Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

image

Uploaded with ImageShack.us

Lista rzeczy do zabrania do szpitala wojewódzkiego :)

a ja niestety mam cukrzycę ciążową :( - tak się spodziewałam zresztą - w poprzedniej ciąży też wyniki były słabe :(
Już się zapisałam na przyszły tydzień do diabetologa.

Akamara i Masia dziękuję za naprowadzenie mnie :)
Jakoś dziś mam ciężki dzień na myślenie i ciesze się, że chociaż ktoś jest zorientowany a tym temacie.
Do Pruszcza mam praktycznie rzut beretem i bez sensu byłoby mi płacić za przesyłkę :)

Masia masz dwa kartony ciuszków i jeszcze tam nie zaglądałaś? Jak to możliwe? Mi ciekawość nie dałaby spać po nocach ;))

Biała_katarzynko na stronie rodzyneczków jest napisane:
Zamówione przedmioty można odebrać od poniedziałku do piątku, w godz. 8-16, w Pruszczu Gdańskim przy ul. Cechowej 15.
więc pewnie będziesz mogła zobaczyć co tam znajdziesz na żywo :)

Z wyprawką też dopiero zaczynamy i to bardzo powolu. Jak się przeprowadzimy na swoje to będę mogła kupić większe gabarytowo rzeczy takie jak łózeko, foteli, wanienke. Teraz mam butelki, smoczki, rożek, pieluszki tetrowe, pościel, kocyk, llaktator i nianie :) i dostaliśmy w prezencie dwa kartoniki ciuszków dla Franusia ale nawet nie wiem co tam jest.

rodzyneczki maja tylko punkt odbioru w pruszczu, raczej z ogladaniem i dotykaniem bedzie ciężko, ale zawsze mozesz zadzwonic i dopytac dla pewnosci.

Hej :)
A mi praleczka ukochana już działa na całego :D
Mąż w kuchni szykuje coś na obiadek, a ja się obijam ;)
Kupiliśmy dziś becik i przy okazji zajrzeliśmy do jakiegoś lumpka i kupiłam bluzeczke, bluzę z kapturem i spódniczkę za całe 4 zł, a wszystko wygląda jak nowe :) Także może mój lumpkowy instynkt się nie zatracił ;)

Mam do Was jeszcze pytanie. Czy te rodzyneczki z Pruszcza mają jakiś sklep stacjonarny? To co w ręce mogę złapać to zawsze inaczej mi się kupuje niż tak bezdotykowo heh

cześć Mamuśki:)
Ja już po glukozie, nie było tak żle, na początku troche mdliło.ale dałam radę.
w poniedziałek odbiorę, mam nadzieję, że tym razem nic nie wyjdzie, wystarczy mi ta tarczyca.
Spotkałam koleżankie , która rodziła rok wcześniej własnie była u endykrynologa i mówiła, że mam się cieszyć , że wykryli mi ją w ciąży, bo ona dowiedziała się po porodzie, a teraz ma problemy, nawet moga jej usuwać guzki, szok :(
No mi też sporo brakuję, mam zamówiony wózek, odbieram 1 lipca.
Po świetach chce jechać po meble do ikea i zacząć urządzać pokój, a tak to mam kilka ciuszków, wanienkę, pieluchy falnelowe, jak pomyśle ile mnie jeszcze czeka. Czas zacząć na całego

Jonka - w invikcie w sobote nie robią glukozy - ja byłam jakies 3 tyg temu w sobote -specjalnie małżonka wyciągnełam zeby ze mną siedział, a tu niespodzianka - pani powiedziala ze glukozy w sob nie robią. Ewentualnie zadzwoń do nich i upewnij się.
Mikulka - zapisałam się do SR na kliniczną, więc się spotkamy :)

Banka mi też mój gin nie podaje ile maleństwo waży i tłumaczy to tym że dla niego to na razie nie ma sensu, jak ostatnio spytałam czemu nie mówi mi wagi to mi cały wykład walnął na temat tego że to i tak jest mniej więcej i można łatwo się pomylić itd. Jedyną wagę naszego synka mam właśnie też z prywatnej wizyty u gin.
Dziewczyny jak czytam ile już macie to się załamuję bo my jeszcze nie zaczęliśmy konkretnych zakupów ale mam nadzieję że w poniedziałek trochę nadrobimy bo mamy zamiar zamówić: wózek, fotelik, łóżeczko i gadżety kąpielowe, ogólnie jak coś nam wpadnie w oko dla małego to będziemy kupować.

A ja tylko na sekunde wpadam, czytam i pochwale sie Wam,ze wlasnie spakowalam torbe do szpitala-najwieksza jaka mialam, a i tak nie wszystko wlozylam. Tzn. nie wlozylam laktatora, ale i tak w pierwszej dobie go nie uzyje, wiec maz przewiezie mi nastepnego dnia juz wysterylizowany, no i rzeczy dla mnie na wyjscie-przygotuje w domu kilka opcji i powiem mezowi, co ma przywiesc w zaleznosci od pogody.
Jutro lub w niedziele ostatecznie przygotowujemy sypialnie, tzn.wstawiamy tu lozeczko i przewijak, ktore juz zlozone czekaja w pokoju obok,zeby Tomus i nasz kot mogli sie z tym nowym ukladem oswoic. No i najwazniejsze-we wtorek odstawiam leki i wtedy bede juz tylko plackiem lezec, wiec musze wszystko do tego czasu przygotowac,zeby pozniej mezulka niczym nie stresowac ;D
No to piszac troche sobie odpoczelam, a wlasciwie moje nogi, wiec biore sie za pakowanie komody i prasowanie, poki jeszcze mam troche sil.
Milego dnia brzuchatki!
Aaaa... z kremow na slonce my uzywamy Nivea Baby-Tomek do dzis uzywa ich zeli, kremow itd. i mam nadzieje,ze Arkowi tez beda dobrze sluzyc. Polecam Wam jeszcze kupic SIO -odstrasza owady-mozna spryskac budke wozka-sprawdza sie lepiej niz moskitiera na spacerze.

hehe, widzę, że coraz więcej nas ma zakupy ku końcowi, ja w środę jadę z przyjacółką po resztę akpolowej wyprawki i nawet młodej kupię karuzelę nad łóżko, a niech ma panienka, co tam :)
na maj zostawiam sobie tylko apteczne i pieluchowe rzeczy, oraz fototapetę (dzięki pomelo - super stronka :)) ale nie będziemy jej kleić tylko w antyramie jak obrazek zawieszę i wezmę sobie rozmiar 100x70 :)
no i jakoś w tygodniu mam zamiar wybrać się na rynek po koszule do szpitala no i wtedy to już będzie końcówka wyprawki.... :)

ooolll, to super, ze wyniki ok :))

ja tez uwielbiam ziaje :) na rozstępy dla siebie tez mam ziaje... i chyba tez kupie dla młodej na słoneczko tej z ziajki...

Chwale sie, ze zamówiłam dzis reszte ważniejszych rzeczy, materac, termometr, posciel- byla tak różowo sliczna ze nie moglam sie powstrzymać :P i pierwszą Olkową zabawke- zawieszke ;)
No i te drewniane literki nad łożeczko... Mam nadzieje, ze wszystko przyjdzie w przeciągu miesiaca... wtedy na spokojnie bede mogła rodzić :P

mikulka- ja jestem wielką zwolenniczką ziaji - niestey moje dziecko reaguje na ziajke bardzo źle - jak sobie przypomnę ile ja w aptece na kosmetyki zostawiałam jak ona niemowlęciem była to już mi słabo - i wolałabym nie mieć powtórki z rozrywki

właśnie laseczki drugi raz w ciąży - jak u was jest - ciąża jest podoba czy całkiem inna??
bo ja powiem szczerze jestem w szoku totalnym- wszystko , pomimo moich obaw, jest całkowicie inaczej .... oby z dzidzią też tak było bo pierworodna mnie nie rozpieszczała ..... oj nie ....

wczorajsze wyniki mnie totalnie zdziwiły - wszystko mam totalnie książkowe ;))))

ooolll, no właśnie zaja - czyli w wersji dziecieńcej zajka, ja mam zamiar ją zakupić bo cenowo to wygląd rozsądnie, bo ja przeglądałam kremy innych firm to były nawet po 70 zł - litości :)

widziałyście ten fotelik bez pasów, nie zły patent. w niedziele u pani gadżet ma być więcej o fotelikach.

Spoko, dziś jestem na zaspie i spojrzę jeszcze raz na temat wykładu, coś o noworodku, psychofizyczne aspekty...bla bla

cześć laseczki
widze ze kosmetyki i ciemieniucha zdominowały temat
wtrące swoje 3 grosze ;)
ciemieniucha może być z dzieckiem długo (moja matylda miała do 3 rż) i walczy się znią różnymi metodami nie tylo oliwką - a nawet powiem oliwką najmniej

co do kosmetyków - jako mama małego atopika - moge polecić super kosmetyki a-dermy - sprawdzają sie bardzo dobrze są tam też kremy przeciwsłoneczne od 1 m-ca zycia
kosmetyki te dobrze myją i natłuszczają a są cenowo przystępniejsze niż

Do 6 miesiąca życia zaleca się stosowanie preparatów zawierających tylko filtry fizyczne (mineralne, głównie tlenek cynku i dwutlenek tytanu).
Są uznawane za najbezpieczniejsze, ale uwaga- przestają działać, jeśli zostaną starte ze skóry. Krem przeciwsłoneczny należy nakładać co najmniej co 2 godziny.

nasza gdańska ziajka ma krem przeciwsłoneczny od 1 dnia zycia np. ;) też ;)

mam nadzieję że nie macie mi za złe mędrkowania ;))

Nieska, położna polecała.. a mi po prostu temat nie rzucił sie w pamięć ;) Może Azura kojarzy co teraz bedzie...
Jeśli chodzi o męża, na ćw ma byc tylko na 3 zajęciach, na wykładach może byc ale nie musi.. mój był na 3 ćw i na 2 albo 3 wykładach bo na reszcie pracował... poza tym mysle, ze karmienie piersią czy połóg raczej średnio go bedą interesować ;)

w ddtvn mówią o fotelikach !!

Hej Dziewczyny,

z przejeciem czytam o Waszych zakupach wozkowych - super - coraz wiecej rzeczy macie przygotowanych!
ja teraz woze Maje w dostanej od kuzynki spacerowce Roan: http://www.roan.pl/index1.php?p=mar i dochodze do wniosku, ze jest za ciezki..! Mimo, ze wygodny, bo na wahaczach - wszystkie dziury i krawezniki amortyzuje, ale wciagnac go po jakis schodach to tragedia, szczegolnie z duzym brzuchem..! Dlatego staram sie naprawic zlamana raczke od Quinnego, ktory jest w porownaniu mega lekki i zgrabny - w razie czego kupimy nowy stelaz, bo mamy juz do niego wszystkie czesci po Mai:) http://www.quinny.pl/

Mikulka, zazdroszcze takiej elastycznej skory! ja mialam po pierwszej ciazy rozstepy na brzuchu dopiero po porodzie, a teraz mam juz duza czesc brzucha poorana i maniakalnie sie smaruje oliwka 2 razy dziennie i raz Mustella - ciekawe, czy cos pomoze. Ostatnio kolezanka w 4 msc ciazy mi sie skarzyla, ze ma rozstepy na plecach, nad tylkiem, i wrocilam do domu i tez zobaczylam 2 takie male poziome, jasne kreski(!) Juz sie boje siebie ogladac, bo znajde jeszcze cos nowego..! Dobrze, ze po porodzie, to wszystko jasnieje i juz nie jest takie widoczne..! Moze ktos z Was zna jakies dobre zabiegi na rozstepy juz po ciazy?! Z checia skorzystam z czyjegos doswiadczenia;)

Jeszcze sie Wam chcialam poskarzyc, ze moj gin nie mowi mi ile dziecko wazy..! za kazdym razem sie go pytam i za kazdym razem mi odpowiada, ze "dziecko jest w normie", rece opadaja! Nie wiem, czy to nie wynika z tego, ze chodze na NFZ i Mu sie nie chce/nie ma czasu tego wyliczac... Ale przeciez musze wiedziec, na co sie mam nastawic, dlatego zapisalam sie na 5 kwietnia prywatnie na USG..:) Do tego lekarz sprawdzi mi te przeplywy.

Juz wiem na te produkty jest -40% i dotyczy wszystkich produktow tej firmy dostepnych w Superpharm i dla malych i duzych :)

dokładnie, superpharmie często są promocje na ich produkty, także też tam zakupie.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy