Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Nuska - gratuluję chłopczyka :)
Ja na razie nie przeglądam ciuszków/wózków/łóżeczek itp mimo że czasami kusi, ale nie chce zapeszać na razie. Przyjdzie i na to czas.

Aniaaa22, Twoje posty mnie nie rażą, tylko błędy. Napisałaś wyraźnie "tylko jestem ciekawa z czym tek KTOS sie nie zgadza w moim poscie moze niech sie podzieli z nami ??" - nie wiem, za co ten konkretny ktoś dał Ci minusa, ale pisałaś że jesteś ciekawa, więc prawdopodobnie zaspokoiłam Twoją ciekawość :) I uważam, że tak samo jak katar nie usprawiedliwia publicznego dłubania w nosie, tak samo dysortografia nie usprawiedliwia robienia błędów ortograficznych na forach internetowych. Do prawie każdej przeglądarki są wtyczki, które podkreślają błędy.

Co do ciąży, to do mnie w sumie jeszcze nie dociera, że już za pół roku będę matką. Jesteśmy przed przeprowadzką, w kawalerce się nie mieścimy z własnymi rzeczami, więc nawet jeszcze nie zaczęliśmy się rozglądać za rzeczami dla malucha, a to chyba najbardziej uświadamia przyszłych rodziców, że ich życie się zmienia. Jak was czytam, to mam wrażenie że "za mało" się tym emocjonuję ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

U mnie apetyt dopiero się rozkręca bo do 16 tyg same wymioty i nudności były, po dzisiejszym wazeniu jestem kilogram na minusie do wagi sprzed ciąży. Cieszy mnie to bo i tak mam 10 kg za dużo, im mniej przytyje tym łatwiej zrzucę.

Super gratulacje Nuska!!!! A imię już wybrane? :-) trzymajcie sie dziewczynki w ten pochmurny dzien, ja idę cos do jedzenia zrobic.... O ile przed ciaza miałam ochotę na wszystko, to teraz najchętniej nie jadłabym nic :-) a jak u Was? Macie apetyt?

Nuska- Gratulacje synka! No to chłopcy jak na razie na prowadzeniu😊 U mojej dzidzi pepowina była między nóżkami wiec dr tez nie był pewny na 100% choć jak dostaliśmy rebusik do domu to nawet i ja dopatrzyłam się tej 'antenki'. Wiec na razie jest chłopczyk 😊
image

no i jestem po usg :) dr Matkowski miał zagwozdkę bo maleństwo miało skrzyżowane nogi ale udało mu się wypatrzeć chłopca(na 90%) Po ciuchu liczyłam na córcię ale chłopcy też są cudnymi synkami mamusiek więc w chwilowe rozgoryczenie przerodziło się w radość że już wiemy kto mi daje tak popalić :) Pierwszy synek będzie zachwycony bo marzy mu się braciszek.
co do wizyt to teraz chodzę sama bo zazwyczaj są w godzinach pracy męża, razem będziemy tylko na tych ważniejszych usg. W pierwszej ciąży tak jak inne mamusie pisały na każdej wizycie byliśmy razem.
Ale nie mam poczucia, że jakoś mniej przeżywam tę ciąże, raczej spokojniej i dojrzalej :)

Przy obecnej ciąży mój mąż był obecny na tym pierwszym usg genetycznym i chyba będzie na połówkowym natomiast na comiesięczne wizyty u prowadzącego chodzę sama z uwagi na fakt że wizyty są w godzinach porannych lub południowych. Przy pierwszej ciąży mieliśmy wizyty prywatne i były one w godzinach wieczornych wówczas był on na każdej.
Dziewczyny prześlijcie trochę optymistycznych fluidów bo moje dobre samopoczucie od jakiegoś czasu 'kuleje'.
Nuska 3mam kciuki
image

I o to chodziło, żeby Wam humorki poprawić :)

Ja chodzę sama do gino, ze względu na to, że mąż zostaje wtedy w domu z naszym synem :) ale teraz 4 grudnia jak będę szła to załatwimy opiekę dla małęgo bo może poznamy płeć :) więc oboje chcemy przy tym być.

Pamiętam jak w pierwszej ciąży to wszystko inaczej "smakowało".. w sensie taka ekscytacja przed nieznanym.
Jest mi czasem nawet głupio przed sobą, że się tak nie emocjonuję tym wszystkim przy drugiej ciąży.. też tak macie ??

Hej dziewczynki,
Byłam wczoraj na wizycie na NFZ, jestem w 16 tygodniu. Okazało sie, że w tym tygodniu nie przysługuje badanie usg. Troszkę szkoda, bo chciałabym bym już wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka, aby zacząć planować zakupy. To moje pierwsze dziecko i od tygodni ogladam łóżeczka , kołyski, wózki itp. ;-))) na szczęście już w czeartek idę prywatnie, więc może dzidzia nam sie pokaże ;-) Dziewczyny chodzicie do ginekologa ze swoimi partnerami? Mój obowiązkowo jest przy każdej wizycie. To takie piękne chwile jak widzimy nasze maleństwo :-))))
P. S. Fajnie, ze jestem na tum forum. Dzięki Waszym dzisiejszym postom i mi sie zaczął włączać nastrój swiąteczny. Dziękuje!!!! :-)))))

Jak optymistycznie tutaj :)
Ja też dzisiaj w dobrym humorze i od wczoraj oficjalnie odliczam każdy dzień do świąt :) Nigdy ich tak nie przeżywałam i nie oczekiwałam jak teraz. Co te hormony z nami robią ;)
nuska - koniecznie daj znać, jak już będziesz po wizycie!

hejka :) ja też z rogalem na buzi od rana bo śmigam zaraz do gina i mam nadzieję że uda mi się poznać pleć maleństwa :)
dobrego dzionka mamuśki :)

A ja dopiero zauważyłam, że jest ta opcja :) nie ma co się ciśnieniować dziewczyny, wiem, sama byłabym pewnie urażona, ale pamiętajcie- w naszym stanie stres nie wskazany :P

Buziaczki dla Was i miłego dzionka :)
ps: od rana słucham świątecznych piosenek i chodzę z bananem na buzi nakręcona jak nie wiem :)

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hela jak raza Cie moje posty to poporostu ich nie czytaj. Zresztą nie wiedziałam ze powinnam powiedziec na samym początku ze mam dysortografie i moze mi sie zdrarzyc błąd gdybym wiedziala ze sa tu takie polonistki pewnie bym to zaznaczyla przy zakladaniu pierwszego watku. Bylam przekonana ze minusy lub kciuk w dol albo lapka w dol itp oznacza "nie zgadzam sie z ta opinia" , a nie "nie podobaja mi sie bledy w tym poscie"
Myslalam ze watek o ciazy skupia sie na konkretnym temacie a nie na tym kto jak napisal zdanie lub czy zrobil blad. Jak niektorym to az tak przeszkadza nie wiem po co siedza na forum bo wiadomo ze to sie zdarzy.
Ja koncze ten temat jesli ktos ma mi jeszcze cos do powiedzenia prosze o prywatna wiadomosc .
Nie bede zasmiecac watku dziewczynom
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja myślę, że może chodzić o ortografię. Mnie również kusi, żeby zminusować Cię za te wstrętne byki! Trochę szacunku do języka i do czytających.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nuska domyslam sie ze komus sie nudzi nie ma co robic i siedzi na watkach które go nie dotyczą ;) no ale coz sa ludzie i "taborety" ;:

Aniaaa nie przejmuj się, chyba komuś się nudzi....

Widac ktos mnie nie lubi bo czesto mnie minus-uje tylko jestem ciekawa z czym tek KTOS sie nie zgadza w moim poscie moze niech sie podzieli z nami ??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sie czuje lepiej mdłości ustapily ; ) dla dzidzi kupiłam kocyk i reczniczek; ) usg mam 27 listopada; ) Nuska tez ostanio przegladalam ciuszki i tez mam cichą nadzieje na core ale jak bedzie chłopak to sie nie obraze duzo ciszkow bede miała i Jeszcze szfagierka mi coś dozuci ; )

U mnie maly szpital w domu mlody chory kaszel i goraczka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć dziewczyny.

Nie pisałam nic wcześniej, bo niestety, ale miałam okropne mdłości. Mam wrażenie, że od połowy października do połowy listopada nie robiłam nic innego tylko spałam i leżałam. ;)

Dzisiaj zaczęłam 11 tydzień i (odpukać) mdłości ustąpiły (od 3 dni czuję się jak nowo narodzona, hehe).

W pierwszej ciąży miałam pełen pakiet ciążowych dolegliwości prawie do 16 tygodnia. Teraz jest o niebo lepiej. Ciekawe, czy ta różnica to przez płeć maleństwa? ;)))) Pierwszy był synek - ciekawe, czy teraz będzie córcia. ;)

Witamy :) zapowiada się super dzionek, więc od rana po weekendowych zamulaniach mam ochotę na działanie :)
a co u Was ?jak samopoczucie?
mnie dziś naszło na przeglądanie niemowlęcych ubranek po starszym dzieciu :) choć liczę po ciuchu na córę, to po synku sporo ubranek się jeszcze przyda :)

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...