Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

A se zaloze bo tamten dlugasny :-)

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-22-t317451,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

my mamy fotelik maxi cosi cabrio z bazą i ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie życia bez bazy ...
Nie mówiąc o wygodzie - wpinasz i już jest, to baza podwyższa bezpieczeństwo jazdy - tzn fotelik na pasy możesz źle zapiąć i tego nie widzisz - szczególnie gdy małe dziecko płacze, nie mówiąc już o naturalnej "zdolności" człowieka do popełniania błędów - z przyzwyczajenia, zmęczenia itd (z zawodu jestem inż. jakości i często się z takimi błędami spotykam) - w przypadku bazy musi się przełączyć na zielone pole - masz 100% pewność że wszystko jest dobrze przypięte.

A wg mnie bezpieczeństwo jest najważniejsze, akurat na to jestem w stanie wydać największą ilość pieniędzy ...
Aaa - i u nas ten fotelik używany jest bardzo długo - do dzisiaj - powoli szukamy kolejnego - ale póki czubek główki nie dosięgnął poziomu fotelika, najbardziej bezpiecznym jest właśnie fotelik 0-13 kg (ostatnio nam o tym mówił sprzedawca w mama i ja).

No ale nie znam się zupełnie na cybexie.

no to witam poniedziałkowo :)

ja od tygodnia mam takie ciśnienie na kawę z mlekiem, że wstaję o 7.00 bo już mam taką ochotę, żeby się napić :)

no więc ja już po porannej kawce i zaraz lecę do mamy a później do IKEA :)

pomelo mnie napuchnięte nogi bolały i swędziały, pewnie dlatego, że miałam wrażenie że się krążenie zatrzymało:(

To faktycznie straszne co się dzieje na świecie- ważny jest każdy dzień bo nie wiadomo co będzie jutro. Wiem dokładnie o czym mówię bo 2 lata temu zmarł na zawał serca mojego męża brat- mając zaledwie 18 lat. To była dla nas tragedia, do dzisiaj ciężko się z tego podnieść. Dlatego mój synek na drugie imię będzie miał Marcin- po swoim niepoznanym wujku.

No ale dość tych smutków- widzę że zaczęłyśmy się rozkręcać pod względem wózków- to oznacza że zbliżamy się wielkimi krokami do końcówki ciąży :) Chociaż jak sobie pomyślę że jeszcze przeszło 13tyg to wydaje mi się to strasznie daleko :) No ale majówki to już całkiem niedługo :)

no i sól fizjologiczna się przyda na pewno, frida do czyszczenia noska,nie wiem czy coś jeszcze :)

nulka my bazy nie używaliśmy, mi się wydaje że to tak na prawdę tylko dla wygody rodzica jest, zapinamy fotelik normalnie pasami jak był mały, nie jest to jakoś strasznie uciążliwe ja jakoś byłam przyzwyczajona że jak wysiadamy to wypinamy z pasów, wsiadamy wpinamy, a to że baza jest dobra do następnego fotelika w ogóle mnie nie przekonuje bo tego następnego w ogóle nie wyciągamy z auta, na prawdę rzadko kiedy.

co do kosmetyków my młodego kąpaliśmy w płynie do kąpieli jonsona ( na szczęście żadnego uczulenia nie miał) i smarowaliśmy po parafiną, do pupki maść pośladkowa dostaje się ją w szpitalu i to właściwie wszystko z kosmetyków, ponoć im mniej chemii tym lepiej.

pomelo, a robiłaś sobie krzepliwość krwi?

Mała757, ja nie mogę znaleść tego Twojego wóżka i nie mogę sobie obejrzeć :(

dziewczyny, które już po szkole rodzeniaalbo mają dzieci, co jest potrzebne z kosmetyków i środków higienicznych dla noworodka?

Hejka z wieczorka :-)
Ja też się pochwale że kupiliśmy wózeczek :-)
W tygodniu mam przyjść i mam nadzieje że będzie taki super jak na fotce bo niestety nie widziałam go na żywo ale zawsze bardzo mi się podobał
Jest to wózek BEBECAR CODE ale nie ma w zestawie fotelika i stąd moje pytanie.
Może ktoś wie czy do tego wózka pasuje fotelik BEBECAR EASYBOB?
Jak nikt mi nie powie to będę musiała pojechac do jakiegoś sklepu gdzie mi powiedzą bo na ich stronie tez nie znalazłam takiej informacji :-/
pozdrowionka

oolll.. strasznie mi przykro :( najgorsze jest, ze coraz czesciej wszystkie choróbska i dolegliwości dotyczą coraz młodszych osob, udary, zawały... coraz młodsi ludzie umierają :/
Ale niestety stres, nałogi, śmieciowe jedzenie i inne daja sie we znaki..
Dlatego trzeba korzystać z życia póki sie jest zdrowym, bo nigdy nic nie wiadomo...
Mam nadzieje, ze jednak z Twoim znajomym bedzie lepiej !

Pomelo, sproboj polezec z nogą/nogami wyżej... i poobkladaj sobie lodem/zimnymi okładami... może pomoże :) a lekarz na wszelki wypadek i tak niech zerknie...

Dziewczyny, które maja maluchy... macie bazy do fotelików czy zapinacie same foteliki w pasy ? - moj kolejny dylemat ;)
Baza do Cybexa jest straszna, w ogole nie trzyma tego fotelika jak powinna, natomiast sam fotelik w pasie jest ok, jednak wymaga sporo siły, zeby te pasy porządnie zapiąć... a źle zapięty fotelik tez nie chroni dziecka jak powinien... i kółko sie zamyka...

Wiecie co ja zaczęłam szukać w necie informacji i oczywiście sobie wkręciłam, że to zakrzepica, na którą zmarła Skolimowska. Oczywiście się zryczałam, ale potem sobie pomyślałam, że dolega mi ta noga, którą miałam złamaną we wrześniu i jest napuchnięta na stopie i w kostce. Ale samo puchnięcie to jedno a niepokoi mnie najbardziej to, że łydka mnie boli. Czy jak w ciąży puchną kończyny, to prócz tego, że jest to dyskomfort i wygląda jak kłoda to boli to? Nigdy nie miałam problemów z żylakami i nie wiem czy to tak się objawia. No nic jutro pójdę do lekarki i zobaczymy co mi powie.

Cześć laseczki :)
My cały czas latamy po Castoramach i inncyh budowlanych sklapach, żeby urządzić to mieszkanie. Jestem wykończona :( Ale wzoraj znalazłam chwilkę żeby podjechać do Akpolu i kupiłam nianę z laktatorem TT z promocji i dwa smoczki TT dla Franusia a co niech ma :)

Z moich ciążowych dolegliwości to tylko i wyłącznie te skórcze troche zaczynają mnie męczyć. Nie bolą, ale dziś miałam je już 3 razy, a czasami nie mam przez tydzień. Mój lekarz prosił abym łykała magnez do następnej wizyty i wtedy podejmie dalszą decyzję. Zobaczymy.
Miłego wieczorku :)

hej dziewczynki,

byłam na meeega długaśnym spacerze dzisiaj:-)

pomelo ja przy pierwszej ciąży puchłam od 4-5 miesiąca mimo świetnych wyników, lekarz twierdził, że taka moja uroda ciążowa:-) w ostatnim miesiącu nie potrafiłam nawet klapka na nogi włożyć i wyglądałam jakby mnie ktoś napompował. Ustąpiło dopiero po porodzie. Jeżeli poza puchnięciem nie masz innych objawów to nie przejmuj się, choć zgadzam się że lekarz powinien cię obejrzeć.

Teraz z drugim dzieckiem mam zupełnie inaczej. Nie puchnę, nie mam zachcianek, i wszystko w brzuch idzie. Samopoczucie natomiast do 6 miesiąca miałam fatalne, doszło nawet do wizyty psychiatrycznej bo depresja była bezlitosna i niewiele brakowało abym straciła przez nerwy dzidziusia;/

dlatego teraz moją domeną do końca ciąży jest:

DON'T WORRY BY HAPPY:-)

puchnięcie jest jednym z objawów zatrucia ciążowego, takze ja radziłabym lepiej podjechać do lekarza.

pomelo - idz do lekarza .. lepiej

eh dziewczyny cały dzien chodzę nieswoja

teraz mam 4 dziewczynki na imprezce - robię za animatorkę zabaw ...
ledwo dysze heheheheh

oooll, straszne wieści, bo cóż można zrobić :/

pomelo, leć lepiej do lekarza, koniecznie jeżeli do jutra nie przejdzie...opuchlizny to fizjologia, ale która przechodzi...z utrzymującą się nie do końca. Nie ma co się męczyć, tym bardziej że chodzić nie możesz :/

My zaraz jemy obiadek i udajemy się w kierunku Szwajcarii Kaszubskiej ;]

Masakra z tym udarem.... najgorsze jest to, że nie znasz ani dnia ani godziny i niestety tyczy się to coraz młodszych ludzi.
Dziewczyny proszę o małą poradę, coś mi się stało w nogę. Troszkę zaczęły mi puchnąć ręce i dłonie, i mam jakiś dziwny ból w lewej stopie oraz łydce. Tak jakby boli mnie skóra i to co jest pod. Szczerze mówiąc nie wiem czy to może być jakiś naciągnięty mięsień czy to mogą być objawy puchnięcia... średnio mogę chodzić i stać... chyba będę musiała się wybrać jutro do lekarza bo nie wiem czy to coś poważnego i czy przypadkiem nie zaczęło mi się to zatrucie ciążowe...
ooll trzymaj się...

ooolll, nawet nie wiem co napisać, kurcze, taki młody facet....

heh a ja mam humor do bani
jakoś wszytsko w około mnie nastraja do myślenia o przemijaniu

mąż mojej przyjaciółki miał udar wczoraj trafił do szpitala , dziś w nocy już wiadomo było że mózg obumarł, ma 2% na przezycie - ale w jakim stanei będzie tego nikt nei wie ....
chłopak miał 39 lat

ktoś się rodzi ktoś umiera ...

ot i taka niedziela z niewesołymi myślami ....

Witam i ja z rana :)

Bożenka gratulacje z zakupu wózka- my wczoraj też kupiliśmy :) Ja siedziałam w domku taka zdołowana ładną pogodą i moją chorobą że mąż kazał poszukać na allegro no i wieczorkiem zamówiliśmy. Ja jestem dumną posiadaczką czarno-niebieskiego babyactive JET :)
Ale się cieszę- tylko gdzie my go teraz trzymać będziemy :D Chyba pojedzie do rodziców :)

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...