Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *36

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm - Zaspa CC

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-35-t381958,1,16.html

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *36

~Irongirl88 dobrze ze u Was wszystko jest na dobrej drodze!!! co do karmienia, to położna nam na klinicznej mówiła dokładnie tak jak pisze pq, ale tez mówiła, zeby takie produkty jak np. owoce, wprpwadzac po mału w sensie zjesc np jednego banana i zobaczyc jak dzieco na to reaguje, pokarm przenika do mleka matki po 6 godz.

U nas w zasadzie tez dobrze, bo wymioty sie nie powtórzyły na szczescie, ale mówiem Wam najadłam sie strachy jak nigdy w życiu. Taki lęk o dziecko to dla mnie zdecydowanie nowosc, nie da sie go porównac do niczego!

Iron, położna w SR mówiła, że w zasadzie wszystko można jeść i już odradzają taką dietę eliminującą jakieś pokarmy ( no może poza fast foodami, albo bardzo przetworzonym jedzeniem)...chyba że coś będzie się działo.

a dlaczego wojewódzki mało popularny...bo stary, duży, kilka lat temu różne złe rzeczy tam się działy ( z resztą myslę, że jak wszędzie) i (co dla mnie najgorsze)...podczas pobytu na oddziale Tato nie ma w ogóle kontaktu z dzieckiem, jedynie przez szybkę...

Cesarke robia tylko przy opryszcze narzadow rodnych:)

Moja mama tez zawsze kwiatki na balkon kupowala:p ciekawe czy w tym roku beda.. Tata za to ogrod, ogorki, pomidory, fasolka szparagowa, szczaw, szpinak, por, botwinka i cos tam jeszcze:d
Mi to nawet kaktus potrafi uschnac:p

Mloda dochodzi do siebie:) lekarz mowi ze z dnia na dzien coraz lepiej:) i ze z każdym dniem jestesmy blizej domu:) oddycha samodzielnie i po malu pozbywa sie rurek:) staje sie ruchliwa:) a jakie miny robi:d i od wczoraj karmia ja moim pokarmem. Podaja 2cm poki co ale dobrze go toleruje:) mnie chyba jutro chca do domu wyrzucic:) zobaczymy, takie sluchy mnie doszły.
Kurcze nie wiem co jesc zeby mala kolek nie miala:( czy nabial mozna np bo moglabym sam nabial normalnie... Czy pomidory nie uczulaja... Cukier? Ratunku

Hej Dziewczynki:) Antoś waży +- 2800:) z dzisiejszego USG termin wyszedł na 14-go czerwca (urodzinki mojego męża- miałby super prezent). Ogólnie z szyjką jest wszystko ok, więc spokojnie jeszcze dwa tygodnie powinnam chodzić 2w1:)

Aaaaaaa to ta Justyna, moja matka jest jej wielką fanką, ogląda/oglądała jej program w TV. Dodaję stronkę do ulubionych:) Dzięki wielkie.

sylawia - tak każdy może wejść - najlepiej pojechac około południa bo popołudniu juz jest przebrany materiał ;))
a na trakcie to daleko od centrum - w kierunku na pruszcz
http://www.ogrodyjustyny.pl/

Oooll a gdzie dokładniej na trakcie? Do renku każdy może sobie wejść? Nigdy tam jeszcze nie byłam.

hymmm ja tam jestem zdania że faceci nie wszystko muszą wiedzieć i mieć świadomość - więc pomimo że znam mnie od każdej strony - nie wyobrażam sobie by mi depilację robił ;))
więc jednak uderzę do kosmetyczki specjalistki hihihihi

jaaaa ale wy o kwiatkach piszecie specjalistki - ja niestety mam uczulenie na pelargonie i po kwiatach u mojej babci z dzieciństwa straszne mam uprzedzenia co do kwiatów na balkonie ...
już w ogródku bardziej do mnie przemawia ....

mikulka- jaaaa czereśnie toż się rozmarzyłam ...

aaaa renk jest ekstra - tam są całe aranżacje ogrodowe do podpatrzenia - cuda na kiju się zdarzają a wybor kwiatów ogromny - z ogrodniczych tojest jeszcze justyna na trakcie wojciecha - ja tam sporo rzeczy kupowałam - typu zioła drzewka i takie tam ;))) no i olbrzymi wybór akcesoriów jest

no ja też podejrzewam pogodę o tą senność, bo mój mąż sie wcisnął do mnie na kanapę i śpi,
ja się trzymam (ale ciężko) bo potem w nocy boję się ze bedzie lipa
aaaa
jadłam dzisiaj czereśnie - pycha :)

hej hej. Ja dopiero teraz mam możliwość na spokojne poczytanie co się w naszym wątku dzieje. A nadrabiam już od godziny :) Mam wrażenie, że to najpopularniejszy wątek :)

pq piszesz, że najmniej popularny szpital w Gdańsku to wojewódzki, nie wiesz czemu? Aaaa i czy jesteś pewna, że makijaż też musi być zmyty?

Słuchajcie. W ten łikend w renk (kolo selgrosa) można sobie pooglądać i zakupić kwiatki. Ponoć to trochę podobne do zeszłotygodniowych targów "ogród" w kolibkach, ale tam wejście było płatne i nie za dużo wystawców. A tu ponoć jest to większe i wejście na bank za darmo.

Mała - nie ma sprawy :) będę cię wypatrywać na osiedlu Tzn. wielkiego brzucha, bo mam nadzieję, że jeszcze nie wózka :) tych ostatnich jest tu duuużo więcej, to bym Cię nie rozpoznała, a w ciąży i to jeszcze tak zaawansowanej, jak nasza, to nie widziałam babeczek :)

agusia - mój mąż też nie ma nic przeciwko temu żeby pomóc przy "podwoziu" i tak jak piszesz wiele razy mnie tam już widział, ale nie wiem jak to jest, że przy goleniu to jakoś tak trochę głupio się wystawić :)

Laski ale to moze byc przez pogode :) Ja spadam po odkurzacz bo trzeba dzialac przed bibka i chyba pojde spac dzis o 20 bo tyle dzis zrobilam ze padam na twarz..

Dziewczyny, ja dzisiaj a propos aktywności to funkcjomuję jak mój kot...dwie godziny drzemki, godzinka aktywności...i tak w kółko...i w ogóle dzisiaj jakoś dziwnie się czuję...kurcze przecież to jeszcze ponad miesiąc...

Ja pazurki u stóp mam zawsze pomalowane, caly rok wiec nie wyobrazam sobie nie mieć... i w wiekszosci jest to krwista czerwień albo taki malinowy kolor... french to tylko u kosmetyczki, mój nigdy mi sie nie podoba ;)
Dzięki ooollll, moze sie wybiore, bo za pedicure 40zł to faktycznie przyzwoicie... bo 8dyszek dać to troche przegięcie...

No i u mnie forma na kucki +lusterko działa najlepiej ;) ale ja mam duzy prysznic wiec sie śmiało mieszcze... nogi tez ogarniam, chociaz ostatni raz goliłam je ze 3 tyg temu i praktycznie nic nie widać... nie wiem czy spadek jakis hormonów czy co, ale w sumie prawie mi nie rosną...

Dwie drzemki i obiad zaliczone wiec mąż wyciąga mnie na spacer...
A nasza Olcia nie chce obchodzić ur i im jednego dnia wiec dzis ma bunt i nie wychodzi ;)

Hejka,
ja bym jednak przynajmniej na wojewodzki polecala ogolenie podkladu, bo mimo, ze mialam krociutkie, polozna przy porodzie wygolila mnie jak owce - bez wody, zelu, az wyskoczyly wszedzie kropelki krwi - ja tego nie widzialam zza brzucha, ale moj byl zalamany... Do tego po wzgorku, a nie ponizej, jak ktos napisal, ze tylko gola...
No i mi we wszystkim lacznie z pedicure, pomaga teraz maz, i nie powiem - calkiem to mile;)

Nulka, podpisuje sie pod Twoim postem odnosnie drzemek - dzis udalo mi sie spac w ciagu dnia ok. 2,5 godziny.. Organizm zbiera sily:)

Cześć Wiktoria.
Ja kupiłąm w hurtowni akpol- jest tam pełno modeli do wyboru:)

Nie wiem jak Wasz ale moj dolny poklad wymaga zdecydowanie interewncji kosmetycznej ;)
Pazurki u stop robila mi juz kosmetyczka i mam frencha i mysle ze go powtorze jeszcze przed porodem. Nogi sama jeszcze gole i daje rade.

no nam położna mówiła oby do porodu dolnego pokładu nie golić bo łatwo o zakazene,
mówiła oby podciąć, można nawet fantazyjnie :)

Mikulka to Twoje zieloniaki to terminatory, ale Ty masz osłonięte i też inaczej wtedy.

Jeśli ktoś ma sztuczne pazury to pewnie jakoś inaczej sobie dają radę, chyba że na etacie mają kosmetyczkę :P

Na SR chyba mi się wydaje, że babka mówiła że lakier może być ale bezbarwny lub taki prześwitujący. Pazurów u dłonie i tak nie planowałam malować, ale myślałam o zwykłym frenchu na stopach jak już się wybiorę na pedicure. To też sobie daruję, zawsze PO mogę sobie zrobić jak moje stopy dojdą do normalności, znaczy się odpuchną, bo teraz chyba bym się wstydziła klapki ubrać. Nogi golę sama i jakoś bez większych trudności mi to wychodzi, dolny pokład też daję radę sama w większości na czuja.
Depilacji się boję, po goleniu nóg pozostają mi czerwone kropeczki a co dopiero po wyrywaniu by było no i ten ból.

wydaje mi sie ze raczej nie powinni sie przyczepiac jak ktos ma jakis delikatny odcien, moze nawet nie zauwaza :P

mikulka- nie wiem co wtedy - mi kosmetyczka od radziła sama właśnie ...
też się zastanawiałam bo przecież tego nie zdejmą tak po porstu - chyba ze mają na IP podręczny zestaw do ściągania akrylu i żelu hehehehhe

Inne tematy z forum

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...