Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

AgaMalaCzarna ja polecam dr.Klimaszewskiego przyjmuje na NFZ, ale prywatnie też. http://www.znanylekarz.pl/robert-klimaszewski/ginekolog/gdansk. Chodziłam do niego w pierwszej ciąży i teraz też mi się udało dzięki Pani w rejestracji :), oczywiście na NFZ.

Byliśmy na kontroli 23 lipca i to przypadało na 7 tydzień i niestety zostaliśmy z mężem zaskoczeni a zarazem zasmuceni ponieważ poinformowano nas, że widoczne jest puste jajo płodowe:(. Ale mamy cichą nadzieję, że 30 lipca dzidzia się pokaże.Najgorsze w tym wszystkim, że są wymioty, ból piersi, mdłości cały dzień, ale to niestety nie gwarantuje, że będzie dobrze.

Witam mam na imie Agnieszka i mam 32 lata :) ... jesteśmy świeżo upieczonym małżeństwem bo 5 dniowym :D.... ciąża to dla nas obojga wspanialy prezent ślubny.
w poniedziałek byliśmy na usg i słyszeliśmy juz bicie serduszka naszego maluszka... to moja pierwsza ciąża , nie mam jeszcze wybranego szpitala ale póki co więcej pozytywnych opinii słyszałam o klinicznym... jestem tez na etapie poszukiwania dobrego lekarza prowadzącego i położnej.... będę wdzięczna za rady

co do dolegliwości to występują u mnie mdłości i bol piersi, któremu towarzyszy wzrost co akurat cieszy męża ;)

Hej, to i ja się melduję :)

U nas już zaczął się 9 tydzień i jesteśmy po 2 wizytach u lekarza.
Mamy już kochaną córcię która w październiku skończy 2 latka.

Po cichu liczę że ta ciążą przebiegnie podobnie jak poprzednia,czyli zero dolegliwości, poza wielkim apetytem :)

Aha, ja rodziłam poprzednio w wojewódzkim i było fantastycznie, teraz koniecznie też tam .

Pozdrawiam mamusie

Halo jest tu ktoś :)

Myślę, że jak już każda będzie miał potwierdzenie od lekarza to wątek się rozrusza :). Ja była już u lekarza po zbadaniu lekarz lekarz stwierdził, że rośnie :), ale nie miał usg ponieważ w ten dzień co byłam się zepsuło. Jutro kolejna wizyta i mam nadzieję, że zobaczę już serduszko:)

Mało nas....i mało mówimy ;)

Witamy kolejną mamusię :)

Cześć Dziewczyny. Ja w niedzielę miałam pierwszą rocznicę ślubu i dwa testy wyszły pozytywnie :) Mamy już córeczkę, która w sierpniu skończy dwa latka. Nie byłam jeszcze u lekarza, to jakiś 5 tydzień. Czuję się dobrze, jedynie piersi i brzuch trochę pobolewają. Pozdrawiam!

No to witamy kolejne przyszle mamusie:) co do dni tygodnia ciazy to jak ja mam np. 7 tydzien i 2 dni to znaczy ze jestem w 8 tygodniu. Tak liczy moja lekarka. Ja stale odczuwam mdłości:( wieczorem przed spaniem jest lepiej. Chciałabym czuc sie juz super! Na dodatek moj mąż wyjechał na noc więc z synkiem jestem sama:( . Ja rodziłam na Klinicznej naturalnie i super wspominam:) moja kumpela ze szkołybrodzenia rodziła w Wojewódzkim i przeżyła koszmar. Skończyło sie na cesarce. Mam nadzieje ze i tym razem urodzę na Klinicznej. Nie ma innej opcji:)

Ja dziś rano robiłam test i wygląda na to, że też do Was dołączę:) Chociaż to dopiero czwarty(?) tydzień;)
Właśnie, jak liczycie tygodnie? Wiadomo, że od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale czy trzeci tydzień to znaczy, że dwa pełne + kilka dni, czy trzy pełne + kilka dni z czwartego? Spotkałam się z różnym zapisem i zastanawiam się, która wersja jest obowiązująca w Polsce.

Ania32 wiesz fajnie by było jakby chłopiec ;), ale jak będzie dziewczynka też super jak to się mówi "Aby zdrowe" :). Ja rodziłam w Wojewódzkim i dobrze tego nie wspominam zakończyło się cesarką i mam cicha nadzieję, że i tym razem będzie cesarka :)

ja już mam 4-latkę w domu, na razie sam początek ale mam nadzieję tu dołączyć :)

Reszta pewnie nie może jeszcze w to uwierzyć że są w ciąży:) gdzie ostatnio rodziłaś? Ja na Klinicznej. Miło wspominam:) oczekujesz na drugą córę czy synka? Jak myślisz? Pozdrawiam

No u mnie 6 tydzień we wtorek minie 7 :) .To też moja druga ciąża mamy 3 letnią córeczkę. U mnie jak na razie zawroty głowy i senność.Cieszę się tylko takimi objawami, bo z córcia od samego początku do końca ciąży wymiotowałam :).Tez się cieszymy, że będzie drugi maluszek :).

No i super, że nas już 3ciężarne :D

Melduję się:) jestem w 7 tygodniu ciąży i mam straszne mdłości. A jak u Was? To moja druga ciąża. Mój synek ma niebawem 11 miesięcy. Bardzo się cieszę ze bedzie mnial rodzenstwo, ale żal mi bo nie moge sie nim dobrze zajac jak do tej pory przez mdlosci

O to już jesteśmy we dwie :)

też czekam na ten wątek :)

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...