Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

hej, u mnie dzisiaj całkiem dobre samopoczucie.
Jakoś początek tygodnia miałam kryzysowy.
A jutro rano w końcu wizyta i usg - ciekawa jestem strasznie :)

witajcie :) jak Wasze samopoczucie? ja dziś robiłam morfologię i badania moczu, ciekawa jestem wyników bo w poprzedniej ciąży to miałam już bakterie w moczu z którymi walczyłam do końca .

Część dziewczyny

Ja będę rzadko zaglądać ale póki co (według ostatnich wieści) na razie zagoszczę w wątku :)
jupiiii
nie wszystko est w porządku, dalej jadę na lekach i dalej mam się oszczędzać, ale dzidziol rośnie

rozmawiałam z moim lekarzam i powiedział że on sam wykona prenatalne ale obowiązkowo z pappa
bo ma do tego pełne uprawnienia, bo ponoć nie każdy ma

co do 3d
to pamiętam z poprzedniej ciąży jak mi lekarz powiedział że przyszłam w najgorszym możliwym momencie (16tc) bo wtedy dziecko wygląda najbrzydziej
że najlepiej na 3d przyjśc 19-21tc

ale ja się chyba nie zdecyduję
chyba nie mam tym razem takiej potrzeby

póki co szykuję się prenatalnego za 2 tygodnie

odnośnie szokły rodzenia, poprzednia trafiłam nienajlepiej i nie nauczyłam się tam za dużo
podczas porodu i tak nic nie pomogło
więc nie mam przekonania aby tym razem chodzić :/

O jeju coraz więcej mamusiek-fajnie :)
Mi też baaardzo się Helenka podoba a mój mąż słyszeć nawet nie chce-niewiem co mu nie pasuje w tym,moja znajoma kilka lat temu też chciała dac córce tak na imię a jej mąż stanowczo się nie zgodził,niewiem co się facetom tak bardzo nie podoba ehhh
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli chodzi o imiona to z pierwszym synem byliśmy zgodni i jest Leon a właściwie Leonard po dziadku mojego męża. Teraz jeśli będzie chłopak to Antoni jeśli dziewczynka to Hanna lub Antonina. Mi bardzo podoba się Helena ale mąż niestety nie chce się zgodzić :(

nuska- dziękujemy:)
dziewczyny ja kupiłam rogala na allegro za jakieś 40 zł, i używałam go w ciąży+ 4 miesiące karmienia + potem był bezpieczną poduszką dla synka bo np nie był w stanie się z niej przeturlać np z łóżka więc też takie zabezpieczenie dla niego żeby nie spadł. Tewraz chyba kupię nową, bo przez te 2 lata miałam ją schowaną w kanapie i się spłaszczyła, ale wypiorę ją i zobaczę czy się jeszcze nada do drugiego dziecka.
Ale również szczerze polecam, mój mąż nawet na początku używał jej podczas trzymania małego, bo się bał samego go wziąć na ręce.

A chciałam się Was pytać czy macie już przygotowane imiona dla dzieci ?? :)

Też chętnie się dowiem, jakie firmy/ sklepy polecacie jeśli chodzi o zakup poduchy, ponieważ sama już myślałam o tym zakupie.
Czytam was dziewczyny i nie zdawałam sobie sprawy jakie mam szczęście- u mnie toaleta zdarza się raz w ciągu całej nocy, czasami nawet uda się przespać całą noc bez wstawania.

Dwupak zdrówka dla Ciebie i synka. My się już uporaliśmy z kaszlem młodego tez dzięki inhalacjom i od poniedziałku szczęśliwy wędruje co rano do przedszkola. Co do siusiania w nocy to ja chodzę co 1,5 godz ale już się do tego przyzwyczaiłam :) Jak dotąd nie miałam problemu ze spaniem a dziś od 3 rano już byłam wyspana i usnęłam dopiero ok 7 jak trzeba było wstać i młodzież do przedszkola wyszykować :/
w pierwszej ciąży nie używałam poduszki "rogala" ale teraz chyba zakupię- gdzie polecacie udać się na zakup takiej poduchy???

ja nie pytałam dr ale w aptece pani farmaceutka odradzała mi wszystko, powiedziała że najlepiej przeczekać wykwit z pęcherzykami a potem właśnie nawilżać :)

Cześć dziewczyny, witam wszystkie nóweczki :)

U nas ciągle chorowicie :( synek już lepiej, inhalacje działają cuda, gorzej u mnie, infekcja gardła nie znika i zatoki zawalone, w piątek do lekarza idę bo już się męczę a i boję się bo by to jakoś na dzidzię nie wpłynęło.
Gratuluję wszystkim którzy znają już płeć! sama nie mogę się doczekać, wizytę mam 4 grudnia, nie wiem wkoncu czy pójdę na 3d, bo z kasą ciężko, a teraz jeszcze święta :( zobaczę najpierw czy coś wyjdzie na tym 4 grudnia.

Co do siusiania w nocy- również się męczę- 3 razy co noc chodzę :(
Zaczynam znów cierpieć na bezsenność- w pierwszej ciąży też tak miałam.
Mam tylko wrażenie, że te wszystkie dolegliwości w 2 ciąży przychodzą wcześniej o jakieś 2 miesiące :( masakra...

Poduszka dla ciężarnych jest wspaniała! Sama mam takiego rogala i nie wyobrażam sobie spania bez niego, a dodatkowo później przydaje się przy karmieniu dziecka. Polecam Wam wszystkim :)

ja miaam na samym początku ciąży opryszczkę i maść cynkowa zdziałała cuda w ciągu 1,5 dnia:) i na szczęście nie wraca. Zastanawiam się czy iść na usg jeszcze do Deringa skoro lekarz zmierzył przeziernośc karkową wszystko widzieliśmy to czy jest sens jeszcze iść i płacić. Z pierwszą córką byłamale dlatego że mój lekarz nie mierzył przezierności. A teraz sama nie wiem. U mnie też jak nigdy latanie z pęcherzem w nocy... mam zamiar na dniach uszyć sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży żałowałam przy pierwszej córce że nie miałam. A teraz za wczasu sobie zrobię będę się lepiej wysypiała.

nuska83 - "nasz" ginekolog napisał mi, że spokojnie mogę zovirax, ale obawiałam się mimo wszystko i mocno nawilżam i smaruję zwykłymi balsamami do ust. Mam nadzieję, że niedługo to paskudztwo zniknie.

Justicia- ja też niestety zaliczyłam opryszczkę, mi zawsze wyskakuje jak jestem przeziębiona i chora, na szczęście już się zagoiła i nie powróciła. Niestety chyba wszelkie dostępne leki na opryszczkę są zakazane w ciąży.

Oj zazdroszczę Wam z tym usg, ja muszę czekać jeszcze tydzień...
Ja z opryszczką nie mam problemu, ale za to bardzo dokucza mi pęcherz - pobolewa, w nocy wstaję do łazienki 2-3 razy...

Witaj Justyna :)
U mnie za 2 dni USG i już się nie mogę doczekać, chociaż idę do innego lekarza i zobaczymy jak będzie. I raczej nie chcę nastawiać się, że poznamy już płać chociaż byłoby miło :)
Dziewczyny ostatnio mam problem z opryszczkami- co jedna zniknie to za parę dni kolejna - miałyście może podobnie?

witaj Justyna!
Dziewczyny, ja byłam w zeszłym tygodniu na USG - lekarka powiedziała, że to 10 tydzień i już było widać płeć - dziewczynka. Nie mogłam uwierzyć ze już widać, ale mąż potwierdził. Teraz mam 2 letnią córeczkę więc będzie miała siostrzyczkę do zabaw.
Czuję się dość dobrze, tylko sił mi brakuje i już sapię przy chodzeniu, brzuch już mi spuchł, a w pierwszej ciąży widać było dopiero w 5 miesiącu... jeszcze nie mówiłam w pracy o ciąży ale zaczynam się bać, że sami zauważą. Chciałabym popracować do końca roku, ale zobaczę jak będzie dalej.
pozdrawiam serdecznie przyszłe mamusie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja byłam wczoraj na usg genetycznym, leżałam ponad godzinę, aż cała zdrętwiałam, a to wszystko przez to, że dzidzia się bardzo wierciła:-) jestem teraz w 13 tygodniu i 2 dniu,a dzidzia mierzy 73mm i najprawdopodobniej będzie dziewczynka. Lekarz powiedział, że to informacja pewna na 80%. Dzidźka zdrowa,a ja mam dość duże ryzyko nadciśnienia indukowanego ciążą, ale to w bardziej zaawansowanej ciąży,więc na razie się nie martwię.
Piękne uczucie widzieć taka maleńką istotkę, która przykłada sobie rączkędo buzi, rusza usteczkami, prostuje nóżki i to wszystko się dzieje w moim brzuchu - niesamowite! ;-)

Anja szkoda ze się nie dowiedzieliscie ale na polowkowym powinno byc juz widac chyba ze dzidzia jak na zlosc nie bedzie chciala pokazac: )

Czesc Justyna! ; ) Fajnie że coraz wiecej nas: ) Gratuluję synka! Ja chodzilam na zaspe na S.R jak byla za darmo 5 lat temu ponad.. i w sumie nie mam zdania na temat tej szkoly
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam wszystkie mamy :)dzięki koleżance dowiedziałam się o forum i z chęcią się dołączę do grona. Mam na imię Justyna i jestem z Gdańska. Jest to moją pierwsza ciąża i termin mam na 21.05. Byłam już na USG prenatalnym w 12 tyg i się dowiedzieliśmy, że będziemy mieli synka tak się pięknie ułożył. Ja z chęcią zapiszę się do szkoły rodzenia bo to pierwsza ciąża i pewnie będą przydatne wiadomości o maluszku. Kiedyś słyszałam, że na zaspie była szkoła rodzenia za darmo a teraz doczytałam, że kosztuje 300 zł.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...