Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Witam was środowo :)

Jonka6 a u jakiejś rodziny nie moglibyście się na ten czas zatrzymać?? Albo u znajomych?
My jak odbieraliśmy mieszkanie mieliśmy 1,5 msc opóźnienia i podobnie jak u Was skończyła się nam umowa, i mogliśmy przedłużyć ale tylko na rok :| Jako, że rodziny w trójmieście nie mamy, też szukaliśmy i tylko stres był ;/ bo na 5 dni przed "wyprowadzką" nie mieliśmy się gdzie podziać. Poszłam się wypłakać do przyjaciółki i nas przygarnęli :) Tzn swoją córę wzięli do siebie do sypialni a nam wypożyczyli jej maleńki pokoik, graty wstawiliśmy do piwnicy (w tym nowym mieszkaniu, po prostu dogadaliśmy się z deweloperem). Raz ze odbiór się opóźnił, dwa że czekaliśmy na poprawki;/ i tu też się dogadaliśmy z deweloperem tzn mogliśmy wejść do mieszkania zanim był "papierkowy odbiór".
Wiem, ze nie będzie łatwo, ale dacie radę :)
A potem sama radość, bobas przy Tobie w nowym, Twoim mieszkanku :)

A co do wymazu to pytalam mojej gin skad takie roznice w cenach-bo ja placilam np.25 zl, no i odpowiedz jest taka,ze niektore laboratoria robia pelen posiew i wtedy cena to ok 45zl, a inne tylko na streptococus, czy jak to sie tam pisze i wowczas cena jest 20-25zl. Moje badanie bylo wykonane w laboratorium invicty.
Pisalyscie jeszcze o pobieraniu krwi pepowinowej. My pobieramy-zestaw czeka juz obok torby do szpitala-przy pierwszym porodzie tez pobralismy, choc wowczas zupelnie nie bylo nas stac, ale tesciowie kupili nam wozek i fotelik, a my "swoja" kase wydalismy wlascie na pbkm. Mam nadzieje,ze nigdy nie bedziemy z tego korzystac, ale biorac pod uwage rozne choroby w naszej rodzinie no i ciagly rozwoj medycyny bardzo nam na tym zalezalo.
Gdyby ktoras z Was sie jednak zdecydowala to dajcie znac. Powiem Wam, jak skorzystac z programu "Rodzina-Rodzinie", dzieki ktoremu dzieki "mojemu" poleceniu Wy dostajecie znizke, a ja rok abonamentu gratis. Dziala to tak,ze pozniej Wy mozecie polecic komus innemu i sami dostaniecie rok gratis, a ta rodzina znizke. Mam nadzieje,ze dobrze to wytlumaczylam.

A gdzie jest ta Brussa?

Jonka6 powiedz jakie masz wymagania co do mieszkania, które musicie wynająć na miesiąc?
Może też sama napisz ogłoszenie, że poszukujecie tymczasowego mieszkania. Napisz tylko w nim, że macie psa i małe dziecko. Jeżeli dla kogoś kto chce coś wynająć nie będzie to problemem to się ktoś też do Was powinien odezwać i zaproponować wynajem :)

Witam sie i ja po dlugim czasie,
przeczytalam setki zaleglych postow ale jestem na biezaco. Nie pisalam,bo mialam mega dola-chorowalam przed swietami i po swietach. 2 razy dostalam antybiotyk. Tak jak jedna z Was mialam rope w oku, angine w gardle, zapalenie ucha i do tego jeszcze zatoki. Podobno w ciazy tak sie zdaza pod koniec, bo organizm nie ma juz sily sie bronic i jest to infekcja "wieloogniskowa" czy cos w tym stylu-masakra!
Mam juz skierowanie na cc i jak do 30 kwietnia nie zaczne rodzic, to wlasnie 30 mam sie zglosic na planowana operacje. Jednak wczoraj bylam u mojej gin i okazalo sie, ze szyjki juz nie mam, ale rozwarcia tez jeszcze nie. W pon bylam na ktg i tez bylo ok. Tak czy siak jej zdaniem do 30 nie dociagne, ale jakbym do konca tygodnia nie urodzila, to w pon znowu mam przyjsc na ktg ;D

Masia poproszę o listę:)

Biała Katarzynka mi powiedziała, że ten wymaz do Brussa

kurcze Jonaka, to naprawdę nie fajnie, szczególnie, że w czerwcu jeszcze są studenci i do tego jest Euro. jak bym coś słyszała to będe dawać Ci znać, bo rozumiem, że w tej sytuacji lokalizacja mieszkania jest obojętna?

Jonka6:
współczuję :( - nie dość że ciężko będzie coś znaleźć to jeszcze potem trzeba będzie żyć"na walizkach" ten miesiąc, dwa ....
Przed samym porodem może być dość ciężko :(

Mu powoli przymierzamy się do remontu - tzn zakupu dodatkowych szaf - niestety to nie takie łatwe - więc zapewne też przed porodem będę miała w domu niezły bałagan:(

Hej Dziewczyny!
Niestety w tym tygodniu nie odbędzie się spotkanie z anestezjologiem w sz. wojewódzkim, z powodu braku salki...jeszcze nie wiadomo jak będzie za tydzień.

Czesć laseczki :)
Ja dziś się byczyłam z rana za to w nocy dostałam takie kopniaki w pęcherz, że zwijałam się w pół :/

Jolaa jak nie masz tej listy dla maluszka na wyprawkę to mogę wrzyucic na forum, może się komuś jeszcze przyda. To jest lista, którą kiedyś któraś z forumek już wrzucała.

Dzięki Mikulka:)

Jolaa, z tym krążkiem to chyba już zapóźno, teraz to już raczej leżenie, pupka u góry i czekanie :)
krążek się zakłda ale we wcześniejszej ciąży, a przede wszystkim nie ma co panikować bo niewydolność ciśnieniowo szyjkowa najczęściej daje o sobie znać między 16 a 20 tyg, to skracanie koło 30 to już jest raczej mechaniczne i najczęściej następuje powolutku, więc pod kontrolą lekarza nie jest to problem :)
trzeba tylko bardziej się oszczędzać :) no a poza tym powoli ta szyjka ma już prawo się skracać :)

banka wydaje mi się, że w szpitalach są dalecy od CC, bynajmniej tak zapewniała położna. Tak samo słyszałam, że na życzenie Ci nie zrobią, a wiem, że jak się zapłaci to i na życzenie będzie cesarka:) tak jak wszędziwe

Ja od początku chodziłam z Mężem i nie wyobrażam sobie nie iść z Nim na wizytę :) Godziny właśnie sobie tak ustawiamy, żeby i On też mógł być, bo prawdę mówiąc zadaje Doktorce więcej pytań niż ja :D
Wymaz właśnie będzie mi pobierała 27 :) I sama muszę zanieść do laboratorium. Absolutnie jeszcze nie wiem gdzie to zanieść, ale liczę na to, że mi powie gdzie z tym iść :)
Krążek? hmmm nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić jakby to miało wyglądać, bo słyszałam tylko, że czasami trzeba zakładać jakiś szew na szyjkę, ale o krążku nie słyszałam..

Hej z rana

Jolaa pytałaś o skurcze, każda to czuje inaczej, jedne jak na @ inne sie zwijają, ja w pierwszej ciąży jak poczułam pierwsze skurcze to straciłam czop i przyznam ze z @ to nie miało nic wspólnego a zabolało jak diabli.
Teraz mam skurcze od jakiegos czasu i sa różne jedna to takie hmmm napinanie brzucha a inne to aż mnie w pół zgina ;/

A teraz musze sie pożalić/wypłakać...Tak jak już pisałam czeka nas przeprowadzka i nasze mieszkanko sie opozni, obecnie mamy wynajete do maja i myslelismy ze uda sie umowe przedłużyć o miesiac no i sie okazało ze nie ma takiej możliwości, ja pierdziele masakra siedze i szukam czegos, raz ze ciężko wynajać coś tylko na miesiac/dwa, kolejna sprawa mamy dziecko a do tego jeszcze dużego psa ;/
Pół nocy nie mogłam spać ehhhh cały czas coś

Hejka,

a propos tego skosnego ulozenia dziecka, to moj maly tez sie uklada w taki rogalik - glowka w dol, ale nogi ma z prawej przy wyrostku, pod zebrami. Maja lezala tak samo w brzuchu i co prawda przy porodzie bylo ryzyko CC (choc na sam porod przekrecila sie jeszcze inaczej, bo glowe miala z prawej, a nie z lewej), ale polozne kazaly mi lezec w jednej pozycji z podlaczonym ktg i powstrzymywac skurcze - mala ustawila sie poprawnie i urodzilam naturalnie... To bylo w wojewodzkim, wiec ciekawe, czy w innym szpitalu, nie zrobiono by od razu CC..?;)

Jeszcze raz dzieki wszystkim za zyczonka dla Mai:)

http://dzieci.pl/breedingAid,14416397,title,Brak-ojca-jest-widoczny-w-mozgu,wychowanie_artykul.html?smgputicaid=6e4b1

na pewno to małe opakowanie wystarczy - bo najczęściej używa się go max tydzień i tak chyba koło 4-5 razy na dzień, więc spoko, jedno psiknięcie wystarcza na ten malutki pępuszek

Zazwyczaj zapisywałam się na 9.30 (tylko na te ważniejsze USG szłam z mężem i wtedy zapisywałam się na godziny wieczorne, po jego pracy). Teraz zapisałam się na 15.30- żeby iść z nim i mam taki plan już do końca, zawsze to pewniej jak idzie się z mężem.
Trochę się obawiam, bo ostatnio jak byłam powiedziała, że gdyby szyjka dalej się skracała i ona to podczas badań zobaczy to założy mi jakiś krążek, czy Bóg wie co.....

ja zamawiałam już w zeszłym tygodniu, ale tylko witaminy i nospe, za dziecięce się jeszcze nie brałam.
Mam pytanie do dziewczyn co kupiły OCTENISEPT, jakiej wielkości kupić ten 50 ml wystarczy ??

Inne tematy z forum

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...