Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Jestem i ja :)
Nie odzywałam się bo czasu nie było, dzisiaj goście pojechali. Mieszkanko już prawie doszło do siebie po najeździe:P

Nieska jutro idę do Papińskiej, dzisiaj byłam u Szymuli na kontroli. Powiedział, żeby nie martwić się za bardzo twardniejącym brzuchem jeśli on nie boli i nie ma bólów kręgosłupa, wziąć nospę i się położyć trzeba. Jutro też mojej ginki o to się podpytam.
Dzisiaj wyrywam się wieczorem sama z domu :DDDD

Hmmm o zapasie filtrów do fridy nie pomyślałam, trza dodać do listy.
Azura będzie dobrze, niektóre kobitki całą ciążę leżą, a Ty tak aktywnie do tej pory:)

Co do pasow poporodowych to moja fryzjerka kupila w Mama i Ja za jakues chyba 59zl i mowila ze byla bardzo zadowolona i powiedziala zebym sobie od razu kupila.
Ja tez mam mniej rzeczy jak wiecej dla maluszka a dla siebie nie mam kompletnie nic. Jakos w przeciagu dwich tygodni powinna pojawic sie gazetkz z Akpolu i licze ze sie uda mi kupic to co potrzebuje znowu na promocji :)

Azura, ale kupiłas swoj TENS czy wypozyczasz ? U nas jedna dziewczyna na SR chce tego spróbowac w czasie porodu :)
A ile kosztuje ten Sab Simplex ? Jest sens kupowac go wczesniej czy zaczekać (lub nie) na kolki ??

Akamara, dzieki za maila, poszło do meża ;) mam nadzieje, ze nam sie tez uda jakis mały zwrocik ;)
A co do przygotowań, to kompletnie zapomnialam o sterylizacji przed.... :/ tzn pamietalam, ale zapomnialam, ze to juz czas :P
Ja musze jeszcze kupic 2 pileuchy flanelowe,1 przescieradełko, 2kaftaniki, szczotke do włosków, szczotke do mycia butelek i wykupić pół apteki ;)

Nieska, moja mama jak usłyszała o katarku, ze odkurzacz... to mało nie padła...chyba jej sie pojawiła wizja wysysania mózgu dziecka ;) kupilismy fride i tez od razu dodatkowe filtry

Wróciłam ze spacerku :))) uwielbiam taka pogode :))) Chwile odpoczynku i ide sobie zakupic jakis wiosenny lakier do paznokci ;) a co!

Dziewczyny, a co do aspiratorów, to miałyście może styczność z katarkiem:
http://allegro.pl/katarek-odciagacz-kataru-aspirator-szczotecza-i2257446964.html ?
słyszałam, że jest bardziej skuteczny od fridy...

Sylwiaagnieszka - byłaś dzisiaj u gin? Wiadomo coś o jej wakacyjnych terminach?

nilkaa, masz rację oby nie był potrzebny:) też tak myślę że ten pas to chyba przesada.

Witam się w ten piękny dzień, my już po spacerku :)

Jak tak czytam o Waszych zakupach to zaczyna mnie ogarniać przerażenie, bo ja praktycznie oprócz części ciuszków to nic jeszcze nie mam :/ Chyba będę musiała się ostro wziąć za zakupy :)

Akamara, a możesz również ze mną podzielić się swoją wiedzą na temat zwrotu VAT? Bo my też robiliśmy większy remont w zeszłym roku i fakturek sporo się nazbierało. Byłabym wdzięczna z wszelkie info :)

hmm- ja używam jeden filtr do jednej choroby :) - nie pomyślałam nawet że to jednorazowe może być i tak to przecież niewiele daje - poza zatrzymaniem kataru przed naszym gardłem

Nam na szkole rodzenia pasa poporodowego nie zalecano bo bodajże lepiej jak organizm sam wraca do pierwotnych kształtów, to bodajże rozleniwia mięśnie. Opowiadała o tym absolwentka AWF więc chyba się na tym zna?

Azura - oby się ten Sab Simplex nie okazał potrzebny tylko :)

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy i wsparcia, no jasne że to już bliżej końca niż dalej, także damy radę ;] luzik

nulka, mebelki mają być w przyszłym tygodniu :)

Ja mam listę tak długą, że łatwiej wymienić co mam :) miałam zamiar powoli robić sobie zakupy to teraz chyba zacznę zamawiać wszystko przez neta, bo na buszowanie po sklepach nie mam sił :/

nie mam wielu podstawowych rzeczy, ale mam cały zestaw smoczków MAM, nie wiem czy Młody to wszystko wydyduni bo to 0-6 a mamy ich z 8 :) do tego też kropelki Sab Simplex na kolki :) także zaczynamy od tyłu :)

Jutro powinnam dostać kurierem elektrostymulator TENS i koło poporodowe, zastanawiałam się też nad pasem poporodowym, czy któraś Mama go stosowała ?

Jak kupowałam od rodzyneczków z allegro różne tam pierdółki to był właśnie aspirator frida i do niego było chyba kilka sztuk gratis tych filtrów, ale też były do dokupienia osobno w zestawie, więc tak sobie pomyślałam, że są one jednorazowe, i po użyciu się je wyrzuca ;) ale czy dobrze pomyślałam to nie wiem, najwyżej mnie sprostuj ;)

po co zestaw filtrów? - w fridzie były 3 sztuki - to chyba na początek wystarczy ( no ale może teraz jest inaczej?)
Ja mam na liście: prześcieradło, płyn do kąpieli, waciki te duże, podkłady -podpaski poporodowe, pieluszki, smoczki mum perfect, smoczki do butelek, podkład pod prześcieradło motherhood, mydło nivea, witaminę KiD, Bepanthen, Linomag
I nic więcej. Może się skuszę jeszcze na monitor oddechu

Nulka o vacie napisałam Ci na priva, co by nie zasmiecac wątku:)

a rzeczy które nie były zrobione to: sterylizacja wszystkich butelek, laktatora, smoczka, bo jeden komplet chciałabym zabrac do szpitala w razie gdyby był problem z cyckiem, do tego nie poprane i nie wyprasowane ciuszki, pieluszki tetrowe, pół biedy z tymi co zostaja w domu, bo to zawsze mozna wyprac, ale ja mam w planie zabrac swoje do szpitala, do tego nie mam koszul do szpitala, ani wyposazenia łóżeczka i moze to smieszne, ale pomyslałam tez ze nie kupiłam tego suchego prowiantu na porodówke, a ze to był poniedziałek wielkanocny to raczej kiepsko było by z jakim kolwiek zakupem:)

tak tak Mikulka materacyk jest numerem 1 na mojej liście, mimo że ona taka chaotyczna ;)

biała katarzyno, ja te kosmetyczne będę zamawiać w geminni bo jest mega tenio i odbiorę osobiście :)
ja na pewno bym się sprężyła z materacykiem bo się powinien wietrzyć, a całą resztę to w najgorszym wypadku mąż kupi jak będziesz w szpitalu :)
aaaa, dziewczyny, 20 kwietnia umówiłyśmy się z azurą z babką na rynku, że przywiezie nową dostawę koszul, wiec jak coś to zapraszamy i wskarzemy naszego dostawcę :)
aaaa, a co do ręczników to ja młodej kupiłam najzwyklejsze białe dobre gatunkowo ręczniki, są dużo tańsze no i białe to sobie będę mogła gotować więc odpada problem z praniem

Właśnie dziewczyny może powrzucacie swoje listy rzeczy które musicie jeszcze kupić, bo może jeszcze olśnicie te z Nas, które o czymś nie pomyślały ;)

Oto moja lista zakupów do zrobienia:
* zestaw filtrów do FRIDY
* FRIDA do nosa (czyt. gruszka)
* termometr elektroniczny
* ręcznik
* chusteczki nawilżone
* pieluchy 2 paczki różnych firm
* linomag
* butelka na mleko 150 ml, 260 ml
* laktator ręczny avent/tommee t./madela
* spray do noska sterimar baby
* MEDELA KREM PURELAN na podrażnione brodawki
* matereacyk 60x120 kokos-pianka-gryka
* tantum rosa
* 2 koszule do szpitala
* majtki poporodowe/bawałnine
* wanienka (chyba)

Łłłłłoooooomatko, ale tego wyszło!!!

Akamara, a to tak można ? Bo ja mam mnóstwo faktur z OBI, Leroya i innych.

No i mialam sie Ciebie zapytac, co Cie stresowało czego nie masz kupionego/zrobionego... ;) bo moze ja nawet o tym nie pomyslalam, a przez Ciebie mój mąż sie zestresował i kazał mi pakować torbe :P

Od jakiegoś czasu i ja mam problemy ze spaniem. Co prawda jak się położę to zaraz zasnę, ale co się przekręcam to się budzę i tylko z boku na bok, bo leżenie na plecach sprawia mi niesamowity ból brzucha :(

do mnie wczoraj przyszła paczka z allegro więc już w sumie większość rzeczy mam, jeszcze te nieszczęsne koszule ale coś się nie mogę wybrać na rynek i chyba zamówię na allegro:)

Azura mało zostało to dasz radę :)

u mnie też bezsenność teraz budzę się o 2 i do 3-4 z reguły nie śpię tylko przewalam się z boku na bok co jest mega wyczynem, no a po 6 mały wstaje bo coś mu się poprzestawiało, jak wstawał o 9 to teraz przed 7 już jest na nogach.

nikaa, zazdroszczę takiej córci, mam nadzieję, że moja też będzie aniołkiem szczególnie, że ja jestem śpiochem, mój mąż też więc może się w nas wda,

Akamara, ale u Ciebie to już totalnie końcówka, jeszcze pare dni i Młoda może się rodzić absolutnie bezpiecznie :)
zresztą już teraz wszystkie jesteśmy w zsadzie na końcu i z każdym dniem bliżej do szcześliwego finału :)

Azura nie martw sie kochana- wiem ze to słabe pocieszenie, ale ja przez moje wielkanocne przeboje tez musze odstawic wszelkie aktywnosci,takze z fitnesu nici:(

U mnie pralka własnie konczy prac kolejna partie dla małej, a nastepna czeka do prasowania, do tego czeka mnie dzisiaj wypełnianie pitów, a troche sie tego nazbierało bo oprócz pit 37 wziełam sie za odzyskanie vatu za materiałay budowlane,a przy tym masa roboty.

Mikulka - moja córka od razu wpadła w dzienno - nocny tryb - więc jest to możliwe :).
I przez całą poprzednią ciążę - jak i tą na razie - ani razu nie obudziłam się w nocy, zawsze normalnie spałam bez problemu, nawet nigdy do ubikacji w nocy nie musiałam iść.

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...