Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Witam sie popołudniowo- ale miałam nadrabiania nie było mnie raptem kilka godzin:)

Ja w 32 miałam takie dokładniejsze usg z pomiaram itd, a w okolicach 35 miałam wymaz na paciorkowca,ale wyników nie znam-odbiore dopiero przed wizyta, którą mam dokładnie za tydzień, ale jestem ciekawa, aczym w ogole grozi taki paciorkowiec jak sie go ma?

Co do swiat to my w tym roku tez sie goscimy, az sobie zazdroszcze, ze nic nie musze robic:)

Dziewczyny Tutki fajne, coraz berdziej sie ytwierdzam w przekoniu, ze tez dokonałam dobrego wyboru:)

ja w 32 tyg mialam dokladne pomiary wielkosci dziecka i jego narzadow oraz sprawdzone przeplywy przez lozysko. No i zrobiono mi wymaz na paciorkowca. Mam juz wyniki - jestem wolna od tego gada! :-)

no może to ten paciorkowiec, okaże się ;]

Z tego co wiem, to USG chyba jakieś bardziej dokładne...i może już Ci zrobić wymaz na paciorkowca...a reszte to nie wiem :)

ucięło mi w wcześniejszej wiadomości :/

Czy w 32 tc. robi się jakieś specjalnie badanie ginekologiczne ? bo ostatnio aż 2 razy podkreślał że dokładnie mnie przebada ;] mam się zacząć bać ? :P

Witajcie :)

my też po spacerku, nie mogłam sobie i Młodemu odmówić, z resztą tak kopał że musiałam go pójść uspać :)
No ja zamiast latania jak Wy po sklepach w poszukiwaniu wszelakich mas byłam u kosmetyczki :D by jak Masia słusznie stwierdziła ciężarówka na święta ma być jak pisanka :) ładnie wyglądać :)
Ja nic nie gotuje, nic nie piekę ...tylko się goszczę ;]

Dziewczyny, wózeczek super :) Uwielbiam fiolety :)
sylwiaagnieszka, super że mąż tak szybko znalazł pracę i git z glukozą :)

Ja oczywiście też się ważę rano , nago i po czynnościach w WC :D i szlak mnie trafia jak mam ważenie u gina po 18 w ubraniu :) zawsze mam u niego +2 kg ; mam się zacząć bać ? :P

witam brzuchatki, ja mam dzisiaj spadek formy i samopoczucia :(

Od rana mam okropny ból głowy i straszne zawroty :( Przeleżałam całe przedpołudnie :( No i do tego tak jak u nulki mój mały zrobił sobie dzisiaj dzień wolnego i z rana kopnął mnie dwa razy a teraz cisza :( A tak już było fajnie jak codziennie baraszkował... ehh ja też mam głupie myśli... ja chcę już urodzić!!

ja właśnie po spacerku :)
cudownie było ale Młoda wsiadła mi na pęcherz więc ją musiałam podsacić,
no i póxniej mi troszkę brzuch spieło ale pomalutku się rozchodził :)

dzieki elfik za pocieszenie i wspolczuje z tymi dojazdami. Ja teraz w 8 miesiacu jestem tak ociezala i toczaco-kolebiaca sie ze w autobusie czy skmce juz bym dugo nie ustala.

wiecie, staralam sie jakos nie naduzywac pierwszenstwa w kolejkach i w sumie zrobilam to dwa razy - raz w aptece przede mna bylo 15 osob a ja bylam chora i marzylam tylko o polozeniu sie do lozka. Zapytalam aptekare czy moge podejsc bez kolejki na co odpowiedziala "noooooo moze pani" z taka laska to powiedziala ze mi rece opadly. No ale po chwili mnie poprosila na co jeden starszy pan rozdarl sie jak stara pierzyna na cala apteke "TA PANI SIE WPYCHA"..... Pol biedy uciszyla go inna osoba z kolejki mowiac ze jestem w ciazy. No a drugi przypadek wczoraj w Auchanie. Gdybym sie wpychala do zwyklej kasy to jeszcze zdenerowowanie ludzi bym zrozumiala ale ja poszlam do kasy z tabliczka "kasa pierwszenstwa" wiec chyba mialam prawo nie? Przykre to jest ze w Polsce nie ma wychowania zeby kogos przepuscic czy potraktowac ulgowo.

Sylwiaagnieszka, super ze maz ma juz nowa prace.

nulka, moja Mala tez miala ostatnio dwa dni totalnego lenistwa, nawet noga nie ruszyla a wczesniej dawala czadu cala dobe. Dzis sie wierci i wypina pupe conajmniej jakby chciala puscic wielkiego baka (przepraszam za doslowny opis ale tak to wlasnie wyglada) :-))))

Mąż ma racje :) Najlepiej rano, nago ;)

My niestety ( albo stety, bo czego oczy nie widzą... ;P ) nie mamy wagi, wiec waże sie u ginki, ale wtedy zawsze sciagam swetry, bluzy i nigdy nie objadam sie przed wizytą ( w sumie wizyty głównie mam rano, wiec zawsze jestem po śniadaniu )
I tak robie od początku, wiec waga jest w miare wiarygodna ;) chociaz ciuchy,buty pewnie z kg ważą ;)

Biała Katarzynka waży około 1400g- wiadomo +-, ale na 30 tc to dobra waga. Zwłaszcza, że przy mojej nietolerancji glukozy mógłby ważyć dużo więcej, za każdym razem sprawdza, czy w normie i w normie się znajduje:)
mam pytanie dziewuszki kiedy najlepiej się ważyć? mój mąż mówi,że z rana po wszelkich czynnościach w wc:)

elfik, wspolczuje glukozy, jednak mam nadzieje, ze teraz wszystko bedzie ok :)

sylwiaagnieszka, szkoda, ze mąż nie pomoze, ale wazne ze jest praca i to jeszcze lepsza niz byla :)

CO do kolejek w sklepie, czy w ZKM tez niestety nikt nie ustępuje miejsca, jednak na pocieszenie sobie biore to, ze może nie wyglądam az tak grubo jak ciężarówka w 8mcu ;) hihi wtedy jakoś łatwiej sie stoi ;)

Masia, te farbki widzialam tez w tesco, ale tez przygotowane na euro- biało czerwone...
Spróbuje plakatówkami ;)

Nulka ja na Twoim miejscu bym się farbnęła, jeśli te farbki są szkodliwe to w min. stopniu i pewnie po zjedzeniu, inaczej nie byłyby dla dzieci. Bardziej bałabym się uczulenia.

Też się cieszę tą glukozą, ulżyło mi cholernie :)

Nulka moja sistra mówi, że farbki napewno do malowania ciała są w Galerii Przymorze w skelpei Twister, ale to daleko od Ciebie :(

A co do wagi napewno napiszę ale myślę,że będzie tak 1 kg, moja mama obstawia że 850 nie wiecej :) Najmniej miła chwila z całego badania-wejście na wagę i nie wiem czy na forum odważę się napsiać ile mam na plusie ;)

sylwiaagnieszka super, że mąż tak szybko znalazł nową pracę:) no i że nie musisz być na diecie:)

Nulka świetny pomysł! ale nie mam pojęcia czy plakatówki sa w pełni bezpieczne chociaż dzieci w przedszkolach zawsze siebie też pomalują. Zawsze można kupić farbki do ciała. Widziała, ostatnio w OBI przy kasach ale one były tylko białe i cerwone na Euro. Może w Pepco albo w Tesco byś dostała :)

Witam w ten piękny dzionek, w który miało być maks. 3 st. i deszcz lać :)

Odebrałam wyniki, nie mam cukrzycy nanananaa, wszystko co miało wzrosnąć to wzrosło a co zmaleć zmalało:)))))
Fajny ten wózeczek, grander tutek, chyba zgrabniejszy niż mój maxi cosi.
Mąż dostał już nową pracę, nawet lepszą niż poprzednia, ale jest minus nie bardzo będzie mógł wziąć urlop po porodzie bo wiadomo- nowa praca ;( Trudno jakoś będę sobie radzić sama.
Masia napisz koniecznie ile waży Twój maluch, będę miała porównanie, bo jesteśmy podobnie terminowo.

Idę bezkarnie jeść obiadek a potem na deser mam pączusia :)

Ja też nie włażę poza kolejką, nie mam ochoty na głupie komentarze, choć wczoraj w mięsnym prawie 1h stania- było ciężko. Mąż za to mnie opier... mówi, że się nie szanuję.

Masia, mądre słowa :)

Ja sie jeszcze zastanawiam, czy nie narysować sobie ( mąż albo mama ) pisanki na brzuchu ;) albo kurczaczka... i porobić sobie fotki :) W końcu to jedyna okazja i nie wiadomo czy kiedys sie powtórzy ;)
Tylko nie mam farbek do ciała/skóry.. ale na chwile plakatówki nie powinny zaszkodzic co nie ?

Hej dziewczyny, Dziś miałam powtórkę z glukozy i powtórnie zrobiło mi się słabo :( Dobrze, że miałam ze sobą męża to zniosłam to lepiej niż jak byłam sama. Przede mną dziewczyna też piła glukozę i jej nic nie było. Mam nadzieję, że wynik będzie lepszy tym razem.

Makuszka nie przejmuj się tym sklepem, ja cały czas nie mogę się doprosić miejsca siedzącego w kolejce jak jadę do pracy,a w sklepie to nawet nie próbuję wchodzić po za kolejką bo nie chcę się denerwować, że ktoś na mnie nakrzyczy.

Jak to ktoś łądnie kiedyś powiedział: ciężarówka na święta powinna być jak jajo Wielkanocne tylko ładnie wyglądać :)

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...