Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Fendika tylko mnie gardło nie boli nic a nic lekarka oglądała mówiła, że ładne :) no już mi mąż nakroił cebuli z pół godzinki i syrop będzie:)

ja tez slyszalam ze można brac rutinoscorbin ale tez nie brałam..leczyłam się domowymi sposobami:) jak czułam się oslabiona z katarem to robiłam sobie na noc mleko z miodem i czosnkiem a jak kaszel to syrop z cebuli i przeszlo:)no i codziennie pije 1-2 herbaty z cytryna i miodem nawet teraz profilaktycznie:)wiec może spróbuj ten syrop z cebuli na pewno nie zaszkodzi:) aha i moja lekarka mowila ze do ssania tabletki tez możemy brac na gardlo:)

Ja jestem drugi trymestr :) dziś mi napisała dawkowanie 2razy 2 :), ale ja się powstrzymam od brania tego lekarstwa wzięłam sobie wczoraj na noc i dziś rano ale tylko po jednej i nie będę jej brała tylko ten syropek.

czytalam , ze w pierwszym trymestrze szczegolnie moze powodowac problemy z łożyskiem i tzw zajecza wargą u dziecka, ale skoro lekarz zalecil, to pewnie w malej dawce i pod kontrola.

Aga a czemu rutinoscorbin nie? mi 3 lekarzy kazało w tym mój lekarz ginekolog.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rutinoscorbinu nie powinnas brac. na chrypke brałam syrop i tabletki prenalen, syrop cebulowy i sok malinowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja nie wiem jak to będzie w następnym tygodniu. Od 2 tygodni mam kaszel byłam tydzień temu u lekarza nic nie było słychać w płucach czysto no jak ten kaszel się nasilił dziś w nocy to przekroczyło ludzkie granice pojechałam rano do przychodni na kartuską nic nie słychać czysto. Od wczoraj łykam syrop stodal i rutinoscorbin i tak mam brać. Lekarz powiedziała, że jak po weekendzie nie przejdzie radzi zrobić krew ale się zastanawiam czy jest sens bo przecież robiła we wtorek a ten kaszel już był to chyba, by coś już pokazało .Tak tez myślę może ten kaszel się tak utrzymuje przez te wymioty pewnie śluzówka jest podrażniona.

a po wtorku na 12?

Ja odpadam :( mam wolne tylko poniedziałki i czwartki właśnie ze względu na szkołę rodzenia i fitness dla ciężarnych :)

dla mnie ok przyjdę z Julka:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie szkoły rodzenia, usg, itp. ciężko nam będzie :)

Co powiecie na wtorek 12:00 ??

a ja urwalam sie szybciej ze szkoly i mialam jeszcze do Was dolaczyc po 19 ;) tym bardziej sie ciesze ze nie spotkalyscie sie beze mnie. U mnie przyszly tydzien do poludnia w miare...popoludniu gorzej bo od wtorku do piatku napiety grafik, a to szkola rodzenia a to usg, a w piatek jak co tydzien szkola...ale na szczescie skoncze ja przed porodem :) piszcie jak Wam pasuje to moze cos wspolnie ustalimy

u mnie pon-czwartek po 17 odpada. w ciagu dnia ok, piatek dowolnie

jak dla mnie moze byc caly dzien:) w godz wieczornych mam okazje wyjsc sama a w popoludniowych z corcia:) wiec piszcie jak wam odpowiada:)

a w jakich godzinach we wtorek??

Może być i przyszły tydzień ja czekam na dzień i proponowaną godzinkę :D

Dobrze, że jeszcze zerknęłam, bo chciałam wychodzić :P

To co? Jak Wam pasuje w przyszłym tygodniu??

Ja bardzo na to spotkanie liczylam ale jak pisalam nie dam rady jednak dzis:/ a nie ukrywam ze bardzo chetnie sie spotkam w przyszlym tyg..moze wtorek?

Dziewczyny jak z tym spotkaniem ? pewnie jednak przełożymy na następny tydzień? nikt nic nie pisze?

~Patunga ja się pocieszam że lepiej wiedzieć wcześniej o wadzie serduszka u dziecka niż dowiedzieć się jak zaczną się jakieś kłopoty już po urodzeniu. Oczywiście trzymam kciuki że wada zniknie szybko. za tydzień powiem jak to jest z tym dr Chojnickim :) oby był tak dobry jak wszyscy mówią!

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...