Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

fendika super ze Pawelek jest juz z Wami, gdybys potrzebowala jakiejs pomocy jak meza nie bedzie np z zakupami to pisz smialo, ja jeszcze na chodzie i mam niedaleko ;)

rozumiem ale do kwietnia jeszcze dluugo dlatego sie zdziwilam ze juz miesiac wczesniej bedziesz szla, no ale skoro jeszcze tydzien obserwacji to faktycznie tak to wychodzi ;)

Asiula owszem termin na kwiecien, ale bede miala cc wczesniej ze wzgledu na to że mam bliźniaki. Ide do szpitala ale najpierw na patologie na tydzień na obserwacje. W moim przypadku 37/38 tydzien u bliźniat traktuje sie jak donoszone maluchy.

Kobity ja nadal z Wami:) termin z om byl wczoraj na 28 ego mamy ten z 12 tc także czekamy. ktg wczoraj pokazalo az 1! skócz, wiec na spokojnie, a myslalam, ze Mąż dostanie prezent na dzisiejsze urodziny. moja Mama siedzi od piatku i mnie pilnuje takze mam nadzieje, ze w tym tygodniu sie uda:)

paciorkowiec u nas ujemny.

Luciola a na kiedy Ty masz termin? Na liscie jestes wpisana na 7 kwietnia a piszesz ze za 2 tygodnie na ciecie....szybko jakos :/

hej to ja chyba mam szczescie do pielegniarek ktore zakladaja mi welflon. Zyly mam slabe i malo widoczne ale nigdy jakos szczegolnie nie bolalo a siniaki to mialam tylko gdy 10 lat temu lezalam 2 tygodnie w szpitalu i musieli mi zmieniac mejsce wklucia co 2 dni ale robili to tez bardzo delikatnie :) a teraz jak lezalam w grudniu to po 5 dniach jak mi wyciagneli welflon to tylko kilka wlosow przy okazji z reki wyrwali ale zadnego sinca. Tak samo jest po zwyklym pobraniu krwi, czasem siniak jest czasem nie ma. Pewnie duzo zalezy od klujacej ;)

Ja wczoraj oddalam posiew do labolatorium.

Mnie przy pierwszym porodzie babka tak załozyła weflon ze po pol godzinie poszlam do niej i pytam "czy to normalne że mi tak ręka spuchła?" A polożna az sie wystraszyła i zaraz zmieniala reke i opatrunki mi robila. Na drugi dzień mialam meeega siniaka we wszystkich kolorach teczy.

Gratuluje mamusiom. Cos mi sie zadaje ze Aga M juz tez sie rozpakowuje :) ja za dwa tygodnie juz do szpitala. Jednak cc ma swoj plus, nie czekasz na akcje pelna obaw czy bedzie bolalo i jak dlugo potrwa porod, tylko o konkretnej godzinie klada cie na stol i po 5 minutach dzieciaczki juz na swiecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fendika to już tylko pozostało Wam się cieszyć synkiem a Julci braciszkiem tylko pozazdrościć :D

Mi wyszedł negatywny wynik.
Yenna no niestety trzeba przeżyć te wenflony i igiełki. Tylko jak dostaniesz lekkich skurczy udaj się już na izbę przyjęć żeby chociaż te 4 godzinki przed wyjściem na świat maluszka podali antybiotyk może uchroni się maleństwo od tej bakterii. Głowa w drugą stronę i dasz radę.

Ja leżałam z dziewczyną na położniczym, że wręcz płakała jak już położna wchodziła do sali ale muszę powiedzieć też ona miała żyłki jak dziecko i ciężko było jej wyszukać.

My już w komplecie od wczoraj w domku:) z Pawelkiem już dobrze i pierwsza nocka razem za nami:)Julcia w zlobku ale po południu i jutro będę z nimi sama bo maz w delegacji:( mam nadzieje ze dam sobie rade;) Julcia cieszy się ze jest Pawelek ale dotknąć się boi;)
yenna wiem co czujesz..mi jak pierwszy raz wbijali się welfronem (w I ciąży) to o mało nie zemdlałam bo się zle wkula i strasznie bolalo:/ później drugi i 3 raz masakra..na drugi dzień wstaje a druga pielegniarka ze welfron się zsunal i trzeba jeszcze raz a ja w placz tak się balam a ona "czego Pani placze przy takim czyms, Pani chce rodzic a boi się wkucia";) ale na porodówce znacznie lepiej poradziłam sobie jak z welfronem ;)..takze jak będzie trzeba to się będą wbijac ale niestety nie wiem co zrobić żeby nie bolało:/

Jak tam Wasze wyniki posiewu na paciorkowca?
Ja odebrałam ostatnio i niestety wynik dodatni:(
Marzył mi się poród bez kroplówek, a tu lipa. Macie jakieś doświadczenia z wenflonami? W którym miejscu najmniej uwiera itp. Pytam szczególnie osoby nadwrażliwe, jak ja... Po pobraniu krwi pół dnia chodzę ze zgiętą ręką, bo mi nigdy krew nie leci i tak mi zawsze rozmemłają, że potem boli. Boję się, że z wenflonem będzie podobnie, rozwalą mi pół ręki i będę miała taki wyrzut adrenaliny, że się akcja porodowa zatrzyma i będą musieli podawać oksytocynę;((
A chciałam siedzieć w domu do ostatniego momentu, żeby im w szpitalu nie przyszło do głowy mnie kłuć, jakby akcja spowalniała... No trudno, jakoś się z tym już pogodziłam, mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się urodzić naturalnie, bo cesarka to mnie po prostu przeraża. Tylko szukam sposobu na zminimalizowanie stresu związanego z kłuciem po rękach, macie jakieś pomysły?
Pewnie moje obawy wydają Wam się śmieszne, ale naprawdę już nie raz przeżyłam sytuację, jak się pielęgniarki wołały, żeby sobie pokazywać moją cudaczną rękę, z której krew nie leci:/ Normalny człowiek to ma krew pobieraną kilkanaście sekund, a u mnie zawsze trauma. Raz nawet lizaka na pocieszenie dostałam i to wcale nie tak dawno temu;)

do macierzynskiego mam prawo, a wychowawczy moge wziac póżniej z dzialalnosci, ale to bez sensu, bo zus placi tylko ubezpieczenie, jest zakaz wykonywania pracy i zadnej kasy.

dzięki dziewczyny. cholercia tego się nie spodziewałam i żyłam myślą że pod koniec lutego kasa będzie :/ ojojoj..
ja również biorą od razu roczny, ze względu na to że już nie chcę wracać do tej samej pracy. ale mnie zmiany czekają, aż się boję.

Aga czyli będziesz miała zasiłek macierzyński tak?

Ja pieniądze z zusu dostaję w okolicach dnia do którego mam owo zwolnienie :)

U nas choróbsko rozłożyło męża i małą, mnie pewnie też zarazili :(

od razu rok, mi na etacie nie przedluzyli umowy - była do pazdziernika, wiec biore calosc od razu, bo na wychowawczy sie nie łapie. na zlozenie jest 2 tyg.akt urodzenia i wnioski, ktore mozna wziac z urzedu.

Ja nie pomogę z zusem mi pracodawca wypłaca pieniążki a decydujecie się od razu na 1 rok zostania z maluszkiem czy na pół roku a później zdecydujecie? Ja chyba od razu na rok i wiem, że wtedy do 2 tyg po porodzie muszę złożyć wniosek. Przygotuję dwa kombinezony cieńszy i grubszy i mąż oceni jaka będzie pogoda w dniu wyjścia :-)Mnie męczą wymioty codziennie :-(

z zusem jest te 30 dni od daty zakonczenia zwolnienia. ja mam zwolnienie 20.01-5.02, zlozylam je 24 ego i za nie dostane pieniadze do 5 ego marca. kolejne mam 5.02-5.03 i za nie powinno wplynac do 5 ego kwietnia. kolezanka miala kase za pół grudnia od pracodawcy, a potem l4 z zusu za 19.12.-07.01 i 08.01.-06.02 i za to dostala razem 19 ego lutego.

Melduję się, jeszcze w dwupaku :) ale czas tak szybko leci, właśnie spojrzałam na kalendarz, że termin tak bliziutko :)
Ja też mam kombinezonik, czapeczkę i dresik, w autku rozepnę, a tak nie chcę ryzykować, po porodzie maluszek lubi ciepełko :)
Energia też mnie rozpiera, chyba przez pogodę, bo sił coraz mniej, ale z pieskiem daję radę chodzić, tylko wolniej i dłużej nam to schodzi :)

oj to przykro mi z powodu babci :(
u nas tez strasznie wieje...ale któregoś dnia w końcu przestanie ;) a skoro mama nie przyjeżdża to ktoś inny musi mi umyć okna...ale skoro mąż mi grozi to ja jemu tez zagroziłam ze jak mnie nie będzie to musi je umyć bo inaczej nie wracam z Marysia do domu ;)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...