam kościelnego ślubu.I też słyszałam o kobietach w ciąży. Niestety dziecko zmarło po 2 dniach bo urodziło się w 28 tyg :(

Dziękuję u nas po mału coraz lepiej. Też czuję się jak grubasek i właśnie jadę kupić sobie jakieś spodnie ciążowe bo nie mam w czym chodzić w te mrozy.
Co do tego zabobonu to ja właśnie miałam taką sytuację, że u siostry miałam być chrzestna jej synka, ale jednak zmienili zdanie jak okazało się że jestem w ciąży bo niby to nieszczęście.... Bo jedno z tych dzieci będzie chore itp. Mnie osobiście śmieszą takie wierzenia, ale nie narzucalam się :-)
Bóg przecież wie, że i jedno i drugie dziecko ma w swojej opiece :-) ale niektórym nie przetłumaczysz ;-)

Witam ciepło w nowym roku :)
Wszystkiego dobrego, zdrówka, szybkich, szczęśliwych porodow i oczywiście wmiare w terminie wszystkim nam życzę :)
Ja niestety ssporo już przytyłam, wiecznie chodzę glodna i czuje się już jak sloniatko i nawet mi już ciężko, ach :(
Dysia mam nadzieje ze już wszystko ok, współczuję
Witaj Aga M. :) my to się chyba znamy z basenu, chodzę z Martynka :) daj znać
Dziewczyny a słyszeliście o tym że kobieta w ciąży nie powinna być mama chrzestna, co o tym myślicie?

zyczenia sa rozne, a juz slyszałąm o akcjach, ze na porodówce okazywało sie co innego niz pokazywało usg i to sie dopiero mozna zdziwić, witajac chłopaka kompletem różowych ubranek:)

nie ma sie co przejmowac takimi komentarzami. tesciowa pewnie nawet nie wiedziala kogo urodzi bo w jej czasach usg nie było.

Witam dziewczyny w Nowym Roku :)

Widzę że kobitki się na świat przygotowują :) moje gratulacje

Ja nie mogę doczekać się mojego połówkowego. Będę miała go dopiero w 23 tyg ciąży więc sobie poczekam.Teraz 20 tydz i te 3 tygodnie to dla mnie męka
W święta się nasłuchałam że życzą mi córeczki i na Nowy rok też (zwłaszcza teściowa) i powiem wam że zaczyna mnie to wkurzać. Zapytałam jej a co jak będzie chłopak? bo już mam chyba dość tych życzeń.

jak sie rodza dziewczynki to wojny nie bedzie:) u nas na razie giełda imion, zobaczymy, co wymyślimy.

Brawo Aga! Baby góra! U nas - Monika Agata, Olga Marianna, a teraz Renata Beata ;-)

hej Kobitki

u nas druga Córa w drodze. termin 24 -28 maja, wiec moze na dzień matki bedzie, imienia szukamy:)

Ooo proszę :-) nawet nie wiedziałam, że tam też robią :-) będę trzymać za Was kciuki.

Super pomysł, żeby synek zobaczył maluszka :-) napewno dobrze zareaguje- przecież będzie dumnym starszym bratem :-)

Hi Hi. To może się spotkamy :) Bo ja mam na 18.00 w Madisonie na przeciwko Invicty. Tak są gabinety prywatne :) Tylko czy o czasie wejdę to zobaczymy, bo czasem są opóźnienia

Nie mamy co z synkiem zobić, więc zabieramy go ze sobą. Zobaczy brata lub siostrę :) Mam nadzieję, ze to dobry pomysł :) On bardzo czeka na siostrę. Trochę się boje jak zareaguje jak będzie chłopczyk

A gdzie będziesz robiła to usg. My jedziemy do Invicty na 18:30 :-)

Na polowkowym napewno już się dowiesz :-) chyba, że ten Bąbelek będzie skutecznie się zasłaniać hehe

U nas też w porządku :) Dzidzia też ładnie kopie :) Pare razy dziennie czuje i to bardzo mocno :)

Dysia mamy połówkowe w tym samym czasie :) Mam nadzieję, ze bąbel się ujawni, bo ileż można mówić dzidzia czy bąbel?!

Witajcie w Nowym Roku :-)
Jak samopoczucia Wasze i maluszków? Ja w dalszym ciągu żywię się kleikami dla dzieci, ale przynajmniej lepiej się czuję :-)
Zuzia codziennie mnie kopie. Po mału chyba nabiera siły, bo odczuwam to coraz wyraźniej :-) dla mnie to niesamowite, nowe uczucie.
Pojutrze wieczorem połówkowe. Jak ten czas leci. Nie mogę się doczekać. Trzymajcie się ciepło i miłego dnia :-)

Skarga dużo nie pomoże. Niestety :-( masz prawo do wglądu w swoje wyniki badań, ale jeśli robiłaś je na nfz, to niestety - obowiązuje Cie wizyta u lekarza. Chodzi jak zwykle o pieniądze :-P
Kochane, życzę Wam krótkich i zdrowych rozwiązań ciążowych w Nowym Roku. Sobie z resztą tez ;-)
Dysia, dobrze, że jesteś już w domu z Zuzanna! Teraz - życzę Ci powrotu na Kliniczna dopiero w dniu porodu!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te hormony w ciąży wykoncza człowieka. Czytam Wasze życzenia i się popłakałam! Chyba dlatego, że tak jakoś dotarło do mnie, że te nasze bobasy będą niedługo na świecie! Przecież prawie połowa za nami :) no ale trzeba wziąć się w garść :p my sylwester po części w domu a po części u znajomych ale bardzo kameralne w 4. Drogie kobitki życzę Wam samych pomyślności w Nowym roku, szczęśliwych rozwiązań i cudownych bobasow! Następny sylwester w większym gronie ;)

Inne tematy z forum

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...