Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Ja mlodemu tez podaje nedbud i berodual i pomaga zawsze. Az dziwne ze moj synek nie zachorowal bo kaszel i inchalacje to u niego norma a teraz zerowke zaczal i cisza.. ale pewnie niedługo tez mnie czeka kaszel i pierwsze noce zarwane.
Nuska ale Ci zazdroszczę ja czekam na to z niecierpliwością; )

bo to jakiś wirus z kaszlem panuje. Ja rodziłam na zaspie córkę 2 lata temu teraz też chcę tylko i wyłącznie na zaspie:)
Nuska83 super że już czujesz maleństwo. Usg z miesięcznymi odstępami zaczyna mnie zjadać zaczynam się denerwować czy aby wszystko dobrze.
Jeszcze kilka dni. Im bliżej tym bardziej jestem ciekawa. Wyniki krwi na szczęście mam super.

Dziewczyny to chyba jakiś wirus z tym kaszlem. Mój mały już tydzień w domu ale oprócz kaszlu innych objawów nie ma. Od poniedziałku inhalujemy berodualem i nebudem. Kaszel nadal jest Ale mniej intensywny. Jutro mamy kontrolę.
Co do szpitala to nie wiem.... Mieszkam w Gdańsku od niedawna, pierwszego syna urodziłam w Warszawie. Myślałam o Zaspie...
Od wczoraj czuję już sporadycznie ruchy maluszka...

Syn ma 2,5 roku- u nas inhalacje sprawdzają się tylko na śpiocha :P
ja pierwszy poród miałam w Wojewódzkim i prawdopodobnie drugi też tam będzie.
Wiem, że opinie o nim są różne, ale ja byłam zadowolona- miałam super opiekę i nie mam się do czego przyczepić. Poza tym ode mnie Wojewódzki jest najbliżej.

image

Dwupak a ile synek ma lat? Moj maly tez nie lubil inchalacji ale to jak mial 9 miesiecy potem jakos sie przyzwyczail.;)

Zastanawiam sie nad Zaspa i kliniczna chcociaz na początku bylam przekonana ze na 100% zaspa ale teraz mysle o klinicznej wiedzie cos moze o tym szpitalu?

a my niedawno wróciliśmy z wojewódzkiego, bo byłam z małym na kontroli,bo od 2 dni kaszel- i moja pediatra skierowanie do szpitala, bo coś ją zaniepokoiło i podejrzenie zapalenia płuc- porobili badania- rtg nic nie wykazało, teraz musimy robić inhalacje i obserwować bo może się z tego coś jeszcze rozwinąć.. chceli nas zatrzymać na nockę, ale że nie bardzo mi się to podobało to zrobili wypis... zaraz jadę po inhalator do mamy i zaczynamy mękę- bo syn nie cierpi inhalacji :(
a tak a propos szpitala- wiecie gdzie chcecie rodzić ??
image

to widzę że u wszystkich tak z noszeniem dzieci jest. Jaką ja miałam dzisiaj tragiczną noc. Masakra w końcu zasnęłam o 7 rano dobrze że mąż zabrał córkę do żłobka pospałam do 10. A teraz pracuje pracuje. i zaraz po nią jadę.

ja również czuję już kręgosłup, ale synkowi systematycznie tłumaczę że ja nie mogę dźwigać, i o dziwo rozumie, ale przy każdej możliwej okazji chce być noszony przez męża :P

image

witajcie,
ja juz po usg genetycznym , i poki co wszystko dobrze, termin podtrzymany. Mdlosci troche odpuszczaja, ale zawroty glowy nadal sie pojawiaja-ale przy cisnieniu ok 90/50 to nie ma sie czego dziwic. Kawa troche otrzezwia wtedy:) Co do boli kregoslupa, owszem pojawiaja sie, ale w drugiej ciazy bole w okolicy ledzwiowo-krzyzowej pojawily sie bardzo wczesnie i do konca sie nasialaly. Czasem tak promieniowaly na nogi ze nie moglam zrobic kroku- wina tez bylo czeste podnoszenie synka (przestalam jak sie dowiedzualm o ciazy). teraz corce tlumacze od razu, ze mama nie moze dzwigac i coraz czesciej rozumie:) Nie obylo sie tez wtedy bez rehabilitacji-kilka cwiczen bardzo pomagalo. Tak wiec dbajcie o swoje kregoslupy, bo do rozwiazania jeszcze troche zostalo:), a kilogramow bedzie przybywac

Ja idę do dr Grzybowskiego, jego poleciła mi koleżanka, która miała zagrożoną ciążę, podobno jest bardzo dokładny, niby najlepszy specjalista w odczytywaniu tego, co widać na monitorze usg. Mój gin też mi potwierdził, że ten lekarz jest dokładny. Niestety cena wyższa niż u innych, bo jakos 280 zł z nagraną płytką.

no cena to chyba wszędzie podobno bo u Doeringa też płaciłam ok 200zł. A te prenatalne to już teraz musiałabym zrobić chyba ?? chciałabym poczekać do ok 13 tyg co by od razu może płeć dałoby radę podejrzeć :) marzy mi się córa... :)
image

ja postanowiłam poczekać do wizyty we wtorek. inny lekarz i zobaczymy co on zrobi może kogoś poleci. A jak nie to będę myślała. Dzisiaj mam dopiero poczatek 11 tygodnia więc jeszcze zdążę. Ja w poprzedniej ciąży tylko 8kg na plusie. Bo miałam wszelaki wstręt do czego kolwiek co słodkie. Nawet jabłka musiały być kwaśne. A teraz odwrotnie. Dzisiaj zjadłam wielkiego pączka( normalnie ich nie lubię) ale całą noc mi się śniły. Więc pewnie już na + ze 2-3kg jest. Ale że Waga zawsze była moją udręką to nie sprawdzam.

Ja przytyłam już 1,5 kg. i niestety apetyt mi dopisuje.
Na USG też wybieram się do Augustyniaka - również polecony przez mojego gina prowadzącego, ale to chyba mam tego samego, co nuska83 :)

hehe nam kobietom w ciąży wolno mieć takie pomyłki :) pamiętam że w pierwszej ciąży to non stop coś przekręcałam :)

nie ma to jak pomylić dni. przez to wolne myślałam że dzisiaj jest 17 listopad... bryy wizyta w przyszłym tygodniu dopiero :)

Dziewuszki :) ja byłam u dr Augustyniaka na piecewskiej(polecony przez mojego gina) opinie ma różne bo w obyciu jest różny ale ja byłam zadowolona bo uzyskałam odp na każde pytanie, był ze mną mąż i nie było problemu :) koszt 180 zł. Na badanie w połówkowe w 20 tyg też się do niego wybieram. Fajne było to że w 12 tyg widziałam swego maluszka w 3D :) Jesli chodzi o kg to w pierwszej ciązy przytyłam 12 kg i zrzuciałm w ciągu 4 mc (karmiłam piersią do 1,5 r.) teraz mam -1kg od wagi wyjściowej to chyba przez ten nudności i wymioty, ale nadrobię szybko bo już dziś pochłonęłam spore ilości jedzenia :)

Czesc dziewczyny:)

Ja czuje sie juz lepiej ale jestem bez energii nic mi sie nie chce a wieczorem marze o spaniu. : )

Co do wagi to mam taka sama caly czas na szczescie i specjalnie apetytu nie mam oraz duzo do najedzenia mi nie potrzeba :)

prenatalne robilam u swojego lekarza dr Piotr Zabul przyjmuje w gda na jaskowej dolinie w Victoria Clinic koszt 180 zl sprzet ma bardzo dobry wedlug mnie i lekarz tez dokladny i bardzo fajny:) a przy 1 ciazy nie mialam tego badania robionego nikt mi nawet o nim nie wspomniał :)

moj synek narazie zdrowy ale pewnie dlugo to nie potrwa:)

ja się też witam po weekendzie. Dzisiaj badania krwi jutro wizyta aż o niej zapomniałam. Nie ma mojego lekaża prowadzącego jest jakiś na zastępstwo ciekawe jak będzie. Dwupak też byłam w poprzedniej u deringa teraz chce iść gdzieś indziej ale jakoś dziewczyny nie chcą nam polecić:)
Niestety czasem przy noszeniu podnoszeniu córki coś tak jak by rwało w dole brzucha. Ale po chwili mija. Tak jak by naciągnięte mięsień czy coś. Staram się jej nie nosić tłumaczę że mama nie może i czasami się udaje czasem nie.
Ide po pracować puki córka w żłobku jeszcze.

Witajcie dziewczyny :)
u mnie wciąż mdłości :( mam nadzieję, że to końcówka :)
jak tam Wasza waga?? macie już coś na plusie ?? ja póki co z powodu mdłości nie porzytyłam, a bardzo boję się tych kilogramów, gdyż w pierwszej ciąży przybrałam 25 kg :( i do teraz noszę nadpogramowe 8 kg :(

Polećcie proszę jakiegoś lekarza na to badanie prenatalne, jestem z okolic Gdańska i akurat lekarza prowadzącego mam w Tczewie, który również nie ma odpowiedniego sprzętu.
Ile takie badanie kosztuje ? w pierwszej ciąży byłam na badaniu 3d u Doeringa w Gdańsku, ale nie pamietam przebiegu wizyty, dostałam łądne zdjęcie buźki synka i tyle :)

NUSKA83- u nas w domu również wszyscy przeziębieni- najgorszy jest marudny 2 latek :P

image

Fajnie że nas przybywa :)
U mnie odpukac od 2 dni nie ma już mdłości i wymiotow,mam nadzieję że to już za mną. Zaczynam w końcu odżywac hehe... przeziębienie też już pokonalam walczymy teraz z kaszlem u mojego 4 latka, siedzimy w domku i inhalujemy.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...