Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Ja też po wizycie i będzie chłopak :-) u nas zawsze puszcza serduszko na głos :-) ja dziś ostatni dzień w pracy po ostatnich dwóch ciężkich tygodniach miałam dosyć i pobolewa mnie podbrzusze lekarz wysłał mnie na przymusowy odpoczynek :-)

czesc dziewczyny.

Evelcia Mąż jak najbardziej może być obecny przy połówkowym u dr Puzio.

Evelcia na pewno mogłabyś już usłyszeć serduszko pewnie lekarz o tym nie pomyślał

Hej.
Ja tez juz po wizycie. Dzidzia rosnie i wyniki wszystkie dobre. Niestety nie znamy dalej pkllci bo dr powiedzialaze dziecko jest za male aby mogla zobaczyc to na swoim sprzecie a woli byc pewna. Takze dopiero za 4 tyg moze sie dowiem bo wtedy mam polowkowe. Jeszcze tylko musze sie zapisac ale chyba ide do dr Puzio lub dr Brzoski- w zaleznosci od wolnego terminu. Wiecie moze czy maz moze byc przy tym badaniu?
Zdziwilo mnie ze nie sluchalismy bicia serca- tylko widzielismy na usg ze bije. Ale pomyslalam o tym dopiero jak wyszlam z gabinetu. Wiecie moze kiedy sie slucha serduszka?

Dziewczyny przyjedzcie jutro koniecznie do galeri baltyckiej. Miedzy 9:00 a 13:00 odbedzie sie babi targ, czyli wyprzedaz i wymiana ubran z babskich szaf :) wystawiam sie tam juz poraz drugi. Mozna znalezc super rzeczy i pozbyc sie szmatek zalegajacych w szafach. Poszukajcie w necie i poczytajcie. Fajna imprezka.

Hejka dziewczyny,

U mnie bliźniaki ok, kark i noski jak nalezy, serduszka ladnie biją. Nastepna wizyta za trzy tygodnie, mam nadzieje ze wtedy juz zobaczymy co tam rosnie bo umieram z ciekawosci :) Strasznie chcialabym zeby parka byla, bo chcialabym chlopaka ale z dwoma to osiwieje :)

U mnie w domu syf totalny bo od kilku tygodni remont mamy i malowanie. Maz sam po pracy dlubie wiec sie ciagnie a ja juz bym chciala posprzatac poukladac wszystko i na nowe wejsc :) Najgorsze ze mam ze 12 okien do umycia :/

Evelcia ja już na zwolnieniu:) ale ja pracuję w sieci gdzie czasem trzeba czasem za trzech robić. Mi już bóle brzucha przeszły, ale mój gin też mówił, że na bóle śmiało można łykać 3 razy po jednej tabletce nospę.

ja placilam 20 zl. w szpitalu wiec biorac pd uwagę ze reszta na nfz to bez szału. Dałam i już.

no pewnie. "Zwykli" ludzie, nie bedacy w grupie ryzyka mogą się zarazić najprędzej przez sluzbe zdrowia w zasadzie także jak mus to mus ;) Zdziwilam się tylko ze wynik miał być tego samego dnia...oczywiście nie odebrałam bo specjalnie nie chcialo mi się jechać :P

na hiv mozna bezplatnie zrobic w invicie. ja robilam po prostu w grudniu jest akcja przeciwdzialania i mozna wykonac przez kilka dni bezpłatnie np. w sanepidzie w gdyni.

Tez mialam sporo badan wczesniej ale wyszly bardzo dobrze wiec mi juz nie kazala ich powtarzac. Badanie na hiv jest juz obowiazkowe-tak mi powiwdziala moja gin. Maz sie troche zbulwersowal ale wytlumaczylam ze i od strzykawki podczas zwyklych badan przeciez mozna sie zarazic i sie uspokoil ;P

Evelcia zapisywanie to dobry pomysl ;)

Ja mam sporo badan z 5 na pewno i hiv bo to podobno obowizakowe teraz.

mi moja gin też mówiła o nospie na te bóle ale ja narazie daje radę bez. bardziej męczy mnie częstotliwość niż sama siła tych boli podbrzusza.
ja się chyba będę musiała wybrać do dentysty bo od czasu przeziębienia pobolewa mnie ząb, choć może to tylko zapalenie dziąseł no teraz częściej i więcej leci mi krew podczas mycia zebow.

A kiedy planujecie dziewczyny pojsc na zwolnienie? Ja mysle,jak mi dzidzia pozwoli, pracowac do konca listopada. Bo pracuje w sklepie odziezowym i praca w grudniu z brzuchem juz mi sie nie usmiecha.

Jutro juz wizyta u gin! Musze tylko odebrac wyniki morfologii i moczu(bo tylko to mi zlecila na ten miesiac). Zaczynam sie stresowac. Mam juz niewielkie problemy z pamiecia wiec wszystkie pytania sobie zapisalam i mam zamiar przeczytac je na wizycie hehe

ja nie biorę nospy

a widzisz, może faktycznie :)
Mnie się wydawalo ze to zależy od rodzaju bolu, znaczy jeśli to tylko rozciąganie to spoko a jak już napinanie to nospa,ale gin wie co robi, jak masz brac to bierz :)

Mi ginekolog kazał brać regularnie 3 razy po 1 nospie zwyklej jak są okresy że pobolewa podbrzusze właśnie żeby rozluźnić macicę nawet jak w danym momencie bardzo nie boli więc chyba są różne poglądy na stosowanie nospy

Jak tam samopoczucie? mi "klucha" nie przechodzi i w zasadzie mecze się caly dzień z tym,ale nie mam nadziei na poprawe, trza to znieść, ciekawe czy można cos z tym zrobić bo to dość typowe dla ciąży.

Mnie czasem podbrzusze pobolewa,ostatnio przestalo,ale był taki moment ze dość często,mysle,ze to związane z rozciąganiem się macicy jedak wiec nie zwracam większej uwagi poki nie ma dodatkowych objawow typu plamienia,a nospy w moim przypadku nie trzeba,az tak nie boli choć bywa uciążliwe, zdecydowalyscie się na nospe?

W pierwszej ciąż brałam no spe forte,ale to glownie z powodu skorczow, które miałam w 5/6 mies. żeby się szyjka nie skracala.

MartaR rozumiem :)

Gosia a jak Cię te podbrzusze tak boli dłużej jak piszesz czasem po 8 godz. to bierzesz nospę czy raczej nie?

Evelcia ja miałam tak w pierwszej ciąży maluszek uciska na nerw i jest to rwa kulszowa głupie uczucie i nieraz nieźle boli ale przechodzi ja jestem na pełnych dosłownie obrotach w pracy i odczuwam zmęczenie i ból podbrzusza po 8h ale zamieniałam szpilki na koturny :-)ale jeszcze troszkę i zwolnie tempa :-)

MartaR tak jak pisałam mnie też bolało podbrzusze przez cały ubiegły tydzień prawie całymi dniami i po wizycie się okazało że wszystko ok, więc nie ma co się martwić o ile ból nie jest jakiś wyjątkowo silny a brzuch nie jest twardy no i oczywiście nie ma plamienia

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...