Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

meldunek w nowym poście!

jak tam po świętach dziewczynki? parę kilo do przodu pewnie:-)

u mnie najbardziej obżerał się mąż... swoją drogą przytył więcej niż ja od poczatku ciąży...chyba wziął sobie do serca jedzenie za dwoje:-)

Jolaa, te sok w Lidlu był faktycznie na jakiś tam tydzień a teraz go przestwili i jest na sokach :)
jest nawet spoko i bardzo pomaga :)

właściwie to macie racje, trzeba było dzisaj na wchodzić na wagę, lepiej by było człowiekowi na sercu :)
ale dzisaj na obiad kalafiorek :)
koniec słodyczy i koniec objadania się!

curly5:
nie ma co się martwić cukrzycą - wystarczy tylko pilnować poziomu cukru i np. ja mogę jeść prawie wszystko w rozsądnych ilościach ...
Nawet po wielkanocnym cieście - godzinę po miałam wynik 95 :).

Nie wiem jak z kolejkami do diabetologa na Zaspie - bo najważniejsze to jak najszybciej kupić glukometr i paski do niego (na receptę) i mierzyć wyniki - może się okazać że tak jak u mnie, wysoki cukier mam tylko po śniadaniu (tzn jak się teraz pilnuję to i tak poniżej 95 jest) a poza tym mogę jeść wszystko.

Witam forumki po Świętach!

Ja na razie na wagę nie wchodzę, po co mam się niepotrzebnie stresować :)

Co do dolegliwości ciążowych to moje nogi na szczęście jeszcze nie puchną, ale za to mam czasami takie bóle krzyża i pleców, że nie wiem co ze sobą zrobić, w jakiej usiąść/położyć się pozycji, żeby chociaż trochę ból ustał :/
W związku z tym zastanawiam się nad zakupem takiej dużej piłki pompowanej, jaką mają na fitnesach, któraś z Was może ma taką w domu? Czy ćwiczenia na niej faktycznie pomagają na bóle krzyża?

Dzień dobry wszystkim:)

Widac taki urok kobiet w ciąży jednej doelga to innej tamto- ja generalnie nie moge narzekac, bo do konca ciązy został mi miesiac a wydaje mi sie ze jestem w miare dobrej kondycji, chociaz wczoraj z rana myslałam, ze bedziemy miec wielkanocne dzieciątko:) mówie Wam dziewczyny masakra-obudziłam sie z okropnmi skurczami w dole brzucha do tego bolały mnie plecy i szczerz mówiac myslałam,ze to moze byc poczatek porodu, przeraziłam sie okropnie bo przeciez mam jeszce miesiąc, ale zrobiłam jak radziła położna w SR wziełam nospe i ciepłą kąpiel i po godzinie było juz lepiej, chociaz strach pozostał przez cały dzień, zreszta towarzyszmi mi do teraz, w czwartek mam wizyte to zobaczymy co mi ginka powie-mam nadzieje ze to fałszywy alarm!!!

Cześć mamusie :)
Ja już po porannej glukozie. Zobaczymy ile teraz wyjdzie, chociaż jestem dobrej myśli bo w sumie 4 dzien na diecie jestem. Jedyny plus to taki ,że pewnie schudłam przez świeta ale te wszytskie pyszności, ciasta z kajmakiem... ahh :(

Narazie żadnych problemów nie mam, były zaparcia, ale jak jestem na diecie i jem to cudowne i zdrowe zarełko to 2 razy jestem w toalecie ;) Obrączka też się daje jeszcze ściągnąć :)

I ja sie witam w nowym wątku, po świątecznie :)

Ja na wage nie wchodze, bo nie mam ;) a wizyta dopiero za tydzien w poniedzialek wiec mam nadzieje, ze typowo świąteczne kg uciekną bo są napewno... głównie przez ciasta i słodkości ;)

Z puchnięciami i zaparciami nie mam problemów... no paluszki u rąk mi puchły jak maz odkrecał kaloryfery zimą, wiec jak sie zrobi cieplej to pewnie tez sie doczekam.... pic pije duuuzo, ale tez siusiam duzo wiec sie wyrównuje :)
A mi na lepszą przemiane materii dalej pomaga czekolada... jem cała i po 15 min jest po wszystkim ;) buahaha

Mam nadzieje, ze jest dosc ciepło bo musze sie wybrać na spacerek a potem troche chatke posprzatać bo kilka dni nic nie robilam i są efekty ;)

Ja ogólnie uwielbiam posmak wszystkiego co śliwkowe, mój mąż nienawidzi. I ostatnio widziałam sok w Lidlu w szklanej buteleczce- takiej jak Kubuś i zastanawiałam się, czy zakupić, czy nie.... teraz żałuję, że nie wzięłam, bo z tego co widziałam to sok był sprzedawany w ramach jakiegoś tam tygodnia:p
Wiecie jak Antoś daje mi popalić, jestem tak okopana z każdej możliwej strony, a wczoraj w nocy tak mnie jakoś chwytał, nie wiem za co, ale aż podskakiwałam w łóżku (nieprzyjemne uczucie)- musiałam zmienić pozycję do spania...

O rany to ja jestem chyba za uparta, bo ja ciągle próbuję swoją obrączkę nosić heheh
A później marudzę, że mi paluchy puchną i trzeba dzwonić do kolegi, żeby mi ją powiększył :D Z pięć razy już Mu głowę zawracaliśmy, a jak już prawie jedziemy do Niego to mówię, że jeszcze nie trzeba, bo przecież wchodzi heheheh
Na szczęście problem z zaparciami mnie omija, oby nic się z tym nie zmieniło :)
Ciąża stan błogosławiony..taaa jasne ;)

o przepraszam - naklamalam. W "pepku" 102 mialam tydzien temu a dzis 107 :-D

to i ja się witam ;))

ja na wage nie wchodze do jutra - poczekam az strawie świąteczne jedzeni ehehehehheh

jade zawiexc zwolnienie do pracy - do konca tygodnia odpoczywam ,a co ;)))

ja mam w "pasie" 102 :-D
A obraczki juz wogole wepchnac na palec nie moge ha ha ha wiec nie martw sie - jest z Toba lepiej niz ze mna :-D
PS. Gdybys obraczke wepchnela i miala mega problem ze zdjeciem to posmaruj palec mydlem w plynie - latwiej zejdzie - tak wlasnie zdjelam obraczke po raz ostatni 2 miesiace temu :-)

makuszka dzięki za pocieszenie, ja obrączki też już nie zakładam ale ze względu na obawę że jaj nie zdejmę wczoraj założyłam na kilka godzin to na mokro na siłę zdejmowałam. Twarz też okrąglejsza mi się zrobiła. Ja jeszcze do porodu mam ponad 2 miesiące i nie wiem do ilu dobije.
Wczoraj z ciekawości zmierzyłam brzuszek i już mam 97 cm.
Miłego dnia

minika - moze nie to ze tyjesz ale organizm odklada wode? Ja wlasnie tak mam, nie widac zebym gdzies utyla ale poprostu napuchla. Wyniki TSH i cukru tez mam bardzo dobre. Lekarz mowi ze taka moja uroda.
Obraczki nie zakladam juz od 2 miesiecy bo paluszki mam jak serdelki, stopki jak baleroniki, na buzi zrobilam sie jak ksiezyc w pelni. Jeszcze poltora miesiaca do terminu wiec zastanawiam sie ile jeszcze napuchne.

Na wage weszlam ale zignorowalam to co zobaczylam - jak nic waga mi sie zepsula :-P To nie mozliwe zebym miala juz 18 kilo na plusie :-D

Witam po świątecznie w nowym wątku,
u mnie waga dużo powyżej normy pomimo że wcale się nie wiadomo jak nie objadałam i jak tak dalej pójdzie to za miesiąc już się będę tylko toczyć nie chodzić. Niby znajomi i położna mówią że nie widać że przytyłam już 16kg, ale ja się załamuje jak pomyślę o tym jak to zrzucić. Nie wiem co się dzieję, cukier mam niby dobry, tsh w normie a ja tylko tyje.

hej Dziewczyny,

Najlepsze zyczonka poswiateczne!!!

Co do zaparc, to na mnie najlepiej dzialaly soki wyciskane - najlepiej z jablek, ale z marchwii mi tez pomagal. No i jedzenie ze 2 jablek dziennie.

Wspolczuje opuchnietych nog! Mi na razie puchna jak jest cieplej troche w kostkach, ale jeszcze nie jest to tak bardzo dotkliwe... no i jakis miesiac temu musialam juz zdjac obraczke, na co mi maz troche dogryza;)
A ja po pobraniu krwi - trafilam znow do pani, co robi siniaki - trudno;)

dziewczyny, na zaparcia jest genialny sok ze śliwek w lidlu, ( z suszonych śliwek), w smaku trochę jak kompot z suszu na Boże Narodzenie, ale jaks ię rozcięczy z wodą to jest do wypicia, ale działa rewalacyjnie, moje problemy zniknęły.
a co do opuchniętych nóżek, to ja proponuję na lato zakupić sobie podróby (orginalne za drogie) crocsów, tak z rozmiar większe :)
ja mam swoje z zeszłego roku bo przeganiałam w nich prawie całe lato poza pracą (w butach za 16 zł :)) bo było mi mega wygodnie, są szerokie więc na pewno da się wsadzić nogę i są jak klapki więc nie trzeba się będzie schylać :)
jak bym mocno popuchła to mam jeszcze męża 2 rozmiary większe niż moje :)

Biała Katarzynka najważniejsze, że lekarka wie:) Uroki ciąży jednej puchną stopy, druga ma zaparcia, a trzecia musi stosować dietę:p

Azura ja póki co nie mam problemów z zaparciami i mam nadzieję, że mnie to ominie, bo z pewnością nie jest to przyjemne

Jolaa Ona już wie, bo wcześniej zdarzały mi się obrzęki, ale nie było problemu i jak siedziałam z nogami w górze to schodziły, a teraz mogłabym się powiesić na nogi i lampę na suficie i nic by to nie dało :)
Póki co najlepiej na te moje stopy działa mój Mąż, a właściwie Jego masaże, ale jak się zrobi na dworze cieplej to chyba grozi mi areszt domowy, bo nie mam pomysłu w czym tu później chodzić hehe
A wyniki z moczu mam bardzo dobre i ciśnienie też w normie, także na szczęście to nie jest zatrucie ciążowe, bo do szpitala to mi się nie spieszy :)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...